Μπορείς να δοκιμάσεις το esta είτε τώρα ή σε έξη μήνες. Όσο αργότερα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να εγκριθεί.Καλησπέρα σας, έκανα κι εγώ τη μεγαλη βλακεια να ζητησω τουριστική βίζα για 4μηνες και μου την απέρριψαν, παρόλο που έδειξα στην κυρία που δίνουμε τα έγγραφα την αίτηση για αναπληρώτρια δασκάλα καθώς περιμένω πρόσληψη στο δημόσιο σχετικά σύντομα.Είχα την απερισκεψία να μην το ψάξω αρκετά καθώς οι πληροφορίες της πρεσβείας ήταν απόλυτα ενθαρρυντικές για απλή τουριστική βίζα.
Απλά είμαι πολύ απελπισμένη και απογοητευμένη και ήθελα μια συμβουλή απ όποιον γνωρίζει η έχει αντιμετωπίσει ίδια κατάσταση για το πότε θα ήταν προτιμότερο να κάνω αίτηση για ESTA ώστε να έχω περισσότερες πιθανότητες για θετική απάντηση,σε 1,2,3μηνες;;θα ήθελα βέβαια πολύ να βρισκόμουν εκεί τα Χριστούγεννα!!!
Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά - εκτός από το ότι το τουριστικό γραφείο θα είναι πιο ακριβό.Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Σκέφτομαι να το δοκιμάσω σε 2-3μήνες καλύτερα μιας και προς το παρόν κάνω μαθήματα κατ οίκον αλλά ξέρω πως αυτό δ μπορεί ν αποδειχθει (για 2η αίτηση βίζας). Ξέρετε αν θα ήταν πιο σίγουρη η έγκριση ESTA μέσω τουριστικού γραφείου;;
Α ωραία..κ γω ειχα κρυφη ελπίδα ότι θα πήγαινα εστω για 10μερες με τουριστικο για τα Χριστουγεννα..είναι ο φίλος μου εκει εδω κ 7μηνες!!οποτε καταλαβαίνετε πόσο πραγματικά ανάγκη έχω να πάω..αυτός έχει βρει δουλεια σε μεγάλη εταιρεια και δ γίνεται να πάρει άδεια από τωρα..έχω εκνευριστεί πολύ με τον εαυτό μου που δεν το έψαξα περισσότερο αλλά όσο και να στενοχωριέμαι δε θ αλλάξει κάτι μέχρι να κάνω το ESTA κ παρω αλλη πίκρα...Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά - εκτός από το ότι το τουριστικό γραφείο θα είναι πιο ακριβό.
Καλησπέρα σας, είχα κ γω την ίδια ατυχία μ εσας και ήθελα να ρωτήσω τελικά τι απάντηση είχατε με το ESTA καταφέρατε να ταξιδέψετε;;κ μετά από πόσο καιρό κάνατε αίτηση για ESTA αφού σας απέρριψαν την αίτηση για βίζα;;23 είμαι δεν έχω σύζυγο/παιδιά...
Να το δοκιμάσω το ESTA αλλά σκέφτομαι οτι είναι "ρυψοκύνδινο" απο την άποψη οτι αν εγκριθεί και κάνω το ταξίδι με το που φτάσω θα μου πουν γύρνα πίσω αφού δεν έκγριθηκε η visa...
Αν ήθελες να μείνεις στις ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα θα μπορούσες ίσως να είχες ζητήσει B-2 βίζα για cohabiting partner, εφόσον ζούσατε μαζί με τον φίλο σου στο παρελθόν. Το Foreign Affairs Manual κάνει ειδικά μνεία για αυτήν την κατηγόρια στο 9 FAM 41.31 N14.4 παρόλο που οι προξενικοί υπάλληλοι συχνά αγνοούν τη συγκεκριμένη διάταξη.Α ωραία..κ γω ειχα κρυφη ελπίδα ότι θα πήγαινα εστω για 10μερες με τουριστικο για τα Χριστουγεννα..είναι ο φίλος μου εκει εδω κ 7μηνες!!οποτε καταλαβαίνετε πόσο πραγματικά ανάγκη έχω να πάω..αυτός έχει βρει δουλεια σε μεγάλη εταιρεια και δ γίνεται να πάρει άδεια από τωρα..έχω εκνευριστεί πολύ με τον εαυτό μου που δεν το έψαξα περισσότερο αλλά όσο και να στενοχωριέμαι δε θ αλλάξει κάτι μέχρι να κάνω το ESTA κ παρω αλλη πίκρα...
Πάντως κ πάλι σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!!
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ θα το ψάξω αν γίνεται να κάνω κατι τωρα..ειμαστε 5,5χρόνια μαζι εφυγε για να βρει δουλεια γιατι εδω ανεργια!!εχει υπηκοοτητα κ ελεγα να παω κ γω αργοτερα αρχικα για λιγο κ αφου παντρευομασταν κ εβγαινε η βιζα μου, για δουλεια σ ελληνικο σχολειο καθως γνωριζω ανηκουν στην εκκλησια.Πραγματικα αυτη τη στιγμη μου αρκει κ 1βδομαδα!!Αν ήθελες να μείνεις στις ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα θα μπορούσες ίσως να είχες ζητήσει B-2 βίζα για cohabiting partner, εφόσον ζούσατε μαζί με τον φίλο σου στο παρελθόν. Το Foreign Affairs Manual κάνει ειδικά μνεία για αυτήν την κατηγόρια στο 9 FAM 41.31 N14.4 παρόλο που οι προξενικοί υπάλληλοι συχνά αγνοούν τη συγκεκριμένη διάταξη.
Απ ότι διάβασα πρέπει ν αποδείξεις ότι έχεις μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα που δ θα εγκαταλείψεις κ να πληρείς τις προϋποθέσεις για βιζα Β2,ενώ εμένα μου έδωσαν χαρτί κ σύμφωνα με το 214(b) δεν τις πληρώ,άρα πάει κ αυτο...Αν ήθελες να μείνεις στις ΗΠΑ για μεγάλο διάστημα θα μπορούσες ίσως να είχες ζητήσει B-2 βίζα για cohabiting partner, εφόσον ζούσατε μαζί με τον φίλο σου στο παρελθόν. Το Foreign Affairs Manual κάνει ειδικά μνεία για αυτήν την κατηγόρια στο 9 FAM 41.31 N14.4 παρόλο που οι προξενικοί υπάλληλοι συχνά αγνοούν τη συγκεκριμένη διάταξη.
Το προηγούμενο σχόλιο μου δεν σε αφορά εφόσον μιλάμε για πολίτη ΗΠΑ. Σχετικά με το ΙΝΑ 214(b) - ανάλογα με το τι βίζα ζητάς, ο προξενικός υπάλληλος είναι περισσότερο ή λιγότερο αυστηρός. Για παράδειγμα, για τουριστική βίζα για έλληνες, οι απορρίψεις με το 214(b) πέφτουν βροχή, ενώ για φοιτητικές βίζες, όπου πάλι ισχύει το 214(b), η απόρριψη είναι πολύ σπάνια.Απ ότι διάβασα πρέπει ν αποδείξεις ότι έχεις μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα που δ θα εγκαταλείψεις κ να πληρείς τις προϋποθέσεις για βιζα Β2,ενώ εμένα μου έδωσαν χαρτί κ σύμφωνα με το 214(b) δεν τις πληρώ,άρα πάει κ αυτο...
μονο προσευχη μου έμεινε να κάνω.Πάλι χίλια ευχαριστω για τις συμβουλές σας!θα πρεπε να χα μεριμνήσει νωρίτερα..