turms
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΔΝΤ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκι στην Παταγονια
καλυτερος? εξαρταται πως το εννοεις...ισως και γινεται καλυτερος , ισως οχι.100% συμφωνώ. Βρίσκω εξαιρετικά αλαζονικό να νομίζουμε πως είμαστε καλύτεροι επειδή ταξιδεύουμε περισσότερο από το μέσο Έλληνα.Ναι, έχω ταξιδέψει και περισσότερο από το μέσο Έλληνα και περισσότερο από το μέσο Ευρωπαίο της ηλικίας μου.Και ναι πολλοί έχουν περισσότερα λεφτά από μένα και ταξιδεύουν λιγότερο.Καλά κάνουν αν αυτό τους ευχαριστεί.
Έχω φίλους με λεφτά που γουστάρουν να πηγαίνουν σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία από τη Μύκονο,τη Σαντορίνη και τη Ρόδο,ως τις Μαλδίβες και τη Μόσχα. Ένα ταξίδι τους κάνει όσο πάνω από 10-15 δικά μου και ναι προτιμούν να ταξιδεύουν λιγότερο. Τι να κάνουν; Να τρέχουν σαν κι εμένα με μαρσρούτκες στις χώρες της πρωην ΕΣΣΔ αν δεν γουστάρουν;
Κι άλλοι που προτιμούν να μένουν Ελλάδα και να τα τρώνε σε κλαμπ, ρούχα,καφετέρια. Ή να μαζεύουν για ν'αγοράσουν εξοχικό όταν φτάσουν μεσήλικες.Καλά κάνουν αφού το εξοχικό είναι τ'όνειρο τους. Κάποιοι αγόρασαν και πιο νέοι ακόμα και το προτιμούν από το να ταξιδεύουν όπως κάνω εγώ. Εχουν και τους κήπους τους, τα λαχανικά τους, τα παιδιά τους ευχαριστιόνται τη φύση.
Αρκεί να μη θεωρεί κανείς πως είμαστε τίποτα υπεράνθρωποι όσοι ταξιδεύουμε ,τη στιγμή μάλιστα που μετακινούμενοι με ΜΜΜ, μαρσρούτκες,καμιά φορά τυχαίνει με τα πόδια για πολλά χλμ....κάνουμε το ταξίδι με αρκετά χαμηλό μπάτζετ.
Εχω φιλους με λεφτα που γουσταρουν να πηγαινουν σε πολυτελεστατα ξενοδοχεια απο θα Μυκονο,θα Σαντορινη και θα Ροδο,ως τις Μαλδιβες και θα Μοσχα. --- αυτοι ταξιδευουν ομως
Κι αλλοι που προτιμουν να μενουν Ελλαδα και να τα τρωνε σε κλαμπ, ρουχα,καφετερια. Η να μαζευουν για να'αγορασουν εξοχικο οταν φτασουν μεσηλικες.Καλα κανουν αφου το εξοχικο ειναι το/τα'ονειρο τους. --- αυτο εχει να κανει ομως με την νοοτροπια που λεγαμε....τουλαχιστον ως ενα σημειο
να υπενθυμισω οτι η κουβεντα ηταν ΓΙΑΤΙ δεν ταξιδευει ο ελληνας
οχι αν κανει καλως η κακως
σε τελικη ο καθενας κανει οτι γουσταρει
το ερωτημα ηταν : μπορει ο ελληνας να ταξιδευει? αν ναι γιατι δεν το κανει? αν οχι, γιατι δεν μπορει ....