• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Άγονη και απομονωμένη...

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
"Μέσω Τουρκίας έλληνες και ξένοι τουρίστες θα επισκέπτονται πλέον τα νησιά της άγονης γραμμής, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, μετά τη διακοπή και επισήμως των δρομολογίων των πλοίων G.A. FERRIES, λόγω οφειλών περίπου 9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο δήμαρχος Σύμης ανέφερε ότι επί της ουσίας το νησί δεν έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο δήμαρχος Λειψών απείλησε με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού όπως είπε, "η ακτοπλοΐα είναι δημόσιο αγαθό".

Από πλευράς υπουργείου ο Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού κ. Αθανάσιος Μπούσιος διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η Κάρπαθος θα εξυπηρετείται σύντομα από το πλοίο "Πρέβελη", ενώ τα νησιά Σίκινος και Φολέγανδρος θα εξυπηρετηθούν με απευθείας ανάθεση.

Οι 800 ναυτικοί που απασχολεί η G.A FERRIES προγραμματίζουν την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ο πλοιοκτήτης κ. Αγούδημος απειλεί με απολύσεις εάν δε λάβει από το υπουργείο τα οφειλόμενα χρήματα."

www.skai.gr

No comments! :roll:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μπραβο τους...ας διωξουμε κ τους Ελληνες απο εκει αν ειναι...μπραβο...

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ε,κοιτα αν δεν πηγαινει πια κανενα ελληνικο πλοιο εκει ,δυο περιπτωσεις υπαρχουν ."η να μεινουν απεναντι η' να πεθανουν οι ανθρωποι.διαλεγουν και παιρνουν!μην ειμαστε και αχαριστοι το κρατος τους δινει το δικαιωμα επιλογης !

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ουτως ή αλλως οι περισσοτεροι κατοικοι της αγονης γραμμης, οταν χρειαζονται φαρμακα, γιατρο κλπ πολλοι πανε Τουρκια...γιατι αν περιμενουν αλλιως....αντε με κανα super-puma και αν...

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Θα έπρεπε να ντρέπονται (το λιγότερο)!
Να θέλεις δηλαδή να πας στο νησί σου και να πρέπει να πηγαίνεις μέσω Τουρκίας! Και μετά μας ενοχλεί όταν οι γείτονες διεκδικούν τα νησιά μας...
Τι να πει κανείς πια... :(

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
"Μέσω Τουρκίας έλληνες και ξένοι τουρίστες θα επισκέπτονται πλέον τα νησιά της άγονης γραμμής, ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, μετά τη διακοπή και επισήμως των δρομολογίων των πλοίων G.A. FERRIES, λόγω οφειλών περίπου 9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο δήμαρχος Σύμης ανέφερε ότι επί της ουσίας το νησί δεν έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση εδώ και πολύ καιρό, ενώ ο δήμαρχος Λειψών απείλησε με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού όπως είπε, "η ακτοπλοΐα είναι δημόσιο αγαθό".

Από πλευράς υπουργείου ο Α΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού κ. Αθανάσιος Μπούσιος διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι η Κάρπαθος θα εξυπηρετείται σύντομα από το πλοίο "Πρέβελη", ενώ τα νησιά Σίκινος και Φολέγανδρος θα εξυπηρετηθούν με απευθείας ανάθεση.

Οι 800 ναυτικοί που απασχολεί η G.A FERRIES προγραμματίζουν την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς ο πλοιοκτήτης κ. Αγούδημος απειλεί με απολύσεις εάν δε λάβει από το υπουργείο τα οφειλόμενα χρήματα."

www.skai.gr

No comments! :roll:
γιατί no comments? comment και παραcomment..
κι εγω θελω να σταματησει η απαραδεκτη κατάσταση του νησιού μου. θέλω το superfast 11 στο πρωινό και το Olympia Palace στο βραδυνό. δημόσια αγαθά δεν είναι? α και αντικατάστασή του από το Cruise Europa τον οκτώβριο.
το Πρέβελη ξεκινά σήμερα. http://www.theseanation.gr/news/ferries/avrio-ksekina.htm

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Όπως είδες Samion, δεν άντεξα και το σχολίασα τελικά.
Τουλάχιστον (απ' ότι είδα) για Κάρπαθο θα μειωθούν οι ώρες ταξιδιού..
Με τα άλλα νησιά μας όμως τι θα γίνει? :roll:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όπως είδες Samion, δεν άντεξα και το σχολίασα τελικά.
Τουλάχιστον (απ' ότι είδα) για Κάρπαθο θα μειωθούν οι ώρες ταξιδιού..
Με τα άλλα νησιά μας όμως τι θα γίνει? :roll:
μεγάλη συζήτηση η άγονη. δεν με φτάνει κι ο χρόνος. όλοι θέλουν σύνδεση με Πειραιά. και έχουν και προτίμηση σε εταιρείες (http://rodiaki.gr/v3/index.asp?archive=450&page=15), λες και υπήρχε αξιόπιστη λύση εκτός από τη GA. αν ήμουνα στην άγονη θα ζητούσα αξιόπιστη σύνδεση, συνεχή, με νησί κόμβο. κάθε μέρα οι Λειψοί με Πειραιά, κάθε μέρα η Κάρπαθος, Κάσος. ε δεν είναι όλα τόσο εύκολα. ας δούμε πως θα εξυπηρετηθεί αυτη η άγονη με άλλη εταιρεία τώρα. και στην Ιταλία τα ίδια και χειρότερα γίνονται..

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
ουτως ή αλλως οι περισσοτεροι κατοικοι της αγονης γραμμης, οταν χρειαζονται φαρμακα, γιατρο κλπ πολλοι πανε Τουρκια...γιατι αν περιμενουν αλλιως....αντε με κανα super-puma και αν...

Να ερχόταν το ελικόπτερο, καλά θα ήτανε...Εδώ υπάρχει ακριτικό νησί (τελευταίο προπύργιο της Ελλάδας που με τα δόντια κρατάει υψωμένη τη σημαία μας...) χωρίς καθόλου ιατρικά μηχανήματα. Σε περασμένες δεκαετίες (τότε που άλλοτε υπήρχε κι άλλοτε όχι αγροτικός γιατρός στο νησί) ο παππάς αναγκάστηκε δυο φορές να φορτώσει άνθρωπο που κινδύνευε (τη μια φορά με κομμένη αρτηρία...) στο φουσκωτό του και να τρέξει στην Τουρκία απέναντι. Και τις δυο φορές οι άνθρωποι σώθηκαν, και τις δυο φορές ο παππάς πέρασε από δίκη (και αθωώθηκε πανηγυρικά, αφού ξεσηκώθηκε ολόκληρη η ομογένεια...), επειδή, άκουσον άκουσον, 'δυσφήμισε τη χώρα μας στο εξωτερικό'.........Από κει και πέρα, τι να πει κανείς.....

Traveller

Member
Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό θα κάνω 2 παρατηρήσεις...

Πρώτον, γιατί ντε και καλά είναι ξεφτύλα να ψωνίζουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την πολλή κοντινή Τουρκία οι κάτοικοι του Καστελόριζου π.χ? Αν είμαι άρρωστος και νοσοκομείο υπάρχει μισή ώρα μακριά γιατί πρέπει να περιμένω το αεροπλάνο ή τον σκυλοπνίχτη για να φτάσω στην Ρόδο? Θα θιχτεί η εθνική μου υπερηφάνεια ή θα γίνει ρεζίλη η χώρα μου που δεν υπάρχει νοσοκομείο σε ένα μικρό ακριτικό νησί? Δεν την καταλαβαίνω αυτή την νοοτροπία... Δεν νομίζω σε καμμιά περίπτωση να θίγετε η Ελληνικότητα των νησιών μας αν ο τρόπος πρόσβασης γίνετε πιό εύκολα από την γείτονα χώρα... που είναι το μεμπτό... το Καστελόριζο είναι μισή ώρα από την Τουρκία και 4-5 ώρες από την Ρόδο... τι προτείνετε να γίνει δηλαδή?

Δεύτερον... η λύση όπως είπε ο Samion είναι η σύνδεση των μικρών νησιών με ένα νησί κέντρο... αυτό πρέπει να απαιτήσουν οι κάτοικοι να γίνετε σε καθημερινή βάση χειμώνα - καλοκαίρι και όχι να ζητούν παράλογα πράγματα όπως καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά...

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μεγάλη συζήτηση η άγονη. δεν με φτάνει κι ο χρόνος. όλοι θέλουν σύνδεση με Πειραιά. και έχουν και προτίμηση σε εταιρείες (http://rodiaki.gr/v3/index.asp?archive=450&page=15), λες και υπήρχε αξιόπιστη λύση εκτός από τη GA. αν ήμουνα στην άγονη θα ζητούσα αξιόπιστη σύνδεση, συνεχή, με νησί κόμβο. κάθε μέρα οι Λειψοί με Πειραιά, κάθε μέρα η Κάρπαθος, Κάσος. ε δεν είναι όλα τόσο εύκολα. ας δούμε πως θα εξυπηρετηθεί αυτη η άγονη με άλλη εταιρεία τώρα. και στην Ιταλία τα ίδια και χειρότερα γίνονται..
αξιοπιστη λυση η σαπιοεταιρια του σαπιοαγουδημου??
ελπιζω να βρεθει καποια λυση γρηγορα, απο καποια εταιρια που να ειναι οντως αξιοπιστη!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αξιοπιστη λυση η σαπιοεταιρια του σαπιοαγουδημου??
ελπιζω να βρεθει καποια λυση γρηγορα, απο καποια εταιρια που να ειναι οντως αξιοπιστη!
αξιοπιστη δεν ειναι η Ανεκ?που εδενε το πλοιο τηs παλιοτερα για 3-4 μηνεs...η τα "γρηγορα" που δενουν εξαμηνο+..
ο κυριοs Μακηs τουλαχιστον παει ολο το χρονο. κι εγω ακουω GA και τρεχω αλλα στην αγονη ειναι αλλιωs τα πραγματα. εγω θελω να δω τι θα γινει οταν το Πρεβελη θα παει για επισκευη (τριμηνου+..)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom