• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έρευνα για τους τουρίστες στην Ελλάδα

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Εδω ρε παιδια λενε οτι φετος στους τουριστες θα συμπεριλαβουν και τα σχολεια που θα κανουν πενθημερες στα νησια.Προσπαθει αυτο το υπουργειο να ανακαλυψει και αλλους τουριστες.Περυσι ειχε συμπεριλαβει και τους αλλοδαπους οικονομικους μεταναστες που επισκεφτηκαν την χωρα(Αλβανους-Πακιστανους κλπ).Μεγαλοι εφευρετες οι πολιτικοι μας

neraida

Member
θα συμφωνησω με το "Rethimno" που ειπε για τους γαλλους!
2 χρονια δουλευα σε κεντρικο τουριστικο πρακτορειο στο λιμανι του Πειραια. απο εκει περασαν ανθρωποι απ' ολο τον κοσμο. κρινοντας απο την εμπειρια μου στο τουρ. πρακτορειο πιο δυστροπους ανθρωπους απο τους Γαλλους δεν εχω ξαναδει. με αποκορυφωση μια γυναικα που με εβρισε στα γαλλικα με πολυ ασχημο υφος επειδη δεν μιλαγα γαλλικα!!!!!!
καταλαβα βεβαια τι ειπε διοτι ειχα κανει γαλλικα στο γυμνασιο, οχι τοσο καλα βεβαια για να μπορω να τα μιλαω κιολας. σαφως και δεν με πειραξε, εκεινη θα επρεπε να την πειραζει περισσοτερο για την εικονα που δινει για τους γαλλους στο εξωτερικο.
υποθετω πως θα υπαρχουν και γαλλου "αλλου τυπου", αλλα η γενικοτερη εντυπωση που εδιναν στο γραφειο ηταν η χειροτερη.
οσο για την διαφημιση της χωρας μας, εχω πετυχει αρκετες φορες διαφημιστικο σποτ για την Ελλαδα στο Fashion TV που παρακολουθω . . . .

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Καλά, ένα Φαληράκι, ένας Λαγανάς και ένας Κάβος δεν κάνουν κακό σε μια χώρα που προσφέρει ποικιλία επιλογών! Και σε άλλες χώρες υπάρχουν τέτοια μέρη!
Το πρόβλημα είναι η προβολή της χώρας μας στον υπόλοιπο κόσμο και η συμπεριφορά των ατόμων που περιστρέφονται γύρω από τον τουρισμό προς τους αλλοδαπούς και εγχώριους τουρίστες (άσχετο αλλά γιατί όταν αναφερόμαστε στον ελληνικό τουρισμό αποκαλούμε όλους όσους έρχονται στην Ελλάδα τουρίστες ενώ σε άλλες χώρες είναι ταξιδιώτες?).
Δεν έχω επισκεφτεί τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό αλλά βλέπω αρκετά συχνά τις διαφήμισεις της χώρα μας στο travel channel (έχουμε και πολλές) και θεωρώ ότι είναι άχρωμες και άτονες. Διαφημίσεις που δεν προκαλούν την προσοχή!
Ο ΕΟΤ προσπάθησε να προβάλλει τη σύγχρονη εικόνα τη χώρα μας (κάτι που προσωπικά το θεωρώ πολύ σωστό) αλλά η διαφημιστική εταιρεία που ανέλαβε το πρότζεκτ δεν έβγαλε καλό αποτέλεσμα.
Το χειρότερο είναι ότι μαθαίνεις στο τέλος ότι οι εικόνες που παρακολούθησες είναι από την Ελλάδα!
μέτρα να δεις πόσες φορές τον χρόνο προβάλονται αυτά τα μέρη σε ειδήσεις εντός και εκτός Ελλάδος.. Αίσχος λέει ο τίτλος αλλά τις ξεβράκωτες τις δείχνουν γιατί πουλάνε, αν είναι αισχος γιατί δειχνετε λεπτομέρειες? τα ελάχιστα αυτά μέρη προβάλονται δυσανάλογα κάνοντας κακό στην εικόνα της ποιότητας του τουρισμού που θα θέλαμε να δείξουμε.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
μέτρα να δεις πόσες φορές τον χρόνο προβάλονται αυτά τα μέρη σε ειδήσεις εντός και εκτός Ελλάδος.. Αίσχος λέει ο τίτλος αλλά τις ξεβράκωτες τις δείχνουν γιατί πουλάνε, αν είναι αισχος γιατί δειχνετε λεπτομέρειες? τα ελάχιστα αυτά μέρη προβάλονται δυσανάλογα κάνοντας κακό στην εικόνα της ποιότητας του τουρισμού που θα θέλαμε να δείξουμε.
Δεν παρακολουθώ ειδήσεις αλλά δεν νομίζω ότι τα τηλεοπτικά κανάλια εκτός Ελλάδος κάθονται να ασχοληθούν με το τι κάνουν οι τουρίστες στο Φαληράκι- Κάβο- Μάλλια!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Κι όμως ασχολούνται κατά καιρούς, αν κρινω από γερμανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ. σε εκπομπές όμως κοινωνικών δρώμενων κ σχολιασμών!:haha:

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Και οι ελληνες οχι σε μεγαλο βαθμο βεβαια ειναι απαραδεκτοι....οταν πηγαινα Μιλανο για την φορμουλα 1 ηταν μια παρεα απο 2 ζευγαρια που εβριζαν, φωναζαν κλπ κλπ χωρις λογο....ελεγα να τους κανω παρατηρηση αλλα απο την αλλη λεω θα χαλασω την διαθεση μου για αυτους... οταν γυρναγα απο Πραγα ηταν ενας ελληνας στο αεροπλανο που ειχε πιει και εγω δεν ξερω ποσο και ηταν ετοιμος να πλακωθει με εναν αλλο για ασημαντο λογο..στην συνεχεια ειχε παει στην τουαλετα και καπνιζε...τι να πει κανεις...δηλαδη οταν τα βλεπεις αυτα πραγματικα ντρεπεσαι να λες οτι εισαι ελληνας....βεβαια θα συμφωνησω με αυτα που ειπαν παραπανω καποιοι συνταξιδιωτες οτι αναλογα με τον προορισμο αλλα και το κοστος βλεπεις διαφορετικους ανθρωπους της ιδιας εθνικοτητας, ομως συμπερασματα βγαζει ο καθενας μας με αυτα που βλεπει...εγω ανεφερα για τους Αγγλους καθως 3,5 χρονια που ημουν στην Κω περασαν απειροι Αγγλοι και ολοι τους ηταν ρεμαλια και τιποτα παραπανω, δεν ειδα καποιον να ξεχωριζει και αυτο διοτι η Κω ειναι φτηνη για αυτους...στον Καναδα που θα παω μπορει να δω Αγγλους και οι ανθρωποι να εχουν επιπεδο και να ειναι και συμπαθεις...ομως το συμπερασμα που εχω βγαλει με αυτους που εχω δει ειναι αρνητικο...επομενως ειναι σημαντικο πως συμπεριφερομαστε εκτος Ελλαδος και βεβαια το ιδιο ισχυει και για τους ξενους....

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν διάβασα καλά η έρευνα έγινε στα αεροδρόμια που σημαίνει ότι δε περιλαμβάνει όσους τουρίστες ταξιδεύουν στα νησιά με το πλοίο της γραμμής και όσους έρχονται στην ελλάδα οδικώς (κυρίως απο βουλγαρία, αλβανία, σκόπια). Λογικά το αποτέλεσμα είναι υπερεκτιμημένο όσον αφορά το επιπεδο του τουρισμού και το μέσο ποσό που ξοδεύουν ημερισίως αφού αεροπορικώς ταξιδεύουν κυρίως τα υψηλότερα εισοδήματα.

Τρελλό γέλιο με το gay πρακτορείο απο την Τουρκία, να σαι καλά φίλε!

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Οι Ισραηλινοί είναι και κατ εμέ οι χειρότεροι τουρίστες που έχω συναντήσει - και εχω συναντήσει ουκ ολίγους-. Αδικαιολόγητα εριστικοί, αγενείς, φραγκοφωνιάδες και με αίσθηση ότι συνέχεια όλοι τους αδικούν και τους στερούν πράγματα που -δηθεν- δικαιούνται. Αν δεν το ζήσεις σε συναλλαγη μαζί τους δεν μπορείς να το κατανοήσεις.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Συμφωνω απολυτα για τους Ισραηλινους και οχι μονο για αυτους που ζουν Ισραηλ..
Γενικα η φυλη οπου και αν κατοικουν ... Δουλεψα πολυ με Εβραιους απο Αργεντινη και Βραζιλια ,τα ιδια χαλια ... ολο κατι τους εφταιγε και οταν γυριζαν στη χωρα τους αρχιζαν τα φαξ ,ζητωντας τι αλλο; επιστροφη χρηματων !!!
πολυ κουραστικοι ανθρωποι ,αλλά οφειλω να τους αναγνωρισω οτι οι περισσοτεροι ηταν πανεξυπνοι πραγμα που ηταν ανακουφιστικο για μενα στη συνενοηση μαζι τους...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Οι Ισραηλινοί είναι και κατ εμέ οι χειρότεροι τουρίστες που έχω συναντήσει - και εχω συναντήσει ουκ ολίγους-. Αδικαιολόγητα εριστικοί, αγενείς, φραγκοφωνιάδες και με αίσθηση ότι συνέχεια όλοι τους αδικούν και τους στερούν πράγματα που -δηθεν- δικαιούνται. Αν δεν το ζήσεις σε συναλλαγη μαζί τους δεν μπορείς να το κατανοήσεις.
Αυτήν ακριβώς την εντύπωση έχουν οι ξένοι και για τους Έλληνες τουρίστες αγαπητή frida.
Η μόνη διαφορά είναι ότι οι έλληνες είναι κάπως πιο αξιοπρεπείς και δεν κλέβουν τηλεοράσεις, ούτε ξηλώνουν νιπτήρες και κουρτίνες από τα δωμάτια όπως οι ισραηλινοί.
Περιορίζονται σε τασάκια, πετσέτες και κουβρ-λι ( ναι, το είδα κι αυτό!)

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Δεν βάζω ταμπελάκι σε λαούς για το ποιοι είναι και ποιοι όχι καλοί τουρίστες. Για μένα κακοί ειναι οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας και μας θεωρούν υποανάπτυκτους και έχουν την απαίτηση να τους εξυπηρετούμε σε ό,τι παράλογο και αν ζητήσουν. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί. Σε προηγούμενο μήνυμα μου έχω αναφερθεί σε εστιατόριο που έχω στο κέντρο της Αθήνας. Κινείται και από τουρίστες αρκετούς θα έλεγα. Από εκει έχουν περάσει όλων των ειδών τουρίστες ακόμα και Έλληνες. Έχω συναντήσει από αξιοπρεπέστατους ανθρώπους έως και τον ορισμό της κακομοιριάς. Αν κάποια ομάδα μου έχει κάνει κακή εντύπωση είναι η νεολαία της Αμερικής! Μας θεωρούν τριτοκοσμικούς...Τι να κάνω όμως από τη στιγμή που ο πελάτης έχει πάντα δίκιο?:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.657
Μέλη
39.408
Νεότερο μέλος
Annie A

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom