• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αγορα εισιτηριων απο πρακτορειο η ιντερνετ?

karfitsa

Member
Φιλοι μου,πως κλεινετε τα αεροπορικα εισιτηρια σας?Με πρακτορειο η μονοι σας?Μεσω ιντερνετ κατευθειαν στις αεροπορικες εταιρειες η απο τις γνωστες ιστοσελιδες που κλεινουν αεροπορικα?Τι σας διευκολυνει καλυτερα και για ποιο λογο?

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
εμένα πάντως μου φαίνονται πολύ πιο εύκολα στο χειρισμό τα ψαχτήρια εισητηρίων παρά το site της εκάστοτε αεροπορικής εταιρίας!

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Παίρνω μια γενική ιδεα απο τα ψαχτηρια αλλα τις περισσότερες φορές καταλήγω να κλεινω απο το site των εταιρειών (εννοείται αν η τιμή είναι ίδια, που είναι).

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Όπως είπαν τα παιδια, συνήθως ψάξιμο σε κάποια μηχανή αναζήτησης, εγω απο συνήθεια μπαίνω στο airtickets, και στη συνέχεια κλείσιμο απο εκεί. Εκτός αν εχω συγκεκριμένο προορισμό οπότε πάω λιγο καρφωτός, πχ για Γερμανία κοιταζα μόνο το σάιτ της LH. Τώρα για Αμερική κοίτα σε ψαχτηρι και κλειστα καλύτερα απευθείας απο το σάιτ της εταιρίας

Sent from my iPhone using Travel stories

Panos_65

Member
Τα τελευταία χρόνια κλείνω από το ίντερνετ και συγκεκριμένα από το airtickets.

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
γκάλοπ κάνεις ή θέλεις να μάθεις από πού και γιατί είναι προτιμότερο να κλείνεις τα εισιτήρια;
Και ποιά εισιτήρια; μόνο για αεροπορικά ενδιαφέρεσαι ή γενικά; και για πού;
Και πώς θέλεις να ταξιδέψεις και τι ζητάς στο ταξίδι σου;

Διευκρίνισε, αν θέλεις, πρώτα όλα αυτά και μετά σου απαντάμε κατάλληλα :)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
- Τα κλείνω μόνος μου.
- 80% κλείνω απευθείας απ' τις εταιρείες και 20% απ' τις σχετικές σελίδες με μια τάση τα τελευταία δύο χρόνια να κλείνω από σελίδες (οι οποίες προσφέρουν κάποιους περίεργους, φθηνότερους συνδυασμούς που δεν έχουν διαθέσιμες οι εταιρείες). Κάποιες όμως φορές υπάρχουν προσφορές που τις βρίσκεις μόνο στις σελίδες της εταιρείας και όχι στις τρίτες σελίδες όπως έχω παρατηρήσει με την ΑΖ.
- Συνήθως με διευκολύνει το κλείσιμο απευθείας γιατί σε κάποιες περιπτώσεις κλείνοντας από άλλες σελίδες δε σου παρέχεται το πλήρες inventory της απευθείας σελίδας (πχ κλείσιμο συγκεκριμένης θέσης στο αεροσκάφος).

karfitsa

Member
γκάλοπ κάνεις ή θέλεις να μάθεις από πού και γιατί είναι προτιμότερο να κλείνεις τα εισιτήρια;
Και ποιά εισιτήρια; μόνο για αεροπορικά ενδιαφέρεσαι ή γενικά; και για πού;
Και πώς θέλεις να ταξιδέψεις και τι ζητάς στο ταξίδι σου;

Διευκρίνισε, αν θέλεις, πρώτα όλα αυτά και μετά σου απαντάμε κατάλληλα :)
Πραγματι θα κλεισω σε λιγες μερες ενα εισιτηριο για αμερικη και επειδη υπαρχουν 3 πτησεις
μεχρι εκει κοιταζω και τα σαιτ των αεροπορικων και τις ιστοσελιδες που μου το δινουν πακετακι.Και αναρωτιομουν αν ειναι αξιοπιστα αυτα τα σαιτ η καλυτερα απο αεροπορικη κατευθειαν.Και ηθελα να μαθω,απο περιεργεια,τι κανετε εσεις ολοι και για ποιον λογο προτιματε το ενα η το αλλο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα "σαιτ" είναι κανονικά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Σε περίπτωση στραβής, μιλάς μαζί τους και όχι με την αεροπορική. Αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος, που ο καθένας την αξιολογεί όπως νομίζει, είτε υπερ τους, είτε υπερ της αεροπορικής.

