• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Απορίες Κούβα, πολλές απορίες!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλημέρα

Έχετε αναφέρει πολλές φορές ότι δε χρειάζεται κάποιο ειδικό δίπλωμα οδήγησης αλλά σε σελίδες άλλες λένε για το "ευρωπαϊκό δίπλωμα" ως απαραίτητο. Εγώ που έχω το παλιό ελληνικό (Το "ροζ" χάρτινο) και όχι το νέου τύπου κάρτας θα έχω προβλημα;
Κανένα πρόβλημα. Αρκεί αυτό (τη φωτογραφία κοιτάνε άλλωστε, όχι τα Ελληνικά), το διαβατήριο, και φυσικά το έγγραφο από την εταιρεία ενοικίασης. Να έχεις σαν δεδομένο ότι θα σε σταματήσουν για έλεγχο αρκετές φορές.

Επίσης χρειάζεται ανταπτορας ή μετασχηματιστής για το φορτισμα κινητών κ καμερων;
Ναι χρειάζεται τελικά, είναι καλό να υπάρχει. Απλός αντάπτορας που μετατρέπει το Ευρωπαϊκό σε αμερικάνικο (το ζητάς US to EU όμως). Υπάρχει σε όλα τα καταστήματα με ανταλλακτικά ηλεκτρονικών, και κοστίζει όχι πάνω απο 2€.

Τέλος μια χαζή ερώτηση . Κανονική βαλίτσα μεγάλη ή τύπου backpack πλάτης τύπου ορειβατικού (65-70 lt) θα βόλευε γι 15ημερη παραμονή εκ των οποίων 8-9 μέρες εκτός Αβάνας ;
Χρειάζονται αρκετά ρούχα πίστεψε με, με δεδομένη τη ζέστη που θα συναντήσεις. Καλοκαιρινά μεν, τα διπλά δε, αν θεωρήσουμε ότι θα σαι και όλη μέρα στο δρόμο και στο περπάτημα. Προσωπικά πήρα 20κιλη βαλίτσα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το la guarida αξίζει ή είναι υπερτιμημένο;
Με τη σημερινή ισοτιμία θες περίπου 55€/άτομο. Είναι πολύ καλό το φαγητό και το κτίριο πολύ ενδιαφέρον, αλλά μπορείς να πας στο κτίριο και να πιεις ποτόσ τον τελευταίο όροφο που εσχάτως αγόρασε το εστιατόριο και μετέτρεψε σε μπαρ. Έχει κι άλλα -πολλά- καλά εστιατόρια η Αβάνα με τιμές στο μισό, ορισμένα και με καλύτερο φαγητό από τη Guarida. Η βάσική μου ένσταση πλέον είναι πως ο ιδιοκτήτης της αγόρασε άλλους δύο ορόφους του κτιρίου (!) στηριζόμενος στην οικονομική επιτυχία (το μέρος κυριολεκτικά κάνει τζίριο εκατομμύρια), οπότε πλέον έχει χαθεί η ατμόσφαιρα:
- δεν μένουν πλέον οικογένειες σε όλο το κτίριο
- το μικρό, ατμοσφαιρικό εστιατόριο έχει μετατραπεί σε ένα γοητευτικό μεν, τεράστιο δε εστιατόριο των 60 τραπεζιών με γκρουπ, φασαρία και στριμωξίδι
- το φαγητό είναι λίγο χειρότερο από παλιά. Πάλι είναι πολύ καλό, αλλά όχι πλέον εκπληκτικό και δεν ξέρω και γιατί αφάιρεσαν τόσα πράγματα από το μενού
- η αίσθηση που αποκομίζεις είναι πως πήγες σε ένα κυριλάτο εστιατόριο, όχι σε ένα παλαδάρ με τόνους ιστορία, όπως ήταν πριν από 2-3 χρόνια. Ειδικά τα παρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία μπροστά και τα τραπέζια των 28 ατόμων είναι εικόνες ξένες προς το πνεύμα της Guarida

Aν με ρωτάς αν είναι καλό το φαγητό, ναι, χωρίς αμφιβολία. Είναι το καλύτερο στην Αβάνα; Όχι. Είναι υπερτιμημένο; Εξαρτάται, για μιαακριβή γαστρονομικά χώρα είναι και στηνό βάσει της ποιότητάς του, για μια χώρα τύπου Ελλάδας είναι υπερτιμημένο. Πολύ καλός χώρος, αν δεν τον συγκρίνεις με αυτό που ήταν, μείον η ατμόσφαιρα και ο όγκος.

Manos46

Member
Ταξίδι-Όνειρο
???
Μπορείς να μου προτείνεις κάποια από αυτα τα paladar?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο είναι η καλύτερη εποχή
Διαφωνώ σε αυτό, ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο-Γενάρη: πολύ πιθανό το κρύο/βροχές για σειρά ημερών, λίγες μέρες φως, ακριβότερες τιμές, πολύ περισσότερος κόσμος. Μάρτιος-Απρίλιος προτιμότεροι μήνες για μένα, και ανάμεσα σε Νοε-Δεκ-Ιαν και Ιουν-Ιουλ-Αυγ προτιμώ το δεύτερο, υποκειμενικά πάντα.

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Φεύγουμε για Κούβα σε 1.5 μήνα και έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα. Στο μόνο που δυσκολευόμαστε είναι να βρούμε κατάλυμα στο Varadero για 2 βράδια (το βάλαμε στο τέλος του ταξιδιού). Έχει κανείς να προτείνει κανένα καλό casa κοντά σε παραλία?

Επίσης σε αρκετά παλιότερο post ο @Yorgos είχε αναφερθεί στο ότι το κέντρο της περιοχής έχει καλή νυχτερινη ζωή με ντόπιους κτλ. και καλύτερη παραλία απο εκεί που είναι συγκεντρωμένα τα ξενοδοχεία. Που οριοθετείτε αυτή η περιοχή ?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φεύγουμε για Κούβα σε 1.5 μήνα και έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα. Στο μόνο που δυσκολευόμαστε είναι να βρούμε κατάλυμα στο Varadero για 2 βράδια (το βάλαμε στο τέλος του ταξιδιού). Έχει κανείς να προτείνει κανένα καλό casa κοντά σε παραλία?

Επίσης σε αρκετά παλιότερο post ο @Yorgos είχε αναφερθεί στο ότι το κέντρο της περιοχής έχει καλή νυχτερινη ζωή με ντόπιους κτλ. και καλύτερη παραλία απο εκεί που είναι συγκεντρωμένα τα ξενοδοχεία. Που οριοθετείτε αυτή η περιοχή ?
Εκεί που εινεί όλα τα casas. ΚνταΚ στην οδό 14 ας πούμε

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κοντα στην οδό 14

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν αντέχω και θα το πω. Πάω στην πολεοδομία να δω τι έγινε με την άδειά μου να φτιάξω ένα τιμημένο μπάνιο για να κατουράω σαν άνθρωπος. Και λέει απέξω "κλειστόν λόγω κινδύνου... κατάρρευσης του κτιρίου". Ναι, στο κτίριο της πολεοδομίας.

ΕΛΕΟΣ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills