• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έλληνες τουρίστες στην… Αλβανική riviera

XRISTOS71

Member
Τρέχουμε στους γείτονες λόγω τιμών
Έλληνας τουρίστας στην… Αλβανία

«Η θάλασσα είναι υπέροχη,το ξενοδοχείο αξιοπρεπέστατο και πληρώνουμε μόνο 50 ευρώ το δίκλινο με πλήρη διατροφή. Για τα παιδιά η τιμή είναι στα 25 ευρώ και παντού μιλάνε ελληνικά» λέει η Αλεξάνδρα Κυρίτση που μόλις επέστρεψε στην Αθήνα μετά από δεκαήμερες διακοπές με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά στην Χιμάρα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες Έλληνες απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στις αλβανικές ακτές της Αδριατικής πληρώνοντας μέχρι 100 ευρώ το δίκλινο σε πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων με πλήρη διατροφή στους Αγίους Σαράντα.

«Το 30% των πελατών μας φέτος είναι Έλληνες», λέει ο Σ.Ρούστι, μάνατζερ μεγάλου ξενοδοχείου στη Χιμάρα. «Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών μας από την Ελλάδα».

Οι διακοπές στα αλβανικά παράλια για πολλούς Έλληνες μπορεί να θυμίζει ένα ταξίδι στο πρόσφατο παρελθόν καθώς η ανοικοδόμηση παραπέμπει στην δεκαετία του 80. Οι καθαρές ακτές, η περιποίηση και φυσικά οι χαμηλές τιμές αποτελούν ένα σημαντικό δέλεαρ για πολλούς Έλληνες κυρίως από την βόρειο Ελλάδα που επισκέπτονται και φέτος την «φθηνή» Αλβανία.

Τα τρία τελευταία χρόνια μάλιστα μεγάλα ξενοδοχεία των Αγίων Σαράντα προσφέρουν ειδικά πακέτα διακοπών για Έλληνες σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κέρκυρα.

«Συνήθως οι Έλληνες που κάνουν διακοπές στην Αλβανία δεν το λένε πολύ προς τα έξω αφού ακόμα υπάρχει προκατάληψη», λέει ο Σ. Ρούστι που τα τελευταία χρόνια βλέπει όλο και περισσότερους Έλληνες τουρίστες στην Χιμάρα.
Την ίδια στιγμή πολλοί Αλβανοί, που εργάζονταν στην Ελλάδα, επιστρέφουν στον τόπο τους, όπου δραστηριοποιούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις. Τον τελευταίο χρόνο ο αλβανικός νότος υποδέχεται και πάλι τα παιδιά του. Τα μειωμένα μεροκάματα, το υψηλό κόστος ζωής και η ανεργία στην Ελλάδα αναγκάζουν 30άρηδες μετανάστες να επιστρέψουν στην πατρική γη. Εκεί μπορούν να επενδύσουν λιγότερο κεφάλαιο στο νέο τους ξεκίνημα. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία χρόνια στα αλβανικά παράλια έχουν δημιουργηθεί 5000 νέες κλίνες στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, δείγμα της ραγδαίας ανάπτυξης του τουρισμού στην γειτονική χώρα.

πηγη :protothema.gr
Πρώτο ΘΕΜΑ online : Έλληνας τουρίστας στην

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν με εκπλήσσει... ειδικά αν κάποιος μένει στην Βόρεια Ελλάδα
Απλά άλλος ένας παίχτης μπαίνει σιγά σιγά και διεκδικεί μερίδιο της πίτας

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Γιατί όχι??
έχει και η αλβανία την riviera της!!!

nmavra

Member
Μέχρι να φύγει η προκατάληψη από εμάς τους μπουρτζόβλαχους έλληνες και να γίνει mainstream ώσπου να καταλήξει φάση Bansko το όλο σκηνικό και να ανέβουν οι τιμές! ;)

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
αλβανια

μολις γυρισα απο 6 μερο στην αλβανια , με τις καλυτερες εντυπωσεις και απο τη χωρα , το τοπιο, αλλα κυριως απο τους ανθρωπους. πηγα τιρανα, πολυ καλη εντυπωση, δυρραχιο, ομορφο αλλα λιγο αναρχο, βερατ , εξαιρετικα και κροια στα καστρα .πολυ πολυ καλα.....

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
μολις γυρισα απο 6 μερο στην αλβανια , με τις καλυτερες εντυπωσεις και απο τη χωρα , το τοπιο, αλλα κυριως απο τους ανθρωπους. πηγα τιρανα, πολυ καλη εντυπωση, δυρραχιο, ομορφο αλλα λιγο αναρχο, βερατ , εξαιρετικα και κροια στα καστρα .πολυ πολυ καλα.....
Nα μας τα γράψεις κιόλας σε ιστορία

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το Dures το βρίσκω μια από τις πιο απαίσιες πόλεις που έχω δει. Το δε παραλιακό της μέτωπο είναι στην καλύτερη περίπτωση, λυπηρό. Πολύ όμορφες είναι οι παραλίες που βρίσκονται πιο κοντά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Dhermi, Jale, Llaman ή την απέραντη στο Borsh. Αν φτάσει κανείς μέχρι Dhermi αξίζει και η ανάβαση των 1000 μέτρων μέχρι την Llogora

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
A! Επίσης θυμάμαι που μου μίλησε με διθυράμβους ένας ντόπιος για μια παραλία κοντά στο χωριό Ilias όπου φτάνεις μετά από πεζοπορία μέσα σε φαράγγι. Η διαδρομή απ' ότι βλέπω στο Google είναι κοντά στα 2,50 χλμ. (Ά μικρότερο από αυτό που ήμουν προχθές! Ρε γμτ! Τα καλύτερα έχασα και στην Αλβανία και στη Ρουμανία...)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Χαίρομαι πολύ που ο Αλβανικός τουρισμός παίρνει τα πάνω του! Προσωπικά δεν θα προτιμούσα την Αλβανία για διακοπές στην παρούσα φάση, καθώς μου κάνει περισσότερο για οικογενειακές διακοπές. Για όταν αποκτήσω οικογένεια όμως ή αν το έφερναν οι περιστάσεις, δεν θα δίσταζα καθόλου!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
τι εννοείς συμπέθερους απο τα Τίρανα ???
:D

Νομίζω ότι τα αλβανικά παράλια θα αποτελούν κάτι διαφορετικό και λιγότερο τετριμμένο από Ξυλόκαστρο, Λουτράκι και λοιπούς "οικογενειακούς" προορισμούς.

Πάντως προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν οι "συμπέθεροί" μου ήταν από τα Τίρανα! At least θα είναι Ευρωπαίοι, σε αντίθεση με άλλους "συμπεθέρους" που είχα.

Να μας γράψει καμία ιστοριούλα με λεπτομέρειες αυτός/αυτή που πήγε στις αλβανικές παραλίες. Με ενδιαφέρει λόγω οικονομικού κυρίως. Οι θάλασσες είναι τόσο κρύες όσο της Κέρκυρας;
Πέρσι πήγα Κροατία με Wizzair και κολύμπησα στο Ντουμπρόβνικ, τα νερά ήταν έτσι και έτσι (από θερμοκρασία) αλλά η αμουδιά φανταστική. Πάμφηνη μου βγήκε η εκδρομή με πολύ φαγητό και γιουγκοσλάβικες μπύρες...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom