• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Απαγοήτευση με τις εστίες...

pswrite

Member
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
…Τον ερχόμενο Αύγουστο ξεκινάω MSc στο VU Amsterdam… ξεκινάω MSc στο VU Amsterdam… ξεκινάω MSc στο VU Amsterdam… άκομα δεν το έχω συνειδητοποιήσει… Αν και προετοιμάζομαι τόσο καιρό δεν μου φαίνεται αληθινό.

Μετά από ένα σωρό φωτοτυπίες, παράβολα, αιτήσεις , ψάξιμο, τρέξιμο...κι ας μη ξεχάσουμε την αναμονή... αχ αυτή η αναμονή, έρχεται επιτέλους το πολυπόθητο email από το VU λέγοντάς μου να γραφτώ στο site του DUWO για να επιλέξω δωμάτιο. Απογοητευτικά αρχικά γιατί ξαφνικά μέσα σε όλα τα έξοδα που έχουμε, μας ενημερώνουν οτι εκτός από το νοίκι, καλούμαστε να πληρώσουμε επιπλέον 35 ευρώ/μήνα στο πανεπιστήμιο ως “accommodation fees” (για τη «βοήθεια» που μας δίνεται από το πανεπιστήμιο για να βρεθεί εστία). Επίσης, ξενέρωσα απίστευτα με την εταιρία, γιατί δεν έχω ακούσει/δει τα καλύτερα για αυτήν. Παρόλαυτα κάνω registry στο site της DUWO, αλλά ακόμα δεν μου έδινε την δυνατότητα να δω τα δωμάτια που είναι ελεύθερα γιατί έπρεπε να περιμένω email επιβεβαίωσης από το faculty μου. Αυτά την Πέμπτη, η επιβεβαίωση ήρθε Δευτέρα απόγευμα-βλέπω ότι δεν σκοτώνονται κιόλας.

Είχα επιτέλους πρόσβαση στο DUWO, όπου σου δίνεται μια λίστα με στα ελεύθερα δωμάτια. Περίμενα την ιστοσελίδα πιο οργανωμένη, με περισσότερες πληροφορίες. Δυστυχώς, υπήρχαν λίγες και πολύ βασικές πληροφορίες: νοίκι, τετραγωνικά, inventory list, υποτυπώδης φωτογραφία (ίδια για όλες τις επιλογές δωματίων) και σε πολύ λίγα δινόταν κι το πλάνο του δωματίου (όχι πάντως σε αυτό που κατέληξα). Μετά από διάφορες αναποδιές, αναγκάζομαι να κλείσω το μοναδικό decent single room με private facilities που βρήκα. Το οποίο τι ήταν? Ένα single δωμάτιο με private μπάνιο και κουζίνα, 14 τετραγωνικά μέτρα--- στη συνέχεια έμαθα μετά από τηλεφώνημα στην εταιρία ότι είναι στο ισόγειο! Και το καλύτερο είναι το πόσο νοίκι ζητείται για αυτό το «κελεπούρι»? …. 451 ευρώ /μήνα + 35 ευρώ/ μήνα = 486 ευρώ το μήνα. Η πλήρης πια απογοήτευση…

Ήθελα και γνώμη άλλων για αυτό το θέμα, δεν είναι πολύ ακριβό για το είδος του (μικρό σε μέγεθος και ισόγειο)? Να κοιτάξω για private renting? Ακόμα, θα ήταν τεράστια βοήθεια αν ήξερε κάποιος για την συγκεκριμένη εστία: Uilenstede, 02C Type room. Με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι στο ισόγειο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
καλώς την!καλώς όρισες και καλή προετοιμασία για το όμορφο Αμστερνταμ!έχουμε φίλες ανταποκρίτριες εκεί!!!την Τita μας,την Αmanta μας... που κάνουν το μετατπυχιακό τους,ελπίζω να δούν το μήνυμα σου και να σε βοηθήσουν.
Σου εύχομαι τα καλύτερα!!!

thimios8663

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Χμμ και μενα για εστια μου φαινεται καπως τσιμπιμενο,χωρις να εχω σχετικη εμπειρια..Παντως περιμενε να σου απαντησουν και τα κοριτσια που βρισκονται εκει,πιστευω θα σε βοηθησουν..Οπως και να χει καλη αρχη και ολα θα πανε καλα :)

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
εδω ειμαι να απαντησω σε ο,τι μπορω. το νοικι μου φαινεται λογικο για αμστερνταμ, κι εγω για μια απο τα ιδια, πληρωνω 465. εισαι σιγουρη ομως για αυτο με το 35ευρω το μηνα; εμενα για τον ιδιο λογο που λες, πληρωσα καπου εκει, νομιζω 31 ευρω, αλλα ΜΟΝΟ στην αρχη. δες λιγο ξανα το συμβολαιο σου ή την ανακοινωση. οταν πας να το πληρωσεις, νομιζω το γραφει καθαρα. δλδ για εμας, επρεπε για να μας το κλεισουν το δωματιο, να πληρωσουμε ενα νοικι μπροστα, συν αυτα τα 30κατι ευρω συν καποιο ποσο αν θελαμε να μας δωσουν αυτοι παπλωματα, σεντονια κλπ.

ολα τα αλλα παντως που ανεφερες, ειναι αυτα που ισχυουν παντου στο πανεπιστημιο του αμστερνταμ. δεν νομιζω οτι προκειται να βρεις κατι καλυτερο.
για την τοποθεσια θα κοιταξω. δεν ξερω που ειναι
εμενα η εταιρια ειναι η deKey ...

pswrite

Member
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Thanx Tita.

Αρχικά κι εγώ θεώρησα οτι τα 35 ευρώ θα ήταν μονο τον αρχικό μήνα και μου φάνηκε σχετικά λογικό... Αλλά στο email που μου στείλαν αυτο αναγράφεται, κανω paste το κομμάτι αυτό: "As you can choose the accomodation you prefer, you can take into account that there will be a cost of 35 euro's per month." Εκτός αν είναι θέμα γλώσσας πια και δεν εκφράστικε σωστά στο γραπτό λόγο. Έχω παρτηρήσει απο την λίγη επαφή που έχω με Ολλανδούς (μέσω τηλεφώνου)-οτι αν και όλοι γνωρίζουν αγγλικά, η γλώσσα εξακολουθεί να είναι πρόβλημα σε πιο πολύπλοκα θεματα συζήτησης.

Σας ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον :)

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
ναι, οντως και στο θεμα της γλωσσας έχεις δικιο. Τη μιλανε σχεδον ολοι, αλλά προβληματα υπάρχουν.
τι να πω..καλή δυναμη και καλή υπομονη. θα τη χρειαστεις!
τη δι/ση την κοιταξα, και νομιζω ειναι βολικη για το πανεπιστημιό σου, σωστα;
ειχα ξεχασει να σου απαντησω για το ισογειο:
δεν ειναι τοσο προβλημα, μην ανησυχεις. ΔΕΝ ειναι Ελλαδα! τα πιο σοβαρα προβληματα που μπορεις να εχεις ειναι οτι 1ον θα εχεις Ολλανδους γυρω σου μάλλον (προτιμουν να βαζουν τους Ολλανδους στο ισογειο για διαφορους λογους, το προτιμουν και οι Ολλανδοι φοιτητες για τους δικους τους λογους) 2ον οτι οι περιεργοι που θα ερχονται θα κοιτανε μεσα -αν η εστια σου ειναι στο στυλ μερικων εστιων που εχει παραθυρα και δεν ειναι μεσα σε κανονικο κτηριο με τουβλα κλπ (δεν μπορω να στο εξηγησω, πρεπει να σου δειξω φωτος) και 3ον οτι αν εισαι κοντα στις σκαλες, ισως εχεις θορυβο. Αλλά αυτο θα το ειχες σε όποιο όροφο και να ήσουν.
Από θεμα εγκληματικοτητας κλπ μην φοβασαι. Παντα βεβαια κανεις αυτα που εξυπακούονται (κλειδωνεις, δεν αφηνεις ανοιχτα παραθυρα οταν λειπεις κλπ), αλλά δεν υπαρχει φοβος. Ειδικά αν εχετε R.A. (resistance assistance) στην εστια

pswrite

Member
Επόμενο Ταξίδι
'Αμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ευτυχώς, ναι οι εστίες ειναι πολυ κοντά στο Πανεπιστήμιο...

Ναι, σε κάποιο φορυμ διάβασα γιατί βάζουν το Ολλανδούς εκεί--Θα συμμετάσχω κι εγώ στο "protection" :)... Τι χαραααά!!! Χεχε...

Το θέμα του "privacy" με προβλημάτιζε..(και απο ένα φορυμ δικό σου που διάβασα), είπαμε να είμαστε κοινωνικοί, αλλά δεν χρειάζεται ο καθένας να βλέπει τι κάνω κτλ..

Για το θόρυβο είμαι αρκετα προετοιμασμένη, λογικό-σε εστία με νεα άτομα θα είμαι--απλά φοβάμαι οτι θαναι αρκετά παραπάνω απ'ότι θάταν σε κάποιο όροφο..

Στην Ελλάδα, απλά υπάρχει η νοοτροπία οτι τα ισόγεια είναι αρκετα ρίγμενα... Επειδή δεν έχω παει ποτέ Άμστερνταμ-δεν μπορώ να το φανταστώ κι αλλιώς.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
κοιτα, το θεμα του privacy αντιμετωπιζεται. χρησιμοποιείς κουρτινες! ακομα και αν αυτο σημαινει οτι οταν εισαι σπιτι θα πρεπει να ζεις με κλειστες κουρτινες... μπορείς να βαλεις ομως και δικες σου, πιο λεπτες, ωστε να βλεπεις εσυ εξω, αλλα οχι οι άλλοι μέσα.

για το θορυβο: μην νομιζεις οτι ειναι σαν την Ελλαδα! αν υπαρχει φασαρια σε ωρες κοινης ησυχιας, μπορεις να μιλησεις και τη 2η φορα εχεις δικαιωμα να καλεσεις την αστυνομια. δεν υπαρχει ασυλο και αλλα τετοια εκει! ε ιναι ιδιωτικος χωρος και εχεις καθε δικαιωμα!

θυμαμαι στην 1η εστια που ημουν, οτι τα παρτυ γινοντουσαν νωρις, κατα τις 6, γιατι στις 9 ολα επρεπε να ειναι ήσυχα! (το χειμωνα)

ως προς την εγκατασταση, ειτε ισογειο ειτε 1ος ειτε 5ος οροφος, ολα ειναι τα ιδια.
Απλα σε κπ εστιες, επειδη βαζουν τους Ολλανδους μεσα, δεν εχει πατωμα (εννοώ κπ καλυμμα), γιατι οι Ολλανδοι φερνουν τα δικά τους έπιπλα, δικό τους καλλυμα δαπέδου κλπ (και ειναι ενας λογος που προτιμούν το ισογειο, για να μην κουβαλαν επιπλα σε οροφους).
Αλλά και παλι σου λεω τι γινεται στις εστιες που ξερω. Στη δικη σου που την έχει άλλη εταιρία, δεν ξερω...
Γενικά όμως είναι περιποιημένες. Μπορει λιγο βρωμικες λογω χρησης -οπως εινια φυσικό, κι εσυ οταν θα το αφησεις το δωματιο θα εχει κπ σημαδια απο το χρονο/χρηση-, αλλά αφιερωνεις μια μερα και το καθαριζεις οπως θελεις εσύ (αλλιως καθαριζεις οταν δεν ξερεις τι εκανε ο άλλος και αλλιώς τις δικες σου βρωμιες), αλλα καμια μα ΚΑΜΙΑ σχεση με τις ελληνικες αθλιες εγκαταστασεις στις εστιες...
μην ξεχνας, ειναι ιδιωτικές εδω στο Αμστερνταμ...

Μην αγχωνεσαι, ολα θα πανε καλα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα