• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

ΗΠΑ Αμερική γενικώς, ΝΥ πιο ειδικώς

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μετά από πολλά κύματα, τα οποία κυρίως είχαν να κάνουν με τις σοβαρές επιφυλάξεις των Ελλήνων συνταξιδιωτών μου για την ανύπαρκτη γρίπη, φαίνεται πως το προγραμματισμένο ταξιδάκι μας στις ΗΠΑ για τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί, εκτός κι αν ξαναρχίσουν τα ελληνικά ΜΜΕ να τσιρίζουν για τη γρίπη και μου τους ξανατρομάξουν (είναι και λίγο μπουχέσες).

Το ταξίδι χωρίζεται σε δύο βσαικά μέρη:
1. road trip τις δύο πρώτες εβδομάδες, ξεκινάμε και τελειώνουμε Φοίνιξ
2. μια εβδομάδα στη ΝΥ, όπου θα μεταβούμε αεροπορικώς και βεβαίως δε θα έχουμε αμάξι.

Το πρώτο μέρος είναι ήδη συμφωνημένο περιλαμβάνει κυρίως εθνικά πάρκα, αλλά όχι μόνο: Grand Canyon - Las Vegas - Zion National Park - Bryce National Park - Capitol Reef, Escalante & Arches - Monument Valley - αρχαιολογικός χώρος Mesa Verde - πόλη φάντασμα Durango, Telluride & Silverton - βουνά San Juan - Τάος για την επίσκεψη του ετήσιου φεστιβάλ ινδιάνων και ινδιάνικα χωριά - Σάντα Φε - αρχαιολογικός χώρος Chaco - Route 66 από Albuquerque μέχρι Holbrook - Saguaro National Park με κάκτους - Tombstone με κιτς μονομαχίες σε σαλούν και πιστολάδες - επιστροφή Φοίνιξ.

Το δεύτερο μέρος, μετά από όλη αυτή την οδήγηση είναι ότι οι δύο από τους τρεις πετάμε ΝΥ όπου έχουμε 7 πλήρεις μέρες. Εδώ είναι το ερώτημα. Τι κάνουμε; Αφού θα έχουμε δει σαλούν, εθνικά πάρα κλπ, η λογική είναι να δούμε μεγάλες πόλεις. Μόνο για τη Νέα Υόρκη θέλει κανείς εβδομάδες, αλλά επειδή δεν πάμε και κάθε μέρα, η ιδέα είναι να δούμε και τα γύρω. Ερωτήσεις:
Για 5 μέρες πάει σε πολλά μέρη κι όσο κι αν αντιπαθώ τα πουλμανοειδή, μου φαίνεται πως μόνοι μας δεν παίζει να προλάβουμε κια Νιαγάρα και Ουάσιγκτον και Βοστώνη σε 4,5 μέρες. Ή μήπως μπορούμε; (χωρίς αμάξι εννοώ). Πώς το βλέπετε γενικώς; Θα μας μείνουν άλλες 2 πλήρεις ημέρες στη ΝΥ.
  • Διαμονή στη ΝΥ; Θέλουμε κάτι κεντρικό και φτηνό. Δε μας νοιάζουν οι ανέσεις και τα πολλά φρου-φρου, ακόμη και ιδιωτικό δωμάτιο σε hostel μας κάνει, αλλά ο συνταξιδιώτης δε γουστάρει dorms. Βρήκα πολύ πράγμα στο ίντερνετ, αλλά φυσικά προτιμώ την προσωπική άποψη του καθενός αν βασίζεται σε προσωπική εμπειρία.
  • Ο,τι δήποτε άλλο σχόλιο, καλοδεχούμενο είναι.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γιώργο, το επεισόδιο ΚΑΙ Νιαγάρας ΚΑΙ Ουάσινγκτον ΚΑΙ Βοστώνη σε 4.5 μέρες είναι, απλά, αδύνατο.

Έχω κάνει το Νιαγάρας > ΝΥ με πούλμαν και ήταν ένα ταξίδι απίστευτης κούρασης 8,5 ωρών.

Η δική μου γνώμη είναι ξέχνα τες και ασχοληθείτε να δείτε λίγο τη Νέα Υόρκη. Οι αποστάσεις είναι απλά τεράστιες, και ο ελάχιστος χρόνος που θα έχετε σε κάθε πόλη θα είναι τόσο μικρός που δε θα σας δώσει ούτε μυρωδιά από το κάθε μέρος.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γίνεται, κι ανεξάρτητα, αλλά κοστίζει.
Ο Νιαγάρας είναι πρόβλημα: Είναι απόσταση. Με το τρένο από Penn Station (NY) η διαδρομή είναι γύρω στις 9 ώρες. Καλύτερα αεροπλάνο από το LGA ως το Buffalo, και μετά shuttle για τους Niagra Falls (Niagara Airbus - Products and Services). Στην επιστροφή, αεροπλάνο για Boston, για να γλυτώσεις το πήγαινέ-έλα.
Για τα υπόλοιπα, δες τα δρομολόγια των Acela Express από το site της Amtrak. (Boston - New York 3,5 ώρες).
Για το δρομολόγιο Boston - New York, υπάρχει κι ο απόλυτα cult εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς: Chinatown bus lines - Wikipedia, the free encyclopedia

Αλλά όλες σου οι επισκέψεις θα είναι hit and run, ουσιαστικά δε θα καταλάβεις τίποτα από τα μέρη αυτά. Τι στο καλό θα προλάβετε να δείτε από Βοστώνη σε ένα 24ωρο (ή και λιγότερο), δεν ξέρω.
Εγώ θα έμενα όλη την εβδομάδα στο Big Apple. Το πολύ πολύ ένα day trip στη Philadelphia.
H NY είναι τεράστια, και απλωμένη (και στις 3 διαστάσεις, όχι μόνο στην κατακόρυφη...). Μόνο για sightseeing (με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο), μια μέρα για το downtown/harbor τη χρειάζεσαι, άλλη μία για tribeca/soho/Little Italy/China town/civic center/brooklyn bridge/dumbo/brooklyn heights, άλλη μια για midtown, άλλη μια για central park & upper east/west sides, άλλη μια για harlem & the heights, άλλη μια για Downtown brooklyn, prospect, coney island, και δεν έχω υπολογίσει καν χρόνο για empire state bldg, top of the rock, βόλτες στο east/west village, metpacking... Ουτε καν για μουσεία (Met, Brooklyn museum, MoMA κλπ) Και φυσικά, για αυτό που είναι το best στην πόλη: Η ζωή της, τα cafe, εστιατόρια, bar, μοναδικά θέατρα, μουσεία...
Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://www.travelstories.gr/%E5%F1%...%E9-%F0%E5%F1%E9%F3%F3%FC%F4%E5%F1%EF%3B.html

Απο ξενοδοχεία, δεν ξέρω... Αλλά το κεντρικό, αξιοπρεπές και φτηνό δε συνδυάζονται, πρέπέι να διαλέξεις 2 από τα 3, ή να συμβιβαστείς και στα 3. Ότι και να διαλέξετε, θα σας πρότεινα να είναι κοντά σε σταθμό που σταματάνε οι Express γραμμές του subway (όχι μόνο οι τοπικές). Γλυτώνει χρόνο....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις συστάσεις.

Δεκτή η ένσταση για το ότι η πενθήμερη εκδρομή έχει πολύ τρέξιμο, δεν είναι δική μου επιλογή, αλλά τι να το κάνω που ο άλλος είναι μωρό και θέλει να δει σώνει και καλά το Νιαγάρα (εγώ δεν τρελαίνομαι καθόλου) και ό,τι άλλο προλαβαίνει; Τι θα δούμε στη Βοστώνη σε ένα 24ωρο; Ελπίζω πως τα δύο μεγάλα πανεπιστήμια και μια-δυο βόλτες στο ιστορικό κέντρο.

Taver, έχεις απόλυτο δίκιο για τα αξιοθέατα της ΝΥ, δε μας φτάνει ούτε μια εβδομάδα. Θα προσπαθήσω να μεταπείσω τον άλλο μπέμπη, αν εξαρτάτo από μένα θα πηγαίναμε μόνο NY & DC. Ειδικά το θέμα των μουσείων στη ΝΥ με καίει πολύ, θέλω να δω διάφορα και δε με βλέπω ούτε στα μισά. Το κακό είναι ότι παρότι τόσο κοντά στην Κούβα, η ΝΥ είναι δύσκολος προορισμός χάρη στο εμπάργκο. Κι αυτός ο Ομπάμα δεν κουνιέται λίγο παραπάνω, όλο με τον Κιμ Ιλ Σουνγκ ασχολείται...

Αλλά το κεντρικό, αξιοπρεπές και φτηνό δε συνδυάζονται, πρέπέι να διαλέξεις 2 από τα 3
Ε, νόμιζα ότι ήταν εμφανές από την περιγραφή πως το "αξιοπρεπές" δε μας αφορά και πολύ... είμαστε αρκετά αναξιοπρεπείς πελάτες. Πάντως τα πράγματα σε αυτό το μέτωπο είναι ενθαρρυντικά, δεν ξέρω αν είναι λόγω κρίσης, αλλά τα δωμάτια τα βρίσκω αρκετά φτηνά σε σχέση με αυτά που μου έλεγαν.

Για το δρομολόγιο Boston - New York, υπάρχει κι ο απόλυτα cult εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς: Chinatown bus lines - Wikipedia, the free encyclopedia
Κι η πενθήμερη εκδρομή που λέμε να κάνουμε με αυτούς είναι...

Ευχαριστώ πολύ για όλα τα σχόλια. Παρήγγειλα τρία βιβλιαράκια για ΝΥ, μόλις φτάσουνε με το καλό και τα μελετήσω θα επανέλθω με πολλές ερωτήσεις, γιατί προς το παρόν είμαι τελείως ανίδεος. Και πάλι ευχαριστώ παιδιά, οι προβληματισμοί σας βοηθάνε πολύ.

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αλλά το κεντρικό, αξιοπρεπές και φτηνό δε συνδυάζονται, πρέπέι να διαλέξεις 2 από τα 3
Ε, νόμιζα ότι ήταν εμφανές από την περιγραφή πως το "αξιοπρεπές" δε μας αφορά και πολύ... είμαστε αρκετά αναξιοπρεπείς πελάτες. Πάντως τα πράγματα σε αυτό το μέτωπο είναι ενθαρρυντικά, δεν ξέρω αν είναι λόγω κρίσης, αλλά τα δωμάτια τα βρίσκω αρκετά φτηνά σε σχέση με αυτά που μου έλεγαν.
Ε, το αξιοπρεπές δεν το εννούσα από άποψη κομφόρ, το εννοούσα από άποψη καθαριότητας, curfew κλπ. Κάτι που τέλος πάντων πετυχαίνει καλύτερα reviews από το παρακάτω:
Got what I paid for... - Review of Hotel Lollipop, New York City, NY - TripAdvisor

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τρομερές κριτικές, όντως! Αλλά ναι, με 60-80 βρίσκεις υποφερτά πράγματα πολύ κεντρικά. Ακόμη κι αυτό δεν είναι εκτός των ορίων αντοχής μου... άμα έχεις πάει Αιθιοπία, επαρχία Κίνας, Τανζανία, Ινδονησία, Αίγυπτο... και μόνο που έχει ρεύμα, θρίαμβος είναι, δε θα τα χαλάσουμε για μια κουραδίτσα.

Ερώτηση, μιας και που είμαι σε διαδικασία παραγγελίας βιβλίων: Μπορεί κανείς να προτείνει ένα βιβλίο -λογοτεχνικό εννοώ- που να σχτίζεται με τη ΝΥ και να αποτελεί καλό πρελούδιο για ένα ταξίδι εκεί;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Κάποτε είχα διαβάσει τις ''σειρήνες του μανχάταν'' της σώτης τριανταφύλλου. ψιλομάπα ήταν αλλά λέει αρκετά πράγματα για ΝΥ. τότε ήμουν φαντάρος και στη σκοπιά ακόμα και άρλεκιν θα διάβαζα

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ψιλομάπα, τότε ήμουν φαντάρος και στη σκοπιά ακόμα και άρλεκιν θα διάβαζα

Μάλλον δε θα το αγοράσω έτσι που τα λες, αλλά η ατάκα ήταν σούπερ!:lol:
Το αφήνω για τη θητεία μου...

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
εγω διαβασα τις προαλες ενα βιβλιο μιας αμερικανας συγγραφεα.
λεγοταν "η εξομολογηση μιας πρωην" περιγραφει δρομους,μιας και μενει ακριβως πισω απο την πεμπτη λεωφορο, και καποιες μπυραριες,μπαρακια κτλ.
σαν βιβλιο ειναι χαζο ομως......εχει ολη την αμερικανια μεσα του!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
" Η επιλογη της Σοφι" του Ουιλλιαμ Σταιρον. Εκδοσεις Ποταμος. Τουβλο. Μεταπολεμικη Νεα Υορκη και προπολεμικη Πολωνια και Αουσβιτς. Αριστουργημα (και μαλλον "μαυρο"). Γυριστηκε ταινια με τη Μερυλ Στρηπ στον ομονυμο ρολο, αλλα το βιβλιο εχει και πολλες αλλες πλευρες οι οποιες ηταν αδυνατον να συμπεριληφθουν στην πολυ καλη ταινια.

Traveller

Member
εγω διαβασα τις προαλες ενα βιβλιο μιας αμερικανας συγγραφεα.
λεγοταν "η εξομολογηση μιας πρωην" περιγραφει δρομους,μιας και μενει ακριβως πισω απο την πεμπτη λεωφορο, και καποιες μπυραριες,μπαρακια κτλ.
σαν βιβλιο ειναι χαζο ομως......εχει ολη την αμερικανια μεσα του!!!

Που είπαμε είναι το επόμενο ταξίδι σου? Dubai? έτσι εξηγούνται όλα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.744
Μέλη
39.480
Νεότερο μέλος
christinalkp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom