Panos_Red
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ταιλάνδη
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΗΠΑ
Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη στιγμή που έκανα εγγραφή στο σάιτ. Τότε μαθητής λυκείου ακόμη δεν είχα ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό παρά μόνο μια ολιγοήμερη επισκέψη στη γειτονική Σόφια που για μένα τότε φάνταζε ως κάτι συγκλονιστικό. Πως να μην ήταν άλλωστε αφού το ταξίδι αυτό σήμανε την αρχή για να κάνω αυτό που μέχρι τότε απλώς ονειρευόμουν. Να ταξιδεύω. Στο διάστημα αυτό τα περιοδικά cosmos travel της δεκαετίας του 90’ που μανιωδώς συνέλεγε ο μπαμπάς μου και οι παλιότεροι σίγουρα γνωρίζουν καθώς και το ίδιο το σάιτ γιγάντωσαν το πάθος μου για τα ταξίδια που έγιναν πλέον η καθημερινότητα μου, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου. Τα χρόνια λοιπόν πέρασαν και με την ιδιότητα του φοιτητή πλέον δεν θα μπορόυσα να αφήσω ανεκμετάλλευτη την μεγαλύτερη εμπειρία που θα μπορούσα ποτέ να έχω. Την εμπειρία της ανταλλαγής. Το γνωστό σε όλους μας Erasmus. Μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία που κάθε φοιτητής πρέπει να ζήσει. Η απόφαση πάρθηκε σχετικά γρήγορα. Για διάφορους λόγους ο μόνος προορισμός που μπορούσα να επιλέξω ήταν η μακρινή Πολωνία. Μια χώρα που ίσως υποτίμησα στην αρχή, αλλά κατάφερε τελικά μέσα από τα καλά της αλλά και τα κακά της να κλέψει την καρδιά μου. Μια χώρα που μου χάρισε απλόχερα έντονες συγκινήσεις και θα τη θυμάμαι πάντα με μια γλυκιά νοσταλγία. Πέρασα μόνο ένα εξάμηνο στο ιδιαίτερο Πόζναν,στο οποίο όμως ερωτεύτηκα, γιόρτασα, μέθυσα, έκανα φίλους, απογοητεύτηκα ίσως κάποιες στιγμές αλλά κυρίως ταξίδεψα και έμαθα να ζω. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το ρητό πως η ανταλλαγή δεν είναι ένας χρόνος στη ζωή σου αλλά μια ολόκληρη ζωή στον χρόνο αυτό.
Το διάστημα αυτό ταξίδεψα πολύ. Εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο τις ευκαιρίες που μπορεί να σου προσφέρει μια τόσο οικονομικά προσιτή χώρα όπως η Πολωνία. Η Στοκχόλμη με μάγεψε, την Κοπεγχάγη την ερωτεύτηκα, το Βερολίνο ήταν ακριβώς στα γόυστα μου, ενώ οι πρωτεύουσες της κεντρικής Ευρώπης κάλυψαν με το παραπάνω της προσδοκίες μου. Ακόμα και οι εκδρομές στην επαρχία της Πολωνίας ήταν αρκετές για να μου χαρίσουν δυνατές στιγμές. Ωστόσο μία ήταν η χώρα που κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να με κερδίσει και αυτή δεν είναι άλλη από την χώρα των φιορδ, η Νορβηγία. Ίσως ήταν η παρέα, ίσως το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την ανεπιτήδευτη ευγένεια των κατοίκων, ίσως ο ανεξήγητα ανοιξιάτικος καιρός στην καρδια του χειμώνα. Ειλικρινά δεν ξέρω. Μπορεί να μην μάθω και ποτέ, ίσως να μην χρειάζεται κιόλας.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον τόσο συναισθηματικό μου πρόλογο αλλά αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να καταγράψω μια ταξιδιωτική εμπερία και έχει ιδιαίτερη αξία για μένα. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας, σε μια πολυπολιτισμική αφήγηση, ιστορίες από το ταξίδι μου στο Μπέργκεν σε μια προσπάθεια να ανακαλέσω στο μυαλό μου γλυκές αναμνήσεις αλλά και να εμπνεύσω νέα άτομα να τολμούν οτιδήποτε μόιαζει ακατόρθωτο. Γιατί αν όχι τώρα, πότε?
Σε λίγο η συνέχεια
Το διάστημα αυτό ταξίδεψα πολύ. Εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο τις ευκαιρίες που μπορεί να σου προσφέρει μια τόσο οικονομικά προσιτή χώρα όπως η Πολωνία. Η Στοκχόλμη με μάγεψε, την Κοπεγχάγη την ερωτεύτηκα, το Βερολίνο ήταν ακριβώς στα γόυστα μου, ενώ οι πρωτεύουσες της κεντρικής Ευρώπης κάλυψαν με το παραπάνω της προσδοκίες μου. Ακόμα και οι εκδρομές στην επαρχία της Πολωνίας ήταν αρκετές για να μου χαρίσουν δυνατές στιγμές. Ωστόσο μία ήταν η χώρα που κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο κόπο να με κερδίσει και αυτή δεν είναι άλλη από την χώρα των φιορδ, η Νορβηγία. Ίσως ήταν η παρέα, ίσως το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με την ανεπιτήδευτη ευγένεια των κατοίκων, ίσως ο ανεξήγητα ανοιξιάτικος καιρός στην καρδια του χειμώνα. Ειλικρινά δεν ξέρω. Μπορεί να μην μάθω και ποτέ, ίσως να μην χρειάζεται κιόλας.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον τόσο συναισθηματικό μου πρόλογο αλλά αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να καταγράψω μια ταξιδιωτική εμπερία και έχει ιδιαίτερη αξία για μένα. Θα μοιραστώ λοιπόν μαζί σας, σε μια πολυπολιτισμική αφήγηση, ιστορίες από το ταξίδι μου στο Μπέργκεν σε μια προσπάθεια να ανακαλέσω στο μυαλό μου γλυκές αναμνήσεις αλλά και να εμπνεύσω νέα άτομα να τολμούν οτιδήποτε μόιαζει ακατόρθωτο. Γιατί αν όχι τώρα, πότε?
Σε λίγο η συνέχεια