Ένα τριήμερο ταξίδι στη Βαρκελώνη

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γεια σας φίλοι μου.
Επιστρέψαμε προχθές από την υπέροχη Βαρκελώνη, στην οποία μείναμε μόλις 3 μέρες, αλλά καταφέραμε και είδαμε τα πάντα όλα, χάρη στην πολύτιμη συμβολή σας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να δώσω στον @panpan για τις πολύτιμες συμβουλές του και στην @varioAthens πάνω στης οποίας το πρόγραμμα πάτησα και κινήθηκα, σε σημείο η κόρη μου που συνταξιδέψαμε να αναφωνεί κατά διαστήματα "ρώτα στο travellstories κατά πού να πάμε τώρα...." "ρε μάνα κοία μπροστά σου που θα σε πατήσει κάνα ποδήλατο,αντί να ψάχνεις πληροφορίες πού να φάμε στο travellstories σου"...και άλλα τέτοια όμορφα...
Ξεκινάω λοιπόν την ιστορία μας.
Μέρα 1η (μισή):Φτάνουμε στο Ελ Πρατ στις 17.00...Είχα διαβάσει εδώ για το aerobus,το είχα μελετήσει πάααααρα πολύ, δεν σας άκουσα, καλά να πάθω...και προτίμησα να πάρουμε μετρό για το ξενοδοχείο μας, θεωρώντας ότι θα ήτα μία ή άλλη και θα είχαμε λιγότερη ταλαιπωρία αν πέρναμε ένα μέσο...Αγοράσαμε λοιπόν την Hola Barcelonacard για 72 ώρες,η οποία καλύπτει και το μετρό από και προς αεροδρόμιο και πήραμε το μετρό...Μεγάλη ταλαιπωρία...Κάναμε 2,5 ώρες Θεσσαλονίκη Βαρκελώνη και...2 ώρες αεροδρόμιο ξενοδοχείο....με το μετρό....Η στάση του μετρό από τη στιγμή που πατήσαμε πόδι στο αεροδρόμιο ήταν 25 λεπτά με τα πόδια...συν του ότι από τον ένα συρμό στον άλλο είχε δύο τρία επίπεδα διαφορά...συν ότι κόλλησε το μετρό για ενα δεκάλεπτο περίπου (όχι για να μην κοροϊδεύομε μόνο το δικό μας...το πιο υπερσύγχρονο του Γαλαξία)...συν ότι σε ένα σημείο δεν είχε κυλιόμενες και μου έφυγε η μέση να κουβαλάω τη χειραποσκευή....ποτέ ξανά...
Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας...https://www.hotelesinstant.com/hostal-sant-pau-barcelona/
Κατά τις 20.00 κατεβαίνουμε στο κέντρο. Πρώτη στάση Placa Catalunya και μετά Γοτθική Συνοικία βόλτα και φαγητό. Δεν ήμασταν για να ψάχνουμε, μπήκαμε σε ένα μαγαζάκι και φάγαμε τάπας με γαρίδες και τάπας με φτερούγες κοτόπουλου...εγώ νόμιζα ότι τα τάπας είναι κυρίως πιάτα...πρώτο σοκ...η σερβιτόρα δεν μιλούσε λέξη αγγλικά...υπέροχες οι γαρίδες αλλά μόνο έξι γαριδούλες....φάγαμε, πληρώσαμε 46 ευρώ για δύο ορεκτικά μια μερίδα σκορδόψωμα και δύο αναψυκτικά...και μετά πήγαμε και φάγαμε μπέργκερ για να χορτάσουμε...
Μέρα 2η:Θα ήταν η μοναδική ηλιόλουστη μέρα. Είδα προβλέψεις και από την επόμενη θα είχε μπόρες...οπότε τρέξαμε ο,τι είχε ύπαιθρο σήμερα....Ξεκινάμε στις εννιά και πάμε στάση για Guell Park.Περιμένουμε το 24,το οποίο είναι το μοναδικό λεωφορείο που σε αφήνει ακριβώς στην είσοδο και γλιτώνεις την ανηφόρα για το λόφο. Έχει τρελό αέρα και κρύο...Το 24 είναι ένα μικρό λεωφορείο σαν μίνι bus...περνάει πολύ αραιά...περνάει σε 15 λεπτά, αλλά δεν ήξερα ότι πρέπει να κάνεις νεύμα για να σταματήσει και μας προσπερνάει...Τελικά πήραμε ταξί...νορμάλ τιμή...8 ευρώ...
(συνεχίζεται)....

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
...Φτάνουμε πάρκο Guell...στα αυτιά μου έχω την φράση του @panpan "είναι υπερτιμημένο,εγώ αποτρέπω τους πελάτες μου από το να πηγαίνουν"..
Ωστόσο ήθελα πολύ να πάω, γιατί νόμιζα ότι είναι γεμάτο από αυτά τα σπιτάκια του Gaudi που είναι σαν ζαχαρωτά στην είσοδο του πάρκου...ξύπνησε το παιδί μέσα μου...
Το ταξί μας άφησε στην αριστερή είσοδο και το audio, το οποίο είχα πληρώσει, δεν δούλευε, με αποτέλεσμα να τριγυρνάμε, να ανεβαίνουμε ατελείωτα σκαλιά,έχει πολύ ανηφόρα υπόψιν,μου πόνεσαν τα πόδια εμένα,πάνω κάτω...
Για μένα,δεν άξιζε τα 26€ είσοδο,έχει πολύ ομορφότερα πάρκα και δωρεάν στη Βαρκελώνη.
Εξουθενωμένες από το ανέβασμα, περίπου μετά από μιάμιση ώρα, βρεθήκαμε ξανα κάτω,στην άλλη είσοδο του πάρκου που είναι αυτά τα ωραία σπιτάκια του Gaudi, τα οποία είναι το μοναδικό πράγμα που αξίζει σε αυτό το πάρκο,συν τη θέα της Βαρκελώνης από ψηλά.
Από μένα είναι αν ήταν δωρεάν και είχα άπειρες μερες,τότε θα ήταν οκ...
Παίρνουμε το 24 πάλι και σειρά έχει το Casa Vicens Gaudi.Ενα από τα πιο όμορφα κτίρια της Βαρκελώνης.Δεν μπήκαμε μέσα.Το θαυμάσαμε εξωτερικά.
Ξαναπαίρνουμε το 24 και κατεβαίνουμε Passeig de Gracia και βλέπουμε με τη σειρά την Casa Mila,Casa Batlo,Casa Leo Il Morelia ...υπέροχα...
Κατεβαίνουμε τη Las Ramblas χαλαρά και κάπου στη μέση της τρώμε tacos και επιστρέφουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα,σειρά έχει η παραλία της Barceloneta,την οποία δεν είχα στο αρχικό πρόγραμμά μου,σκέφτηκα έλα μωρέ κι εμείς έχουμε παραλίες, αλλά μετά από όσα διάβασα εδώ,αποφασίσαμε να πάμε.
Τρελάθηκα... Θεωρώ ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου,έχει μείνει στην Μπαρτσελονετα και αγναντεύει τη Μεσόγειο...είχε τρελό αέρα,αν δεν είχε θα περπατούσα εκεί μέχρι τελικής πτώσης...
Θεόρατοι φοίνικες,απέραντο γαλάζιο τοπίο,τεράστια αμμουδιά με το διάσημο ξενοδοχείο σε σχήμα ιστίου να δεσπόζει στο βάθος της...
Βρήκα τυχαία από τις αξιολογήσεις στο Google ένα διαμαντάκι για φαγητό,το "Casa Marina Picufi",είχε 4,8 βαθμολογία από 2.800 τόσες κριτικές...λέω καλό θα είναι...και ήταν...φάγαμε υπέροχη παεγια και επίσης θεϊκό cheesecake.Καλες τιμές...18€ το άτομο η παέγια.
Άφησα με λύπη πίσω μου τη Μπαρτσελονέτα,αφού ήξερα ότι από την επόμενη θα έβρεχε βατραχοποδαρα,
αλλιώς θα ξαναπήγαινα....
(Συνεχίζεται)...

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Α τι χαζομάρα έκανα...διάβαζα βιαστικά όλα μαζί τουρλού για Βαρκελώνη και κατάλαβα ότι δουλεύεις σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Ελλάδα...αν ήξερα ότι μένεις εκεί θα ξεκοκάλιζα όλα τα σχετικά posts.😎

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τρελάθηκα... Θεωρώ ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου,έχει μείνει στην Μπαρτσελονετα και αγναντεύει τη Μεσόγειο...είχε τρελό αέρα,αν δεν είχε θα περπατούσα εκεί μέχρι τελικής πτώσης...
εγώ έκανα ένα σόλο 3μεράκι πέρσι τέτοια εποχή στη Βαρκελώνη. Πήρα ποδήλατο και κατέβηκα στη Μπαρτσελονέτα και ξετρελάθηκα επίσης. Στη συνέχεια έριξε καρέκλες και τότε, ευτυχώς πρόλαβα να επιστρέψω το ποδήλατο και δεν έγινα λούτσα.
Απίθανη πόλη που δύσκολο να χαρείς πια λόγω υπερτουρισμού και ακρίβειας.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
...Φτάνουμε πάρκο Guell...στα αυτιά μου έχω την φράση του @panpan "είναι υπερτιμημένο,εγώ αποτρέπω τους πελάτες μου από το να πηγαίνουν"..
Ωστόσο ήθελα πολύ να πάω, γιατί νόμιζα ότι είναι γεμάτο από αυτά τα σπιτάκια του Gaudi που είναι σαν ζαχαρωτά στην είσοδο του πάρκου...ξύπνησε το παιδί μέσα μου...
Το ταξί μας άφησε στην αριστερή είσοδο και το audio, το οποίο είχα πληρώσει, δεν δούλευε, με αποτέλεσμα να τριγυρνάμε, να ανεβαίνουμε ατελείωτα σκαλιά,έχει πολύ ανηφόρα υπόψιν,μου πόνεσαν τα πόδια εμένα,πάνω κάτω...
Για μένα,δεν άξιζε τα 26€ είσοδο,έχει πολύ ομορφότερα πάρκα και δωρεάν στη Βαρκελώνη.
Εξουθενωμένες από το ανέβασμα, περίπου μετά από μιάμιση ώρα, βρεθήκαμε ξανα κάτω,στην άλλη είσοδο του πάρκου που είναι αυτά τα ωραία σπιτάκια του Gaudi, τα οποία είναι το μοναδικό πράγμα που αξίζει σε αυτό το πάρκο,συν τη θέα της Βαρκελώνης από ψηλά.
Από μένα είναι αν ήταν δωρεάν και είχα άπειρες μερες,τότε θα ήταν οκ...
Παίρνουμε το 24 πάλι και σειρά έχει το Casa Vicens Gaudi.Ενα από τα πιο όμορφα κτίρια της Βαρκελώνης.Δεν μπήκαμε μέσα.Το θαυμάσαμε εξωτερικά.
Ξαναπαίρνουμε το 24 και κατεβαίνουμε Passeig de Gracia και βλέπουμε με τη σειρά την Casa Mila,Casa Batlo,Casa Leo Il Morelia ...υπέροχα...
Κατεβαίνουμε τη Las Ramblas χαλαρά και κάπου στη μέση της τρώμε tacos και επιστρέφουμε για ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα,σειρά έχει η παραλία της Barceloneta,την οποία δεν είχα στο αρχικό πρόγραμμά μου,σκέφτηκα έλα μωρέ κι εμείς έχουμε παραλίες, αλλά μετά από όσα διάβασα εδώ,αποφασίσαμε να πάμε.
Θεόρατοι φοίνικες,απέραντο γαλάζιο τοπίο,τεράστια αμμουδιά με το διάσημο ξενοδοχείο σε σχήμα ιστίου να δεσπόζει στο βάθος της...
Βρήκα τυχαία από τις αξιολογήσεις στο Google ένα διαμαντάκι για φαγητό,το "Casa Marina Picufi",είχε 4,8 βαθμολογία από 2.800 τόσες κριτικές...λέω καλό θα είναι...και ήταν...φάγαμε υπέροχη παεγια και επίσης θεϊκό cheesecake.Καλες τιμές...18€ το άτομο η παέγια.
Άφησα με λύπη πίσω μου τη Μπαρτσελονέτα,αφού ήξερα ότι από την επόμενη θα έβρεχε βατραχοποδαρα,
αλλιώς θα ξαναπήγαινα....
(Συνεχίζεται)...
Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, αλλά το 1984 που ήμουν εκεί, η Μπαρτσελονετα ήταν ένα χάλι, μία υποβαθμισμενη περιοχη, έρημη και άχαρη. Πολύ χαίρομαι που έφτιαξε γιατί είναι το μέτωπο της Βαρκελώνης στη θάλασσα, δηλαδή στη ψυχή της πόλης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.920
Μέλη
39.635
Νεότερο μέλος
nmantzou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom