τίποτε δεν χρειάζεται, απλά αμβέβαλλα αν αξίζει τον κόπο..τώρα αφού τρώγεσαι..και όλοι που μιλάνε έχουν, πάει πήγαινε κι εσύ. η είσοδος είναι σχεδόν σαν να πηγαίνεις Αθήνα-Κόρινθο. Η Σλοβενία είναι στη ευρωζώνη από 1/1/2007! και φυσικά δεν τίθεται κανένα θέμα ασφαλείας. Πάρκινκ? μόνο αν το αυτοκίνητό σου έχει πάνω μεγάλο θηλαστικό, τύπου ταύρο ή αλογάκι...Μου αρέσει πολύ αυτό το πρόγραμμα αλλά στην Λιουμπλιάνα με τί νόμισμα θα πλήρώσω περνάει το ευρώ,όπου μπορώ θα χρησιμοποιήσω viza αλλα για ένα νερό που λέει ο λόγος? Μετά στην Λιουμπλιάνα τίθεται θέμα ασφάλειας για το αυτοκίνητο φυσικά θα προσπαθήσω να το βάλω σε πάρκινκ. Για την είσοδο στη χώρα χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη διαδικασία ή κάποια ειδική κάρτα όπως στην Αυστρία με την βινιέτα?
Φίλοι μου πραγματικά με έχεται βοηθήσει ήδη πάρα πολύ και χαίρομαι που έγινα μέλος σε μιά τόσο αξιόλογη κοινότητα.
Να σου πω τώρα ότι έχεις άδικο ψέμμα θα είναι... από το τραγικό Γκρατς πάντως η Λιουμπλιάνα φαντάζει Παρίσι... όταν κατεβαίνεις από Βιέννη και θέλεις κάπου να το σπάσεις μάλλον είναι η καλύτερη λύση εκτός βέβαια και αν δεν το σπάσει και πάει από Βιέννη Βενετία κατευθείαν... αν δεν τον πειράζουν τα χιλιόμετρα κι εγώ ψηφίζω δύο βράδια Βενετία...κολλημα που εχεις με την υπερτιμημενη Λιουμπλιανα!!..ειπε Αυστρια παει. τι να παει να κανει Σλοβενια? να δει μία πόλη χειρότερη από οποιαδήποτε ιστορική ιταλική του βορρά? Βενετία και φτάνει. Γκρατς δε λεει μία, να συμφωνήσω και σε κάτι...
Ταπεινή μου γνώμη είναι να διαθέσεις περισσότερο χρόνο σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ!
η γενέτειρα ήταν το Branau am Inn που είναι πιο κοντά στο Salzburg, σύνορα με Βαυαρία. στο Linz γυμνάσιο μόνο.Να σημειώσω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι η Linz ήταν η γεννέτειρα του Χίτλερ
Ο αρχικός σχεδιασμός εγκαταλήφθηκε ύστερα απο τις δικές σας προτάσεις, ήταν ένα ράλυ μόνο για να πείς ότι βρέθηκες εκεί.Ταπεινή μου γνώμη είναι να διαθέσεις περισσότερο χρόνο σε Βιέννη και Σάλτσμπουργκ!
Αν πάλι δεν θες με τίποτα τη Βιέννη ως μεγάλη πόλη, θεωρώ και πάλι ότι ο προγραμματισμός σου αδικεί το Σάλτσμπουργκ, το οποίο και πανέμορφο είναι το ίδιο αλλά και ιδανικό ως αφετηρία για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.
Ο αρχικός σχεδιασμός εγκαταλήφθηκε ύστερα απο τις δικές σας προτάσεις, ήταν ένα ράλυ μόνο για να πείς ότι βρέθηκες εκεί.
Έχω καταλήξει τρείς μέρες Σάλτσμπούργκ ως αφετηρία για εξορμήσεις και εκεί πλέον θέλω την βοήθειά σας, στην συνέχεια δύο μέρες Βιέννη και εαν καταφέρω να πάω κατευθείαν δύο διανυκτερεύσεις Βενετία, εαν όχι ενδιάμεση στάση αλλα δέν έχω αποφασίσει ακόμη πού. Εάν έχετε να μου πρότείνετε ξενοδοχεία σε αυτές τις δύο πόλεις θα τό ήθελα πολύ ακόμη και για Βενετία άν και παραπάνω μου έχετε γράψει μερικά για Βιέννη και Σάλσμπούργκ και τα βρίσκω καλή λύση.