akerboom

Member
Επόμενο Ταξίδι
το εξεταζω
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Συνηθως προτιμω τα sites του ιντερνετ για αεροπορικα εισιτηρια ενω μια φορα που χρειαστηκε να επικοινωνησω μαζι τους με εξυπηρετησαν κανονικα. Προσφατα για να σου δωσω ενα παραδειγμα ρωτησα ταξιδιωτικο γραφειο για εισιτηριο με επιστροφη για Αβανα και μου ζητησαν 1800 Ευρω για ενα εισιτηριο το οποιο εβλεπα στο scyscanner στα 940 Ευρω οποτε αν ξερεις τι ακριβως θελεις θα προτεινα να το κλεινεις μονη.

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Προσωπικά όσον αφορά τα ταξίδια μου χρησιμοποιώ μόνο το ίντερνετ. Η ευελιξία και η ποικιλία που σου προσφέρεται πλέον είναι το κάτι άλλο. Πραγματικά κάνεις το πρόγραμμα σου όπως εσύ θέλεις. Σου δίνεται η δυνατότητα να βρεις εισιτήρια και ξενοδοχεία που σε βολεύουν τόσο όσον αφορά την τοποθεσία που θέλεις να κινηθείς όσο και από πλευράς τιμήςι. Αν μιλάμε για κάποιο πιο ειδικό και ¨δύσκολο¨ ταξίδι πχ Βιετνάμ, Περού κτλ εκεί μάλλον θα κοιτούσα κ για πρακτορείο. Σχετικά με τιμές πάντα κοιτάω σε ψαχτήρια πχ airtickets.gr, airticket.gr (χωρίς το s), pamediakopes.gr κτλ και μετά βλέπω κ τα sites των αεροπορικών εταιρειών. Έτσι έχεις καλύτερη εικόνα που κυμαίνονται οι τιμές.

SPO

Member
Να παραθέσω την εμπειρία μου από ταξιδιωτικό γραφείο.Το Νοέμβριο του 2011 ή κάπου εκεί τουλάχιστον έκλεισα με την A3 ένα one way HER-ATH στην τιμή των 38 ευρώ για Ιανουάριο του 2012.Δηλαδή 23 ευρώ το εισιτήριο(non flexible φυσικά και non refundable) και 15 ευρώ οι φόροι.To site taxidiamprosta δε χρέωνε service fee γι' αυτό και το επέλεξα(πλέον βέβαια τα περισσότερα δε χρεώνουν).
Για λόγους ανωτέρας βίας χρειάστηκε να ακυρώσω το εισιτήριο(πρώτη φορά αναγκάζομαι να κάνω κάτι τέτοιο).Έστειλα mail στην εταιρία και ζήτησα ακύρωση.Οι ίδιοι επέμεναν ότι θα δουν τι δικαιούμαι να πάρω πίσω και θα μου το πιστώσουν εν καιρώ στο λογαριασμό.Εγώ βέβαια δεν υπολόγιζα να πάρω πίσω κάτι(ούτε τους φόρους δηλαδή, γιατί υπάρχουν και τα ακυρωτικά τέλη).Και όμως η εταιρια 8 μήνες μετά μου γύρισε στο ακέραιο τους φόρους, δηλαδή 15 ευρώ, χωρίς να μου κρατήσει καθόλου ακυρωτικά!Η Α3 λόγου χάρη κρατάει ακυρωτικά 14 ευρώ, ενώ άλλα ταξιδιωτικά τουλάχιστον 10.Φαντάζομαι δεν ήταν τυχαίο περιστατικό.Εξεπλάγην ευχάριστα και μπράβο τους.
Δικαιολογημένα είμαστε καχύποπτοι, αλλά μερικές φορές στα ταξιδιωτικά sites λαμβάνεις καλύτερης και πιο οικονομικής εξυπηρέτησης από ότι στις ίδιες τις εταιρίες.Νομίζω τα καλά πρέπει να λέγονται και χωρίς διάθεση να κάνω διαφήμιση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom