Alexandra99
Member
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οποιαδήποτε προσθήκη ευπρόσδεκτη! Σεκφτόμουν να προσθέσω Opera Garnier kai Cimetière du Père Lachaise.
Ωραίο βίντεο! Ουσιαστικά αυτός είναι ένας σύντομος δρόμος για να αποφύγεις το περπάτημα;Ενα tips ...
Αν κάποιος θελει να πάει Βασιλική Sacre Coeur, περα απο την πεπατημενη δηλαδη σταση μετρο Anvers και μετα τελεφερικ η σκαλες, μπορει να πάρει τη γραμμη 40 πολυ κοντα στη σταση μετρο Le Peletier (στη rue La Fayette κοντα στα 500 μετρα απο Όπερα) και να κατεβει στη σταση Funiculaire ακριβως εκει που σε αφηνει το τελεφερικ ή και στην επομενη σταση Place du Tertre...
Στο 8:05 ειναι η σταση
Από την Όπερα θα περάσεις έτσι κι αλλιώς, εκτός κι αν εννοείς να κάνεις τουρ ή να δεις κάποια παράσταση. Père Lachaise αν θες να δεις κάποιο συγκεκριμένο τάφο ή αν γενικά σου αρέσουν οι τάφοι.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οποιαδήποτε προσθήκη ευπρόσδεκτη! Σεκφτόμουν να προσθέσω Opera Garnier kai Cimetière du Père Lachaise.
Για να μπω μέσα στην όπερα εννοούσα!Από την Όπερα θα περάσεις έτσι κι αλλιώς, εκτός κι αν εννοείς να κάνεις τουρ ή να δεις κάποια παράσταση. Père Lachaise αν θες να δεις κάποιο συγκεκριμένο τάφο ή αν γενικά σου αρέσουν οι τάφοι.
Έχετε λίγο χρόνο δεν θα πήγαινα μέχρι το νεκροταφείο αν δεν ήθελα να δω κάτι άλλο εκεί γύρω.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οποιαδήποτε προσθήκη ευπρόσδεκτη! Σεκφτόμουν να προσθέσω Opera Garnier kai Cimetière du Père Lachaise.
Ενας ακομη τροπος για να πας στη Σακρ Κερ...Ωραίο βίντεο! Ουσιαστικά αυτός είναι ένας σύντομος δρόμος για να αποφύγεις το περπάτημα;
Δεν θέλω να σε ξενερώσω αλλά το έχουμε αναφέρει στην προηγούμενη σελίδα.Ο Πύργος του Άιφελ ΣΒΗΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ στις 11.45 για εξοικονόμηση ενέργειας. Δηλαδή δε πρόλαβα να τον δω για 10 λεπτά κυριολεκτικά... Αυτή ήταν η μόνη απογοητευτική στιγμή του ταξιδιού.
Ισχύει κι ακόμα κι αν δεν σου φέρουν αν τους ζητήσεις πάντα δίνουν. Ακόμα και σε μπαρ τους λέω βάλτε μου ένα ποτήρι νερό.έφερναν παντού κ ανανέωναν συνεχώς μπουκάλι με νερό βρύσης
Δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας στο Παρίσι. Το κάνουν συνεχώς στους ξένους, μην το παίρνεις προσωπικά. Αν σου απαντούσαν στα γαλλικά θα ήσουν η εξαίρεση του κανόνα.Επίσης, τους μιλούσα γαλλικά και μου απαντούσαν αγγλικά, με γείωναν εντελώς
Μου κάνει εντύπωση αυτό που γράφεις. Δεν έχω δει ποτέ φούρνο που να μην πουλάει αλμύρα. Μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο ότι το μεσημέρι οι φούρνοι πουλάνε το λεγόμενο formule που είναι αλμυρό, γλυκό και κάτι να πιεις. Ήταν σίγουρα boulangerie;Το γεγονός ότι παντού σε φούρνους κλπ πωλούνταν μόνο γλυκά αρτοσκευάσματα, σπάνια έβλεπα κάτι αλμυρό ή σε σαντουιτς, καμια κις λορέν
Εντάξει επέστρεψα και τα είδα, μάλλον όταν διάβασα "προφανώς οι φίλοι σου δεν ή δεν βρέθηκαν ποτέ βράδι στο Παρίσι (σε σημείο όπου να φαίνεται ο πύργος) ή είχαν το μυαλό τους αλλού" μου είχε φανεί τόσο τονισμένο το γεγονός το ίδιο που δεν πρόσεξα μετά την λιγότερο εμφανή μεν αλλά αναφορά στο ωράριο, νέον πινακίδα θα χρειαζόμουν μάλλονΔεν θέλω να σε ξενερώσω αλλά το έχουμε αναφέρει στην προηγούμενη σελίδα.
Ενθαρρυντικό! Η φάση είναι ΄δε θέλουμε να μας βγαίνει το όνομα, λογικά ο τουρίστας θέλει να του μιλήσω αγγλικά΄ ή 'αντε τώρα που θα ακούσω τα χάλια γαλλικά του τουρίστα' ;Δυστυχώς αυτός είναι ο κανόνας στο Παρίσι. Το κάνουν συνεχώς στους ξένους, μην το παίρνεις προσωπικά. Αν σου απαντούσαν στα γαλλικά θα ήσουν η εξαίρεση του κανόνα.
Αν κρίνω απ'το ύφος με το οποίο συνήθως συνοδεύουν την απάντηση, μάλλον το δεύτεροΕνθαρρυντικό! Η φάση είναι ΄δε θέλουμε να μας βγαίνει το όνομα, λογικά ο τουρίστας θέλει να του μιλήσω αγγλικά΄ ή 'αντε τώρα που θα ακούσω τα χάλια γαλλικά του τουρίστα' ;