North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Μία απ' τα ίδια η Γάνδη με τη Μπρυζ. Πάρε το τρένο για Αμβέρσα.
Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου. Τα λεω συνέχεια.... Είτε Μπρυζ, είτε Γάνδη το ίδιο και το αυτό. Αλλά τα ταξιδάδικα και τα περιοδικά έχουν κάνει μεγάλη ζημιά: Βέλγιο = Μπρυζ-Γάνδη..... Τι να πω....Μία απ' τα ίδια η Γάνδη με τη Μπρυζ. Πάρε το τρένο για Αμβέρσα.
Αν δε βαριέσαι τις μετακινήσεις άνετα πετάγεσαι μια μικρή βόλτα για καφέ στη Γάνδη. Με το τρένο είναι λιγότερο από ώρα, έχει συχνά δρομολόγια. Κατεβαίνεις στο σταθμό, παίρνεις τραμ και κάνεις άνετα μια 3-4 ωρη βόλτα στη Γάνδη. Κατεβαίνεις στη στάση που είναι το κάστρο και κάνεις μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο να δεις τα βασικά σημεία. Είναι αρκετά εντυπωσιακά και βλέπεις και μια δεύτερη πόλη, τελείως διαφορετική από την Μπριζ. Αν έχεις όρεξη μπορείς να κάτσεις και παραπάνω, τα τρένα βολεύουν πάρα πολύ. Εμείς κινηθήκαμε προς τα νότια της Μπριζ από το πρωί, πήγαμε Γάνδη για 4 - 5 ώρες γυρίσαμε στην Μπριζ. Αν θες μπορώ να σου προτείνω σοκολατερί για Γάνδη αλλά και για ΜπριζΚαλησπέρα,θα είμαι Μπριζ 10-13/03.
Φτάνουμε με το λεωφορείο στη Μπριζ από Βρυξέλλες στις 15.00 μμ και αναχωρούσε 13/03 στις 8.00 πμ,
οπότε έχουμε δυόμιση μέρες μπροστά μας για να δούμε τη Μπριζ και να κάνουμε τις βόλτες μας.
Από τις ιστορίες που διάβασα νομίζω ότι δεν θα έχουμε το χρονικό περιθώριο να πηγαίναμε μία μονοήμερη στη Γάνδη.
'Εχετε να μου κάνετε καμιά πρόταση ?
Καλημερα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Αν δε βαριέσαι τις μετακινήσεις άνετα πετάγεσαι μια μικρή βόλτα για καφέ στη Γάνδη. Με το τρένο είναι λιγότερο από ώρα, έχει συχνά δρομολόγια. Κατεβαίνεις στο σταθμό, παίρνεις τραμ και κάνεις άνετα μια 3-4 ωρη βόλτα στη Γάνδη. Κατεβαίνεις στη στάση που είναι το κάστρο και κάνεις μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο να δεις τα βασικά σημεία. Είναι αρκετά εντυπωσιακά και βλέπεις και μια δεύτερη πόλη, τελείως διαφορετική από την Μπριζ. Αν έχεις όρεξη μπορείς να κάτσεις και παραπάνω, τα τρένα βολεύουν πάρα πολύ. Εμείς κινηθήκαμε προς τα νότια της Μπριζ από το πρωί, πήγαμε Γάνδη για 4 - 5 ώρες γυρίσαμε στην Μπριζ. Αν θες μπορώ να σου προτείνω σοκολατερί για Γάνδη αλλά και για Μπριζ
Εννοείται πως μοιάζουν αλλά τώρα που έχω πάει και ξέρω, σίγουρα θα το μετάνιωνα αν δεν είχα πάει. Ίδιες πάντως δεν είναι. Καλό ταξίδι και σε σένα όποτε και αν πας!κι ημουν ετοιμη να ρωτησω γιατι δεν εχω παει γανδη αν πραγματι ειναι τοσο ιδια με μπρυζ που να δω τιποτα αλλο..απορια λυθηκε!ευχαrιστω james
Άρτι αφιχθείς από το Βέλγιο θα τολμήσω να πω και εγώ τη γνώμη μου για το θέμα. Μπριζ, Γάνδη ή και κάτι άλλο ή μόνο Μπριζ;Δηλαδή είναι καλύτερα να πάω μονοήμερη Αμβέρσα?
Ποσες μερες θα πρεπει να διαθεσει καποιος για να δει την Αμβέρσα? και ποσες για μια καλη γευση?Πρότασή μου είναι η Αμβέρσα. Το Σάββατο που μας πέρασε ήμουν εκεί. Είναι μια πόλη ολοκληρωμένη. Έχει τα πάντα. Είναι λιμάνι, έχει εξαιρετικά μουσεία, έχει αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τέχνη, unesco sites και έντονη ζωή. Το καλύτερο για κάποιον που θέλει να γνωρίσει πράγματα είναι να "στριμώξει" τις άλλες δύο πόλεις και να βάλει στο πρόγραμμά του και την Αμβέρσα.