Ακριβώς όπως τα λες είναι.επισης στην επαρχία δυστυχώς και λόγο νοοτροπίας (που όπως προανέφερα διαφέρει από επαρχία σε επαρχία) ειναι τα "πρέπει". π.χ. "Κυριακή μεσημέρι πρέπει να φας με τους γονείς" ...οχι ρε φίλε ... θέλω να πάρω την γυναίκα μου να πάω μια βόλτα και να φάω έξω αν έχω την δυνατότητα..."γιατί δεν κάνεις παιδιά?μόνο ενα παιδί έχετε?γιατί δεν κάνετε και άλλο" κ.ο.κ.Σα να τα έγραψα εγώ και απέχοντας αρκετά από τα 40. Μπορεί να μην σε νοιάζει καθόλου αν οι άλλοι κουτσομπολεύουν αλλά αν εσύ δεν θες να κουτσομπολεύεις και να ζεις όπως εκείνοι , αυτόματα περιθωριοποιείσαι. Ναι ξέρω αρέσει σε κάποιους, αλλά όχι σε όλους μας.
Επίσης ένα θέμα πχ που απασχολεί τον άνθρωπο είναι η εύρεση ερωτικού συντρόφου. Ουαί κ αλίμονο μην έρθεις μοναχός στην επαρχία. Καλύτερα πήγαινε κατευθείαν στο μοναστήρι
Καλά όσο για το ότι τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα στην επαρχία (χωρίς να έχω ούτε ένα) δεν θα το πολυσχολιάσω. Είναι καλύτερο δηλαδή να παλεύεις εσύ όλη μέρα να το μάθεις να μην ενστερνίζεται τις απόψεις για τους κουτσούς , στραβούς , χοντρούς , Αλβανούς και πάει λέγοντας που θα ακούει από άλλα παιδάκια στην ηλικία του; Και μη μου πει κανείς επαρχιώτης ότι στην επαρχία είναι συμπεριληπτική η κοινωνία γιατί ειλικρινά γελάω! Εγώ που έχω καταγωγή από εδώ, σπίτι εδώ, γονείς που έχουν μεγαλώσει εδώ και οι δύο και είμαι η ΄΄ξένη΄΄.