• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ένας ακόμα....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλώς σας βρήκα.

Έμαθα για το travelstories από φίλους (& συνταξιδιώτες ενίοτε) που είναι ήδη εδώ. Οι συστάσεις είναι απαραίτητες, καταλαβαίνω, οπότε ας πω λίγα λόγια για μένα ....

Είχα κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό ως παιδί, με οικογένεια, σχολεία/φροντιστήρια κλπ, αλλά από τότε μέχρι τα 31 μου δεν είχα ξαναβγεί από τη χώρα. Λίγο ότι βαριόμουνα, λίγο ότι οι παρέες μου δεν ενδιαφέρονταν, λίγο ότι είχα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά....
Ώσπου κάποιοι φίλοι με παρέσυραν σε ένα εξαντλητικό οδοιπορικό 10 ημερών στην Αίγυπτο - τα κλείσαμε όλα μόνοι μας, από το internet, η διοργάνωση και μόνο και η επαφή με τα ντόπια business practices (...) ήταν μέρος της εμπειρίας.
Από τότε, κάτι άλλαξε μέσα μου, μπήκε το μικρόβιο, κι έχω αρχίσει και οργώνω την Ευρώπη, με αεροπλάνα, τρένα, βαπόρια και αυτοκίνητα (παρότι δεν οδηγώ), με διάφορες μικρές παρέες 2-3 ατόμων ή και μόνος μου. Και πάντα κανονίζω(ουμε) τα πάντα μόνος(οι) μου(μας), δεν έχω περάσει ποτέ την πόρτα ταξιδιωτικού γραφείου.
Για τη φετινή χρονιά έχω "μετρήσει" ως τώρα 16 χώρες (σε 4 ταξίδια των 1-2 εβδομάδων και 2 συντομότερα) - Πριν απο λίγες μέρες γύρισα από ένα 9ήμερο στη Νέα Υόρκη. Μάλλον όμως δεν έχει άλλο τέτοιο ταξίδι φέτος, το παραξεφτίλησα με τις άδειες...
Είμαι "γιαπωνέζος" με τη φωτογραφική, μπορεί να τραβήξω ακόμα και 1000 φωτογραφίες σε μια μέρα οταν ταξιδεύω - για να επιλέξω τις καλύτερες μετά. Όποιος αντέχει, μπορεί να επισκευτεί το http://www.flickr.com/photos/taver/ [Δεν έχω προλάβει να ανεβάσω ακόμα τις φωτογραφίες μου από Ιούνιο και μετά, οι φαν των Βαλκανίων, του Βελγίου και της Νέας Υόρκης ας περιμένουν].
Ενδιαφέρομαι αρκετά για τα μουσεία και για την ιστορία ένος μέρους, αλλά και για τη σημερινή ζωή του τόπου, και για τη φυσική ομορφιά, κλπ. Γενικά, προσπαθώ να πηγαίνω "διαβασμένος" όπου πηγαίνω (βιβλία, ντοκυμαντέρ, internet...), και να "δειγματίζω" την τοπική κουλτούρα (φαγητά, μουσική, ξεχωριστές δραστηριότητες κλπ ...).
Γενικά το "ταξιδεύω" από το "κάνω διακοπές" είναι ξένα σύνολα δραστηριοτήτων για μένα και απολύτως διακριτές καταστάσεις. Δε θα πήγαινα ποτέ ταξίδι σε ένα μέρος που έχει μόνο all-inclusive resorts, αλλά για διακοπές μπορεί και να πήγαινα (αν υποθέσουμε ότι θα είχα τη διάθεση να δαπανήσω χρήματα γι αυτές, αλλά ως τώρα έχω βρεί ότι το χωριό μου είναι κι αυτό μια χαρά γι αυτή τη δουλειά).
Travel style: Οτιδήποτε - all the range: όταν είμαι με παρέα μου αρκεί ένα δωμάτιο με κρεβάτι και ζεστό νερό, όταν είμαι μόνος (και εφόσον ο προορισμός & το budget το επιτρέπουν) θέλω κι εγώ τα αστέρια μου, τη bussiness class μου.... Περνάει πιο ευχάριστα η ώρα.
Που δε θα πήγαινα? Σίγουρα όχι εκεί που έχει πολέμους ή επιδημίες σε έξαρση, αλλά κατά τα άλλα κάθε μέρος έχει το χρώμα του, την ατμόσφαιρά του, τον παράγοντα που το κάνει ενδιαφέρον. Ίσως κάποια μέρη να είναι κατά τεκμήριο λιγότερο ενδιαφέροντα (π.χ. suburban/industrial zones), αλλά τίποτα δεν είναι εντελώς αδιάφορο.
Αυτά για μένα - και να σκεφτείτε ότι δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου...

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Kάλώς όρισες! Για κάποιον που ξεκίνησε τα ταξίδια στα 31 του ο χάρτης σου είναι εντυπωσιακός, πράγμα που σημαίνει οτι κέρδισες το χαμένο καιρό! Όταν μπορέσεις διηγήσου μας κάποια από τα ταξίδια σου.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
καλοσωρισες taver ,ειναι τοσο φιλικο το κλιμα εδω, που γρήγορα θα σου αρεσει να μας μιλας περισσοτερο για τα ταξίδια σου.καλη συνεχεια!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλώς ήρθες, ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις ταξιδιωτικές σου σκέψεις μαζί μας, λίγα μέλη γράφουν τόσα πολλά πράγματα. :clap:

:welcome2:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
traver -ωραία η εισαγωγή σου !!!!!! ειδαμε με τι έχομε να κάνομε .......
το έχεις πιάσει καλα΄το νόημα ...
θα τα λέμε..
wellcome !

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Καλώς ήλθες και καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
καλως ηρθες και ευχομαι να συνεχισεις να γραφεις σαν χειμαρος... και τις ιστοριες σου...

pinelopi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Γεια σου κι από μένα. Και καλά ταξίδια ........

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος