bloody mary
Member
Περιεχόμενα
Ημέρα 1η (Μ. Παρασκευή)
Με συννεφιά ξεκινήσαμε το πρωί της Παρασκευής 21/3 με λιακάδα φτάσαμε στη Ρώμη λίγο αργότερα. Ιδανικές συνθήκες για να πάρει η κορούλα μου το ταξίδι με το αεροπλάνο με καλό μάτι. Ήταν το δεύτερο ταξίδι της αλλά στο πρώτο (στις Βρυξέλλες) είχε 40 πυρετό και όπως είναι λογικό δε θυμάται τίποτα.
Κατά λάθος είχαμε κλείσει πάνω στο καθολικό Πάσχα αλλά αποφασίσαμε να μην αφήσουμε την συγκυρία να μας πτοήσει. Ήταν μάλιστα το πρώτο ταξίδι που κλείσαμε ως ανεξάρτητοι ταξιδιώτες, χωρίς πρακτορείο ή γνωστό στην πόλη.
Η μικρή ενθουσιάστηκε και εγώ το ίδιο, η Ρώμη από ψηλά ήταν πανέμορφη. Δε βλέπαμε την ώρα να προσγειωθούμε. Η συνέχεια όμως δεν ήταν τόσο ευχάριστη. Δεν προλάβαμε να πατήσουμε το πόδι μας σε Ρωμαϊκό έδαφος και συννέφιασε. Μέχρι να μας πάει το ταξί στο διαμέρισμα που είχαμε νοικιάσει μέσω του net άρχισε να βρέχει. Δεν θα σταματούσε παρά 4 μέρες αργότερα.
Το διαμέρισμα ήταν ο δεύτερος καλός οιωνός. Ισόγειο ανακαινισμένο με δυο κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια, κουζίνα με τραπέζι και πολύ καλόγουστα διακοσμημένο. Ήταν αρκετά μακριά από το κέντρο (πίσω από το Βατικανό περιοχή Aurelia), αλλά μας είπαν ότι είναι κοντά στο μετρό και υπήρχαν και 2 λεωφορεία που εξυπηρετούσαν.
Ταχτοποιηθήκαμε λοιπόν και δρόμο. Είχα διαβάσει ατέλειωτα κείμενα σε οδηγούς και σε websites, ότι έπεφτε στα χέρια μου για τη Ρώμη, έτσι οι άλλοι με έβαλαν μπροστάρη και οδηγό. Τι τους έμελλε να πάθουν! Στο μυαλό μου είχαν γίνει όλα αχταρμάς.
- Τους τραβολόγησα μέχρι το Termini γιατί νόμιζα πως μόνο εκεί βγάζουν εβδομαδιαία εισιτήρια,
- Ξεκινήσαμε πάντα μέσα στη βροχή για το Time Elevator ένα 3D θέαμα με την ιστορία της πόλης αλλά ακολουθώντας την συμβουλή του Voyager κατεβήκαμε στη Spagna, περίπου 1 χλμ μακριά. Δεν φτάσαμε ποτέ.
- Είπαμε να πάρουμε το τουριστικό λεωφορείο αλλά ήταν πια πολύ αργά
- Αφού αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω για να ξεκουραστούμε, χαθήκαμε στα περίχωρα αφού το διαμέρισμα ήταν λίγο εκτός του χάρτη και φάγαμε μια ώρα για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε και να το βρούμε. Μέχρι και κοπάδι πρόβατα είδαμε!!!!!!!!!!!!!
- Αφού ξεκουραστήκαμε λίγο τους παρακάλαγα να πάμε να δούμε το «δρόμο του Σταυρού» στο Κολοσσαίο. Η ψηφοφορία ήταν γρήγορη, έχασα παταγωδώς.
- Κατά τις 9.00 ξεκινήσαμε να πάμε στο Τραστέβερε για φαγητό. Επειδή η μικρή μας νύσταζε και γκρίνιαζε είπαμε να πάρουμε ταξί. Είπαμε στην οδηγό να μας αφήσει στο Τραστέβερε για να ψάξουμε για φαγητό. Εκείνη μας είπε ότι ξέρει ένα πολύ φτηνό και καλό, όλα τα άλλα στην περιοχή είναι πανάκριβα. Κάναμε το λάθος και την εμπιστευτήκαμε. Μας πήγε σε ένα άθλιο εστιατόριο κοντά στον Άγιο Πέτρο (καμία σχέση με το Τραστέβερε), πανάκριβο, όσο για το φαΐ, ακόμα αηδιάζω όταν σκέφτομαι τα κρύα ζυμαρικά με αρακά που μας πρόσφεραν. Στην κατάσταση που ήμασταν όμως δεν είχαμε άλλη επιλογή.