• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ένας γιόγκι αφήνει άφωνο τον ιατρικό κόσμο

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Ιερή ανορεξία

Ο Πραλάντ Γιάνι υποστηρίζει ότι μια θεότητα του χάρισε ειδικές ικανότητες όταν ήταν μικρός

Νέο Δελχί
http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1135299&lngDtrID=252http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1135299&lngDtrID=252Ένας Ινδός γιόγκι 83 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταναλώσει καθόλου τροφή και νερό εδώ και επτά δεκαετίες, άφησε άφωνους τους στρατιωτικούς γιατρούς που τον έβαλαν σε καραντίνα και τον εξέτασαν για δύο εβδομάδες.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πραλάντ Γιάνι πέρασε δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο της πόλης Αχμενταμπάντ, στο δυτικό κρατίδιο του Γκουζαράτ, όπου μια ομάδα 30 ειδικών τον παρακολουθούσε διαρκώς μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.
Στη διάρκεια του πειράματος, ο γιόγκι πράγματι δεν έφαγε και δεν ήπιε, ούτε πήγε στην τουαλέτα, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.
«Ακόμα δεν γνωρίζουμε πώς επιβιώνει» σχολίασε ο νευρολόγος Σουντίρ Σαχ. «Παραμένει μυστήριο για τι είδους φαινόμενο πρόκειται» δήλωσε.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ινδικού Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης, ο οποίος ελπίζει ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους στρατιώτες, τους αστροναύτες, ή ακόμα τα εγκλωβισμένα θύματα φυσικών καταστροφών, να επιβιώνουν χωρίς τροφή και νερό.
«Η μόνη επαφή του με οποιοδήποτε είδος υγρού ήταν όταν έκανε περιοδικά γαργάρες και μπάνιο» ανέφερε ο Τζ.Ιλαβαζαχαγκάν, διευθυντής του Αμυντικού Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συναφών Επιστημών.
Ο ίδιος ο Πραλάντ Γιάνι ισχυρίζεται ότι μια θεότητα που τον ευλόγησε σε νεαρή ηλικία του έδωσε ειδικές ικανότητες και τον απάλλαξε από την ανάγκη για τροφή και νερό. Μετά το τέλος του πειράματος έχει ήδη επιστρέψει στο χωριό του, στα βόρεια του κρατιδίου Γκουζαράτ, όπου ακολουθεί μια ρουτίνα συνεχούς διαλογισμού.
Οι γιατροί που τον εξέτασαν επιβεβαιώνουν εν μέρει τους ισχυρισμούς τους, ωστόσο τα αποτελέσματα των πολυάριθμων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες τον υπέβαλαν δεν θα δημοσιευτούν σε διάστημα μικρότερο από «μερικούς μήνες».
Το μόνο που ανέφερε ο Δρ Σαχ ήταν ότι όλα τα αποτελέσματα βρίσκονταν «εντός των προαποφασισμένων ορίων ασφάλειας».
Ο ερευνητής, πάντως, θεωρεί βέβαιο ότι ο γιόγκι δεν είναι δυνατόν να επιζεί χωρίς να κάποια μορφή ενέργειας -αυτό, εξάλλου, θα παραβίασε τις αρχές διατήρησης της μάζας και της ενέργειας.
«Αν ο Γιάνι δεν αντλεί ενέργεια από την τροφή και το νερό, θα πρέπει να βασίζεται σε άλλες πηγές ενέργειας που βρίσκονται γύρω του, όπως μεταξύ άλλων το φως του ήλιου» δήλωσε, λίγο προκλητικά ίσως, ο Ινδός νευρολόγος.
«Ως γιατροί δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα ενδεχόμενα, σε μια πηγή ενέργειας διαφορετική από τις θερμίδες» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Κάπου διάβασα επίσης ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μας για να του πει το μυστικό....και να το περάσει στον λαό....

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
το παρακολουθούσα το θέμα πριν 2 βδομάδες, μόλις είχε μπει σε καραντίνα από γιατρούς, και περίμενα τα αποτελέσματα. θελω να μου πει κι εμενα το μυστικό τώρα...ξέρεις πόσα γλιτώνεις;
-δεν θα εχω εξοδα για φαγητο
-δεν θα εχω αναγκη της τροφής
-δεν θα πηγαινω τουαλέτα :p
-δεν θα χάνω χρόνο να μαγειρέψω, να φάω, να χωνέψω...
εγώ δεν έχω απορίες του στυλ "και πώς ζει", αλλά "χμ...και δεν πεινάει ποτέ; δλδ αν του φέρουν μπροστά κάτι λαχταριστό, δεν θα νιώσει καμιά επιθυμία;"
ειναι ο ήρωάς μου νομίζω...:-D

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Κάπου διάβασα επίσης ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μας για να του πει το μυστικό....και να το περάσει στον λαό....
Μάλλον η μέθοδος του γιόγκι δεν τον συμφέρει,αφού έχει βαλθεί να ξεκάνει όσο περισσότερους μπορεί.Γι αυτό ας ενεργήσουμε ατομικά
ξεκινώντας με ταξιδάκι επιμορφωτικό στην Ινδία:haha:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Φυσικά ότι και να συζητηθεί εδώ μέσα όλο και κάποιος θα βρεθεί να προτείνει ταξίδι ακόμα και στο ξεκούδουνο.. για αυτό σας αγαπάω.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ο αδελφός του Γιόγκι ειναι φιλαράκι μου..
Με μύησε στις καινούριες πηγές ενέργειας τωρα που ήμουνα στην ινδία..
τι νομίζατε οτι πήγα για πλάκα??
κατάργησα τις γαργάρες με Hexalen και κάνω με νερό του γάγγη που πήρα μαζί μου σε φιαλίδια..:bleh:
θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις..

Λαέ έχεις ακόμα ελπίδες ..μην εγκαταλείπεις !!!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Φυσικά ότι και να συζητηθεί εδώ μέσα όλο και κάποιος θα βρεθεί να προτείνει ταξίδι ακόμα και στο ξεκούδουνο.. για αυτό σας αγαπάω.
Eδώ και τώρα αποστολή στην Ινδία...
Δάσκαλε ευλόγησέ μας και σώσε το έθνος μας.
Δεν πειράζει ας μη πάρουμε όλη την ευλογία=πακέτο, θα αρκεστούμε να εξαρτίομαστε από υγρα πχ μπύρα κι άλλα τέτοια καλούδια.
Προς ένδειξη σεβασμού στο δάσκαλο, η γνωστή συνάντηση θα περιλαμβάνει μόνο νεροποσία και διαλογισμό. Ξεχάστε τις κραιπάλες

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Προς ένδειξη σεβασμού στο δάσκαλο, η γνωστή συνάντηση θα περιλαμβάνει μόνο νεροποσία και διαλογισμό. Ξεχάστε τις κραιπάλες
Και εσύ συγκεντρώσου και ξέχασε τους γιόγκι και τους διαλογισμούς γιατί αλλιώς θα σε στείλω να κάνεις γαργάρες - Γάγγη μαζί με την Ρενάτα.:bleh:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
κορίτσια ξέχασα να σας πώ οτι παράλληλα ειναι και ελιξήριο νεότητας ..
έχω κατέβει καμμιά εικοσαριά χρόνια κάτω!! ειναι και αντιγηραντικό. οι τροφές και το νερό έχουν τοξίνες εκεί ειναι το μυστικό..
ετοιμάστε γκρουπάκι φεύγομε για μπάνια και γαργάρες..
άντε τρελοκομεία μαζευτείτε και δηλώστε συμμετοχές:D

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Εγω παντως ειμαι υπερ αυτης της αποψης και ας το γιογκι να ψωμολυσσαει.:D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
κορίτσια ξέχασα να σας πώ οτι παράλληλα ειναι και ελιξήριο νεότητας ..
έχω κατέβει καμμιά εικοσαριά χρόνια κάτω!! ειναι και αντιγηραντικό. οι τροφές και το νερό έχουν τοξίνες εκεί ειναι το μυστικό..
ετοιμάστε γκρουπάκι φεύγομε για μπάνια και γαργάρες..
άντε τρελοκομεία μαζευτείτε και δηλώστε συμμετοχές:D
Από καφέ και τσιγάρο τι θα κάνουμε ?:bleh: Μόνο με γαργάρες θα τη βγάλουμε ? :bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Καληνύχτα Αιδηψό, Καλημέρα Ινδιά!! Μέσα είμαι.:D:D:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη