• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Όμορφες διαδρομές στο Ν. Ηρακλείου

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πώ πω Giristroula δεν μπορείς να πεις!! μόνο γεωδαιτικές συντεταγμένες και σύστημα προβολής δεν σου έδωσε η Εύη!!

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Πώ πω Giristroula δεν μπορείς να πεις!! μόνο γεωδαιτικές συντεταγμένες και σύστημα προβολής δεν σου έδωσε η Εύη!!
HMAΡΤΟΝ φιλε kalspiros :haha::haha::haha::haha:εχω λυθει στο γελιο !!!!!
Διαδρομες εγραψα τιποτα αλλο......τι να λεει και ο soudianos.... εχει ξεπουπουλιασει ολους τους κολπισκους και τις παραλιες του νησιου....υπαρχει καμμια που να του εχει ξεφυγει ????:bleh::bleh:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Είναι στην φύση του Κρητικού. να μάθει και την τελευταία πέτρα του νησιού...:gr01:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Λεω μολις εξαντλησουμε τις γαιωδαιτικες να αρχισουμε τις καρτεσιανες συντεταγμενες:haha::haha::haha:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ούπς εύη problem!!! Ως τοπογράφος, θα μπορούσα να σου κάνω τώρα ένα ταχύρυθμο αλλά θα ήμασταν off topic... οι γεωδαιτικές μετρούνται σε μοίρες ενώ οι καρτεσιανές σε μέτρα. Κάθε σημείο στον χώρο, έχει και από τις δύο. (για δες! Τελικά το έκανα το ταχύρυθμο:haha::haha::haha:! def απολογούμαι!!)

Last edited by a moderator:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ο.κ συνεχιζουμε....για να τη βγαλουμε καθαρη:clap::clap:
Μια διαδρομη που προσωπικα μου αρεσει ειναι στο Ζαρο...
Θα κατεβεις νοτια προς Μοιρες και μολις μπεις δεξια θα δεις μια ταμπελα που γραφει Ζαρος..θα προχωρησεις φτανεις στο χωριο Παναγια πετροχτοιστο ομορφο αλλα ξεχασμενο απο το χρονο...αριστερα σου θα δεις μια ταβερνα λεγεται Αμβροσια καταπληκτικο φαγητο γνησια τοπικη κουζινα...
Προχωρας προς Ζαρό και πηγαινεις στη λιμνη...καλα τωρα μη φανταστεις τη λιμνη Λεμα της Ελβετιας...αλλα μπορεις να πιεις το καφε σου πανω απο τη λιμνη σε εξεδρα ξυλινη ή να φας και στη ταβερνα διπλα ακριβως στη λιμνη...
Απεναντι σου θα δεις το δασος του Ρούβα...υπαρχουν πινακιδες με μονοπατια αν εισαι φυσιολατρης μπορεις να τα περπατησεις...
Θα δεις και το ξενωνα Ελαιων και εκει εχει φαγητο και καφε....
Κοντα στο Ζαρό υπαρχει το μοναστηρι Βροντηση...ενα απο τα πρωτα της Ορθοδοξιας...εκει οι καλογεροι θα σε κερασουν προθυμα οτι μπορουν αν φτασεις μεσημερι θα σου προσφερουν φαγητο... θα σου πουν την ιστορια της μονης....και θα θαυμασεις τη θεα ...
Θα υπολογισεις τη διαδρομη γυρω στη 1,30 ωρα απο το Ηρακλειο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
επίσης από την λίμνη ξεκινάει μονοπάτι για ένα φαράγγι εκεί κοντά. τον Ζαρό τον έχω συνδιάσει με την Ταβέρνα "Βώτομος" και με τις φρέσκιες πέστροφες κατευθείαν από τις δεξαμενές στο πιάτο σου.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
επίσης από την λίμνη ξεκινάει μονοπάτι για ένα φαράγγι εκεί κοντά. τον Ζαρό τον έχω συνδιάσει με την Ταβέρνα "Βώτομος" και με τις φρέσκιες πέστροφες κατευθείαν από τις δεξαμενές στο πιάτο σου.
Exω παει στη ταβερνα Βωτομος αλλα περα απο τη πεστροφα δεν αξιζε τιποτα αλλο...αν θα ξαναπας προς τα εκει σου συστηνω τη ταβερνα στη Παναγιά....απλα τελεια...και πολυ φιλικο το σερβις....
Λοιπον συνεχιζουμε....
Ηρακλειο χωρις τον αρχαιολογικο χωρο της Κνωσσου δεν λεει...επιβαλεται μια επισκεψη και με 10 ευρω το ατομο θα εχεται και μια πριβε ιδιωτικη ξεναγηση απο ξεναγους που θα σας περιμενουν στην εισοδο...
Και φυσικα αφου θα εχεται πεινασει θα πατε διπλα στο χωριο Σκαλανι στη ταβερνα Ελια και Δυοσμος για ντοπια κουζινα και περιεργες γευσεις.....
Αν σας επεσε το ζαχαρο επιβαλεται μια επισκεψη στο ζαχαροπλαστειο Dominigue's ενα ομορφο μαγαζι με φοβερο deco...εκει τωρα πραξε κατα βουληση....:haha::haha:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Aυτο που ειναι must και το εφαρμοζουν ολοι μολις φτασουν στο Ηρακλειο για πρωινο στη πλατεια Λιονταριων ή Κρηνη του Μοροζινι οπως το γραφει ο χαρτης
Εκει θα φας τη καλλιτερη μπουγατσα σε κρεμα ή σε τυρι...και μη σε ξαφνιασει οτι ειναι πρωι το σιγουρο ειναι οτι θα δεις ολο το κοσμο του καραβιου να παρελασει μπροστα σου.....ανοιγει γυρω στις 5 το πρωι....
Πηγαινε στι φωτογραφιες -Κρητη-Ηρακλειο και δες τη 4η ειναι η πλατεια που σου γραφω με τα λιονταρακια...στη 3η θα δεις την Ενετικη Λοντζια που ειναι ακριβως απεναντι

Aeiforos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου!
Πολυ καλο το site σου για τη Κρητη αλλα επετρεψε μου να εχω καποιες ενστασεις...
Επειδη ξερω τη περιοχη νοτια του Ηρακλειου ελεω καταγωγης τα Ματαλλα δεν τα συστηνω ΠΟΤΕ δεν βρισκω το λογο που θα παει καποιος σχεδον 4 ωρες δρομο πηγαινε ελα απο Ηρακλειο για να κανει μπανιο σε μια θαλασσα ακρως επικινδυνη ιδιως οταν φυσαει.....
Οσο για το Κομμό επισης δεν το συνιστω για μπανιο....γιατι εχει ρευματα....την εχω πατησει προσωπικα.....ειναι αποτομη θαλασσα και ξερω και αλλες περιπτωσεις που απο αλλου μπηκαν και αλλου τους πηγαν τα ρευματα....Αποψη μου παντα
Οι Καλοι Λιμενες ειναι καλλιτερη παραλια διπλα ειναι η Καραβοβρυση...παραπερα ο Χρισοστομος παραλιες με αλλη ομορφια και πεντακαθαρα νερα....
Αν κατεβεις Καλους Λιμενες μπροστα στο λιμανακι θα δεις μια ανηφορα θα προχωρησεις και θα βγεις σε μια αλλη παραλια με ψιλλη αμμο εκει δεν φυσαει ποτε...
Δεξια σου στο βραχο θα δεις μια μικτη εκκλησσια αν ανεβεις απο εκει κατω θα δεις μικρους κολπισκους που σου θυμιζουν εξωτικο τοπιο...
Να τονισω δε οτι απο το Ηρακλειο αυτες οι διαδρομες ειναι γυρω στις 2 ωρες και κατι μονο να πας....αλλα θα βρεις πολυ φθηνο φαγητο...και το Λυβικο πελαγος που ειναι στο νοτο δεν εχει καμμια σχεση με το Κρητικο πελαγος του βορρα...
Χαίρομαι που έκανες την ένσταση και μίλησες σαν πιο ειδική. Δεν έχω έρθει Κρήτη και δεν μιλάω εμπειρικά απλά ρωτώντας αυτούς που έχουν πάει και μετά που έψαξα κι εγώ ο ίδιος απλά είδα ότι είναι πολύ όμορφες -στο μάτι- περιοχές. Ευχαριστώ κι εγώ ο ίδιος για της πληροφορίες και τις επισημάνσεις.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Χαίρομαι που έκανες την ένσταση και μίλησες σαν πιο ειδική. Δεν έχω έρθει Κρήτη και δεν μιλάω εμπειρικά απλά ρωτώντας αυτούς που έχουν πάει και μετά που έψαξα κι εγώ ο ίδιος απλά είδα ότι είναι πολύ όμορφες -στο μάτι- περιοχές. Ευχαριστώ κι εγώ ο ίδιος για της πληροφορίες και τις επισημάνσεις.
Aγαπητε φιλε οι περισσοτεροι τουριστικοι οδηγοι για μενα δεν τα γραφουν και τοσο σωστα...λειτουργουν πολλες φορες βαση μαρκετινκ....οι ντοπιοι θα σε ενημερωσουν περισσοτερο και επισης οσοι εχουν επισκευτει τα μερη αυτα καλο θα ειναι να γραφουν τις εμπειριες τους....μονο ετσι μαθαινεις....εξ αλλου εδω ειμαστε ολοι για οτι χρειαστειται....παντα στη διαθεση σας......:clap::clap:

MIAT

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Αρχές Σεπτεμβρίου θα επισκεφτώ για μία εβδομάδα το Ν. Ηρακλείου. Περιμένω προτάσεις για όμορφες διαδρομές κοντά σε θάλασσα ή βουνό!
Αν και ήδη έχουν δοθεί πάρα πολλές πληροφορίες για το Νομό μην παραλέιψεις να επισκευτείς τη λίμνη του Ζαρού(όπως ήδη έχει αναφερθεί) και για μπανάκι Μονονάυτη ή Ψαρομούρα δύο μικρες παραλίες δίπλα από την Αγία Πελαγία.Πέρνα και μια βόλτα από Αρχάνες(λίγο έξω από την πόλη του Ηρακλείου) για φαγητό στην πλατεία ή καφεδάκι και καθώς θα πηγαίνεις σταμάτησε στην Αγία Ειρήνη στα Σπήλια είναι ένα εκκλησάκι μέσα στη φύση λίγο μετά τον Αρχαιολογικό χόρο της Κνωσού.Αν βρεθείς στη Χερσόνησο ανέβα στο Κουτουλουφάρι όμορφο τουριστικό μέρος ή μπορείς ενναλλακτικά να πας Μοχό και να φας στις ταβέρνες της πλατείας, αν σε έχει κουράσει η ζέστη εκεί πάνω θα δροσιστείς!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom