8avos
Member
Θα πρότεινα να ριχνες μια ματιά στη σελίδα αυτών που διοργανώνουν τον Olympus Marathon που γίνεται Ιούνιο νομίζω, ώστε να "πατήσεις " σε φρέσκες πληροφορίες τους
Διπλα εισαι δεν ερχεσαι και εσυ? Η εστω για ενα λουκουλιο γευμα σε κανα καλο ταβερνακι οταν κατεβω με το καλο?Θα πρότεινα να ριχνες μια ματιά στη σελίδα αυτών που διοργανώνουν τον Olympus Marathon που γίνεται Ιούνιο νομίζω, ώστε να "πατήσεις " σε φρέσκες πληροφορίες τους
Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω. Το βουνό και πολύ περισσότερο σε τέτοιο υψόμετρο είναι απρόβλεπτο. Γίνονται σίγουρα διάφορες εκδρομές είτε από ορειβατικούς συλλόγους είτε από ξεναγούς. Θέλεις παρέα τόσο ψηλά. Ένα στραβό πάτημα, ένα στραμπούλιγμα.Μονος δεν θα τκ προτεινα σε καμμια περιπτωση
Καλησπέρα.Γεια σας παιδια,
ειπα μετα απο αρκετα χρονια που το σκεφτομαι αλλα το αναβαλλω να το οργανωσω και φετος να ανεβω Ολυμπο.
Σκεφτομουν το εξης προγραμμα οποτε θα ηθελα καποιος που εχει εμπειρια να προτεινει τροποιησεις ή να κανει και αλλες προτασεις για σημεια που αξιζει να βαλω στο προγραμμα.
Παρασκευη 25 Μαιου
- Ξεκιναω απογευμα απο Αθηνα και φτανω αργα το βραδυ Λιτοχωρο.
- Διαμονη Λιτοχωρο.
Σαββατο 26 Μαιου
- 9:30 Αναχωρηση το πρωι με προορισμο το parking στα Πριόνια.
- 10:00 Αφιξη Πριόνια
- 10:30 Ξεκιναει η αναβαση προς το Καταφυγιο "Σπήλιος Αγαπητός" η οποια διαβασα διαρκει καπου 3-3μιση ωρες (χωρις στασεις).
- 14:00Α φιξη στο Καταφυγιο γυρω στις
- Σταση μεχρι τις 15:30 για φαγητο και ξεκουραση
- 15:30 Πεζοπορια προς το Οροπέδιο των Μουσών, διαρκειας 3.00’ με 3.30’ ώρων
- 20:00 Αφιξη, ξεκούραση και βραδινό φαγητό, σε ένα από τα δύο καταφύγια του οροπεδίου
Κυριακη 27 Μαιου
- 5:00 Πολύ πρωινό ξύπνημα & αναβαση στον Μύτικα , από την διαδρομή "Λούκι"
- 7:00 αφιξη στον Μυτικα και απολαυση θεας και ανατολης
- 8:30 Αρχιζω την καθοδο από την διαδρομή της Κακόσκαλας για να συνεχίσω την ανάβαση στην κορυφή Σκολιό (την δεύτερη ψηλότερη του βουνού), όπου φτάνω μετά από 1,30' ώρα περιπου
- 10:30 Αφιξη στην Κορυφη Σκολιος
- 11:30 Ξεκιναω την καθοδο προς το Οροπεδιο των Μουσων
- 13:30 Αφιξη στο Οροπεδιο, φαγητο και ξεκουραση σε καποιο καταφυγιο
- 15:00 Καθοδος προς το Καταφυγιο "Σπήλιος Αγαπητός"
- 19:30 Αφιξη στο Καταφυγιο "Σπήλιος Αγαπητός" & Διανυκτερευση
Δευτερα 28 Μαιου
- Πρωινη πεζοπορια απο το Καταφυγιο "Σπήλιος Αγαπητός" προς την θεση Πριόνια.
- Επιστροφη Αθηνα
Πανω κατω αυτο εχω σκεφτει. τωρα εχω καποιες ερωτησεις και οποιος εχει εμπειρια απο τον Ολυμπο παρακαλω να με βοηθησει.
1. Μηπως ειναι καλυτερο το αυτοκινητο να το αφησω στο Λιτοχωρο, και να ανεβω με αλλο μεσω μεχρι την θεση Πριονια ωστε στην επιστροφη, απο την Θεση Προνια να κατεβω με πεζοπορια μεχρι το Λιτοχωρο, ωστε να δω Άγιο Σπήλαιο αλλα και την γραφικη διαδρομη του Ενιπέα ποταμου?
2. Στο παραπανω προγραμμα θα προσθετατε και την κορυφη "“Στεφάνι” ή “Θρόνος του Δία”"?
3. Βλέπω παντου αποσταση σε χρονο για τις διαδρομες αλλα πουθενα αποσταση σε χιλιομετρα και κλιση εδαφους. Οποτε αν μπορει καποιος να μου πει απο σταση
Προνια - Καταφυγιο Σπηλιος Αγαπητος
Καταφυγιο Σπηλιος Αγαπητος - Οροπεδιο Μουσων
4. Μπορει καποιος να το κανει μονος του η αναγκαστηκα πρεπει να παει με τουρ? Καπου πηρε το ματι μου οτι η διαδρομη ειναι σημαδεμενη
5. Πιστευει καποιος που εχει κανει την διαδρομη, οτι παλευεται οδηγηση προς Αθηνα μετα την καθοδο ή καλυτερα λεωφορειο?
Ευχαριστω
Πολλά παίζουν ρόλο στην πεζοπορία σε μονοπάτια βουνών. Μπορεί μία διαδρομή να είναι 500μ, αλλά να έχει απότομα σημεία ή στενά σημεία που να σε καθυστερούν! Μπορεί να είναι πολύ ανηφορική και να θέλεις περισσότερο χρόνο για ανέβεις.σε ευχαριστω πολυ,
μου κανει κατι εντυπωση ωστοσο..
4,5 χιλιομετρα - μετρια δυσκολια περιπου 3 ωρες
3,8 χιλιομετρα - δυσκολη διαδρομη περιπου 1μιση ωρα.
Μηπως το 2ο ειναι παραπανω?