• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Όπως τα λες είναι, αλλά αντί να τσαντιζεσαι πουλάς τη βίζα σου σε κάποιο συμφορουμιτη. Του γλιτώνεις και το δρόμο, ειδικά αν είναι από επαρχία.
Εσυ τουλάχιστον ξέρεις οτι τις βιζες τις χαρίζω εκει που κρίνω οτι αξιζει τον κόπο !

Για την ιστορία να πω οτι μια φορά που πετούσα με IBERIA παλιά με βιζα αγορασμένη στο Μεξικό , με δυσκολεψαν πολύ στο αεροδρόμιο . Η κοπελα στο τσεκ ιν καταλαβε οτι ειναι διαφορετικη απο της εδω πρεσβειας , φωναξε τον προισταμενο ο οποίος μου εκανε ανάκριση που βρήκα τη βίζα .
Ειδα και επαθα να τους πείσω οτι είναι εγκυρη .

nattono1988

Member
Ναι κοριτσι μου και εγω αυτό λεω, ας εχουμε βιζα μας δωσουν δεν μας δωσουν. Του αεροπλανου ειναι κενη αλλα δεν την πηρα γιατι ειχα, αλλα τωρα που το σκεφτομαι επρεπε να την παρω και την πουλησω. Αν δεν εχεις επιχειρηματικο μυαλο..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ μια φορά ρώτησα την αεροσυνοδο της AirCanada αν μπορεί να μου δώσει κι άλλη πέραν της μιας που μοιράζουν στο αεροσκάφος, και μου έδωσε καμιά εικοσαριά...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και με αφορμή χτεσινό περιστατικό, πάμε πάλι:
Μην στηρίζεστε στα ΑΤΜ της Κούβας για ανάληψη. Η συντριπτική πλειοψηφία δε δουλεύει με ελληνικές κάρτες και πολύ συχνά "τρώνε" κάρτες κι εύκολα μπορεί να χρειαστείτε 2-3 μέρες για να σας την επιστρέψουν. Ούτε το cash advance σε ξενοδοχεία μέσω πιστωτικής είναι σίγουρο, συνήθως δε δουλεύει. Μετρητά και πάλι μετρητά. Επίσης, δουλειά της ελληνικής πρεσβείας δεν είναι να δανείζει λεφτά σε όσους ξέμειναν.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εσυ τουλάχιστον ξέρεις οτι τις βιζες τις χαρίζω εκει που κρίνω οτι αξιζει τον κόπο !

Για την ιστορία να πω οτι μια φορά που πετούσα με IBERIA παλιά με βιζα αγορασμένη στο Μεξικό , με δυσκολεψαν πολύ στο αεροδρόμιο . Η κοπελα στο τσεκ ιν καταλαβε οτι ειναι διαφορετικη απο της εδω πρεσβειας , φωναξε τον προισταμενο ο οποίος μου εκανε ανάκριση που βρήκα τη βίζα .
Ειδα και επαθα να τους πείσω οτι είναι εγκυρη .
Σύμφωνα με τις οδηγίες των κουβανικών προξενείων όλες οι βίζες για Κούβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όποια πτήση πετάει προς το νησί, ανεξαρτήτως του πού αγοράστηκαν ή την προμηθεύτηκε ο κάτοχος. Εξαίρεση οι ροζ βίζες από ΗΠΑ προς Κούβα, που είναι μια ιστορία από μόνες τους.

ErmisP

New Member
Γειά! Ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις! Τελικά θα επενδύσουμε στο Τρινιδαδ και το Ματάνσας... Με ένα πέρασμα στο Βαραδέρο ή στο Κάγιο Σάντα Μαρία... Αυτά ! Καλά ταξίδια σε όλους!

Pel

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Νομίζω δεν έχει μείνει σελίδα στο φόρουμ που να μην έχω διαβάσει για Κούβα! Και σαν καλό σπασικλάκι, έχω κρατήσει και σημειώσεις!! Τα σέβη μου ιδίως στον Γιώργο, που μπαίνει και στον κόπο να απαντάει από χώρα που δεν έχει ίντερνετ!

Εμείς μάλλον θα έχουμε στη διάθεσή μας 9 διανυκτερεύσεις τον Απρίλιο, εκ των οποίων η μία το βράδυ μετά την άφιξη, που δεν μετράει γιατί είσαι πολύ κουνουπίδι για να κάνεις οτιδήποτε. Οπότε 8 βράδια, από τα οποία (τουλάχιστον) τα 3 στην Αβάνα (συν αυτό της άφιξης), 1 Cienfuegos και 2 Trinidad.

Για τα υπόλοιπα 2 τι προτείνετε; Θα έχουμε αυτοκίνητο για να κινούμαστε πιο γρήγορα και επίσης δεν μας νοιάζουν ιδιαίτερα οι παραλίες.

Σκέφτομαι ότι επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος ή θα πάμε ανατολικά μέχρι Camaguey αλλά όχι Vinales, ή θα πάμε Vinales και όχι Camaguey. Η 3η επιλογή που σκέφτηκα είναι 1 βράδυ Matanzas ή Remedios, γιατί πολύ τα διαφημίζετε και τα δύο εδώ στο φόρουμ! (Για να δούμε και κάτι που να μην πήζει στον τουρίστα)

Επίσης, αν πάμε Vinales, μου φαίνεται μακριά το Vinales-Cienfuegos, γιατί καταλαβαίνω ότι έχει και πολλά να δεις στη διαδρομή και θα μας φάνε οι δρόμοι. Υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο κάτι όμορφο και ενδιαφέρον (και μη τουριστικό) να μείνει κανείς ένα βράδυ;

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για τα υπόλοιπα 2 τι προτείνετε; Θα έχουμε αυτοκίνητο για να κινούμαστε πιο γρήγορα και επίσης δεν μας νοιάζουν ιδιαίτερα οι παραλίες.

Βινιαλες για φύση.
Ματανσας για κάτι αντιτουριστικο.
Καμαγουει για αρχιτεκτονική και νυχτερινή ζωή.
Το ρεμεδιος έχει τουρισμό, πολύ για το μέγεθος του.

Επίσης, αν πάμε Vinales, μου φαίνεται μακριά το Vinales-Cienfuegos, γιατί καταλαβαίνω ότι έχει και πολλά να δεις στη διαδρομή και θα μας φάνε οι δρόμοι. Υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο κάτι όμορφο και ενδιαφέρον (και μη τουριστικό) να μείνει κανείς ένα βράδυ;

Όχι. Αν υπήρχε θα είχε γίνει τουριστικό. Αλλά μια εναλλακτική θα ηταν να μείνετε πχ στο jaguey grande . Εκεί κοντά έχει διαφορα ενδιαφέροντα

captain-cook

Member
Καλησπέρα σε όλους,

Σας παρακολουθώ καιρό και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω εγγραφή μιας και ψάχνομαι για το ταξίδι - όνειρο ζωής στην Κούβα.

Έχω βρει εισιτήρια με Air Canada σε καλή τιμή. Το θέμα είναι πως η πτήση φτάνει Αβάνα 22:30. Θα έχω θέμα μετά με τη διαμονή;

Γίνεται να πάω σε κάποιο casa τόσο αργά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Καλησπέρα σε όλους,

Σας παρακολουθώ καιρό και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνω εγγραφή μιας και ψάχνομαι για το ταξίδι - όνειρο ζωής στην Κούβα.

Έχω βρει εισιτήρια με Air Canada σε καλή τιμή. Το θέμα είναι πως η πτήση φτάνει Αβάνα 22:30. Θα έχω θέμα μετά με τη διαμονή;

μια χαρα γινεται.. μπορεις να κανεις και ερωτηση στον ιδιοκτητη αν ειναι οκ με την ωρα. για τετοια ωρα ρωτας τον αλλον αν ειναι οκ.

