• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ακυρώθηκε η διά λιθοβολισμού εκτέλεση 43χρονης Ιρανής

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Δειτε παρακατω, κυριως τη τελευταια παραγραφο που εχει φτασει η μ@#$%^κια αυτου του καθεστωτως.

in.gr - Ακυρώθηκε η διά λιθοβολισμού εκτέλεση 43χρονης Ιρανής - Ειδήσεις - Κόσμος

Αλλα οτι και να κανουν, ειναι χαμενοι. Λογω του πολεμου Ιραν-Ιρακ (οπου προτρεπαν τον λαο να γεννουν πολλα παιδια), το 65% του πλυθυσμου ειναι κατω απο 35 ετων και μορφωμενοι. Μιλαμε για εναν λαο (Περσες) με ιστορια οχι σαν τους διαφορους γειτονες τους. Δεν μασανε και οσο και να κυνηγαει το καθεστως τη προσβαση στο ιντερνετ, η επανασταση ειναι σιγουρη για να τους στειλουν απο εκει που ηλθαν αργα ή γρηγορα. Οσο μαλιστα συνεχιζουν να προκαλουν με αυτες τις προθεσεις (μακαρι να μη γινουν ενεργειες) το λαο , τοσο το χειροτερο γι' αυτους.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μιλαμε για εναν λαο (Περσες) με ιστορια οχι σαν τους διαφορους γειτονες τους
Προφανώς διαφωνώ με τέτοιου είδους εκτρώματα οποιουδήποτε καθεστώτος.

Χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης,στέκομαι λιγάκι στο σχόλιό σου αυτό.Να σου θυμίσω ότι η χώρα που κατοικούν οι μισητοί εχθροί τους εκ δυσμών αποτελεί το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν τα λέω εγώ,η βιβλιογραφία τα λέει.
Μιλάω για την ευρύτερη περιοχή που κατελάμβανε η Μεσοποταμία και ιστορικά θεωρείται πως γέννησε την έννοια του πολιτισμού.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Λαθος διατυπωση απο εμενα. Εννοουσα τους περισσοτερους Αραβες - οι Περσες δεν ειναι Αραβες. Δεν αντιλεγω οτι και μερικοι "γειτονες" εχουν ιστορια, απλα επειδη εχω γνωρισει Περσες, δεν εχουν καμια σχεση με τον μεσο Αραβα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κάπου είχα δει ένα ντοκυμαντέρ που ανέφερε μάλιστα ότι οι Ιρανοί θεωρούν προσβολή το να τους συγχίζουν με τους Άραβες και θεωρούν εαυτούς απ'ευθείας απόγονους των Περσών.

Δεν ξέρω αν οι Ιρανόπληκτοι έχουν να προσθέσουν πληροφορίες επ'αυτού.Συγγνώμη αν κινούμαι μερικώς προς το off-topic.

Traveller

Member
Οι μισιτοί γείτονές τους αγαπητοί μου έχουν την ίδια σχέση με το λίκνο του πολιτισμού που έχουμε κι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες με τους αρχαίους Έλληνες... δηλαδή καμία... απλά κληρονομίσαμε και οι δύο τα ένδοξα οικόπεδα...

Και για να είμαι on topic... είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις που οδηγούν οι φονταμενταλιστες μουλάδες έναν τόσο υπερίφανο και αξιόλογο λαό σαν τους Ιρανούς...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όπως και η Αρχαία Αίγυπτος με τη σύγχρονη,οι Ιταλοί με την Αρχαία Ρώμη κ.ο.κ.

Αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα της υπεράσπισης της εντοπιότητας από τους κατοίκους που έτυχε να την κληρονομήσουν με το πέρασμα των αιώνων και αυτό ήθελα να υπογραμμίσω όταν αναφέρθηκα στην περιοχή.

Δεν πιστεύω να βρείς λόγο αντιπαράθεσης ακόμα και σε κάτι για το οποίο συμφωνούμε επί της ουσίας.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Οι μισιτοί γείτονές τους αγαπητοί μου έχουν την ίδια σχέση με το λίκνο του πολιτισμού που έχουμε κι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες με τους αρχαίους Έλληνες... δηλαδή καμία.
Αν ηξερες φιλτατε traveller ποσες φορες εχω τσακωθει με φιλους για το "ιδιο αιμα" με τους αρχαιους Ελληνες... Παντα λεω οτι δεν μας τιμαει να λεμε οτι ειμαστε απογονοι, γιατι αμεσως αναρωτιεται καποιος ουδετερος πως μπορεσαμε να καταντησουμε σε αυτο τη κατασταση. Πως ειναι δυνατον απο τον λαο που εμαθε σε ολους τους αλλους τη λεξη ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, να κοντευουμε να γινουμε το συνωνυμο της λεξης ΚΑΦΡΟΣ. Θελει πολυ προσπαθεια...

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Αναρωτήθηκα αν και οι μοιχοί τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο αλλά σχεδόν αμέσως συνειδητοποίησα την αστοχία μου (με τη θέση των γυναικών σε τέτοιου τύπου καθεστώτα).
Μετά είδα και την επόμενη είδηση για το Ιράν, παραθέτω την τελευταία παράγραφο:

Κάθε καλοκαίρι το τμήμα ηθών της ιρανικής αστυνομίας εξαπολύει «κυνήγι» για όσους δεν σέβονται την ισλαμική παράδοση, βέλη που δεν είναι σφιχτά δεμένα στις γυναίκες, μακριά μαλλιά και κοτσίδες στους άνδρες.
(in.gr - Σεμνές κομμώσεις για άνδρες... λανσάρει η κυβέρνηση του Ιράν - Ειδήσεις - Κόσμος)

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αναρωτήθηκα αν και οι μοιχοί τιμωρούνται με τον ίδιο τρόπο αλλά σχεδόν αμέσως συνειδητοποίησα την αστοχία μου (με τη θέση των γυναικών σε τέτοιου τύπου καθεστώτα).
Μετά είδα και την επόμενη είδηση για το Ιράν, παραθέτω την τελευταία παράγραφο:

Κάθε καλοκαίρι το τμήμα ηθών της ιρανικής αστυνομίας εξαπολύει «κυνήγι» για όσους δεν σέβονται την ισλαμική παράδοση, βέλη που δεν είναι σφιχτά δεμένα στις γυναίκες, μακριά μαλλιά και κοτσίδες στους άνδρες.
(in.gr - Σεμνές κομμώσεις για άνδρες... λανσάρει η κυβέρνηση του Ιράν - Ειδήσεις - Κόσμος)
Αυτο λεγετε "αστυνομια μοδας". Καθε χρονο τετοιες μερες γεμιζουν τα τμηματα με νεαρα κοριτσια. Μεχρι να πανε οι γονεις τους και να της καλυψουν με τσαντορ δεχονται ψυχολογικη και πολλες φορες σωματικη βια απο τους αστυνομικους. Το ιδιο συμβαινει κι αν μαθευτει το γεγονος στον κοινωνικο περιγυρο της οικογενειας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom