Ανασκόπηση Ταξιδιών 2019

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλή χρονιά σε όλους. Για κάντε μια μικρή ανασκόπηση των ταξιδιωτικών σας περιπετειών για το 2019.
  • Πόσα ταξίδια κάνατε;
  • Ποιο ήταν το καλύτερο ταξίδι σας και γιατί;
  • Γράψατε ταξιδιωτική ιστορία; :bleh: αν όχι ακόμα, σκοπεύετε να γράψετε;
Θα ξεκινήσω εγώ:

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Εκανα 5 ταξιδια και ηταν η χρονια με τα περισσοττερα εκτος προγραμματος ταξιδια ενω το μεγαλο προγραμματισμενο ταξιδι στη Λ. Αμερικη αναβληθηκε για του χρονου λογω γαμου, στρατου (ο κυριοτερος λογος, οι 15 μερες υποχρεωτικης θητειας αλλαξαν ολο το προγραμμα) κλπ υποχρεωσεων. Στα 3 απο τα 5 ταξιδια αν δεν ειχα μαζι την βεβαιωση οτι εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες υποχρεωσεις μου δεν ξερω αν θα περνουσα τον ελεγχο διαβατηριων γιατι δεν ειχε ενημερωθει το συστημα.
Πηγαμε:
1.Νορβηγια (ειδαμε το Β.Σελας) και λιγο Λονδινο 10 μερες
2. Μπρατισλαβα-Βουδαπεστη 5 μερες
3. Σκωτια με highlands και λιγο Λονδινο 12 μερες
4. Αγια Πετρουπολη-Μοσχα 10 μερες
5. Ιαπωνια 17 μερες
Το Β. Σελας ειναι οτι πιο εντυπωσιακο εχω δει. Η Ιαπωνια το καλυτερο ταξιδι και περναει στην πρωτη θεση απο τις χωρες που εχω επισκεφθει στο φαγητο.
Καλη χρονια να εχουμε

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καλή χρονιά με υγεία!
-Το Μάρτιο μας βρήκε με την κορούλα μου στην Αμβέρσα.
-Απρίλιο στη Μόσχα αδερφές μου στη Μόσχα
-Ιούλιο πάλι με την κορούλα Μπαλί και Σιγκαπούρη
- Σεπτέμβριο με το έτερον ημισι στη λατρεμένη μας Κοπενχαγη
- Οκτώβριο με την καλή μου @underwater σε Παλαιστινη και Ισραήλ
- Δεκέμβριο σε Λίβανο και κλείσαμε τη χρονιά με πολύ αγάπη στη Βουδαπέστη όπου ξαναβρέθηκα μετά από δέκα χρόνια και θυμήθηκα γιατί την είχα ξεχωρίσει.

Όλα τα ταξίδια ήταν όμορφα. Η Αμβέρσα γιατί είναι ένα αγαπημένο μου πρόσωπο εκεί, το Μπαλί κι η Σιγκαπούρη γιατί ήταν το πρώτο μακρινό με το παιδάκι μου και ένιωσα ότι είδε τον κόσμο διαφορετικά πλέον. Η Κοπενχαγη γιατί αγαπώ παράφορα Σκανδιναβια. Ο Λιβανος με εντυπωσίασε με την αραβική ψυχή που πιστεύει στο Χριστιανισμό και είχε παντού στολισμένα έλατα κι αγιοβασιληδες. Το Ισραήλ και η Παλαιστινη ήταν ένα καλό μάθημα φυσικά.
Και τι να πει κανεις για τη Μόσχα; Μπορείς να βγάλεις τη fenia42 από τη Σοβιετική Ένωση αλλά δε μπορείς να βγάλεις τη Σοβιετική ένωση από τη Φένια.
Όσο για την αγαπημένη Βουδαπέστη είναι σίγουρο πως θα ξαναβρεθούμε σύντομα εκεί!
7 ταξίδια, 9 χώρες, 5 διαφορετικοί συνταξιδιώτες, άπειρες αναμνήσεις, άπειρα χιλιόμετρα, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τραινα, λεωφορεία.
Ήταν μια υπέροχη χρονιά και ξημερώνει μια ακόμα πιο υπέροχη! Να τη χαρούμε, με υγεία αγάπη κι ευημερία ♥

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
3 solo ταξίδια για μένα (λιγότερα κι από τα μισά σε σχέση με πέρυσι) αλλά που προσέφεραν κάποιες πολύ ξεχωριστές εμπειρίες (βόρειο σέλας-εις διπλούν, snowmobile, Τσερνόμπιλ κ.ά.).

Μάρτης: Τρόμσο και νησιά Σβάλμπαρντ (έχω ξεκινήσει σχετική ιστορία, η πρώτη μου!)

Οκτώβρης: Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Κίεβο, Τσερνόμπιλ με ολίγον από Ντουμπρόβνικ και Βουδαπέστη.

Νοέμβριος: μικρή γεύση Ισλανδίας (προορισμός όνειρο που θέλω να επιστρέψω και σε καλοκαιρινή περίοδο).

Κονταροχτυπιούνται η Ισλανδία με τα Σβάλμπαρντ για την πρωτιά και δυσκολεύομαι. Θα πω νησιά Σβάλμπαρντ τελικά, γιατί πέρα από τα λευκά τοπία που με μάγεψαν ένιωσα δέος μόνο και μόνο που βρισκόμουν σ' ένα τέτοιο άκρο του πλανήτη. Η Ισλανδία, όταν γίνει ολοκληρωμένα, έχει σοβαρές πιθανότητες για την πρωτιά στη λίστα χωρών που έχω επισκεφτεί γενικά μέχρι τώρα.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία κι όμορφες εμπειρίες!

ΥΓ: Όλο το καλοκαίρι το έβγαλα στη Φολέγανδρο, αν πιάνει κι αυτό :lol:

Last edited:

paefstra

Member
4 ταξιδια, 7 χωρες. Μονο σε ενα απο τα 4 ταξιδια επικεντρωθηκα σε μια μονο χωρα. Πολλες διελευσεις συνορων με λεωφορεια και τρενα σε σχεση με αλλες χρονιες. Ξαναβρεθηκα 2 φορες σε 2 χωρες μεσα στο 2019. Μονο μια νεα χωρα στη λιστα μου, η Λιθουανια. 3 διαφορετικες χωρες χρησιμοποιησα ως σταθμους επιβιβασης σε πτηση γιατι βολευε η ωρα της πτησης η το award εισιτηριο.
Αναλυτικα:
5 μερες Sourh Holland
3 μερες Μπρυζ με επισκεψη στη Λιλ, Γαλλια και Αιντχοβεν, Ολλανδια
6 μερες Αγγλια, Κεντ
3 μερες Βαρσοβια
5 μερες Λιθουανια και αλλη 1 μερα στη Ριγα.

Δεν μπορω να ξεχωρισω κανενα απο τα ταξιδια. Ισως τη Μπρυζ που ειχα χρεη πολλα απο την προηγουμενη φορα, για τα ησυχα καλοκαιρινα της βραδια και τις πινακοθηκες της. Αλλα υστερουσε μηπως η ολοζωντανη Χαγη τα βραδια, οι πινακοθηκες της, το υπεροχο Λαιντεν και η Ντορντρεχτη?

Τα αλλα δυο ταξιδια, Αγγλια-Πολωνια κσι Λιθουανια-Λετονια ηταν διακοπες. Το πρωτο για οικογενειακους λογους, το δευτερο για χαλαρωση. Στη Λιθουανια περασα υπεροχα, απλα περνας υπεροχα διχως να βιαζεσαι για τιποτε. Δεν μπορω να ξεχωρισω κανενα.

Εξαργυρωσα καπου 60.000 μιλια για διαφορα εισιτηρια, οχι μονο για μενα. Ειχα τη μεγαλυτερη καθυστερηση της ζωης μου στην πτηση απο Ταλιν και την πρωτη μου μεγαλη αποζημιωση.
Καλη χρονια να εχουμε.

Last edited:

whoknows

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
Καλη Χρονια σε ολους
  • Πόσα ταξίδια κάνατε;
    • Συνολο 30 ταξιδια - με αφετηρια και επιστροφη Αθηνα (εκ των οποιων καποια που ηταν ειτε διακοπες με διαφορες πολεις ειτε επαγγελματικα αλλα hop on-off τα μετραω ως ενα ταξιδι)

• Στα "ασχημα" της χρονιας ειναι οτι γι ακομη μια χρονια δεν καταφερα να κανω 2 σχεδιασμενα "στο μυαλο μου" ταξιδια, το ενα (Ινδια, Μπουταν, Νεπαλ, Θιβετ) και το αλλο (Μαλαισια, Καμποτζη, Βιετναμ). Οποτε εφοσον δεν εκανα αυτα τα 2 που ηθελα πολυ, δεν μπορω να καταχωρησω οτι καποια απο οσα εκανα ηταν το "καλυτερο" αν και για να ειμαι ειλικρινης το Cape Town και οι βολτες περιξ του ακρωτηριου παντα μου προκαλουν μια συγκινηση

• Εχω ξεκινησει 3 μεχρι σημερα, Αιθιοπια, Τορινο και Cape Town αλλα καμια δεν εχει ολοκληρωθει καθως ο χρονος μου ειναι τρομερα περιορισμενος. Ωστοσο δεσμευομαι να τελειωσουν και τα 3 εντος του 2020.
Πιο αναλυτικα:

Ενδιαφερουσα χρονια η προηγουμενη με αρκετες αλλαγες για εμενα σε επαγγελματικο επιπεδο αλλα με τοσα πολλα ταξιδια που δυστυχως μου αφησαν ελαχιστο προσωπικο χρονο ωστε να κατσω σπιτι μου - κατι που μου λειπει τρομερα πολυ.

Ιανουαριο:
Φεβρουαριο:
Μαρτιο:
Απριλιο:
  • Συνεχεια διακοπων σε (Μπρατισλαβα, Βιεννη, Σαλτσμπουργκ, Cesky Krumlov, Πραγα, Δρεσδη, Νυρεμβεργη, Rothenburg ob der tauber, Κολωνια, Αμστερνταμ, και ολιγον Πολωνια σε Βροτσλαβ και Κρακοβια) - 17 ημερες
  • Μετα το περας των διακοπων επιστροφη στην καθημερινοτητα με ταξιδι στο Μπακου Αζερμπαιτζαν - 4 ημερες
Μαιο:
  • Μπακου Αζερμπαιτζαν εκ νεου - 3 ημερες
  • Ντουμπαι - 5 ημερες
  • Βρυξελλες - 2 ημερες
  • Λονδινο - 5 ημερες
Ιουνιο:
  • Μπακου Αζερμπαιτζαν - 5 ημερες
  • Ντοχα Καταρ - 3 ημερες
  • Κωνσταντινουπολη - 2 ημερες
  • Καιρο Αιγυπτο - 6 ημερες
Ιουλιο:
  • Κωνσταντινουπολη - 2 ημερες
  • Ναιρομπι Κενυα - 8 ημερες
  • Αμστερνταμ - 3 ημερες
  • Ντοχα Καταρ - 4 ημερες
Αυγουστο
  • Λιγες ημερες ξεκουρασης σε Ικαρια, Αμοργο και Φολεγανδρο - 12 ημερες
  • Καιρο Αιγυπτο - 3 ημερες
Σεπτεμβριο:
Οκτωβρη:
  • Νταρ Ες Σαλααμ Τανζανια - 5 ημερες
  • Καμπαλα Ουγκαντα - 4 ημερες
  • Λιγες μερες διακοπες Ιταλια (Μπεργκαμο, Παβια, Μιλανο) - 5 ημερες
  • Προς το τελος ξεκινησε ενα μεγαλο ταξιδι σχεδον χωρις διαλλειματα που ολοκληρωθηκε πριν λιγες ημερες. Η αρχη εγινε προς το τελος Οκτ. με αρχικο προορισμο Ναιρομπι Κενυα - 3 ημερες
Νοεμβρη:
  • Η συνεχεια σε Νταρ Ες Σαλααμ Τανζανια, Χαραρε Ζιμπαμπουε, Λουσακα Ζαμπια, Γκαμπορονε Μποτσουανα, Μαπουτο Μοζαμβικη, Ν. Αφρικη (Γιοχανεσμπουργκ και Κειπ Ταουν) με λιγες 2ημερες αποδρασεις στα περιξ των περισσοτερων αυτων πολεων. - 17 ημερες
  • Λονδινο - 3 μερες
  • Διακοπες στην Βορεια Σκωτια (Ινβερνες, Αμπερντιν, Εδιμβουργο, Νησο Σκαι, Χαιλαντς κλπ) - 12 ημερες
Δεκεμβρη:
  • Τιρανα - 2 ημερες
  • Βουδαπεστη - 2 ημερες
  • Μιλανο - 2 ημερες
  • Και λιγες τελευταιες διακοπες για το 2019 στην Ισπανια σε Ανδαλουσια (Τολεδο, Γραναδα) και μερικες ημερες Μαδριτη με μια μικρη αποδραση προς Τολεδο - 8 ημερες
Οποτε για το 2019 εχουμε
  • 232 ημερες ταξιδιου το οποιο ειναι σχεδον το 64% της χρονιας
  • Απο τις οποιες 232 ημερες
    • το 27% ηταν ταξιδια αναψυχης
    • και το 73% επαγγελματικα ταξιδια
Καλη χρονια σε ολους με υγεια και πολλα ταξιδια

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
  • Πόσα ταξίδια κάνατε;

- Είχα σκοπό να κάνω οικονομία το 2019 μην προγραμματίζοντας τίποτα, ειδικά μεγάλο. Τελικά δεν κρατήθηκα. 9 ταξίδια:

Νήσος Άιλα στη Σκοτία τον Φεβρουάριο με πολύ αποστακτήριο,
Ουάσιγκτον Ντι Σι τον Ιούνιο για δουλειά αλλά είδαμε και το σπίτι του Τραμπ,
Σλοβενία τον Ιούνιο,
Κω και Τουρκία, περιοχή αρχαίας Καρίας με συγκλονιστικά αρχαία, τον Ιούλιο
δροσερή Ευρυτανια Αύγουστο,
Θεσσαλονίκη Αύγουστο στην περιοχή Τούμπα,
Λονδίνο τον Οκτώβριο για κινηματογραφικό ιβέντ,
Παρίσι τον Νοέμβριο για δουλειά, αλλά είδα και κάποιες περιοχές που μου είχαν ξεφύγει (Montorgueil όπου μας πιάσαν τον ποπό, Άγιος Σουλπίκιος αφού είχε καεί) έτσι ώστε να γεμίσουμε την φαρέτρα για τα travel wars,
Κρακοβία τον Δεκέμβριο.

- Καλύτερο το τελευταίο, στην Κρακοβία, που κλέιστηκε λόγο stopover και κάποιων καλών σχολίων στον forum.

Έμεινα στην Εβραϊκή γειτονία, και καλά έκανα γιατί τα ορίτζιναλ νεοκλασικά είναι καλύτερα από τα ανακαινισμένα (Παλιά Πόλη). Και ας τρέχουν αρουραίοι στους δρόμους. Φοβερό το περιπατητικό τουρ στην Εβραϊκή γειτονιά (έχει προταθεί στο σχετικό θέμα), φοβερή η πρωην κουμουνιστική πρότυπη πόλη Νόβα Χούτα, συγκλονιστικό το Άουσβιτς και πολύ όμορφο το αλατορυχείο με ...εκείνη την αίθουσα πραγματικό θαύμα.

- Όχι και όχι. Αλλά έγραψα κάποια live και μια "φωτογραφία και ιστορία". Υπάρχει άλλωστε ήδη πολύ καλο υλικό. (πχ. διαβάστε το πρόσφατο Στον …καύσωνα της Κρακοβίας )

Αφού ανασκοπήσαμε και ανασκορπίσαμε, άντε να σκεφτούμε πως θα κάνουμε οικονομία και φέτος.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλή χρονιά σε όλους από την Πελοπόννησο!
Το 2019 για μένα δεν είχε κάποιο πολύ μακρινό ταξίδι (νομίζω ότι η μεγαλύτερη πτήση που έκανα διήρκησε 4.5 ώρες) και σίγουρα δεν ήταν από τις "πλουσιότερες" ταξιδιωτικά χρονιές, μου επιφύλασσε όμως κάποιες πολύ δυνατές στιγμές, τόσο εκτός όσο και εντός των συνόρων.

Έκανα 6 ταξίδια εκτός Ελλάδος (τα τρία εκ των οποίων πολύ σύντομα-κατά βάση 3ημερα), πρόσθεσα 3 καινούριες χώρες στη "λίστα" μου, ενώ πραγματοποίησα και αρκετές ενδιαφέρουσες αποδράσεις εντός της χώρας.

Ιανουάριος: η χρονιά ξεκίνησε με μια απόδραση στο Ναύπλιο, έτσι για το καλό.

Φεβρουάριος: weekend στην αγαπημένη Σόφια με μεγάλη παρέα, η οποία παραδόξως είχε εκείνες τις μέρες πιο υποφερτό κρύο από την Αθήνα.

Μάρτιος: μια μίνι εξόρμηση στη Χαλκίδα (όπου δεν αποφύγαμε τους "καρναβαλιστές" και την ηχορύπανση :D ) και ένα 3ημερο Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη κατά βάση, αλλά το πρόγραμμα είχε και εκδρομή Πρέσπες με @giannismits και κομπανία). Οι Πρέσπες μαγικές!

Απρίλιος: λίγη Κορινθία για να κάνω Πάσχα στο ανθισμένο χωριό μου.

Μάιος: Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία. Δεδομένου ότι είχα πάντα στο μυαλό μου την Ιρλανδία ως "αδερφι" της Σκωτίας στην οποία έχω ζήσει και την υπεραγαπώ, θεωρούσα ότι θα ενθουσιαζόμουν. Φευ. Εντάξει, πολύ όμορφη φύση, αλλά γενικά μου φάνηκε υπερεκτιμημένο το νησί, ενώ και οι τιμές ήταν πολύ πολύ υψηλές για αυτό που προσέφερε. Είχε ένα ενδιαφέρον το πολιτικό του πράγματος με το "μοιρασμένο" νησί και η όλη ατμόσφαιρα στο Μπέλφαστ με τις δύο κοινότητες, αλλά ως εκεί. Τέλος του μήνα πάλι ένα πέρασμα από Κορινθία.

Ιούνιος: ο μήνας ξεκίνησε κλασικά με Κορινθία, συνεχίστηκε με ένα 3ημερο yoga retreat στη Σέριφο (όπου εν τέλει κάναμε περισσότερα μπάνια και βόλτες από ότι γιόγκα :p ), ενώ σχεδόν κάθε weekend υπήρχε κάποια απόδραση εντός Αττικής για κολύμπι και χαλάρωση.

Ιούλιος: οι παραλιοαποδράσεις συνεχίστηκαν, πήγαμε και ένα 3ημερο Κορινθία, πήγαμε και ένα 4ημερο Ήπειρο να κάνουμε εκλογές όπου γυρίσαμε διάφορα γραφικά χωριά της Λάκκας Σουλίου, πήγαμε και αγαπημένα Γιάννενα, περάσαμε λίγο και από Αιτωλοακαρνανια, καλά ήταν! :p

Αύγουστος: ο μήνας ξεκίνησε με ένα όμορφο και χαλαρωτικό 3ημερο Βουλγαρία (Πλόβντιβ με ολίγον από Σόφια), συνεχίστηκε με πολλές αποδράσεις Αττική και Πελοπόννησο, με 3ημερο Κορινθία και έκλεισε με ένα δυνατό 10ημερο backpacking στην Αλβανία. Δεύτερη φορά στη γειτονική μας χώρα, αυτή τη φορά μεγαλύτερο ταξίδι, περισσότερα μέρη, περισσότερη ταλαιπωρία, αλλά και πολλές όμορφες στιγμές χάρη στην καλοσύνη των γειτόνων μας. Πολύ ενδιαφέρον είχε και η αλληλεπίδραση με την ελληνική μειονότητα στην περιοχή της Χειμάρρας, ήταν συγκινητική εμπειρία.

Σεπτέμβριος: με βρήκε στην Αλβανία. Επιστρέφοντας (και καθότι στην Ελλάδα το καλοκαίρι διαρκεί πολύ) έγιναν κάποιες ακόμα μικρές εξορμήσεις για βουτιές εντός Αττικής και μια μονοήμερη στα και καλά εξωτικά Λιχαδονήσια, τα οποία όμως αποδείχθηκαν απογοητευτικά.

Οκτώβριος: ο μήνας που έκανα ένα από τα σημαντικότερα και πιο διδακτικά μου ταξίδια. Ισραηλ-Παλαιστίνη με @fenia42 . Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ, με στιγμάτισε το μέρος. Ταλαιπωρήθηκα παρά πολύ, είχαμε διάφορες αναποδιες, αλλά αυτά που είδα δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Τόσο από θρησκευτική, όσο και από κοινωνικο-πολιτική και πολιτισμική άποψη πρόκειται για μέρη μοναδικά. Και κάποιες εικόνες γροθιές στο στομάχι.

Νοέμβριος: μονοήμερη για πεζοπορία και αρχαιολογική βόλτα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας και νομίζω τίποτα άλλο (η βαρβάτη ίωση που πέρασα δε βοήθησε την κατάσταση).

Δεκέμβριος: ο μήνας ξεκίνησε με 3.5 μέρες στη Νάπολη, η οποία δε μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε κιόλας (πολύ καφρίλα!). Η Πομπηία πάντως είναι must! Τέλος του μήνα Καστοριά, όπου απλά ενθουσιάστηκα (εντάξει, έχω μια αγάπη για τις παραλίμνιες πόλεις άλλωστε). Επιστροφή από Δυτική Ελλάδα (όμορφη η Ναύπακτος!) και τέλος Πελοπόννησο για την αλλαγή του χρόνου με οικογένεια.

Highlights; Από Ελλάδα Πρέσπες και Καστοριά. Λατρεύω το υδάτινο στοιχείο και τη Βόρεια Ελλάδα με τον βαλκανικό της αέρα. Από εξωτερικό σίγουρα Ισραήλ-Παλαιστινη, αν και η Αλβανία είχε επίσης ενδιαφέρον, ενώ πέρασα πολύ όμορφα και στο Πλόβντιβ, το οποίο ήταν και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.

Ιστορία έγραψα μόνο μια μικρή (φωτό + ιστορία) για τη Ραμάλα. Πρέπει να βάλω μπρος να ολοκληρώσω εκείνη για το Ιράν.

Για τη νέα χρονιά εύχομαι να είμαστε καλά και να ταξιδεύουμε με χαρά! Προσωπικά θέλω να δώσω λίγο έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα. Να την κάνω πιο δημιουργική, κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι. Να νιώθω λιγότερο έντονα την ανάγκη να "ξεφεύγω" και να κάνω λιγότερα αλλά μεγαλύτερα και πιο ουσιαστικά ταξίδια.

Last edited:

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Καλη Χρονια σε όλους!
Ας δουμε το 2019 λοιπον.
7 χώρες , 5 νέες
2 ήπειροι
✈10 πτήσεις
⛴2 πλοία
3 τρένα
3 λεωφορεία
3 road trips in Greece
2 roadtrips in Europe, 1 in Africa
3 νοικιασμένα αυτοκίνητα
1 καμήλα
18 ξενοδοχεία (9 συνεργασίες)
⛺1 desert camp
4 ξένα νομίσματα

Αναλυτικα:
Ιανουαριος: Θεσσαλονικη και λιγη Βουλγαρια, πηγαμε στο Melnik και μας αρεσε αρκετα.
Μαρτιος: Ρωμη και Frascati, εχω γραψει ιστορια.
Μάϊος : Θεσσαλονίκη
Ιουνιος: Κρητη, Χανια και Ρέθυμνο
Ιούλιος: Κύθνος και Λεωνίδιο
Αύγουστος: Ρώμη και λίγο Orvieto και Μάνη
Οκτώβριος: Βόρεια Μακεδονία
Νοέμβριος: Μαρόκο , το καλύτερο ταξιδι της χρονιάς, εχω αρχίσει ιστορία
Δεκέμβριος: Βουδαπεστη, Βιεννη και Μπρατισλάβα

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έκανα λίγα ταξίδια το 2019.

- Το στανταρακι Μεξικό, 5 μέρες στο Σίτυ με τη Γιωργαινα, αφού μας έδωσαν βίζα
- Ένα μεγαλύτερο ταξίδι στην Ωκεανία, σε Σιγκαπούρη, Φίτζι, Ουαλις και Φουτουνα, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Τονγκα και στο απολύτως φανταστικό Βανουατου.
- Ένα ταξίδι σχεδόν 3 εβδομάδων με αφορμή το Φ4 της Βιτόρια σε Χώρα των Βάσκων, Αστουριας, Κανταμπρια, μπόλικη Ανδαλουσία και Γιβραλτάρ.
- Ε, έκατσα και λίγο στην Ελλάδα.

Ναι αμέ, γράψω ιστορία για την Ωκεανία, σκοπός μου είναι μάλιστα να γκαζωσω τη συγγραφή και να έχει τελειώσει μέχρι τις 15.1 .

Το καλύτερο κομμάτι ήταν το Βανουατου ως προορισμός, πολύ ιδιαίτερο μέρος, αλλά και η Ανδαλουσία λόγω παρέας και φαγητού, με παιδικούς φίλους είναι αλλιώς, ειδικά όταν ζεις μακριά.

Το 2019 ήταν ταξιδιωτικά για μένα με διαφορά η πιο πλούσια χρονιά. Και η επόμενη προβλέπεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, φτου φτου μην με ματιάξω.

Έχουμε και λέμε:

Γενάρης: Πρώτο ταξίδι ένα διήμερο στη Σόφια, βολικές ημερομηνίες (βλ. ΣΚ, άρα ούτε άδεια δεν χρειάστηκε να πάρω) με 16Ε πηγαινέλα, εντάξει ούτε Πάτρα δεν πας μ’ αυτά, χωρίς να συζητάμε για επιστροφή. Πολύ χαλαρωτική απόδραση, χωρίς άγχη ή ψυχαναγκασμούς. Highlight το Ashurbanipal (θενκς, φόρουμ και @babaduma) και το χιονοδρομικό του Vitosha. Θα ξαναεπισκεφτώ τη χώρα κάποια στιγμή.

Φλεβάρης: Μπήκε με μια διήμερη απόδραση στην ορεινή Αρκαδία, με πέρασμα από Τρίπολη (οκ, δεν ήταν χάλια όπως την περίμενα), Βυτίνα (μια μετριότητα, ούτε για ολιγόωρη στάση), διανυκτέρευση στα Λαγκάδια (κουκλί ζωγραφιστό), Βελτεσινίκο για στάση κι επίσκεψη στις Μυκήνες (ωραίο τοπίο, σχετικά καλοδιατηρημένα κάποια σημεία, αλλά συνολικά δεν ξετρελάθηκα).

Έπειτα ένα τριήμερο στη Σμύρνη, που είδα καλό φίλο που με φιλοξένησε και με ξενάγησε, ενώ έκανα και μια μονοήμερη στην Έφεσσο: από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους που έχω επισκεφτεί. Έπειτα επίσκεψη στον Κιρκιντζέ, το χωριό των Ματωμένων Χωμάτων, που ήταν μια απογοήτευση, χωριό που ζει από τον τουρισμό με λίγα όμορφα σημεία. Αν αυτό είναι ότι έχουν να επιδείξουν τα τούρκικα παράλια σε γραφικό οικισμό, τους τρώμε λάχανο. :bleh:

Μάρτης: Ο πλουσιότερος μήνας ταξιδιωτικά της χρονιάς. Ξεκίνησε με ένα τριήμερο μίνι roadtrip στη νότια Σικελία, με Κατάνια (συμπαθητική, αν και η λιγότερο εντυπωσιακή μεγάλη πόλη της Ιταλίας που έχω δει), Συρακούσες (πολύ ευχάριστη έκπληξη γιατί μου είχαν ρίξει τις προσδοκίες, υπέροχο να την περπατάς ηλιόλουστη μέρα χωρίς να βλέπεις άνθρωπο), Νότο (οκ, όμορφο και compact αλλά κατώτερο των υπόλοιπων πόλεων του Val di Noto), Μόντικα (λάτρεψα), Ραγκούσα (πολύ όμορφη κι αυτή). Περιπετειώδες ταξιδάκι, να ‘ναι καλά η Ryan Air και η νοημοσύνη των Ιταλών όταν επικοινωνούν με τον ξένο, παρά την προθυμία τους (προφανώς και όχι όλοι, αλλά πολλοί αναλογικά με το μέγεθος των ημερών, ειδικά οι μπαγαπόντηδες, ούνα φάτσα ούνα ράτσα ενδεχομένως, αν και τουλάχιστον εμείς μιλάμε και καμιά ξένη γλώσσα).

Κι έπειτα είχα το βαρύ πυροβολικό της χρονιάς, το ταξίδι στην Αίγυπτο, για το οποίο έχω γράψει και αναλυτική ιστορία.

Απρίλης: Επιστροφή από Αίγυπτο, γεμάτος όρεξη, έκλεισα το μεγάλο ταξίδι της φετινής χρονιάς. Πάσχα στο χωριό, με μονοήμερη στην Ναύπακτο που είχα πολλά χρόνια να επισκεφτώ (κούκλα, ειδικά στο λιμανάκι), με πεζοπορία στην ορεινή Ναυπακτία (αξιόλογη, αν κι ελαφρώς υποδεέστερη ως οικισμοί –Άνω Χώρα– ή φύση από την ορεινή Αρκαδία).

Μάης: Πρώτο επαγγελματικό ταξίδι, στο Βερολίνο, που έκατσα και ΣΚ. Όταν την είχα πρωτοδεί, είχα πει ότι ήταν πόλη που θα μπορούσα να ζήσω. Αυτή η σκέψη μου ενισχύθηκε σ’ αυτό το ταξίδι, από τις τοπ πόλεις που έχω επισκεφτεί. Συγκλό all the way, babe.

Στο τέλος του μήνα, αναχώρηση για Γένοβα, πρώτο τελείως σόλο ταξίδι που κάνω.

Ιούνης: Τη Γένοβα τη λάτρεψα! Μονοήμερη στα Cinque Terre, με καλές καιρικές συνθήκες, ωραία κι η πεζοπορία και το φυσικό περιβάλλον, πολύ όμορφα και παρά τον τουρισμό τους μου φάνηκε ότι τα περισσότερα χωριά κρατούν μια άλφα αυθεντικότητα (τ’ ακούς Κιρκιντζέ; ). Αλλά η Γένοβα απόλαυση να την περπατάς, ακόμη κι αν δεν είναι για όλους, σίγουρα θα την ξαναεπισκεφτώ, από τις αγαπημένες μου ιταλικές πόλεις.

Ένα διήμερο ακόμη στην Εύβοια, ελεύθερο κάμπινγκ, θάλασσα λάδι και μπάνια χωρίς να καταλαβαίνω πώς περνά η ώρα (το δέρμα μου το κατάλαβε, βέβαια, και μόλις επέστρεψα Αθήνα την έκανε γι’ αλλού).

Και κάπως έτσι πέρασε το πρώτο εξάμηνο, όπου δεν υπήρξε ούτε μήνας χωρίς έστω και λίγες ώρες στο εξωτερικό. Κάπου εκεί αποφασίζω να κόψω το εξωτερικό για τον υπόλοιπο χρόνο, μιας κι είχαμε ένα πολυήμερο ταξίδι για φέτος να χρηματοδοτήσουμε.

Ιούλης: Ένα τριήμερο στο μουσικό Φεστιβάλ στην Αρβανίτσα, με μπάνιο στα Άσπρα Σπίτια, ψαράκι στην Αντίκυρα, επίσκεψη στο Δίστομο που μας εξιστόρησε κάτοικος την ιστορία του τόπου και πώς την είχε βιώσει ο πατέρας του (τ’ ακούς και βουρκώνεις), βόλτα και κρεατοφαγία στη Λειβαδιά (εκεί στις πηγές όμορφη είναι). Άξιζε.

Αύγουστος: Αθήνα, χωριό και Σύρος. Η Ερμούπολη από τις ομορφότερες ελληνικές πόλεις που έχω δει, το υπόλοιπο νησί ό,τι χειρότερο έχω δει σε Κυκλάδες, αν και συμπαθητικές παραλίες. Βέβαια δεν είναι παρά ελάχιστα αναλογικά στραμμένο στον τουρισμό, κάτι θετικό. Ερμούπολη θέλω σίγουρα να ξαναπάω κάποτε, καλύτερα εκτός καλοκαιριού.

Σεπτέμβρης: Ο πιο φτωχός ταξιδιωτικά μήνας, περίοδος ενδοσκόπησης και λήψης σημαντικών αποφάσεων. Μόνο μια μονοήμερη στην Εύβοια για πεζοπορία έγραψε το κοντέρ.

Οκτώβρης: Τέλος του μήνα επίσκεψη στα Μετέωρα, εμείς κι η μισή Ελλάδα. Ελάτη (συμπαθητική αλλά δεν τρελάθηκα), Περτούλι (ούτε καν συμπαθητικό), Τρίκαλα (ωραία πόλη και για να ζει κανείς), Μετέωρα (που έμεινα έκθαμβος από το απόκοσμο τοπίο, αλλά απογοητεύτηκα κάπως από το εσωτερικό των μοναστηριών), Καρδίτσα (μέτρια, αλλά έχω δει και χειρότερες).

Νοέμβρης: Στο τέλος του μήνα Νίκαια, με επίσκεψη σε Saint Paul de Vence (όμορφο παρά τον τουρισμό, που την περίοδο που πήγα ήταν μειωμένος) και Antibes (μου άρεσε πολύ, ειδικά η συνοικία που έζησε ο Καζαντζάκης μια κούκλα). Η Νίκαια αναμφίβολα όμορφη πόλη, γαλλική κι ιταλική δύο σε ένα, το ιστορικό της κέντρο όμορφο αλλά δεν με εντυπωσίασε (η σύγκριση με τη Γένοβα ήταν αναπόφευκτη), αλλά μου έδωσε πολύ την αίσθηση μιας πόλης που χαίρεσαι να ζεις, ενώ μου άρεσε πολύ κι η παραλιακή της, δεν το έχω δει σε άλλη πόλη να βγαίνεις από το ιστορικό της κέντρο, να περνάς έναν δρόμο και να βουτάς στη θάλασσα.

Δεκέμβρης: Επιστροφή από Νίκαια (την άφησα με βροχές, αν και όλες τις μέρες μου έκανε λιακάδα, γενικά φέτος πολύ τυχερός με τον καιρό σε όλα μου τα ταξίδια). Χριστούγεννα στο χωριό, που είδα συγγενείς. Ιδιαίτερος επίλογος της χρονιάς.

Για τα Highlights, αν κι είναι δύσκολο να μην επαναλάβω όλα τα ταξίδια, σε τυχαία σειρά:
  • Το ταξίδι στην Αίγυπτο
  • Από αρχιτεκτονική σκοπιά, που για μένα είναι σημαντικός γνώμονας: Γένοβα από μεγάλες πόλεις (και φθηνή και πεντανόστιμο φαγητό, παίρνει και αυτό το βραβείο), Μόντικα από μικρότερες (ειδικά το βράδυ όπως είναι φωτισμένη μια κούκλα), ενώ Συρακούσες και Antibes μου άρεσαν επίσης πολύ. Γενικά η Ιταλία ποτέ δεν απογοητεύει (ούτε κι η Γαλλία βέβαια). Και τα roadtrip, έστω και τα συντομότερα, είναι πάντα απολαυστικά.
  • Τα Μετέωρα, το πιο όμορφο τοπίο της χρονιάς και η πεζοπορία στα βράχια, βραβείο φυσιολατρικού προορισμού.
  • Το Βερολίνο γιατί είναι Βερολίνο κι ήταν ενδιαφέρουσα η συνθήκη του επαγγελματικού τριπ, η Νίκαια αντίστοιχα για την συνθήκη με την οποία την επισκέφτηκα, που ήταν πρωτόγνωρη για μένα, η Σμύρνη επειδή είδα φίλο που είχα καιρό, έφαγα υπέροχα και εντυπωσιάστηκα από την Έφεσσο, η Σόφια για την αίσθηση της πενταήμερης εκδρομής (χωρίς πρόγραμμα, εννοώ, δεν αναφέρομαι σε όργια), τα Λαγκάδια (από τα ομορφότερα ελληνικά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αν και αρκετά ήσυχο), η Ερμούπολη, η Αθήνα και οι όμορφες βόλτες/εκδρομές/δραστηριότητες που προσφέρει.
Πολλά έγραψα, αν και αυτό είναι που απολαμβάνω και στους άλλους: όχι μια λίστα με πτήσεις, ώρες transit ή απλή απαρίθμηση των μερών που επισκέφτηκε, αλλά πώς του φάνηκε το μέρος. Μια ακόμη αφορμή για να γεμίσω ιδέες και όρεξη για επόμενα ταξίδια.

Άντε, εύχομαι φέτος ακόμη καλύτερα! Καλή χρονιά να έχουμε, ταξιδιωτικά και μη!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα