• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

StSiotis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Καλημέρα,
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντησή σας..Μου έχουν προτείνει να μείνω και στο Cayo Coco και στο Βαραντέρο κάποιες μέρες..Πιστεύετε δεν αξίζει; Θα ήθελα να γνωρίσω και την πιο τουριστική πλευρά της χώρας για να δω τις διαφορές τις με την επαρχία! Και ακόμα δεν είχα στο μυαλό μου να νοικιάσω, αλλά να μετακινούμαστε με viazul ή taxi..Πιστεύετε είναι καλύτερα να νοικίασω και από οικονομικής άποψης ρωτάω...

Last edited:

buffon85

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
δεν μου αρεσε το βαραδερο, ειχαμε κλεισει δυο μερες, φυγαμε την πρωτη και γυρισαμε αβανα.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Σε εμένα, αντίθετα, άρεσε το Βαραδέρο. Πολύ ωραία παραλία. Μείνε όμως λίγες μέρες (2?} και σε ένα κατάλυμα που να σου ταιριάζει. Συμβουλή: αν επιλέξετε ξενοδοχείο, μην διαλέξετε κάποιο "βαθιά" μέσα στη χερσόνησο. Πιο κοντά στην πόλη καλύτερα.

StSiotis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Να σας πω λίγο το πλάνο μου, όπως το έχω σκεφτεί μέχρι τώρα και εννοείται οποιαδήποτε πρόταση έχετε καλοδεχούμενη :):). Τα μόνα που έχω κλείσει είναι τα εισιτήριά μας, οπότε όλα τα άλλα είναι ανοιχτά!

- Havana: 3 μέρες
- Vinales: 1 μέρα
- Cienfuegos: 1 μέρα
- Trinidad: 2 μέρες
- Cayo Coco: 2 μέρες
- Varadero: 2 μέρες
- Havana: 1 μέρα

Ο τρόπος που παραθέτω τα μέρη είναι και ο τρόπος που έχω σκεφτεί να μετακινούμαστε από περιοχή σε περιοχή, ξεκινώντας από Αβάνα και καταλήγοντας πάλι εκεί την τελευταία μέρα! Σας ευχαριστώ πολύ!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
To cayo coco δεν μου αρεσει, πολυ κουνούπι, δεν υπάρχει τίποτε πλην των ξενοδοχείων και είναι πολύ μακριά. Το βαραδερο αντιθετα εκτός απο καλύτερη παραλία είναι γεμάτο από ντοπιους, έχει νυχτερινή ζωη και μια δύο ενδιαφέρουσες πολεις κοντά, ειδικά το ματανσας. Για μένα το καγιο Κόκο είναι πλεονασμός στο πρόγραμμα σου.

StSiotis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Σας ευχαριστώ πολύ και επειδή εμπιστεύομαι τις εμπειρίες/γνώμες σας θα παραλείψω τις 2 μέρες στο cayo coco...Μπορεί να πάω μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο μόνο..Που θα μπορούσα να τις προσθέσω στα άλλα μέρη που ανέφερα??? Μήπως κάποιο μέρος χρειάζεται πιο πολλές μέρες από αυτές που έχω υπολογίσει??

Για μεταφορές προτείνετε Viazul???

Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μήπως κάποιο μέρος χρειάζεται πιο πολλές μέρες από αυτές που έχω υπολογίσει??
Αβάνα σίγουρα και ίσως Βινιάλες (αν και δεν έχω πάει)

Τόσες αλλαγές με viazul, για λίγες μέρες διαμονής σε κάθε πόλη, εκτός ότι θα θέλουν καλό προγραμματισμό, θα είναι και μεγάλη ταλαιπωρία.

Last edited:

StSiotis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Θα προσθέσω τότε σίγουρα μία στην Αβάνα γιατί και εμένα λίγες μου φαίνονται...Και γνώμη σας είναι να κοιτάξω για αυτοκίνητο ε?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σας ευχαριστώ πολύ και επειδή εμπιστεύομαι τις εμπειρίες/γνώμες σας θα παραλείψω τις 2 μέρες στο cayo coco...Μπορεί να πάω μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο μόνο..Που θα μπορούσα να τις προσθέσω στα άλλα μέρη που ανέφερα??? Μήπως κάποιο μέρος χρειάζεται πιο πολλές μέρες από αυτές που έχω υπολογίσει??

Για μένα δεν έχει νόημα να πας μέχρι το Κάγιο Κόκο για μπάνιο. Το Βαραδέρο και η παραλία της Αβάνας είναι κλάσεις ανώτερες, χωρίς τα θολά νερά του Κάγιο Κόκο, τα κουνούπια και τα ξενοδοχεία που τελευταία δεν αφήνουν τους μη ενοίκους να έχουν πρόσβαση στην παραλία, χώρια τα διόδια και ότι η συγκοινωνία δε φτάνει μέχρι εκεί. Γενικώς το Κάγιο Κόκο αν δε διαμείνεις εκεί, δεν έχει νόημα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προσωπικά δε πάτησα το πόδι μου στο Varadero και δε το μετάνιωσα καθόλου (μιλάω για τα ξενοδοχεία-παραλία και όχι για το χωριό). Αν ήθελα τουριστομενιά, ξενοδοχεία all inclusive και θάλασσες, κατέβαινα στη Ρόδο και με εισιτήριο 70€ πήγαινε - έλα. Άσε που όταν βούτηξα στη Κούβα, δε τρελάθηκα κιόλας και δεν είναι μόνο δική μου εντύπωση...
Σε θέμα νερών υπερέχουμε, όλοι αυτό λέγαμε. Το ξεχωριστό είναι οι παραλίες.
Δύσκολο το πρόγραμμα σου φίλε @StSiotis .
Θα σε φάνε οι δρόμοι, ειδικά με το Viazul και η ταλαιπωρία. Ξανασκέψου το για αμάξι.
Επίσης πολύ λίγες οι μέρες στην Αβάνα. Η πόλη είναι μεγάλη, δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Λίγες και στο Vinales, θέλεις καλύτερα δύο.
Αν καταλήξεις στη λύση Viazul & Taxi, πρέπει να υπολογίσεις και βάσει αυτού τις διαμονές σου. Θα έχεις πολλές ώρες στο δρόμο!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για μένα δεν έχει νόημα να πας μέχρι το Κάγιο Κόκο για μπάνιο. Το Βαραδέρο και η παραλία της Αβάνας είναι κλάσεις ανώτερες, χωρίς τα θολά νερά του Κάγιο Κόκο, τα κουνούπια και τα ξενοδοχεία που τελευταία δεν αφήνουν τους μη ενοίκους να έχουν πρόσβαση στην παραλία, χώρια τα διόδια και ότι η συγκοινωνία δε φτάνει μέχρι εκεί. Γενικώς το Κάγιο Κόκο αν δε διαμείνεις εκεί, δεν έχει νόημα.
Ότι θα μας έγραφες εσύ και πληροφορίες για παραλίες (οπουδήποτε στον κόσμο)...

StSiotis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Καλημέρα παιδιά,

Μετά από κουβέντες και ανταλλαγή απόψεων με πολλά παιδιά από εδώ καταλήξαμε στο εξής πρόγραμμα για τις μέρες μας στην Κούβα:

- Αβάνα: (1/2 μέρa): Έχουμε μισή μέρα γιατί φτάνουμε απόγευμα (17:00) !
- Βινάλες (2 μέρες)
- Σιενφουέγος (1 μέρα)
- Τρινιδάδ (2 μέρες)
- Ρεμέδιος (1 μέρα)
- Βαραντέρο: (2 μέρες)
- Αβάνα: (4 1/2 μέρες): Πετάμε απόγευμα (19:15) οπότε έχουμε μισή μέρα ακόμα να δούμε ότι προλάβουμε!

Κλείσαμε και αυτοκίνητο (havanautos) για τις μετακινήσεις μας εκτός Αβάνας μετά από τις συμβουλές σας να μην μπλέξουμε πολύμε viazul!

Σας ευχαριστώ όλους έναν-έναν ξεχωριστά, και ειδικά τον @psilos3 για την βοήθειά του σε ότι τον χρειαστήκαμε!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom