kalspiros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- remaining UK
- Ταξίδι-Όνειρο
- yeah, whatever...
Πώ πω Giristroula δεν μπορείς να πεις!! μόνο γεωδαιτικές συντεταγμένες και σύστημα προβολής δεν σου έδωσε η Εύη!!
HMAΡΤΟΝ φιλε kalspiros εχω λυθει στο γελιο !!!!!Πώ πω Giristroula δεν μπορείς να πεις!! μόνο γεωδαιτικές συντεταγμένες και σύστημα προβολής δεν σου έδωσε η Εύη!!
Λεω μολις εξαντλησουμε τις γαιωδαιτικες να αρχισουμε τις καρτεσιανες συντεταγμενεςΠώ πω Giristroula δεν μπορείς να πεις!! μόνο γεωδαιτικές συντεταγμένες και σύστημα προβολής δεν σου έδωσε η Εύη!!
Exω παει στη ταβερνα Βωτομος αλλα περα απο τη πεστροφα δεν αξιζε τιποτα αλλο...αν θα ξαναπας προς τα εκει σου συστηνω τη ταβερνα στη Παναγιά....απλα τελεια...και πολυ φιλικο το σερβις....επίσης από την λίμνη ξεκινάει μονοπάτι για ένα φαράγγι εκεί κοντά. τον Ζαρό τον έχω συνδιάσει με την Ταβέρνα "Βώτομος" και με τις φρέσκιες πέστροφες κατευθείαν από τις δεξαμενές στο πιάτο σου.
Χαίρομαι που έκανες την ένσταση και μίλησες σαν πιο ειδική. Δεν έχω έρθει Κρήτη και δεν μιλάω εμπειρικά απλά ρωτώντας αυτούς που έχουν πάει και μετά που έψαξα κι εγώ ο ίδιος απλά είδα ότι είναι πολύ όμορφες -στο μάτι- περιοχές. Ευχαριστώ κι εγώ ο ίδιος για της πληροφορίες και τις επισημάνσεις.Πολυ καλο το site σου για τη Κρητη αλλα επετρεψε μου να εχω καποιες ενστασεις...
Επειδη ξερω τη περιοχη νοτια του Ηρακλειου ελεω καταγωγης τα Ματαλλα δεν τα συστηνω ΠΟΤΕ δεν βρισκω το λογο που θα παει καποιος σχεδον 4 ωρες δρομο πηγαινε ελα απο Ηρακλειο για να κανει μπανιο σε μια θαλασσα ακρως επικινδυνη ιδιως οταν φυσαει.....
Οσο για το Κομμό επισης δεν το συνιστω για μπανιο....γιατι εχει ρευματα....την εχω πατησει προσωπικα.....ειναι αποτομη θαλασσα και ξερω και αλλες περιπτωσεις που απο αλλου μπηκαν και αλλου τους πηγαν τα ρευματα....Αποψη μου παντα
Οι Καλοι Λιμενες ειναι καλλιτερη παραλια διπλα ειναι η Καραβοβρυση...παραπερα ο Χρισοστομος παραλιες με αλλη ομορφια και πεντακαθαρα νερα....
Αν κατεβεις Καλους Λιμενες μπροστα στο λιμανακι θα δεις μια ανηφορα θα προχωρησεις και θα βγεις σε μια αλλη παραλια με ψιλλη αμμο εκει δεν φυσαει ποτε...
Δεξια σου στο βραχο θα δεις μια μικτη εκκλησσια αν ανεβεις απο εκει κατω θα δεις μικρους κολπισκους που σου θυμιζουν εξωτικο τοπιο...
Να τονισω δε οτι απο το Ηρακλειο αυτες οι διαδρομες ειναι γυρω στις 2 ωρες και κατι μονο να πας....αλλα θα βρεις πολυ φθηνο φαγητο...και το Λυβικο πελαγος που ειναι στο νοτο δεν εχει καμμια σχεση με το Κρητικο πελαγος του βορρα...
Aγαπητε φιλε οι περισσοτεροι τουριστικοι οδηγοι για μενα δεν τα γραφουν και τοσο σωστα...λειτουργουν πολλες φορες βαση μαρκετινκ....οι ντοπιοι θα σε ενημερωσουν περισσοτερο και επισης οσοι εχουν επισκευτει τα μερη αυτα καλο θα ειναι να γραφουν τις εμπειριες τους....μονο ετσι μαθαινεις....εξ αλλου εδω ειμαστε ολοι για οτι χρειαστειται....παντα στη διαθεση σας......Χαίρομαι που έκανες την ένσταση και μίλησες σαν πιο ειδική. Δεν έχω έρθει Κρήτη και δεν μιλάω εμπειρικά απλά ρωτώντας αυτούς που έχουν πάει και μετά που έψαξα κι εγώ ο ίδιος απλά είδα ότι είναι πολύ όμορφες -στο μάτι- περιοχές. Ευχαριστώ κι εγώ ο ίδιος για της πληροφορίες και τις επισημάνσεις.
Αν και ήδη έχουν δοθεί πάρα πολλές πληροφορίες για το Νομό μην παραλέιψεις να επισκευτείς τη λίμνη του Ζαρού(όπως ήδη έχει αναφερθεί) και για μπανάκι Μονονάυτη ή Ψαρομούρα δύο μικρες παραλίες δίπλα από την Αγία Πελαγία.Πέρνα και μια βόλτα από Αρχάνες(λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου) για φαγητό στην πλατεία ή καφεδάκι και καθώς θα πηγαίνεις σταμάτησε στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια είναι ένα εκκλησάκι μέσα στη φύση λίγο μετά τον Αρχαιολογικό χόρο της Κνωσού.Αν βρεθείς στη Χερσόνησο ανέβα στο Κουτουλουφάρι όμορφο τουριστικό μέρος ή μπορείς ενναλλακτικά να πας Μοχό και να φας στις ταβέρνες της πλατείας, αν σε έχει κουράσει η ζέστη εκεί πάνω θα δροσιστείς!Αρχές Σεπτεμβρίου θα επισκεφτώ για μία εβδομάδα το Ν. Ηρακλείου. Περιμένω προτάσεις για όμορφες διαδρομές κοντά σε θάλασσα ή βουνό!