mikrh tsopana
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Στρασβούργο και ναι, μιλάνε γαλλικά.Σε ποια περιοχή μένουν; Μιλάνε Γαλλικά; Το γλωσσικό είναι μεγάλο εμπόδιο, η έντονη Γαλλική τους προφορά τους κάνει να ντρέπονται να μιλήσουν Αγγλικά. Αν και γενικά μου φαίνονται ντροπαλός λαός.
Πάντως αυτό με την γλώσσα θα αλλάξει. Στα σχολεία τους έχουν αρχίσει να πέρνουν τα Αγγλικά πιο σοβαρά. Μπορεί σε μερικά χρόνια να λέμε ότι οι Γάλλοι δεν μιλούσαν Αγγλικά και να μην μας πιστεύουν!
Τα άτομα για τα οποία μιλάω, ήταν άτομα που ζουσαν για χρόνια στη λατινική Αμερική και μιλούσαν πολύ καλά ισπανικά. Εγώ πάλι μόλις είχα πάει και ακόμη μάθαινα. Παρόλαυτα τα εν λόγω άτομα μιλούσαν γαλλικά συνεχώς μπροστά μου και μπροστά σε άλλα άτομα που δεν ήξεραν γαλλικά.
Ένα παράδειγμα που δε θα το ξεχάσω ποτέ είναι ένα ζευγάρι γάλλων που γνώρισα στην Κολομβία, μέσω κοινής γνωστής, έτυχε ένα βράδυ να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι. 3 γάλλοι με πολύ καλά ισπανικά κι εγώ. Οι τύποι απλά δε σταμάτησαν να μιλάνε γαλλικά. Και είμαι άνθρωπος που δεν κολλάω, και σουαχίλι να μιλάς, θα προσπαθήσω να πιάσω κάποιες λέξεις και να μπω στο θέμα. Προσπαθούσα λοιπόν μάταια με όσες λέξεις έπιανα να σχολιάσω στα ισπανικά και ήταν λες και ήμουν φάντασμα. Σε κάποια φάση κουράστηκα κι έφυγα. Τότε θυμήθηκαν να μου ζητήσουν συγγνώμη (πάλι καλά!). Όχι, δεν ήταν η εξαίρεση, το βίωσα και σε άλλες περιπτώσεις απλά τότε ήταν πολύ έντονο.
Επίσης γενικά θεωρώ ωραίο να προσπαθεί κάποιος να μιλήσει στη γλώσσα σου και το κάνω πάντα όταν είμαι σε άλλη χώρα. Ε, στη Γαλλία μόνο σφαλιάρα δεν έφαγα όσες φορές προσπάθησα να παραγγείλω στα γαλλικά.
Είμαι οφφ-τοπικ και σταματάω. Ελπίζω να την πάρει τη μεγάλη απόφαση ο φίλος για τη μετοίκηση στη Γαλλία και να περάσει τέλεια (και μη με ακούς, τσοπάνα είμαι, μόνο τα πρόβατά μου συμπαθώ ).