κουβα ετυχε να μας πιασει την συζητηση ιδιοκτητης στο σιενφουεγος και να μην μας αφηνει με τιποτα να φυγουμε απο το σπιτι του :bleh: ε πηραμε τηλ στο τρινιδαδ και ειπαμε οτι θα αργησουμε λιγο, βραδυ φτασαμε, ολα καλα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα σε όλους,

Προφανώς και γίνεται, όσοι έρχονται στην πτήση σας και όλες τις επόμενες το ίδιο θέμα έχουν.

Marina85

New Member
Καλησπέρα, Έχω διαβάσει ένα μεγάλο κομμάτι των αναρτήσεών σας, αλλά πραγματικά νομίζω δε θα τελειώσω ποτέ! Λοιπόν, είμαστε μια παρέα 4 ατόμων και φεύγουμε κι εμείς για Κούβα στις 12/1 μέσω Λονδίνου και φτάνουμε 13/1 Αβάνα.
Λέμε να μείνουμε 13 & 14/1 Αβάνα, να κάνουμε και μία ημερήσια εξόρμηση 15/1 Βινιάλες και επιστροφή Αβάνα το βράδυ.
16/1 με αμάξι (αυτό είναι ένα θέμα!!!) φεύγουμε για Cienfuegos για να δούμε τα βασικά με σκοπό να φτάσουμε το βράδυ Trinidad και να μείνουμε εκεί 16/1 και 17/1.
Στις 18/1 φεύγουμε γαι Santa Clara και κατόπιν Cayo Santa Maria και διανυκτέρευση κάπου εκεί (πού όμως? έχει κοντά κάτι αξιόλογο? να μείνουμε στο Cayo καλύτερα?).
Στις 19/1 φεύγουμε για Varadero, κάνουμε το μπάνιο μας και επιστρέφουμε Αβάνα και μένουμε εκεί.
Στις 20/1 πετάμε για Santiago de Cuba με την πρωινή πτήση και διανυκτερεύουμε εκεί 20/1 και 21/1.
Τι αξίζει εκεί γύρω να δούμε? -κάτι να είναι προσβάσιμο και χωρίς αμάξι γιατί χλωμό το κόβω να βρούμε!
Στις 22/1 πετάμε πίσω για Αβάνα και μένουμε εκεί μέχρι τις 25/1 που πετάμε για Αθήνα.
Σας ζάλισα, το ξέρω... αλλά θέλω βοήθεια.
Αρχικά, είναι οκ το πρόγραμμα λέτε?
Θα ήθελα να απευθυνθώ και στον τρομερό Yorgos που πραγματικά μας έχει μάθει πολλά!
βΑσικές ερωτήσεις. Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο? από Αθήνα? ή σε τράπεζα της Κούβας? Διάβασα ότι για κανέναν λόγο δε χρησιμοποιούμε την κάρτα μας εκεί.
Αμάξι!!!! Πώς βρίσκουμε να νοικιάσουμε? είδα κάπου για 80€ τη μέρα, οκ, αλλά πώς μπορούμε να κλείσουμε? Πλησιάζουν οι μέρες και αγχωθήκαμε αργά νομίζω. Έχει κανείς γνωστό να μας προτείνει? Επίσης, παίζει να νοικιάσουμε πουθενά κανένα παλιό βανάκι γαι να μπορούμε να μείνουμε και μέσα αν χρειαστεί? (απολογούμαι αν ρωτάω βλακείες, αλλά δεν έχω εικόνα!)
παίζον μαγαζάκια για να αγοράσεις κανέναν χυμό ας πούμε? Έχουμε φίλη που έχει διαβήτη και είναι από τα βασικά που θα χρειαστεί..πρέπει να κουβαλήσουμε από Αθήνα? και τέλος, πες ότι κάτι γίνεται και χάνει το τσαντάκι με τις ινσουλίνες της, πόσο εύκολο είναι να βρούμε εκεί?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom