RoDiTiS
Member
εμενα παντως ετσι μου φανηκε... το οτι το εκαναν ολο αυτο επειδη ειδαν οτι ειμαι ελληνας.
Διαβατηριο ελληνικο δεν εχω. Ταυτοτητα εχω.
Στα κομπιουτερ μεσα δεν γραφονται ολα απο την στιγμη που βαζουν το ονομα μου? και στο οτι οι ελληνες αστυνομικοι ή αμερικανοι δεν μου εχουν πει τιποτα παρομοιο πως το κρινεις?
Οπως σου ειπα τον Γεναρη (μετα απο 8 μηνες διαμονης στην ελλαδα) πεταξα για ΗΠΑ...στο Ελ. Βενιζελος δεν μου ειπαν τιποτα κατα τον ελεγχο. Στην Αμερικη δεν θα μπορουσαν να μου πουν οτι δεν μπορω να μεινω πανω απο 90 μερες σε Europian Union?Τον αμερικανό δεν τον ενδιαφέρει να σου πει κάτι γιατί μπαίνεις στη χώρα του με αμερικάνικο διαβατήριο και υπηκοότητα και σε ελέγχει μόνο για αυτή τη νομιμότητα.
Ο Έλληνας αν βλέπει μόνο το αμερικάνικο διαβατήριο και τίποτε άλλο σχετικά με την ελληνική υπηκοότητά σου, αν η παραμονή σου στην Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τις 90 ημέρες δε χρειάζεται να σου πει κάτι. Αν η παραμονή σου τις έχει ξεπεράσει, τότε θα πρέπει να αναζητήσει τις έξτρα διαδικασίες.
Αν δεν το κάνει, απλά δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
Προφανώς βέβαια, όταν θα αποδειχθεί ότι έχεις και ελληνική υπηκοότητα το θέμα λήγει εκεί και δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.
Και όπως σου είπα και πριν, ο Γερμανός βλέπει μόνο έναν αμερικανό πολίτη, τον οποίο ελέγχει για τη νόμιμη παραμονή του ή όχι στην ΕΕ.
Νομίζω ότι εξήγησα ήδη με σαφήνεια την άποψή μου.Οπως σου ειπα τον Γεναρη (μετα απο 8 μηνες διαμονης στην ελλαδα) πεταξα για ΗΠΑ...στο Ελ. Βενιζελος δεν μου ειπαν τιποτα κατα τον ελεγχο. Στην Αμερικη δεν θα μπορουσαν να μου πουν οτι δεν μπορω να μεινω πανω απο 90 μερες σε Europian Union?
Mπορείς να επισκεφτείς τη Γερμανία και όλες τις χώρες της ΕΕ συν κάποιες ακόμα απλά με την ταυτότητά σου νέου τύπου.Διαβατηριο ελληνικο δεν εχω. Ταυτοτητα εχω.
Φίλε Borealis, το συμβάν μπορεί να ήταν δυσάρεστο.Ο ροδίτης περιέγραψε ένα απλό κακόγουστο συμβάν που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και παντού (εμένα μου συνέβησαν πολύ χειρότερα), αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί του απαντάτε σαν να είσαστε αντιπρόσωποι των εργαζομένων τελωνειακών?
Ενδεχομένως αν το επώνυμό σου είναι καταφανώς ελληνικό πχ κάτι σε Παπαδόπουλος, να θεώρησαν οτι ούτως ή άλλως είσαι ελληνικής καταγωγής οπότε και έχεις επιλέον δικαιώματα ως ομογενης και όχι ως αμερικάνος πολίτης. Αυτό είναι κάτι που οι γερμανοί τελωνειακοί δε μπορούν να το συνάγουν.Οπως σου ειπα τον Γεναρη (μετα απο 8 μηνες διαμονης στην ελλαδα) πεταξα για ΗΠΑ...στο Ελ. Βενιζελος δεν μου ειπαν τιποτα κατα τον ελεγχο. Στην Αμερικη δεν θα μπορουσαν να μου πουν οτι δεν μπορω να μεινω πανω απο 90 μερες σε Europian Union?
Γιατί πολυ απλά ο ροδίτης σαν κάτοχος του αμερικάνικου διαβατήριου μπορεί να συγκρίνει τις συμπεριφορές που είχε σε διάφορα αεροδρόμια και να καταλάβει πότε κάποιος απλώς θέλει να του την ''πει''.Φίλε Borealis, το συμβάν μπορεί να ήταν δυσάρεστο.
Όμως, η απάντηση που πήρε ο φίλος Roditis από κάποιους από εμάς, δεν έχει να κάνει με την υπεράσπιση του τρόπου συμπεριφοράς του Γερμανού υπαλλήλου, αλλά με το αν ο υπάλληλος είχε δίκιο που του ανέφερε το θέμα της παραμονής των 90 ημερών.
Γιατί θεωρείς ότι αυτές οι απαντήσεις δεν είναι πρέπουσες?