• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Αναζήτηση πληροφοριών για ταξίδι με αυτοκίνητο από Ελλάδα προς Ευρώπη

katia1976

New Member
Σκέφτομαι να οργανώσω μαζί με την οικογένειά μου ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα σκεφτόμαστε ταξίδι με τελικό προορισμό την Βουδαπέστη μέσω Ιταλίας. Παλαιότερα είχαμε κάνει αυτό το ταξίδι αλλά μέσω Γιουκοσλαβίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το έχει ξανακάνει να μου πει τις εμπειρίες του. Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι στην Ιταλία με δικό μου αυτοκίνητο? Κινδυνεύω από κλοπή κλπ? Επίσης σκέφτομαι να κάνω στάση στη Βενετία για δύο ημέρες και μετά να ακολουθήσω τη διαδρομή μέσω Αυστρίας και όχι μέσω Σλοβενίας και Κροατίας. Οποιαδήποτε κατάθεση εμπειρίας - συμβουλής είναι ευπρόσδεκτη.:D

shristod

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Σκέφτομαι να οργανώσω μαζί με την οικογένειά μου ένα ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα σκεφτόμαστε ταξίδι με τελικό προορισμό την Βουδαπέστη μέσω Ιταλίας. Παλαιότερα είχαμε κάνει αυτό το ταξίδι αλλά μέσω Γιουκοσλαβίας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος το έχει ξανακάνει να μου πει τις εμπειρίες του. Πόσο ασφαλές είναι το ταξίδι στην Ιταλία με δικό μου αυτοκίνητο? Κινδυνεύω από κλοπή κλπ? Επίσης σκέφτομαι να κάνω στάση στη Βενετία για δύο ημέρες και μετά να ακολουθήσω τη διαδρομή μέσω Αυστρίας και όχι μέσω Σλοβενίας και Κροατίας. Οποιαδήποτε κατάθεση εμπειρίας - συμβουλής είναι ευπρόσδεκτη.:D
Την περασμένη χρονιά είχα κάνει ένα οδικό ταξίδι στην Ευρώπη μέσω Βόρειας Ιταλίας. Είχα πάει και Βουδαπέστη. Ειδικά για Ιταλία και Ουγγαρία, φρόντιζα να αφήνω το αυτοκίνητο σε parking και τα ξενοδοχεία που έμενα να έχουν parking. Στις στάσεις που κάναμε ειδικά σε αυτές τις δύο χώρες, πάντα έμενε και κάποιος στο αυτοκίνητο, ξέρεις για το φόβο των Ιουδαίων :haha:
Ωστόσο, δεν παρατήρησα περίεργες κινήσεις ή κόσμο που να με θορυβήσει ιδιαίτερα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή τη δική μου.

Αν το αφήνεις σε σημεία που πχ. δεν είναι πολύ σκοτεινά ή απομακρυσμένα πιστεύω πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, αφήναμε το αυτοκίνητο στο δρόμο.

yiannis1981

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγνωστο..
Ταξίδι-Όνειρο
Ταυλανδη for ever
για Ελβετια που ειπες το διπλωμα μας ισχυει κανονικα,διοτι δεν ειναι ευρωπαικη ενωση, και αν ξερει καποιος με το διπλωμα το δικο μας νοικιαζουμε αυτοκινητο στην Ελβετια?

shristod

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
για Ελβετια που ειπες το διπλωμα μας ισχυει κανονικα,διοτι δεν ειναι ευρωπαικη ενωση, και αν ξερει καποιος με το διπλωμα το δικο μας νοικιαζουμε αυτοκινητο στην Ελβετια?
Ναι, ισχύει κανονικά το ροζ δίπλωμα. Καλό θα είναι να έχει λατινικούς χαρακτήρες το δίπλωμα σου και όχι ελληνικούς.

σαιτας

Member
καλο ειναι να εχει γκαραζ το ξενοδοχειο, σε γλυτωνει και απο το ψαξε για παρκαρισμα. εχω κανει ολη την ιταλια οδικως, μονο στην ναπολη ειχα φοβηθει. γενικα πιστευω οτι το αυτοκινητο ειναι ασφαλες, μονο στα λιμανια δεν αφηνεις το αμαξι μονο του, απευθειας στο καραβι για επιστροφη. στην βενετια ηταν στον δρομο παρκαρισμενο, στην σικελια προτιμησα να ειναι στον δρομο παρα στο σκοτεινο γκαραζ του ξενοδοχειου, το αυτοκινητο τοτε ,πριν 3 χρονια, ηταν ολοκαινουργιο 30.000 €.
παντως αν πηγαινα απο αυστρια θα γυρναγα απο σλοβενια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom