Έχετε καμία πρόταση για 3ημερο σε κάποιο χειμωνιάτικο και χιονισμένο, παραδοσιακό και πανέμορφο χωριουδάκι στις Άλπεις? Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά τέτοια χωριουδάκια όχι τόσο τουριστικά στα οποία θα σε μαγεύει το τοπίο και όχι μόνο...
Eυρηκα, εύρηκα, τις φωτό από το μικρό αλλά εντυπωσιακό και αξέχαστο αλπικό βουνό, δίπλα στο βαυαρικό παλάτι το Λουδοβίκου το μυθικό!Αγαπητέ Χρίστο,
το Τεγκελμπεργ ειναι ακριβώς δίπλα απο το παλάτι.
Θυμαμαι το 2001, εντελώς τυχαια το επισκεφτήκαμε εγώ και ο κολλητός μου με το αυτοκίνητο που ειχαμε ενοικιάσει μέρες πριν.
Αφου επισκεφτήκαμε το πρωι το παλάτι του Λουδοβίκου το πρωι κατα το μεσημεράκι σκεφτηκαμε "τι κανουμε τώρα" και ο δρομος μας έβγαλε εντελώς τυχαία σε αυτο το αλπικό βουνο.
Σε αυτό το λινκ υπάρχει χαρτης με την οδικη προσελευση του βουνού!
http://www.tegelbergbahn.de/190.0.html
Για να το βρεις στους χάρτες σου δώσε το ονομα του πλησιέστερου χωριού ονόματι Schwangau. Και απο κει ειναι 1-2 χιλιομετρα. Υπάρχει φυσικά και σχετική σήμανση!
Θυμάμαι οτι ηταν σκετη απολαυση να απολαμβάνεις ενα ποτήρι βαυρέζικης μπύρας και ενα σνίτσελ με τηγανιτες πατάτες και την πανοραμική θέα μιας χιονισμένης πεδιάδας με λίμνη απο κάτω...
Το μυστικό ειναι να πετύχεις σε καλό καιρό, δηλαδή ήλιο, εστω και με δόντια αν προκειται για χειμώνα και ξαστεριά! Η θέα από ψηλά ειναι το κάτι αλλο!
Αξέχαστη αλπική αποδραση!!!
Υ.Γ.: Φωτο απο Τεγκελμπεργκ ψάχνω να βρώ!
Συμφωνω απολυτα...Και ουτε ενα καμμενο δεντρο!!!!!!!!Αχ αυτα ειναι μερη.
Και μετα μου λενε φιλοι..'ελα να παμε στα ελληνικα βουνα εκδρομη"
Ουτε δεκαρα δεν δινω πλεον!Τα μπουχτισα τοσα χρονια πια.