taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
1. Σαφώς και όχι. Κάπου μέσα στο 26/11 - 23/12 να πας.Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και την προθυμια σας!
Θα ξεκινησω απο 2-3 βασικα...
1.Αξιζει τον κοπο να ανεβασω λιγο παραπανω το budget μου και να παω μεσα στις γιορτες?Η θα το ευχαριστηθω καλυτερα τελη Νοεμβριου με αρχες Δεκεμβριου (προς τα εκει κλινω να σας πω την αληθεια)..
2.Θελω να μεινω Marais,εχω ηδη κανει την ερευνα μου σε καποια ξενοδοχεια,δε με ενδιαφερει τοσο να δω μουσεια και να ανεβω στον Πυργο οσο το να περιηγηθω στην πολη και να περπατησω μονη μου,σε καφε εστιατορια,στον Σηκουανα κτλ..Αν μπορουσατε να μου προτεινετε καποια αλλη ασφαλης αλλα κεντρικη περιοχη θα ηταν τελειο!
3.Με εχει αγχωσει τρομερα η μεταφορα απο το αεροδρομιο,ισως χωρις λογο κιολας,αλλα καθοτι αγχωδης τυπος απο μονη μου νομιζω οτι θα πελαγωσω εκει κ δε θα ξερω ουτε που να παω εκεινη τη στιγμη..Ειναι αυτο που ελεγα παντα οταν οδηγουσα στην πολη μου ''ε δε θα χαθω και στο Παρισι''...Ε λοιπον τωρα μιλαμε για Παρισι!
Αυτα προς το παρον.. <3
2. Όπου και να μείνεις στο κεντρικό Παρίσι θα έχεις ένα μέρος από αυτά που περιγράφεις και θα πρέπει να παρεις μετρό/λεωφορείο/uber/... για να πας στα υπόλοιπα. Το Marais είναι καλά, αλλά συγκοινωνιακά έχει ένα θέμα, ενώ και οι τιμές του είναι τσιμπιμένες. Εγώ θα έμενα είτε πιο πέρα (προς Βαστίλλη), είτε στην πιο "posh" αριστερή όχθη (δηλαδή νότια από το ποτάμι) - είτε St-Germain, είτε Montparnasse, είτε Qartier Latin.
3. Κατέβασε την εφαρμογή Citymapper ή την εφαρμογή της RATP. Βάζεις αφετηρία και προορισμό και σου λέει τι να πάρεις. Ο προαστιακός (RER B) πάντως δεν κάνει τέρμα στο Gare du Nord όπως αναφέρει ο αποπάνω αλλά διατρέχει όλη την πόλη.