sapienza
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Roma
- Ταξίδι-Όνειρο
- Costiera Amalfitana
Σόρρυ γράψε λάθος...
Μήπως βολεύει για νά πάς στις παραπάνω πόλεις η προσφορά της Aegean που τρέχει τώρα γιά πτήσεις από 1/11.
Δεν αρχίζεις να σκέφτεσαι την Πορτογαλία καλύτερα?Πολλά λεφτά σου βγαίνει και θα χάσεις χρόνο...
Ναι , η Εσσαουιρα ειναι φοβερη πολυ με φοβερες παραλιες , αλλα το θεμα ειναι πως Αγκαντιρ πρεπει να προσγειωθουμε γιατι 40 λεπτα με το αμαξι απο εκει , εχουμε σπιτι που μας περιμενει με ντοπιους σερφερ που θα μας πανε στα καλα σποτ ... Γι αυτο και εχω λυσσαξει να βρω πτησεις για εκει ... Και με ryanair εχω κοιταξει - αν θυμαμαι καλα - και παλι ακριβα ηταν ... Αν θυμαμαι καλα ομως , αλλα για σιγοθρια θα ριξω μια ματια αμεσως ...Αγκαντίρ πάει και η Ryanair πάντως το μέρος είναι υπερτουριστικοποιημένο γεμάτο σε συγκροτήματα που απευθύνονται σε ευρωπαίους (ειδικά γερμανούς) που πάνε για surf και golf. Εμείς δεν πήγαμε βέβαια γιατί δεν θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα αλλά μετά από συζητήσεις με ντόπιους και κάτι γερμανούς που γνωρίσαμε μας επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Προτιμήσαμε την Essaouira οπού είναι από τα αυθεντικότερα μέρη που είδα στο Μαρόκο και η παραλία της ήταν γεμάτη surfers αλλά άλλης νοοτροπίας πιο χύμα κι αυτό προφανώς επειδή οι τουριστικές υποδομές είναι οι βασικές. Πάντως υπήρχαν και μεγάλα ξενοδοχεία που νοίκιαζαν εξοπολισμό, ίσως να συμφέρει από να τον κουβαλάτε. Essaouira πας εύκολα από Μαρακές είναι 2-2,5 ώρες απόσταση (55Ε ταξί και 6-7Ε με λεωφορεία κυριλέ).
Δηλαδη , πρεπει πραγματικα να υπολογισω ενα 500 στο νερο ... ! Γιατι ολες οι πτήσεις απο ευρωπαικες πρωτευουσες προς αγκαντιρ ειναι πολυ πρωινες ... οποτε σιγουρα θα χρειαστει διανυχτερευση ! Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ...Δύο επιλογές που είδα στα γρήγορα είναι α) πετάς με Aegean για Λονδίνο και από εκεί συνεχίζεις για Μαρόκο με Bmi και β) με Aegean ή Easy για Βερολίνο και εν συνεχεία Easy για Μαρόκο.
Και στις δύο περιπτώσεις αν παίξεις πάνω-κάτω με τις ημερομηνίες πληρώνεις EUR 300 για τις πτήσεις + μία ή δύο διανυκτερεύσεις στον ενδιάμεσο σταθμό + το fee για τη σανίδα.
Συγγνώμη διάβασες το μνμ? η εντζίαν πάει Μαλπένσα πρωί και παίρνει σχεδόν βραδυνή πτήση από το ίδιο αεροδρόμιο. Η πτήση της επιστροφής έχει διαφορά παραπάνω από μια μερα που σημαίνει ότι αφού θα διανυκτερεύσει δεν έχει καμιά σημασία που θα αλλάξει αεροδρόμιο.Από Bergamo-Malpensa είναι πολύ μεγάλη διαδρομή, νομίζω ότι δεν συμφέρει καθόλου αυτή η επιλογή! Συν το γεγονός ότι επειδή easy jet και ryanair είναι lowcost αεροπορικές εταιρείες δεν έχεις ανταποκρίσεις πτήσεων, πρακτικά δηλαδή, αν καθυστερήσει η πρώτη πτήση και δεν προλάβεις τη δεύτερη δεν σου εξασφαλίζεται δωρεάν μετάβαση με κάποια επόμενη.
Ϊσως αξίζει να ρισκάρεις την επιλογή της low cost εταιρείας και να χρησιμοποιήσεις το εισιτήριο που έβγαλες για Bergamo αν χρησιμοποιήσεις την πτήση Bergamo-Marakkesh με Ryanair. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο βολεύουν οι ώρες και φυσικά πάντα με το γνωστό κίνδυνο των low cost εταιρειών, δηλ. το πρόβλημα των ανταποκρίσεων.