• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Έκλεψαν πίνακες του Πικάσο και του Ματίς

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Και άλλων τριών ζωγράφων από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε πριν από λίγο την κλοπή πινάκων του Πικάσο, του Ματίς και τριών άλλων μεγάλων ζωγράφων από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Παρισιού.

Πέραν των πινάκων του Πικάσο και του Ματίς, εκλάπησαν τρία έργα των Μπρακ, Μοντιλιάνι και Λεζέ.

Πηγές από την αστυνομία του Παρισιού, ανέφεραν ότι η κλοπή ανακαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης.
H αξία των έργων εκτιμάται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το μουσείο, από τον ποταμό Σικουάνα έως τον Πύργο του Άιφελ, καθώς το μουσείο βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της πόλης, στο Τροκαντερό.

πηγή : Έκλεψαν πίνακες του Πικάσο και του Ματίς | Τέχνες | Ελευθεροτυπία

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Τον Πικάσο δεν ξέρω ποιός τον σούφρωσε, πάντως τον Μοντιλιάνι εγώ τον "έφαγα".
Καλά ολόκληρο μουσείο και μάλιστα σε Ευρωπαική πρωτεύουσα, που έχει στην κατοχή του τέτοια ανεκτίμητα έργα τέχνης, τι ασφάλεια είχε? Εκτός αν δεν είναι όλα όπως φαίνονται, τι να πείς?

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μοιάζει απίστευτο σαν γεγονός, τα σύγχρονα μουσεία νομίζαμε ότι είναι απροσπέλαστα...και όμως...έγινε και αυτό...:cool:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Κατ'αρχήν σίγουρα τα έργα αυτά θα ήταν ασφαλισμένα και κατά δεύτερον γιατί μόνο αυτά? Εμένα πάντως μου βρωμάει η δουλειά..

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μην ανησυχητε θα αναλαβω την εξυχνιασει τωρα που θα παω Παρισι...εκτος κι αν με προλαβει ο επιθεωρητης Κλουζο.

Traveller

Member
Το θέμα είναι τι θα τους κάνουν αυτούς τους πίνακες... να τους πουλήσουν δεν μπορούν... άρα κάποιος τους έβαλε να κλέψουν τους συγκεκριμένους...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν έχεις άδικο. Υπάρχουν κάτι παμπλουτοι πειραγμένοι που θελουν να κατέχουν διάσημα έργα μόνο μέσα στα θησαυροφυλάκια τους και να μην τα δείχνουν δημοσίως ποτέ...
Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι κλέφτες να ζητήσουν λύτρα στο ίδιο το μουσειο για να δώσουν τους πίνακες πίσω.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Δεν έχεις άδικο. Υπάρχουν κάτι παμπλουτοι πειραγμένοι που θελουν να κατέχουν διάσημα έργα μόνο μέσα στα θησαυροφυλάκια τους και να μην τα δείχνουν δημοσίως ποτέ...
Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι κλέφτες να ζητήσουν λύτρα στο ίδιο το μουσειο για να δώσουν τους πίνακες πίσω.
Σε παρακαλώ να προσέχεις τα λόγια σου, το ότι μου αρέσει να έχω στο σπίτι μου αυθεντικούς Πικάσο και Μοντιλιάνι δεν με κάνει αυτόματα και πειραγμένη, μόνο πάμπλουτη. Άλλωστε και στο μουσείο που τους είχαν πριν ποιός τους εκτιμούσε; κάτι Ιαπωνέζοι τους φωτογραφίζανε και αυτό ήταν όλο.

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Ιωαννα, να περασω την Κυριακη να φωτογραφισω τον Μπρακ?:bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Σε παρακαλώ να προσέχεις τα λόγια σου, το ότι μου αρέσει να έχω στο σπίτι μου αυθεντικούς Πικάσο και Μοντιλιάνι δεν με κάνει αυτόματα και πειραγμένη, μόνο πάμπλουτη. Άλλωστε και στο μουσείο που τους είχαν πριν ποιός τους εκτιμούσε; κάτι Ιαπωνέζοι τους φωτογραφίζανε και αυτό ήταν όλο.
Οπως ανέφερα και στην αρχή τον Μοντιλιάνι εγώ τον σούφρωσα, άρα μην κομπάζεις για ξένα κεκτημένα..... κράτα τον Πικάσο σου και άσε και τίποτα για εμάς.... (νεόπλουτη)....

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Μεταφερω τα λογια του V. Rapley ιδιωτικου αστυνομικου στον κλαδο της τεχνης και αρχαιοτητων, της αστυνομιας του Λονδινου:
"Οι στυλατοι κλεφτες με τις αισθητικες και συλλεκτικες εμμονες,ειναι αποκυημα της φαντασιας της κοινης γνωμης. Στην πραγματικοτητα οι τρελλοι συλλεκτες ειναι σπανιο φαινομενο .Στην πλειονοτητα τους,τα εργα κλεβονται με σκοπο τα λυτρα επιστροφης...
Καποιες φορες,επισης, τα χρησιμοποιουν οι συμμοριες ως ενεχυρο στις διαπραγματευσεις τους..."
Παντως απο στατιστικες ο Picasso ειναι ο αγαπημενος των "κουλτουριαρηδων" κλεφτων,ο αριθμος των κλεμμενων εργων του ειναι 551 !
Ο Matisse ερχεται δεκατος με 108...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγώ πάντως διατηρώ βάσιμες υποψίες οτι στην υπόθεση εμπλέκεται και εις των συμμετεχόντων σε αυτό το topic. Αλλιώς τι δουλειά είχε να βρεθεί ξεκούδουνα στο μερος του εγκλήματος το περασμένο Π/Σ/Κ με συντροφιά υπεράνω πάσης υπόψίας;
Γκουχ γκουχ γκουχ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα