• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αναστενάρια - Νομός Σερρών

alexandra75

Member
Καλησπέρα,

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Σχεδιάζουμε στις 20 Μαϊου να παρακολουθήσουμε το έθιμο Αναστενάρια που πραγματοποιείται στο Νομό Σερρών. Από το ψάξιμο στο internet βρήκα ότι γίνεται σε 2 οικισμούς, στην Αγ.Ελένη και στη Κερκίνη.

-Γνωρίζετε σε ποιό από τα δυό χωριά γίνεται η καλύτερη αναβίωση? (πιο παραδοσιακό)
- Έχετε να προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο.

ευχαριστώ.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πω πω τι μου θύμησες:clap:είχα παρακολουθήσει αναστενάρια πρέπει νάταν στο χωριό Αγ.Ελένη παααααααρα πολλά χρόνια πριν,το χωριό είναι λίγα χλμ έξω από την πόλη των Σερρών.(από την αντίθετη πλευρά από κει που είναι η Κερκίνη)
Δεν ξέρω να σου πω που γίνεται πιό παραδοσιακά το έθιμο,πάντως αν αποφασίσετε για Κερκίνη θα είναι ευκαιρία για μια πολύ ωραία εκδρομή στην όλη περιοχή Πορόια κλπκαι έχω να σου προτείνω για ξενώνα πολύ ωραίο!!τον Βιγλάτορα στα Πορόια,η το ξενοδ Επαυλις επίσης στα Πορόια,και μέσα στην Κερκίνη το χωριό τον Οικοπεριηγητή.

alexandra75

Member
αυτή η εκδρομή που είχα προγραμματίσει για πέρισυ δεν έγινε, οπότε λέω να το ξαναεπιχειρήσω φέτος και παραθέτω τις ίδιες ερωτήσεις

θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής: Σχεδιάζουμε στις 20 Μαϊου να παρακολουθήσουμε το έθιμο Αναστενάρια που πραγματοποιείται στο Νομό Σερρών και στο Νομό Δράμας . Από το ψάξιμο στο internet βρήκα ότι γίνεται σε 2 οικισμούς, στην Αγ.Ελένη και στη Κερκίνη στις Σέρρες και στη Μαυρολεύκη στο νομό Δράμας.

-Γνωρίζετε σε ποιό από τα δυό χωριά γίνεται η καλύτερη αναβίωση? (πιο παραδοσιακό)
- Έχετε να προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο.

ευχαριστώ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για την πιο παραδοσιακη αναβιωση δεν ξερω, αλλα γυρω στη λιμνη της Κερκινης υπαρχουν πολλοι αξιολογοι ξενωνες που μπορει κανεις να μεινει και να το συδυασει κιολας και με βαρκαδες σε αυτην. Ενας πολυ γνωστος (δεν εχω μειενει αλλα τον εχω ακουσει για καλον) ειναι ο Οικοπεριηγητης http://www.oikoperiigitis.gr/
Μην παραληψεις να πας στην ταβερνα Εβορα στην Μακρινιτσα Σερρων Έλληνες Περιηγητές :: Εβόρα (Μακρυνίτσα Δήμου Κερκίνης - Σέρρες)
και να δοκιμασεις σουτζουκακια απο βουβαλισιο κρεας. Απαιχτα!

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
εγώ νομίζω πως τα καλύτερα αναστενάρια γίνονται στον Λαγκαδά.

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Τα αναστενάρια έγιναν γνωστά από την Αγία Ελένη. Βρίσκεται στην περιοχή της Νιγρίτας, αν θέλεις να τα επισκεφτείς θα σου πρότεινα να μείνεις στην πόλη των Σερρών που είναι σε απόσταση 15 -20 λεπτών. Τώρα αν θέλεις να επισκεφτείς και την Κερκίνη ή τα Πορόϊα πολύ καλά θα κάνεις και να τα συνδυάσεις όλα μαζί. Αλλά η Κερκίνη βρίκσεται σε αντίθετη κατεύθυνση (βόρεια των Σερρών)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom