• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αντίθετοι στο τρένο υψηλής ταχύτητας οι Ιταλοί του Πεδεμόντιο

Borealis

Member
λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά ούτε νέα είναι αυτά, ούτε μετωπο υπάρχει. το λινκ της ΕΡΣΗ τα λέει όλα, αυτό που παρέθεσες είναι μία απλή επανάληψη. τα γεγονότα έγιναν στις 27/6, πάλιωσαν πια..και τα έργα θα γίνουν κανονικά όπως σε κάθε ευνομούμενο κράτος. το "μετωπο" συνεχίζεται στο φεις πλεον.
Μη χτυπάς τόσο αλύπητα τρομάζω!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν το χρησιμοποιούμαι γιατί δεν χρησιμοποιείται πλέον και το πρωτότυπο λατινικό Mediolanum.
Αλλά χρησιμοποιείται ευρέως το France και εμείς έχουμε μείνει ακόμη στο Γαλλία το οποίο προέχεται από το Gaulle/ Γαλατία. Φαίνεται οτι έχουμε άλλους χρόνους για την Ιταλία και άλλους χρόνους για Γαλλία σε σχέση με τα τοπονύμια.
Θυμάμαι πόσο είχαν εντυπωσιασθεί κάτι γάλλοι όταν τους είχα αναφέρει πώς ονομάζουμε την χώρα τους στα ελληνικά. "Μα που θυμηθήκατε τους Γαλάτες" με ρωτούσαν. Αντε να τους εξηγήσεις οτι οι προγονοί τους είχαν φθάσει μέχρι τους Δελφούς και ακόμη παρα πέρα μέχρι την Άγκυρα... και όχι για τουριστικούς σκοπούς οπότε μας εντυπώθηκε το όνομα! Αντε να το αλλάξεις τώρα!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μη χτυπάς τόσο αλύπητα τρομάζω!
μα ξεκίνησα ζητώντας τη συγνώμη Σας κύριε Υπόλοιπε. τόλμησα να παραθέσω ποστ μετά από σας μόνο κ μονο για να μην μενει η εντυπωση ότι κατι συνεχίζεται. τα επεισόδια πάει, τέλειωσαν όπως και οι εκατέρωθεν προπηλακισμοί. δήμαρχος της περιοχής που τόλμησε να εχει αντίθετη άποψη, υπέρ του έργου δηλ., προπηλακίστηκε κατάλληλα από "δημοκράτες" διαδηλωτές. οι οποίοι είναι λίγοι σε αριθμό και μπροστά στα συμφέροντα που εξυπηρετεί το έργο δεν θα καταφέρουν τίποτε.

Borealis

Member
Αλλά χρησιμοποιείται ευρέως το France και εμείς έχουμε μείνει ακόμη στο Γαλλία το οποίο προέχεται από το Gaulle/ Γαλατία. Φαίνεται οτι έχουμε άλλους χρόνους για την Ιταλία και άλλους χρόνους για Γαλλία σε σχέση με τα τοπονύμια.
Θυμάμαι πόσο είχαν εντυπωσιασθεί κάτι γάλλοι όταν τους είχα αναφέρει πώς ονομάζουμε την χώρα τους στα ελληνικά. "Μα που θυμηθήκατε τους Γαλάτες" με ρωτούσαν. Αντε να τους εξηγήσεις οτι οι προγονοί τους είχαν φθάσει μέχρι τους Δελφούς και ακόμη παρα πέρα μέχρι την Άγκυρα... και όχι για τουριστικούς σκοπούς οπότε μας εντυπώθηκε το όνομα! Αντε να το αλλάξεις τώρα!
Μου φαίνεται περίεργο να ξενίζει τους Γάλλους το Γαλάτης καθώς αποτελεί το θεμέλιο του Πολιτισμού τους. Είναι σαν να προτιμουμε εμείς να μας λένε Γραικία και όχι Ελλάδα (που το κάνουνε ούτως ή άλλως). Φρανκονίες υπήρξαν περισσότερες από μία το Μεσαίωνα (μία ειχε ο Καρλομάγνος) και σαφώς ο όρος Φράγκος ήταν σε χρήση κατά τα βυζαντινά χρόνια και την Τουρκοκρατία. Τώρα γιατί προτιμάμε το Γαλλία ή το Γερμανία ή το Ελβετία, νομίζω προέρχεται από την τάση των λογίων να χρησιμοποιούν τα ονόματα των αρχαίων και λατινικών πηγών κατά το τρόπο που η Ελλάδα πήρε αυτό το όνομα αν και στην ουσία είχε παντελώς ξεχαστεί κατά το Μεσαίωνα.

Borealis

Member
μα ξεκίνησα ζητώντας τη συγνώμη Σας κύριε Υπόλοιπε. τόλμησα να παραθέσω ποστ μετά από σας μόνο κ μονο για να μην μενει η εντυπωση ότι κατι συνεχίζεται. τα επεισόδια πάει, τέλειωσαν όπως και οι εκατέρωθεν προπηλακισμοί. δήμαρχος της περιοχής που τόλμησε να εχει αντίθετη άποψη, υπέρ του έργου δηλ., προπηλακίστηκε κατάλληλα από "δημοκράτες" διαδηλωτές. οι οποίοι είναι λίγοι σε αριθμό και μπροστά στα συμφέροντα που εξυπηρετεί το έργο δεν θα καταφέρουν τίποτε.
Μας κουράζεις χωρίς λόγο...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μου φαίνεται περίεργο να ξενίζει τους Γάλλους το Γαλάτης καθώς αποτελεί το θεμέλιο του Πολιτισμού τους.
Δε θα το έλεγα οτι ο γαλατικός πολιτισμός - όποιος και αν ήταν αυτός- αποτελεί θεμέλιο του γαλλικού πολιτισμού στον ίδιο βαθμό που αποτελεί για εμάς ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Μια και η συγχρονη γαλλική γλώσσα δεν αποτελεί τη συνέχεια της αρχαίας γαλατικής γλώσσα η οποία έχει χαθεί ήδη χωρίς γραπτά ίχνη, εξέλιπε ένα πολύ μεγάλο συνεκτικό στοιχείο των δύο αυτών πολιτισμών. Όχι οτι δεν έχουν κάποιες αμυδρές επιρροές, αλλά όχι περισσότερες από οτι για παράδειγμα δένουν τους σύγχρονους Ιταλούς με τους αρχαίους ετρουσκους. Υπάρχει κάποια αναλογία, αν και γνωριζουμε αρκετά για την ετρουτσική τέχνη πράγμα που δεν τυχαίνει να γνωρίζουμε ακόμη τουλάχιστον σχετικα με την γαλατική τέχνη.
Πάντως το μεγάλο βαβά των γάλλων, σχετικά με την ταυτότητά τους είναι ο Καρλομάγνος, τον οποίον τον διεκδικούνε με τεράστιο πάθος από τους γερμανούς! Αν αναφερθείς σε γάλλο σχετικά με τον Καρλομάγνο ως Karl der Grosse, θα πάθει έμφραγμα από την ταραχή του! Μόνο σε Charlemagne ακούει. Η δική τους περηφάνεια όμως -η αντιστοιχη με τη δικιά μας αρχαιολατρία- αφορά κυρίως τον διαφωτισμό: Επαίρονται οτι όλη η συγχρονη οικουμένη πήρε τα φώτα της κατά τον 18 ο αιώνα από τους Γάλλους: Ντιντερό, Βολταίρος, Ρουσώ κλπ είναι το ιδεολογικό αντίστοιχο με τους Γάλλους με αυτό που μας διακατέχει με τους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους. Στο Παρίσι είχα βαρεθεί να μου κάνουν διάλεξη οι διάφοροι γάλλοι ταξιτζήδες που έπαιρνα-όταν δεν έπεφτα σε μαροκίνους- για το πως η ανθρωπότητα ολάκερη οφείλει τεράστια ευγνωμοσύνη στους γάλλους διαφωτιστές. Ίσως πάλι να ήθελαν να υλοποιήσουν μέρος αυτής της παγκόσμιας ευγνωμοσύνης στο προσωπό τους με τη μορφή γενναίου φιλοδωρήματος από μέρος μου.
Από αυτήν την εμπειρία μου μπορώ να υποθέσω λοιπόν πόσο αντίστοιχα ενοχλητικοί για τους τουρίστες μπορεί να είναι και κάποιοι έλληνες ταξιτζήδες.

Borealis

Member
Τον Γαλατο- ρωμαικό εννοούσα φυσικά αλλά μάλλον δεν φανηκε όπως γραφω χωρίς να επεκτείνομαι, όπως ίσως και να πρέπει.
Θα συμφωνήσω με τους Γάλλους ταξιτζήδες και θα υπερθεματίσω. Η Γαλλική Επανάσταση σαφώς και είναι το σπουδαιότερο γεγονός της τελευταίας χιλιετίας και μακάρι εκτός των ταξιτζήδων να μας το θυμίζανε και άλλοι.
Δυστυχώς η Ελλάδα αν και κέρδισε τα πάντα από τον Διαφωτισμό δεν διδάχθηκε και πολλά στο τέλος.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μας κουράζεις χωρίς λόγο...
άρχοντα του Σόσιαλ, εγω θα συνεχίσω στο θέμα όσο θέλω. αν σε κουράζω ανάπτυξε τις απόψεις σου περί διαφωτισμού και ότι άλλο θέλεις στο σόσιάλ σου. εδώ θα συνεχίσεις να διαβάζεις εμένα μέχρι να με αποκλείσεις, να ησυχάσω κιόλας.
Κυριακή είναι το επόμενο ραντεβού. προβλέπεται καλή μάχη γιατί έχει ήδη ανακοινωθεί από τους διαμαρτυρόμενους μεταφορά διαδηλωτών με πούλμαν από άλλες περιοχες της Ιταλίας. εν τω μεταξύ ο δήμαρχος του Chiomonte, όπου κ τα επεισοδια, επιμένει στις απόψεις του υπέρ του έργου. οι εργασίες συνεχίζονται ασταμάτητα σε δύο μέτωπα από περίπου 150 εργάτες ως τώρα. η χθεσινη διαδήλωση είχε περίπου 15-20 χιλ.

atorino.repubblica.it_images_2011_06_29_074202072_426c3caf_33db_43d6_849f_3e7ec5b74c8d.jpg

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας-άλλωστε εσύ βρε Samion εθεσες τις πρωτες ερωτησεις για το Πεδεμόντιο και από εκεί και πέρα φθάσαμε στη Γαλλική επανάσταση, όλοι μας το κάναμε σόσιαλ- ξέρουμε γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός; Συνήθως το τρένο θεωρείται από τα πιο οικολογικά μέσα μεταφοράς, ειδικά στο εξωτερικό που είναι συνηθως ηλεκτρικά. Μήπως η πρόβλεψη είναι να περάσει μέσα απο κάποιον εθνικό δρυμό απόλυτης προστασίας ή κάτι τέτοιο;

chrisbd

Member
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί διαφωνούν για τρένο υψηλής ταχύτητας και πόσο αυτό επηρεάζει το περιβάλλον, ενω το σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υπάρχει δεν επηρεάζει το περιβάλλον;
Η περιοχή είναι πολύ όμορφη δεν το συζητώ αλλά τι ακριβώς συμβαίνει ξέρει κανείς;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
άλλωστε εσύ βρε Samion εθεσες τις πρωτες ερωτησεις για το Πεδεμόντιο
Μήπως η πρόβλεψη είναι να περάσει μέσα απο κάποιον εθνικό δρυμό απόλυτης προστασίας ή κάτι τέτοιο;
μία ερωτηση περί του τίτλου του θέματος έκανα και ξέφυγε μετά..χωρις να εξαιρώ τον εαυτό μου, το οφ τοπικ επεκταθηκε..
όχι δεν νομίζω να περνάει από δρυμό ή κάτι τετοιο. χωρίς να έχω πληροφορηθεί όλα τα επιχειρήματά τους, Comitato NO TAV - Torino (ιταλικά μόνο), είδα ότι λένε ότι τα τουνελ που προβλέπεται να ανοιχθούν, θα διασχίσουν βουνα που περιέχουν αμίαντο, ουράνιο κλπ. χωρίς αυτό βέβαια να υποστηρίζεται απο επιστημονική μελέτη. συνεχίζουν με τα οικονομικά στοιχεία (φαντάζομαι αυτοί που το έχουν σχεδιάσει το έργο ξέρουν καλύτερα) και ολοκληρώνουν με το μόνο αληθινό, κατά τη γνώμη μου, επιχείρημα, την πολυετή όχληση των οικισμών απο την κατασκευή του έργου..
χοντρικά αυτά πάντα και χωρίς να σημαίνει ότι τάσσομαι υπέρ του έργου χωρίς προβληματισμό. τόσες χιλιάδες κόσμου σίγουρα πρέπει να ακουστούν.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανώς θα κτισθούν άλλες γραμμές οι οποίες να μπορούν να αντέξουν υψηλές ταχύτητες. Το θέμα είναι από που παιρνούν αυτές οι γραμμές.
Samion με πρόλαβες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα