Αεροδρόμια Θεσσαλονίκης - Σόφιας - Σκοπίων

geodimi10

Member
Μηνύματα
9
Likes
6
να ρωτήσω τα εξής για τη Σοφία και το αεροδρόμιο της:
---γνωρίζουμε αν τα λεωφορεία της arda tours και της flixbus τερματίζουν στο ίδιο σημείο στη βουλγαρική πρωτεύουσα; αν ναι σε ποιό;
---πως γίνεται η μετάβαση από τον τερματικό σταθμό των λεωφορείων προς το αεροδρόμιο; πάει κατευθείαν το μετρό ή έχει και μετεπιβάσεις; αν ναι ποιές;
--- ξέρουμε οι πτήσεις της Ράιαν από ποιο τέρμιναλ αναχωρούνε;

ευχαριστώ για κάθε πληροφορία!
Επειδή έχω ταξιδέψει αρκετές φορές στη Σόφια και την ξέρω αρκετά καλά σαν πόλη θα προσπαθήσω να σε κατατοπίσω όσο πιο καλά γίνεται. Όχι δυστυχώς δεν πάνε στο αεροδρόμιο, πάνε κατευθείαν στον σταθμό λεωφορείων Σέρντικα δίπλα ακριβώς από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Автогара Сердика, Tsentralna Zhp Gara, Knyagina Maria Luisa Blvd 102, 1000 Sofia, Βουλγαρία. Είναι για διεθνή λεωφορεία ο συγκεκριμένος, βέβαια υπάρχει ακριβώς δίπλα και άλλος σταθμός στα δεξιά που είναι για το εσωτερικό της Βουλγαρίας, μην μπερδευτείς και πας σε εκείνον. Για το μετρό τώρα, όταν φτάσεις έχει ακριβώς μπροστά στην είσοδο των σταθμών λεωφορείων σταθμός μετρό. Εκεί είναι ο σταθμός μετρό Central Railway Station - Централна жп гара (τσεντράλνα ζεπε γκάρα). Το παίρνεις με κατεύθυνση για κέντρο (είναι η μπλε γραμμή νο2), κατεβαίνεις στον σταθμό Serdica Сердика (σέρντικα) αλλάζεις για κατεύθυνση αεροδρόμιο Sofia Airport - Летище София (λετίστε σόφια) (με την κίτρινη γραμμή νο4).
Οι πτήσεις αναχωρούν από το καινούργιο τέρμιναλ, το τέρμιναλ 2. Εκεί σε αφήνει το μετρό. Μπορείς να πάρεις το απλό εισιτήριο για το μετρό που είναι 1,60 λέβα (περίπου 0,80€) και σε καλύπτει για όλη τη διαδρομή. Ελπίζω να σε κάλυψα.
 
Last edited:

geodimi10

Member
Μηνύματα
9
Likes
6
Ααα, σε ευχαριστώ πολύ. 👍🙏😎
Δε κάνει τίποτα!

Και μόνος σου που ήσουν πάλι σύμφερε. Και εννοείται οτι συμφέρει και με 2 άτομα. Για τη Σόφια επίσης συμφέρει γιατί υπάρχει άλλη μία πύλη κοντά στη Θεσσαλονίκη για πτήσεις εκτός Ευρώπης με μίλια. Το έξτρα κόστος του αυτοκινήτου (βενζίνες, βινιέτα και πάρκινγκ) είναι αμελητέο κάποιες φορές μπροστά στην εύρεση ενός καλού εισιτηρίου με μίλια, συγκριτικά πάντα με τα αντίστοιχα απο Ελλάδα.
Πλέον όπως έχω παρατηρήσει γενικά τις τιμές στα αεροπορικά δε συμφέρει να πετάς από Ελλάδα, ειδικά καλοκαίρι πάνω στη σαιζόν! Η Θεσσαλονίκη έχω δει κατά καιρούς έχει και αυτή φτηνά εισιτήρια τον υπόλοιπο καιρό. Ευτυχώς που υπάρχουν αυτές οι 2 κοντινές λύσεις (Σόφια και Σκόπια) και μπορείς να βρεις οικονομικά εισιτήρια αν δε σε ικανοποιεί από Θεσσαλονίκη ή αν θες να πας κάπου όπου δεν πετάει από κει. Με τη προϋπόθεση ότι μπορείς να "καλύψεις" τα έξοδα για να πας και να γυρίσεις.

Κατ' αρχήν για την Wizz αν και ακούγονται διάφορα αρνητικά (ότι ακυρώνει πτήσεις στο πουθενά κλπ) εγώ έχω αποκομίσει πολύ καλή γνώμη. Και τις δύο φορές που τη χρησιμοποίησα ήταν όλα κομπλέ (Θεσσαλονίκη-Λάρνακα το 22 και πέρσι Αμβούργο από Σκόπια). Airbus 320 neo του κουτιού και μηδέν ταλαιπωρία γενικώς για low cost. Μπορεί και να έτυχε.

Όσον αφορά τους ελέγχους. Αν και ήμουν πέρσι με την παλιά ταυτότητα (φέτος ευτυχώς εδέησα να βγάλω την καινούρια) δεν είχα θέματα. Καλά στα σύνορα των Ευζώνων ούτως ή άλλως πάντα τυπική διαδικασία είναι, αν σκεφτείς ότι πηγαινοέρχονται καθημερινά πολλοί στα καζίνα κλπ. Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων απλά λίγο μου την είπε ευγενικά εκεί αυτός που έλεγχε για την ταυτότητα ότι είναι παλιά κλπ (δεν είχε και άδικο ο άνθρωπος), αλλά κανένα θέμα. Στην είσοδο και έξοδο στη Γερμανία καθώς και στην επιστροφή στη Βόρεια Μακεδονία κανένα θέμα. Λογικά με τη νέα ταυτότητα θα πάψουν και τα όποια περίεργα σχόλια γινόντουσαν μέχρι τώρα όταν είχες την παλιά.
Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ χρήσιμα όσα είπες. Επομένως σύμφωνα με αυτά που λες, δεν υπάρχει "δυσκολία" και είναι χαλαρά απ' όσο κατάλαβα. Οπότε να το έχω στα υπόψη μου σαν αεροδρόμιο, για να πετάξω και από κει κάποια στιγμή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.544
Μηνύματα
900.478
Μέλη
39.278
Νεότερο μέλος
samontaz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom