• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αποζημίωση χρημάτων από πτήση που δεν έγινε λόγω βίζας

Halcyon

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Χιονισμένη Ευρώπη
Γεια σας,
έψαξα λίγο στο φόρουμ για αποζημιώσεις κλπ, αλλά ήταν όλες από ακυρώσεις πτήσεων και σχετικά.

Ένας φίλος ταξίδεψε πριν μήνες στις ΗΠΑ, με 3μηνη βίζα, επέστρεψε κανονικά και λίγο αργότερα φέτος ήθελε να ξαναπάει για κάτι θέματα γνωστών, εντός τριμήνου. Αυτή τη φορά έκλεισε απλά τα εισητήρια με ανοιχτή επιστροφή, χωρίς κάποια βίζα. Πέταξε για Άμστερνταμ και από εκεί θα πετούσε για Νέα Υόρκη. Στο Άμστερνταμ δεν τον επέτρεψαν να πετάξει στις ΗΠΑ, επειδή είχε θέμα με τη βίζα. Η ερώτησή μου δεν αφορά το θέμα βίζας, αλλά το θέμα αποζημίωσης για τις πτήσεις που δεν έκανε ποτέ. Το ταξιδιωτικό πρακτορείο του τα μασάει λίγο, γι' αυτό πήρα το θάρρος να ρωτήσω εδώ, επειδή έχετε μια εμπειρία σε ταξιδιωτικά ζητήματα. Το πρακτορείο λέει ότι θα στείλει μέιλ στην εταιρεία για το θέμα της "μη πτήσης", αλλά πιστεύω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Επίσης, το παιδί δεν ακύρωσε ο ίδιος, η πτήση έγινε κανονικά, απλά δεν τον επέτρεψαν να επιβιβαστεί.

Έχετε καμιά ιδέα τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Κάποια εμπειρία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

fotast

Member
Εμπειρία δεν έχω αλλά ο επιβάτης έχει ευθύνη να έχει μαζί του όλα τα στοιχεία(ταυτότητα,διαβατήριο,βίζα κτλ) που χρειάζονται για να επιβιβασθεί.Αν δεν είναι σωστά η αεροπορική έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επιβίβαση.Η αεροπορική είχε δίκιο που απαγόρεψε την επιβίβαση;Η βίζα είχε πρόβλημα;Αν ναι δεν νομίζω να δικαιούται άλλης αποζημίωσης πέρα από τους φόρους.

fronimitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
"Εκεί στις Μπραχάμες"
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Όπως τα λέει ο fotast είναι, δυστυχώς.

Γίνονται και ακόμα χειρότερα, π.χ. η πρώην μου, ταξίδεψε από Βραζιλία προς Ελλάδα με σταθμό μετεπιβίβασης την Ιταλία. Δεν απαιτείται βίζα για Ελλάδα, όμως την σταμάτησαν στο αεροδρόμιο στην Ιταλία (ως σημείο εισόδου στην Ε.Ε.) και την έστειλαν πίσω στη Βραζιλία επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα πάνω της, ούτε πιστωτική κάρτα...

echo2011

Member
Ένας φίλος ταξίδεψε πριν μήνες στις ΗΠΑ, με 3μηνη βίζα, επέστρεψε κανονικά και λίγο αργότερα φέτος ήθελε να ξαναπάει για κάτι θέματα γνωστών, εντός τριμήνου. Αυτή τη φορά έκλεισε απλά τα εισητήρια με ανοιχτή επιστροφή, χωρίς κάποια βίζα.
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς, τη δεύτερη φορά πέταξε χωρίς καθόλου visa; Ή δεν είχε λήξει ακόμα η προηγούμενη και γι αυτό πήγε με την ίδια;

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς, τη δεύτερη φορά πέταξε χωρίς καθόλου visa; Ή δεν είχε λήξει ακόμα η προηγούμενη και γι αυτό πήγε με την ίδια;
Λει οτι ηταν εντος τριμηνου,δεν ειχε ληξει ακομα.

echo2011

Member
Λει οτι ηταν εντος τριμηνου,δεν ειχε ληξει ακομα.
Αν δεν είχε λήξει ακόμα τότε γιατί του είπαν ότι υπήρχε θέμα με τη βίζα;
Γενικά ταξίδι στην Αμερική με βίζα που κοντευει να λήξει και χωρίς εισητήριο επιστροφής, είναι ριψοκίνδυνο. Είναι πολύ πιθανό να θεωρήσουν πως πας για μεταναστευση και να μη σου επιτρέψουν είσοδο στη χώρα. Αλλά στην ενδιάμεση στάση δε καταλαβαίνω γιατί δε τον άφησαν να επιβιβαστεί..

karfitsa

Member
Εισιτηριο με ανοιχτη επιστροφη,οντως ειναι προβληματικο....παντως,απο τη δικη μου εμπειρια,εδω,οταν εφευγα,απλως με ρωτησαν αν ειχα εστα,ενω στην Κων/πολη μου εκαναν περισσοτερες ερωτησεις(πιο πολλες και απο το αμερ.τελωνειο) και μου εδωσε την εντυπωση οτι αν στραβωνε δεν θα με αφηνε να φυγω...
Παντως,οπως λεει ο @fotast αν αρνηθουν επιβιβαση γιατι υπαρχει καποιο προβλημα στα χαρτια,δεν προκειται να παρει σχεδον τιποτα....πρεπει να το αναφερει και η ιστοσελιδα της αεροπορικης..

master1706

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φλωρεντία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη, ξανά!!
Λίγο άσχετο: το εισιτήριο επιστροφής πως αποδεικνύεται αν δεν είναι μέσω της ίδια εταιρεία; Δείχνεις απλά εκτύπωση του ηλεκτρονικού; (μιλάω και για την αεροπορική αλλά και για immigration)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα