• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αίτηση πτώχευσης καταθέτει η «Ελευθεροτυπία»

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Κατετέθη την Τετάρτη το παράβολο που προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καταθέτει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η εταιρεία «ΧΚ Τεγόπουλος» που εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Σήμερα κατετέθη το παράβολο που προβλέπεται για τη σχετική διαδικασία προκειμένου η αίτηση να γίνει δεκτή, πάντως, απαιτείται να εγκριθεί το επιχειρηματικό σχέδιο από το δικαστήριο και να εξασφαλιστεί η συμφωνία των πιστωτών σε ποσοστό 60%, μεταξύ των οποίων το 40% πρέπει να προέρχεται από όσους έχουν εμπράγματη ασφάλεια.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα ρευστότητας, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων.

Οι τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκε η διοίκηση της εταιρείας για κεφάλαια κίνησης αρνήθηκαν να χορηγήσουν νέα δάνεια.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του εννεαμήνου οι μακροπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 37,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες 13,6 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί στα 32,4 εκατ. ευρώ και ο ισολογισμός εμφάνιζε ζημίες 21,4 εκατ. ευρώ.

Επιστολή στο Χρηματιστήριο Αθηνώ
ν

Η διοίκηση της εταιρείας Χ. Κ. Τεγόπουλος είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την διατήρησή της σε λειτουργία, μη αποκλειομένης και της υποβολής, εις το μέλλον, αιτήσεως για την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 ΠτΚ, αναφέρει η κυρία Μαριάνθη Τεγοπούλου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε επιστολή της στο Χρηματιστήριο και επισημαίνει ότι διαπραγματεύεται με τις τράπεζες τη συνέχιση της χρηματοδοτήσης.

Πλήρες άρθρο ΤΟ ΒΗΜΑ - Αίτηση πτώχευσης καταθέτει η «Ελευθεροτυπία» - media

Borealis

Member
Εδώ και τρία τέσσερα χρόνια νοιώθω σαν να έχω χάσει ένα δικό μου άνθρωπο, τώρα βγαίνει και επίσημα η μπρίζα. Μακάρι να υπάρξουν και στο μέλλον εφημεριδες που θα αγαπηθούν όπως η Ε.

GTS

Member
Ναι, αγαπήθηκε πάρα πολύ....από τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους, από το ΠΑΣΟΚ που στήριζε με νύχια και με δόντια τόσα χρόνια (για την ιδεολογία εεεε, όοοοχι για άλλους λόγους, προς Θεού...), πραγματικά δακρύζουν όλοι οι ανεξάρτητοι & σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας που περίμεναν από άλλη μία φυλλάδα της διαπλοκής να τους εκφράσει τρομάρα τους. Τι θα συμβεί μετά άραγε, θα κλείσει και το Βήμα του Λαμπράκη-Ψυχάρη (άλλο πλήγμα και αυτό) ή τα Νέα του Παντελή Καψή? (αυτό θα είναι αβάσταχτο πλήγμα, προβλέπονται μαζικές αυτοκτονίες με χαρακίρι).
Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι απλοί εργαζόμενοι, όπως πάντα. Κατά τ'άλλα, αφού οι φυλλάδες της διαπλοκής και της μίζας- ανάθεσης Δημοσίων Έργων έχουν επιτελέσει το σκοπό τους, αφού δεν υπάρχει πλέον σάλιο για μεγαλο-εργολαβείες σε ημετέρους, Ολυμπιακοί Αγώνες (τι κρίμα) και λοιπά φαιδρά-μάσα μάσα, ας κλείσουν μία μία σιγά σιγά....δεν ήταν και ποτέ σκοπός τους η ενημέρωση, παρά μόνο η διαπλοκή.
Χίλιες φορές με την Ελεύθερη Ώρα...

Borealis

Member
Ετσι είναι αγαπητέ GTS, ο καθένας βρίσκει την εφημερίδα που του ταιριάζει. Εγώ σαν μεγαλοεργολάβος την Ε, εσύ την Ελεύθερη Ώρα. Σημασία έχει ότι υπάρχουν εφημερίδες για όλα τα γουστα.

GTS

Member
Ετσι είναι αγαπητέ GTS, ο καθένας βρίσκει την εφημερίδα που του ταιριάζει. Εγώ σαν μεγαλοεργολάβος την Ε, εσύ την Ελεύθερη Ώρα. Σημασία έχει ότι υπάρχουν εφημερίδες για όλα τα γουστα.
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα....προτιμώ να λερώνω τα χέρια μου με το Φίλαθλο παρά με την εφημερίδα του Τεγόπουλου, λες και μαζί τα τρώγαμε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αρκεί τις εφημερίδες που θέλει να βρίσκει ο καθένας να τις πληρώνει ο ίδιος, κι όχι ο φορολογούμενος, δια της μεθόδου των θαλασσοδανείων, επιδοτήσεων, ληστρικής ρύθμισης χρεών κλπ.

Borealis

Member
Αρκεί τις εφημερίδες που θέλει να βρίσκει ο καθένας να τις πληρώνει ο ίδιος, κι όχι ο φορολογούμενος, δια της μεθόδου των θαλασσοδανείων, επιδοτήσεων, ληστρικής ρύθμισης χρεών κλπ.
Αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο έντυπο και είσαι σίγουρος ότι δεν δυσφημείς θα πρέπει να αναφέρεις όνομα. Όλα τα υπόλοιπα είναι βερεσέ, όπως και τα σχόλια του αγαπητού GTS που έχει μπερδευτεί λίγο με τις εφημερίδες της αγοράς.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένο έντυπο και είσαι σίγουρος ότι δεν δυσφημείς θα πρέπει να αναφέρεις όνομα. Όλα τα υπόλοιπα είναι βερεσέ, όπως και τα σχόλια του αγαπητού GTS που έχει μπερδευτεί λίγο με τις εφημερίδες της αγοράς.
Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένο έντυπο. Αναφέρομαι σε διάφορα που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για επιχειρήσεις ΜΜΕ, και τα οποία η κρίση μου με προδιαθέτει να πιστέψω.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν και είμαι μικρή για να κρίνω, απ'ό,τι ακούω στα σχετικά πηγαδάκια (και επίσημα, σε συνεντεύξεις, όχι μόνο παραπολιτικά) η Ε σταμάτησε να υπάρχει ως ιδέα (εφημερίδα συντακτών) όταν πέθανε ο Τεγόπουλος - ο οποίος φημολογείται μάλιστα ότι έλεγε στους συντάκτες του "ό,τι πιστεύετε γράψτε, μόνο τη χούντα μην παινέψετε". Και λέρας να ήταν, αυτή η θέση θέλει κότσια.
Η κόρη του όμως εντελώς άλλο στοιχείο...Τι να πεις, τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε.
Εμένα θα μου λείψει κυρίως το Ε της Κυριακάτικης, με τα ωραία και εμπεριστατωμένα άρθρα του. Όχι ότι δεν έχω φάει τρελές απογοητεύσεις τα τελευταία χρόνια κι από αυτό...
Σε κάθε περίπτωση, η Ε ήταν επιχείρηση, και ως επιχείρηση μάλλον έκανε τον κύκλο της. Αν δεν ήταν ΜΜΕ δε θα την κρατούσαν καν τόσο καιρό ζωντανή.

Για τη μεταπολίτευση ίσως σηματοδοτεί πάρα πολλά αυτή η εφημερίδα, εγώ ως νεότερη όμως δε θλίβομαι που κλείνει (εξαιρώ φυσικά τους εργαζόμενους) γιατί ζούμε στην εποχή του ίντερνετ και μπορώ να γεμίσω τα κενα ποικιλοτρόπως.

dmdoc

Member
GTS μια χαρά τα λες.Ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια πριν σταμάτησα να αγοράζω την κωλοφυλλάδα...

chrisbd

Member
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλές εφημερίδες που είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να επιβιώσουν οικονομικά, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες δεν διαβάζουν γενικά εφημερίδες.....
Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Καταχρεωμένες σχεδόν όλες οι εφημερίδες, εντολοδόχοι κατάπτυστοι δημοσιογράφοι που φυσικά δεν υπηρετούν την αλήθεια, καταλαμβάνοντας διάφορες θέσεις και θώκους ζώντας ζωή χαρισάμενη και τελικά φθάνουμε εδώ τώρα όπου αρχίζουν τα όργανα της πτώχευσης......
Φυσικά υπάρχουν και καλοί δημοσιογράφοι και καλές πένες που όμως δεν μπόρεσαν να διαφυλάξουν το λειτούργημά τους.....γιατί άραγε?...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα