• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Απορίες για Παρίσι

vpg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Την Κυριακή 17/7 πετάμε επιτέλους για Παρίσι!:clap:
1) Το ξενοδοχείο που θα μείνουμε, είναι κοντά στο σταθμό του μετρό Vaugirard (γραμμή 12), στη περιοχή Montparnasse.
Απ' ότι είδα εδώ: Plan Interactif des transports en Ile-de-France ,αν πάρουμε το RER θα πρέπει ν' αλλάξουμε σίγουρα 2 γραμμές για να φτάσουμε στο προορισμό μας. Δεν ξέρω σε ποιούς σταθμούς θα ήταν καλύτερα να γίνει αυτό, ώστε να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τις σκάλες ή τις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια μέσα στο σταθμό. Είμαστε 2 ενήλικες κι ένα παιδί 11 χρονών, με τις απαραίτητες βαλίτσες φυσικά.
2) Έκλεισα τα εισιτήρια για το Λούβρο μέσω ίντερνετ. Θα πρέπει να πάω με τον αριθμό της κράτησης σε κάποιο κατάστημα Virgin, για να μου δώσουν τα κανονικά εισιτήρια ή δεν έχω καταλάβει καλά;
3) Η κάρτα navigo πώς χρησιμοποιείται; Την δείχνουμε αν μας ζητηθεί ή υπάρχει άλλη διαδικασία;
Ευχαριστώ εκ τών προτέρων :)

σαιτας

Member
1) Το ξενοδοχείο που θα μείνουμε, είναι κοντά στο σταθμό του μετρό Vaugirard (γραμμή 12), στη περιοχή Montparnasse.
Απ' ότι είδα εδώ: Plan Interactif des transports en Ile-de-France ,αν πάρουμε το RER θα πρέπει ν' αλλάξουμε σίγουρα 2 γραμμές για να φτάσουμε στο προορισμό μας. Δεν ξέρω σε ποιούς σταθμούς θα ήταν καλύτερα να γίνει αυτό, ώστε να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τις σκάλες ή τις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια μέσα στο σταθμό. Είμαστε 2 ενήλικες κι ένα παιδί 11 χρονών, με τις απαραίτητες βαλίτσες φυσικά.
2) Έκλεισα τα εισιτήρια για το Λούβρο μέσω ίντερνετ. Θα πρέπει να πάω με τον αριθμό της κράτησης σε κάποιο κατάστημα Virgin, για να μου δώσουν τα κανονικά εισιτήρια ή δεν έχω καταλάβει καλά;
3) Η κάρτα navigo πώς χρησιμοποιείται; Την δείχνουμε αν μας ζητηθεί ή υπάρχει άλλη διαδικασία;
Αν ρωτας για το πως θα πας στο ξενοδοχειο σου, προτιμησε ταξι. Ειναι γυρω στα 30 € , τα εισιτηρια απο αεροδρομιο αν θυμαμαι καλα καπου στα 11€ το ατομο. Κυλιομενες σκαλες δεν εχει σε ολους τους σταθμους το μετρο.

• Like
Reactions: vpg

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
1) Αλλάζεις στην 4 στο Chatelet-Les Halles ή στο Denfert-Rochereau (ανάλλογα από που έρχεσαι) - η αλλαγή αυτή ΕΧΕΙ περπάτημα και σκάλες όπως και να το κάνεις - και μετά μια σύντομη αλλαγή στη 12 στο Montparnasse - Binevennue (αυτές οι 2 γραμμές είναι μαζί σε μια "πιο πέρα"¨γωνιά του σταθμού, μακριά από τα τρένα και την κυρίως είσοδο).
3) Αντί να ακυρώσεις εισιτήριο, περνάς την κάρτα από αισθητήρα και ανοίγει η πόρτα για να περάσεις...

• Like

vpg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Απ' ότι είδα εδώ: By taxi - A?roports de Paris ,το ταξί για το κέντρο της πόλης θα κοστίσει 50? + 15% λόγω Κυριακής, δηλ. περίπου 60? (βάλε κι άλλα τόσα για την επιστροφή...:roll:) Θα ήθελα να το αποφύγω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας. Σκεφτόμουν μήπως οι μεγάλοι σταθμοί όπως Gare du Nord ή Chatelet les Halles είναι πιο εύκολοι.

taver (με πρόλαβες στην απάντηση και δεν την είχα δει), την ίδια αλλαγή μπορώ να κάνω και στον Gare du Nord. Θεωρείς ότι είναι καλύτερα στο Chatelet les Halles; Ο Denfert-Rochereau δεν έχει καθόλου κυλιόμενες.

Dafni

Member

Καλα καταλαβες....δε χρειαζεται να ψαχνεις για virgin,εχει καταστημα απο κατω απο το χωρο του μουσειου...

• Like

gone

Member
Η κάρτα navigo πώς χρησιμοποιείται; Την δείχνουμε αν μας ζητηθεί ή υπάρχει άλλη διαδικασία;

Χθές γύρισα από Παρίσι. Το εισητήριο με το τραίνο RER από το αεροδρόμιο CDG έχει 9,10 ευρώ το άτομο. Εξαρτάται πόσες μέρες θα μείνετε και που θέλετε να πάτε για να εκτιμήσεις την αναγκαιότητα της κάρτας Navigo(για πόσες ζώνες να εκδώσεις).
Για ότι χρειασθείς στη διάθεσή σου μιας και τα έχω φρέσκα

• Like

laki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Η κάρτα navigo πώς χρησιμοποιείται;
Χθές γύρισα από Παρίσι. Το εισητήριο με το τραίνο RER από το αεροδρόμιο CDG έχει 9,10 ευρώ το άτομο. Εξαρτάται πόσες μέρες θα μείνετε και που θέλετε να πάτε για να εκτιμήσεις την αναγκαιότητα της κάρτας Navigo(για πόσες ζώνες να εκδώσεις).
Για ότι χρειασθείς στη διάθεσή σου μιας και τα έχω φρέσκα
Εσυ εβγαλες καποια καρτα για τις μετακινήσεις σου;;;

vpg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Welcome back!
Θα μείνουμε 8 μέρες, από Κυριακή 17/7 έως Δευτέρα 25/7. Πιστεύω ότι η Navigo (ζώνες 1-5) θα μας εξυπηρετήσει απόλυτα δεδομένου ότι εκτός των άλλων, προβλέπεται επίσκεψη στη Disneyland, στο πάρκο Αστερίξ και στις Βερσαλλίες.
Για την Κυριακή 17/7 σκέφτομαι να πάρουμε την Paris Visite (1 μέρα, ζώνες 1-6, 19.60€ ενήλικας, 9.80€ παιδικό) η οποία θα καλύψει την μεταφορά απο το αεροδρόμιο αλλά και τις μετακινήσεις της πρώτης μέρας στο κέντρο οι οποίες δεν θα είναι και λίγες. Απ όσο υπολόγισα έρχεται περίπου το ίδιο, απλά με την κάρτα θα είναι λίγο πιο εύκολο για μας τους άσχετους! Δεν ήξερα όμως σε ποιό σταθμό του RER (που να υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες ή ανσανσέρ) να κάνουμε την αλλαγή σε μετρό (γραμμή 4) αλλά απ' ότι λέει ο taver το Chatelet les Halles είναι μια καλή επιλογή.

gone

Member
Εσυ εβγαλες καποια καρτα για τις μετακινήσεις σου;;;
Ναι έβγαλα την Navigo Decouverte και συμφέρει πολύ. Δεδομένου ότι ήμουν στο δρόμο 14 ώρες την ημέρα η χρήση των μέσων ήταν αρκετή ώστε να συμφέρει η κάρτα. Εκτός του μετρο και RER το Παρίσι έχει και μια βολικότατη και γρήγορη συγκοινωνία με λεωφορεία.

gone

Member
Για την Κυριακή 17/7 σκέφτομαι να πάρουμε την Paris Visite (1 μέρα, ζώνες 1-6, 19.60? ενήλικας, 9.80? παιδικό) η οποία θα καλύψει την μεταφορά απο το αεροδρόμιο αλλά και τις μετακινήσεις της πρώτης μέρας στο κέντρο οι οποίες δεν θα είναι και λίγες. Απ όσο υπολόγισα έρχεται περίπου το ίδιο, απλά με την κάρτα θα είναι λίγο πιο εύκολο για μας τους άσχετους!

Γνώμη μου είναι για την Κυριακή να βγάλεις τα εισιτήρια από αεροδρόμιο 9,10χ3=27,30 και μία δεσμίδα των 10 εισιτηρίων. Οι νέοι το Σαββατοκύριακο έχουν άλλη τιμή. Δε νομίζω ότι θα χρειασθείς περισσότερες μετακινήσεις την πρώτη μέρα γιατί συνήθως περπατάς για να αποκτήσεις την αίσθηση της πόλης.
Καλά να περάσετε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα