Άγιος Μαρίνος vs Ανδόρρα

Άγιος Μαρίνος vs Ανδόρρα

• Total voters
    18

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Είναι χτισμένο με ψηλά κτιρια μόνο το κομμάτι που είναι όπως κατεβαίνεις για να επιστρέψεις Ιταλία ,εκεί που έχουν ξεμείνει μαγαζιά με ηλεκτρικά είδη (μάλλον από τότε που ήταν φτηνά)..
Εκεί έχει όντως λίγες άσχημες πολυκατοικίες αλλά νομίζω δεν συγκρίνεται με την Ανδόρα
Επίσης έχει το Ουνεσκο κομμάτι του που είναι παραμυθένιο. Και τα μουσεία για τέτοιο μικρό κρατίδιο είναι αξιόλογα.
Στη πρώτη φωτογραφία που έχεις βάλει φαίνεται όλο το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο και είναι όλο χτισμένο με κτίρια όχι και τόσο καλόγουστα κατα τη γνώμη μου. Τα σαλέ που είναι χτισμένα κατα μήκος των κεντρικών αρτηριών στην Ανδόρρα είναι πιο εκλεπτυσμένα και έχουν μία αρμονία με τη φύση (ξύλο, πέτρα). Το υπόλοιπο κρατίδιο είναι φουλ στα δάση, με πολύ οργανωμένα περιπατητικά μονοπάτια και πανέμορφα τοπία!
Στην Ανδόρρα αξίζει να πας για όλο το υπόλοιπο κρατίδιο πλην της πρωτεύουσας και στο Σαν Μαρίνο αξίζει να πας για τη πόλη του Σαν Μαρίνο μόνο.

alma

Member
Στη πρώτη φωτογραφία που έχεις βάλει φαίνεται όλο το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο και είναι όλο χτισμένο με κτίρια όχι και τόσο καλόγουστα κατα τη γνώμη μου. Τα σαλέ που είναι χτισμένα κατα μήκος των κεντρικών αρτηριών στην Ανδόρρα είναι πιο εκλεπτυσμένα και έχουν μία αρμονία με τη φύση (ξύλο, πέτρα). Το υπόλοιπο κρατίδιο είναι φουλ στα δάση, με πολύ οργανωμένα περιπατητικά μονοπάτια και πανέμορφα τοπία!
Στην Ανδόρρα αξίζει να πας για όλο το υπόλοιπο κρατίδιο πλην της πρωτεύουσας και στο Σαν Μαρίνο αξίζει να πας για τη πόλη του Σαν Μαρίνο μόνο.
Ειναί πολυ μικροτερης εκτασης το Σαν Μαρίνο,οπότε η πόλη του παίζει μεγάλο ρόλο...οι άλλοι δήμοι είναι μικρούτσικοι...η Ντογκάνα που ειναι δίπλα στην Ιταλία δεν λεει κάτι όντως
Αλλά το ιστορικό κέντρο κ το όρος Τιτανο που ειναι κ μνημεία Ουνέσκο συν τα μουσεια αποζημιώνουν για όλα...

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ειναί πολυ μικροτερης εκτασης το Σαν Μαρίνο,οπότε η πόλη του παίζει μεγάλο ρόλο...οι άλλοι δήμοι είναι μικρούτσικοι...η Ντογκάνα που ειναι δίπλα στην Ιταλία δεν λεει κάτι όντως
Αλλά το ιστορικό κέντρο κ το όρος Τιτανο που ειναι κ μνημεία Ουνέσκο συν τα μουσεια αποζημιώνουν για όλα...
Το ίδιο πράγμα λέμε :)

connosp

Member
Ψήφισα Ανδόρα, πήγα τον 8/1984 μάλιστα είχα βρει τζην παντελόνι levis όταν τα έραβαν στην Καλαμάτα....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Βουνίσιο είναι πάντως και το Σαν Μαρίνο..
Ναι, τόσο βουνίσιο που ακόμα κι εγώ, ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης, έχω πατήσει στο ψηλότερο σημείο του.

Λοιπόν, έχω πάει και στις 2 χώρες από 2 φορές, το Σαν Μαρίνο είναι πιο "κουκλίστικο", αλλά είναι τρομερά λίγο. Αν έχετε 2 ώρες, πάτε Σαν Μαρίνο. Αν έχετε 2 μέρες, πάτε Ανδόρρα - όχι ότι είναι κάτι άχαστο, δηλαδή, αλλά τουλάχιστον έχει πέντε πράγματα να κάνεις.... και θα ξαναπάω δηλαδή, γιατί την τελευταία φορά (1 Απριλίου φέτος) η κοιλάδα Madriu-Perafita-Claror (που είναι και world heritage) ήταν ακόμα κλειστή για επισκέπτες λόγω χιονιού. Η ψήφος στην Ανδόρρα λόγω βουνών.

alma

Member
Αν ψάχνεις το ψηλότερο βουνό είναι στην Ανδόρα.Το τοπίο σαφώς κ είναι ορεινό στο Σαν Μαρίνο...

Αναφέρεται κιόλας ως "MOUNTAIN HAVEN".

Στη wiki το ψηλότερο... βουνό της Ολλανδίας το δίνει 322.4 μέτρα πάντως.
Του Αγίου Μαρίνου 739 ....

Last edited:

panpan

Member
Όσοι είναι παλιοί στο φόρουμ ξέρουν την απάντηση μου στην ερώτηση,Να πάμε ημερήσια Ανδόρρα; Πάντα έχω πει όχι 🙂↔.
Να κάνεις 2.5 -3 ώρες διαδρομής και άλλο τόσο να γυρίσεις και να κυκλοφορήσεις σε μια πόλη αδιάφορη για ψώνια είναι' του ματς' που λένε και στο χωριό μου.Αν όμως είναι για να μείνεις αλλάζει το σκηνικό. Έχει μονοπάτια, πίστες του σκι, λίμνες, ποτάμια, σαλέ για διαμονή, φαγητό να φας και να έχεις την εντύπωση ότι κάτι ξέχασαν να σου χρεώσουν στον λογαριασμό. Κόσμο απίστευτα φιλικό. Και έχω αυτήν την άποψη γιατί έχω πάει εκατοντάδες φορές,τις περισσότερες ήταν για επαγγελματικούς λόγους. Από την άλλη το σαν Μαρίνο είναι σχετικά όμορφο αν πας για λίγες ώρες. Έχω περάσει 4 φορές.Την τελευταία φορά είχα αποφασίσει να μείνω για δύο βραδιές. Αν δεν έφευγα μετά την πρώτη βραδιά πιστεύω ότι θα με έπιανε κατάθλιψη. Στην Ανδόρρα θα πάω και θα ξαναπάω. Στο Σαν Μαρίνο όχι. Ούτε και αν με απαγάγουν. Θα το σκάσω.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ανδόρρα με τα χίλια!
Ο Άγιος Μαρίνος δε με χάλασε, ούτε ενθουσιάστηκα όμως. Ήμουν έφηβη όταν είχα πάει, με μικρή ταξιδιωτική εμπειρία, νομίζω ότι αν πήγαινα τώρα θα μου ήταν ακόμα πιο αδιαφορος.
Στην Ανδόρρα μου άρεσε πολύ η φύση της και τα βουνά της. Πήγαμε σε χωριουδάκια, κάναμε hiking, την γυρίσαμε αρκετά για το 3ημερο που βρεθήκαμε εκεί.
Νομίζω ότι πολύς κόσμος κάνει το λάθος και πηγαίνει μονοήμερη στην Andorra La Vella (είτε για τη φάση, είτε μόνο και μόνο για να βάλει πινέζα) κι εν τέλει αδικεί το κρατίδιο, επειδή η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με τις κοντινές πόλεις (είτε μιλάμε για Βαρκελώνη, είτε για τη Χώρα των Βάσκων, είτε για Γαλλία) δεν αξίζει ιδιαίτερα. Είναι απλά συμπαθεστατη ως βάση για εξορμήσεις στα βουνά.

Το λες και σουρεάλ αυτό!
Και για μένα θα μπορούσε να είναι σουρεάλ κανείς να έχει πάει σε πάνω από δυο βουνά και να βρίσκει τη φύση της Ανδόρρας υπέροχη, αλλά γούστα είναι αυτά, ο καθένας με τις εμπειρίες του και το προσωπικό του γούστο.
Το υπόλοιπο κρατίδιο είναι χτισμένο μέχρι εκεί που δεν πάει και ξεπερνάει σε ασχήμια και τα μπετά της Ανδόρρα.
Κι απ' ό,τι φαίνεται δεν είμαι καν μετρ του σουρεαλισμού, μάλλον μαθητούδι είμαι ακόμη. :haha:
Πάντως, γενικότερα, αυτό που η πόλη της Ανδόρρας είναι έστω συμπαθητική και μας χαλάνε οι ελληνικές πόλεις που είναι ένα "μαύρο χάλι", η "χαρά της γκρίζας πόλης", "μπετό στο μπετό" το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον στο πώς κρίνουμε τα "δικά μας" σε σύγκριση με τα "ξένα". Ομοίως για τα μέτρια σαλέ κατά μήκος όλης της χώρας (η Αράχωβα είναι Σαν Μόριτς μπροστά της).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom