Γενικά Αναζήτηση προορισμού.

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Καλησπέρα παιδια και καλή χρονιά!

Έχω στην διάθεση μου (λόγω άδειας) ενα πενθήμερο για ταξιδι μεσα στον Μάρτιο. Οι προορισμοί που θέλω να παω ειναι : 1. Πραγα-Βιεννη (προτιμαω ομως να παω Χριστουγεννα) , 2. Αμστερνταμ-Μπριζ-Βρυξελλες ( ισως ομως εκει αξιζει να παω ανοιξη λογω της άνθισης , 3. Λονδινο (με ξενερωνει ο υπο κατασκευη big ben ), 4. Παρισι . Τι μου προτείνετε εσείς για εκείνη την περίοδο ??

Ευχαριστώ!!
Για το μόνο ταξίδι που φαίνεται να μην έχεις κάποιον ενδοιασμό είναι το Παρίσι :) 5 μερούλες στο Παρισάκι είναι ότι πρέπει! Αρκετές για να πάρεις μια καλή γεύση της πόλης.
Και το "Πράγα-Βιέννη" ακούγεται καλό. Μια χαρά είναι το Μάρτιο. Τα Χριστούγεννα να έχεις υπόψιν ότι θα έχουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες εμένα προσωπικά δε με τρελαίνουν, κρύβουν πολύ από τις πλατείες και τα κτίρια και αφαιρούν από την εικονα. Για το Λονδίνο θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι το 2021 αν θες να δεις το Big Ben που-δικαίως-σε ξενερώνουν οι σκαλωσιές.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Για το μόνο ταξίδι που φαίνεται να μην έχεις κάποιον ενδοιασμό είναι το Παρίσι :) 5 μερούλες στο Παρισάκι είναι ότι πρέπει! Αρκετές για να πάρεις μια καλή γεύση της πόλης.
Και το "Πράγα-Βιέννη" ακούγεται καλό. Μια χαρά είναι το Μάρτιο. Τα Χριστούγεννα να έχεις υπόψιν ότι θα έχουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες εμένα προσωπικά δε με τρελαίνουν, κρύβουν πολύ από τις πλατείες και τα κτίρια και αφαιρούν από την εικονα. Για το Λονδίνο θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι το 2021 αν θες να δεις το Big Ben που-δικαίως-σε ξενερώνουν οι σκαλωσιές.
Γνωρίζεις τι καιρό έχει συνήθως στο Παρίσι τέτοια εποχή ?? Λονδινο να σου πω την αλήθεια ήθελα, αλλα έχω φαει απογοήτευση απο Βαρκελώνη και Sagrada Familia (μονο σκαλωσιες εβλεπες) και δεν το θελω παλι!!

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Γνωρίζεις τι καιρό έχει συνήθως στο Παρίσι τέτοια εποχή ?? Λονδινο να σου πω την αλήθεια ήθελα, αλλα έχω φαει απογοήτευση απο Βαρκελώνη και Sagrada Familia (μονο σκαλωσιες εβλεπες) και δεν το θελω παλι!!
Σε καταλαβαίνω όσο δε φαντάζεσαι! Έχω κι εγώ μια γκαντεμιά που με ακολουθεί και όπου πηγαίνω πολλά από τα βασικά αξιοθέατα να είναι υπό συντήρηση.
Το Μάρτιο γενικά κρυουλάκι θα έχει στο Παρίσι, από 5-12 βαθμούς υπολόγισε. Αλλά οκ, νομίζω παλεύεται. Τώρα για τη βροχή ότι και να πούμε είναι αμφίβολο. Για το Παρίσι μιλάμε, δεν μπορείς να κάνεις ακριβή πρόβλεψη ούτε μια μέρα πριν! :)

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Σε καταλαβαίνω όσο δε φαντάζεσαι! Έχω κι εγώ μια γκαντεμιά που με ακολουθεί και όπου πηγαίνω πολλά από τα βασικά αξιοθέατα να είναι υπό συντήρηση.
Το Μάρτιο γενικά κρυουλάκι θα έχει στο Παρίσι, από 5-12 βαθμούς υπολόγισε. Αλλά οκ, νομίζω παλεύεται. Τώρα για τη βροχή ότι και να πούμε είναι αμφίβολο. Για το Παρίσι μιλάμε, δεν μπορείς να κάνεις ακριβή πρόβλεψη ούτε μια μέρα πριν! :)
Ωραια σε ευχαριστω!! αν μπορεις να μου πεις και που κοντα να μεινω .. θα βρω με εως 70 ευρω την βραδια? δεν με νοιαζει να εχει πρωινο!!

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ωραια σε ευχαριστω!! αν μπορεις να μου πεις και που κοντα να μεινω .. θα βρω με έως 70 ευρώ την βραδια? δεν με νοιαζει να εχει πρωινο!!
Κάνε μια αναζήτηση στο booking να πάρεις μια ιδέα. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα έμεινα σε διαμέρισμα που έκλεισα από το airbnb στην περιοχή της Βαστίλης και τη δεύτερη σε ένα ξενοδοχείο στην Place d'Italie. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος και με τα και από θέμα τιμής και από θέμα περιοχής/πρόσβασης σε μμμ κλπ. Αν θυμάμαι καλά το ξενοδοχείο που είχαμε μείνει στην Place d'Italie ήταν το Coypel (αλλά δε θυμάμαι καθόλου τιμή) το οποίο ήταν απλό και οικονομικό, με δικό του μπάνιο και πρωινό.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Κάνε μια αναζήτηση στο booking να πάρεις μια ιδέα. Εγώ την πρώτη φορά που πήγα έμεινα σε διαμέρισμα που έκλεισα από το airbnb στην περιοχή της Βαστίλης και τη δεύτερη σε ένα ξενοδοχείο στην Place d'Italie. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος και με τα και από θέμα τιμής και από θέμα περιοχής/πρόσβασης σε μμμ κλπ. Αν θυμάμαι καλά το ξενοδοχείο που είχαμε μείνει στην Place d'Italie ήταν το Coypel (αλλά δε θυμάμαι καθόλου τιμή) το οποίο ήταν απλό και οικονομικό, με δικό του μπάνιο και πρωινό.
Σε ποια διαμερίσματα να κοιταω ωστε να ειμαι κοντα στα κυριως αξιοθεατα?

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Σε ποια διαμερίσματα να κοιταω ωστε να ειμαι κοντα στα κυριως αξιοθεατα?
Ρίξε μια ματιά σε αυτό.
Γενικά, όσο πιο κοντά στο κέντρο είσαι (Notre Dame, Λούβρο κλπ) τόσο και πιο τσιμπημένες θα είναι οι τιμές. Θα σου πρότεινα να μείνεις σε κάποιο διαμέρισμα λίγο πιο έξω (όπως το 13ο που ανέφερα πριν) και χρησιμοποιώντας το μετρό πας όπου θες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γνωρίζεις τι καιρό έχει συνήθως στο Παρίσι τέτοια εποχή ??
Για κάποιο μυστήριο λόγο, όποτε πάω Μάρτη στο Παρίσι κάνει περισσότερο κρύο από όταν πηγαίνω Φεβρουάριο. Αλλά όπως λένε και οι Άγγλοι (για το Λονδίνο, αλλά ίδιο καιρό θα βρείς και στο Παρίσι): If you don't like the weather, wait ten minutes. Έχει τύχει Μάρτη μήνα να περπατάω στο δρόμο, και στην αρχή ενός τετραγώνου να έχει λιακάδα, και στο τέλος του να ρίχνει χαλάζι...

Κατά τα άλλα αρχές Μάρτη έχουν αργίες τα σχολεία, οπότε πολλοί Γάλλοι ξαμωλούνται εκτός (και από την επαρχία μαζέυονται Παρίσι, αν και οι αργίες διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία). Έχει και το salon de l' agriculture, μια πολύ μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών εκείνη την εποχή, και η μισή επαρχία έρχεται για να πουλήσει ή για να δειγματίσει (οπότε γενικά τα ξενοδοχεία περίμενέ τα τσιμπημένα...)

Το Παρίσι είναι καλό όλο το χρόνο, αλλά είναι ακόμα καλύτερο με καλό καιρό και τραπεζάκια έξω. Αν μπορείς να πας αργότερα, προτίμησέ το.

Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επειδή έχω πάει σε όλους αυτούς τους προορισμούς για την Άνοιξη θα σου πρότεινα το AMSTERDAM...Εκείνη την εποχή θα απολαύσεις τα κανάλια και θα μπορέσεις να κάνεις πολλές βαρκάδες με τα πλοιάρια!!Μην παραλείψεις να πάρεις την ενιαία κάρτα που μέσα στην ίδια μέρα μπορείς να εναλλάσσεις βόλτα μέσα στα κανάλια, ενώ όταν βγαίνεις στη στεριά να χρησιμοποιείς το κόκκινο λεωφορείο hop on hop off. Eπίσης να κάνεις και μια βόλτα σε κοντινά χωριά με τοπική γραμμή λεωφορείου τύπου ΚΤΕΛ όπου με 10 € το άτομο βλέπεις 3 χωριά μεταξύ αυτών και τη γενέτειρα του τυριού GOUDA...Είναι ένα φανταστικό χωριό...:)Λατρεμένο ταξίδι!!! :clap:

Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εγώ είμαι της άποψης ότι αν είναι να σου συμβεί κάτι, θα σου συμβεί. Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, αλλά εγώ θα πήγαινα! Κατανοώ απόλυτα βέβαια το άγχος σου! Οπότε από το να σε τρώει άσε το Λονδίνο και πήγαινε κάπου αλλού! Αφού γνωρισες το ταπεραμεντο των Ιταλών πήγαινε σε εντελώς άλλη φάση... Μπορείς να πας :

Βιέννη που έχει μια αυστηροτητα, καθαροι δρόμοι, κυριλέ κόσμο, όμορφα κτίρια, παλατια και ιστορία!

Βουδαπέστη,μικρή και όμορφη. Πολύ οικονομική με καλό φαγητό και να κάνετε και το μπάνιο σας στα θερμά λουτρά!

Ρουμανία, προορισμός έκπληξη κατ'εμενα. Γραφική τρανσυλβανια. Όμορφα τοπία, διάσημα αξιοθέατα. Πολύ πολύ οικονομική ζωή.

Έχω πάει και στα τρία μέρη και το καθένα έχει την χάρη του! Έχει να κάνει με το τι σου ταιριάζει εσένα ,πόσες μέρες έχετε σκοπό να πάτε και με τι μπατζετ εχετε.
Εγώ νομίζω ότι το LONDON είναι εμπειρία, τρόπος μοντέρνας ζωής, η πόλη δεν κοιμάται ποτέ!!!
Είναι όμως ακριβός προορισμός που εύκολα ξεφεύγεις από τον προυπολογισμό σου.Ωστόσο, όλοι μας πρέπει να το επισκεφτούμε έστω για μια φορά στη ζωή μας.Τέλος μπορείς να βρεις οικονομικά ξενοδοχεία ας είναι και πιο έξω ΑΠΌ το κέντρο, αρκεί να υπάρχει κοντά τους ΜΕΤΡΟ.Άρχισε απ'ο τώρα να παρακολουθείς τιμές σε booking kai agoda.Κάνουν προσφορές μέχρι 50 %.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom