Αυτό το έχω ακούσει εγώ πρώτη μέρα στη σχολη... Ακούγοντας το όνομα μου, Τσαμπίκα ,μια συμφοιτήτρια με ρώτησε σε ποια χώρα ανήκει η Ροδος..Η ίδια,βέρα Αθηναια, όπως έλεγε, μερικές μέρες αργότερα μου έδειχνε τον Λυκαβηττό και επέμενε πως εκεί πάνω είναι ο Παρθενώνας..H Ρόδος ανήκει στην Ελλάδα;; θα το ακούσεις και αυτό.. ε όταν ήμασταν μικροί τη λέγαμε επαρχία Σουηδίας.. ειναι απο τα νησια που ξερω καλύτερα σε σχεση με αλλα..
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με όσα έγραψε ο φίλος @Nikos86 για τη Ρόδο. Απλά να σημειώσω πως τα Αρχαγγελιτικα και τα Αφαντενα δεν είναι δύσκολο να τα καταλάβεις αν έχεις και τους δύο γονείς Ροδίτες .
Το μόνο που θα διαφωνήσω είναι το θέμα της παράδοσης. Τα τελευταία χρόνια η νεολαία έχει στραφεί στην παραδοσιακη μουσικη,το χορό και υπάρχουν αξιόλογοι σύλλογοι στο νησί που συντελούν στη διάδοσή της τοπικής μας παραδοσης.
Εγώ δεν έχω μείνει ποτέ στην πόλη της Ροδου, μένω σε χωριό οπότε για την ζωή μέσα στην πολη δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Θεωρώ όμως ότι είναι μια πόλη με υψηλό βιοτικό επίπεδο και για αυτό την έχουν επιλέξει τόσοι για μόνιμο τόπο κατοικίας τους .