Ανασκόπηση ταξιδιών 2020

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
11 μέρες Ιανουάριο Αργεντινή-Ουρουγουάη (καινούργιες χώρες)
3 μέρες Ζυρίχη Φλεβάρη
3 μέρες Ρόττερνταμ-Αμβέρσα Μάρτιο τελευταίο ΣΚ πριν την καραντίνα
Τριήμερο Μάιο Ηράκλειο-Χανιά
Αγίου Πνεύματος 4 μέρες Χανιά-Ηράκλειο
2 ΣΚ Μάνη Ιούνιο
3 μέρες Ιούλιο Λουτρό-Σφακιά απομόνωση
2 βδομάδες Αύγουστο γύρος της Κρήτης
ΣΚ Σαντορίνη Οκτώβριο
3 μέρες Ηράκλειο Χριστούγεννα

22 πτήσεις: 13 με AEGEAN, 3 Alitalia, 2 SAS, 2 Ryanair, 1 Norwegian Air Argentina 1 LATAM Airlines

Μία πτήση με A320neo ATH-ZRH.

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αναλυτική ανασκόπηση δεν έχει νόημα να κάνω, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θα έχουμε διετή στο τέλος του 2021, αν όλα πάνε καλύτερα.

Είχα κάτι ψιλά:
- Ένα τετραήμερο οδικό στην επαρχία της Σλοβακίας (μέσω Βιέννης και Βουδαπέστης) στα τέλη Αυγούστου.
- Ένα ΠΣΚ στο Λονδίνο το Φεβρουάριο.
- Ένα ακόμα ΠΣΚ στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο.
- Ένα ΠΣΚ στο Παρίσι το Σεπτέμβριο.
- Έξι ταξίδια στην Κρήτη για οικογενειακούς λόγους (αλλά και για τηλε-εργασία από κει).

20 πτήσεις όλες κι όλες (οι 12 εσωτερικού), 17 με την Aegean, 1 με τη British Airways και 2 με Ryanair. Οι 7 σε Business Classs. 14 με A320, 1 με Α320neo, 4 με Α321, και 1 με Β737.

Ευτυχώς, 0 εισιτήρια πεταμένα.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έβρο 4 μέρες το Φλεβάρη
Εύβοια 2 βδομάδες τον Ιούλιο. Μετά έγραψα και ιστορία, οπότε πιάνεται διπλό :innocent:
Τα υπόλοιπα σούρτα φέρτα δεν τα υπολογίζω, αν και υπήρχαν τοπικές αποδράσεις.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
1 ΣΚ στο Ναυπλιο - Αρχ. Επιδαυρο τον Αύγουστο με καταρρακτώδη βροχή
και 4 μέρες στην εξωτική Σαλαμίνα οπου μπορώ να πω ΄ότι όσο περίεργο και να φαίνεται εκει περνάω καλά, ξεκουράζομαι

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
1 μέρα Λετονία (Ρίγα) και 4 μέρες Εσθονία τον Φλεβάρη.
Μισή μέρα, αλλά γεμάτη, Αθήνα τον Αύγουστο
Ανάβαση Ολύμπου 3 μέρες τον Αύγουστο
Κατάδυση στο υποβρύχιο μουσείο Περιστέρας και Αλλόνησος τον Αύγουστο
Διάφορες εξορμήσεις στην Σκωτία και Β. Αγγλία όλο τον χρόνο.

Συμπερασμάτικά 2 νέες χώρες, και το ψηλότερο και χαμηλότερο σημείο της Ελλάδας με ταξιδιωτικό ενδιαφέρον. Μια χαρά για μια τόσο αγχωτική χρονιά.

Άντε, καλή χρονιά.

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
εχω ακυρωσει, μεταφερει τοσες πτησεις που εχω μπερδευτει αλλα συνεχιζω ακάθεκτη να ονειρεύομαι....
ιανουαριος : διημερο στην Καστανια Κορινθιας, λιμνη Δόξα
φεβρουάριος: διήμερο Ναύπλιο
ιουνιος: τριήμερο στη Μάνη
ιούλιος: 4 μέρες Σαντορίνη
1 εβδομάδα οδικώς στο Μαυροβούνιο, υπέροχη χώρα, άν θέλετε ιστορία πείτε μου
αύγουστος: διήμερα Ευβοια, Ναυπλιο, Αρχαια Κόρινθος
σεπτέμβριος: 4 μέρες Σύμη- Ρόδος
οκτώβριος: διήμερο Ελληνικο Αρκαδιας και 3ήμερο Πιερία, Πλαταμόνας

αυτά κι απο μένα!!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλή χρονιά να έχουμε, περισσότερο ενδιαφέρουσα ταξιδιωτικά από την προηγούμενη! :)

Προσωπικά μου έχει περισσέψει ένα αρκετά μεγάλης αξίας voucher που ελπίζω να καταφέρω να εκμεταλλευτώ.

Ιδού και ο δικός μου ταξιδιωτικός απολογισμός.

Ιανουάριος: με βρήκε στην Κορινθία, στην οποία ξαναπήγα τέλος του μήνα για χαλάρωση και μίνι εξορμήσεις στα ορεινά του νομού.
Φεβρουάριoς: Ένα τριήμερο Θεσσαλονίκη για να δω αγαπημένα φιλαράκια, όπου παρευρέθηκα και στην κοπή της πίτας του φόρουμ μας. :D Λίγο αργότερα ένα ακόμα διημεράκι Κορινθία, ενώ τέλος του μήνα κατέβηκα για μερικές μέρες Χανιά.
Μάρτιος: με βρήκε στην κρητική επαρχία που αποτέλεσε το τελευταίο μου ταξίδι για τους επόμενους 2+ μήνες.
Μάιος: μέσα του μήνα που επετράπη και πάλι η κολύμβηση ξεκινήσαμε τις μονοήμερες για μπάνιο στην Αττική, οι οποίες ήταν μεγάλη παρηγοριά, αλλά και απόλαυση. Δεν είναι και λίγο να χαίρεσαι μόνος σου κάποιες παραλίες με θέα το Ναό του Ποσειδώνα που συνήθως είναι γεμάτες κόσμο. Τέλος Μαϊου βγήκα και πάλι εκτός Αττικής μετά από 2.5 μήνες. Κορινθία και πάλι όπου με μεγάλη συγκίνηση είδα την οικογένειά μου μετά από τόσο καιρό. Ο μήνας έκλεισε με μια εξόρμηση Εύβοια. Φαράγγι Αγάλης για πεζοπορία και Χαλκίδα.
Ιούνιος: πέρα από τις εβδομαδιαίες εξορμήσεις εντός Αττικής έκανα ένα υπέροχο πενθήμερο ταξίδι Νότια Πελοπόννησο, όπου επισκέφτηκα κάποια μέρη που ήθελα χρόνια να δω, όπως το Ακρωτήριο Ταίναρο και το Πολυλίμνιο.
Ιούλιος: το μοναδικό μου ταξίδι στο εξωτερικό για τη χρονιά, το οποίο ήταν το λιγότερο "εξωτικό" μέρος για μια Ελληνίδα, δηλ. Κύπρος. Ο στόχος ήταν να πάω για πρώτη φορά στα Κατεχόμενα με Κύπριο φίλο, αλλά εν τέλει λόγω των μέτρων για covid-19 δεν τα κατάφερα. Παρ' όλα αυτά πήγα σε κάποια όμορφα σημεία που δεν είχα ξαναδεί στις δύο προηγούμενες επισκέψεις μου στο νησί, πχ Κακοπετριά, Καλοπαναγιώτης και γενικά Τρόοδος, Κάβο Γκρέκο, ορισμένα σημεία στην Πράσινη Γραμμή, ιδιαίτερες παραλίες σε Αγία Νάπα, Πρωταρά, Πόλη Χρυσοχούς. Φυσικά συνεχίστηκαν και οι εξορμήσεις τόσο Αττική, όσο και Κορινθία.
Αύγουστος: Δούλευα κανονικά, πήρα μόνο μια μέρα άδεια, αλλά και πάλι κατάφερα και κατέβαινα σχεδόν κάθε εβδομάδα Πελοπόννησο, συν κάποιες μίνι εξορμήσεις Αττική. Γενικά χόρτασα μπάνια και χαλάρωση, κάτι που είχα χρόνια να κάνω σε τέτοιο βαθμό.
Σεπτέμβριος: Έλαβε χώρα η πρώτη εξαργύρωση voucher και το Λουξεμβούργο έγινε Σαντορίνη. Πέντε χαλαρωτικές, αλλά και πολύ γεμάτες μέρες σε ένα νησί που δύσκολα θα πετυχαίναμε με τόσο λίγο κόσμο και τόσο χαμηλές τιμές υπό άλλες συνθήκες. Τέλος του μήνα κατέβηκα πάλι για λίγες μέρες Κορινθία.
Οκτώβριος: με βρήκε στην Κορινθία (συν λίγη Αχαϊα), ενώ περιλάμβανε επίσης μια μονοήμερη στην παρεξηγημένη Σαλαμίνα και κάποιες μίνι εξορμήσεις στα βουνά της Αττικής για πεζοπορία.

Από εκεί και πέρα το χάος. Ευτυχώς που έχω κάποια ενδιαφέροντα μέρη κοντά στο σπίτι μου για μετακίνηση 6, όπως τη Ρεματιά Χαλανδρίου, αλλιώς θα τα είχα παίξει (όχι ότι απέχω και πολύ). Προς τα τέλη του Δεκέμβρη κατέβηκα και κέντρο Αθήνας και απήλαυσα μερικά υπέροχα σημεία της πόλης σχεδόν μόνη. Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού βλέπεις κάποια μέρη με άλλα μάτια.

Εύχομαι να είμαστε καλά και η νέα χρονιά να μας φέρει πίσω τις ελευθερίες μας που χάσαμε (ταξιδιωτικές και όχι μόνο). :)

Last edited:

tsampi90

Member
Ανασκόπηση 2020

Η χρονιά είχε ξεκινήσει με υπέρμετρη αισιοδοξία,εχοντας μεγάλα ταξιδιωτικά σχέδια. Φυσικά δεν τα πραγματοποιήσαμε όλα, ίσως όμως κερδίσαμε σε άλλα που έμοιαζαν μικρότερα αλλά ήταν πιο σημαντικά.
Ιανουάριος 5ημερο στη Βουδαπέστη, για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια γάμου των γονιών μου.
Μάρτιο, 5 ήμερο στην Κύπρο για να δω τις αγαπημένες μου φίλες και να γιορτάσουμε τα γενέθλια μου.
Απρίλιο γενικό λοκνταουν, ακυρώνεται ο γάμος ξαδέρφης στην Αγγλία και μαζί με το γάμο,ακυρώνεται και το ταξίδι 2 εβδομάδων σε Ουαλία-Αγγλια. Επίσης,ακυρώνεται ο γάμος της κολλητής και μαζί ένα 5 ήμερο στην Αθήνα,με σχέδια για απόδραση σε κάποια κοντινή περιοχή.
Τον Ιούνιο,πήραμε απόφαση ότι το άνοιγμα της επίσημης τουριστικής περιόδου αργεί και φεύγουμε για 4ημερο στην εξωτική Σύμη.
Ο τουρισμός ανοίγει,τα κεφάλια μέσα και φτάνουμε τέλη Οκτώβρη,αισίως covid-free, όπου πραγματοποιήθηκε το ακυρωμενο 5ημερο στην Αθήνα.
Ακυρώθηκε επίσης road trip στη Σλοβενία τον Νοέμβριο και αναβλήθηκαν τα σχέδια για Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη.
Παρόλα αυτά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι για νέες ταξιδιωτικές ιστορίες!! Καλή χρονιά σε όλους!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom