kanaliotis
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Ναί,μπορείς να ηρεμήσεις. Βεβαίως το οτι η πλειοψηφία τους ψηφισε είναι για να ανησυχίσεις.:roll:πες μου σε παρακαλώ ότι κάνεις πλάκα τώρα... να ηρεμήσω
Ναί,μπορείς να ηρεμήσεις. Βεβαίως το οτι η πλειοψηφία τους ψηφισε είναι για να ανησυχίσεις.:roll:πες μου σε παρακαλώ ότι κάνεις πλάκα τώρα... να ηρεμήσω
Τι σχεση εχουν τωρα αυτα τα δυο; Ειμαι υπερ της καρτας του πολιτη.Tripakia, για πες μου σε παρακαλώ. Το πανώ στον περιφεριακό στην γεφυρα της Τουμπας, που γράφει "οχι στα μεταλλεία στη Χαλκιδική" , εσύ το κρέμασες?
Αν ναι, μήπως κρέμασες και το άλλο δίπλα που γράφει "οχι, στην κάρτα του πολίτη"?
θα ψαξω ενα τελειο αρθρο απο τον ριζοσπαστη σχετικα για το θεμα που δικαιωνει τον tripakiaΦιλε τριπακια, ζουμε σε ενα δημοκρατικο κρατος που δεν εχει καμια σχεση κατα εσενα με το κρατος του Κανταφι που βομβαρδιζει το λαο του.
Αν λοιπον η Δημοκρατια μας εχει αποφασισει οτι αυτη η επενδυση ειναι προς οφελος του ελληνικου λαου οφειλεις να το δεχθεις και να μην βαζεις το δικο σου συμφερον πανω απο το συλλογικο.
Ελπιζω να πραγματοποιηθει η επενδυση που θα βοηθησει στην αναπτυξη της ελληνικης οικονομιας και παραλληλα θα αποτελεσει ακομη ενα γερο θεμελιο της Δημοκρατιας μας.
Για ολα αυτα που λες εκανα πλακα τον τριπακια και φυσικα ειρωνευομαι!θα ψαξω ενα τελειο αρθρο απο τον ριζοσπαστη σχετικα για το θεμα που δικαιωνει τον tripakia
οσο για την δημοκρατια αν πιστευεις οτι υπαρχει σε αυτη την χωρα
....δεν ειμαι σιγουρος. η αστικη δημοκρατια εχει διαφορετικους νομους
φτανει να δεις την επικαιροτητα..!!!!
ειναι οφελος για τους λιγους οσο για την περιοχη ???
θα υπαρξει ολοκληρωτικη καταστροφη
Καλά, με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Πιστεύεις ειλικρινά ότι εάν η Ελλάδα είχε "τεράστιο" ορυκτό πλούτο ότι θα τον αφήναμε/αφήνανε να κάθετε? Ότι κερδοφόρα ορυκτά έχει η Ελλάδα έχουν ήδη γίνει tapped in. Αυτό ήταν. Δεν έχει άλλο.3. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας -μιας και είμαστε η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα στην ΕΕ, η χώρα με το μεγαλύτερο συγκρότημα παραγωγής νικελίου στην ΕΕ (ΛΑΡΚΟ), χώρα με κοιτάσματα ουρανίου, πετρελαίου, χρυσού - είναι τεράστιος.
Εμένα πάντως με ενδιαφέρει ο πλούτος που παράγεται στην χώρα μου να να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και όχι των πολυεθνικών συμφερόντων από όπου κι αν προέρχονται.
Κατά αρχήν δεν κοιμάμαι από κανένα πλευρό γιατί ακριβώς δεν "κοιμάμαι" . Αν η Ελλάδα δεν είχε ορυκτό πλούτο δεν θα ξεσάλωναν στο Αιγαίο οι Τούρκοι για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του. Όσο για τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας το αν έχει αξιοποιηθεί πλήρως ή όχι άφησε το να το κρίνουν αυτοί που γνωρίζουν , οι οποίοι σίγουρα δεν συμφωνούν μαζί σου ειδάλλως δεν θα πίεζαν για ξεπούλημα τεράστιων κρατικών εκτάσεων για εκμεταλλεύσεις οι οποίες δεν θα είναι ξενοδοχεία. Συνωμοσιολόγος δεν είμαι σε καμία περίπτωση αλλά τα βέβαια αποθέματα βωξίτη της Ελλάδας ανέρχονται περίπου σε 130.000.000 τόννους και η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 2.400.000 τόννους. Οι εξαγωγές ελληνικού βωξίτη ξεπερνούν τα 30 εκατ. ? ετησίως και ναι είμαστε μία από τις πιο σημαντικές βωξιτοπαραγωγικές χώρες όχι μόνο στην ΕΕ αλλά παγκόσμια. Σίγουρα δεν θα υπάρχουν για πάντα αλλά μέχρι τώρα μην ανησυχείς λεφτά μπορει να μην έχουμε κατά την γνωστή ρήση του ΓΑΠ αλλά ορυκτό πλούτο έχουμε.Καλά, με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Πιστεύεις ειλικρινά ότι εάν η Ελλάδα είχε "τεράστιο" ορυκτό πλούτο ότι θα τον αφήναμε/αφήνανε να κάθετε? Ότι κερδοφόρα ορυκτά έχει η Ελλάδα έχουν ήδη γίνει tapped in. Αυτό ήταν. Δεν έχει άλλο.
Επίσης αυτή καραμέλα με το βωξίτη είναι πλέον γνωστή [FYI ξέρεις πόση είναι η παραγωγή/κοιτάσματα βωξίτη στην Ελλάδα και πόση παγκόσμια?] αλλά στην Ελλάδα οι θεωρίες συνωμοσίας μια χαρά κρατούν.
Εάν το premise σου είναι ότι πολυεθνικές=κακές και πολυεθνικές εναντίων του λαού τότε απλά πρέπει να μεγαλώσεις (πως αντιδράς στο σενάριο δηλαδή κρατικής πολυεθνικής?).
Τόσα χρόνια η μεγαλομανία των Ελλήνων τους έφτασε εδώ που είναι τώρα. Και θα νόμιζε κανείς ότι τώρα θα μάθαιναν αλλά και πάλι στα ίδια λούκια έχουν πέσει.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα που θα έπρεπε να κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να προσελκύσει τις κακές πολυεθνικές ή οποιαδήποτε γενικότερη business activity κλείνει τα αυτιά της και τα μάτια της. Αλλά οκ, άσε να φτιαχτούν καλές κρατικές εταιρίες για το καλό του λαού...
Η λογική σου στο να αποδείξεις αν η χώρα σου έχει potentially profitable natural resources sector (και ειδικότερα minerals) είναι βασισμένη στο τι είδους εξωτερική πολιτική ασκεί ο γείτονας σου απέναντι σου?Κατά αρχήν δεν κοιμάμαι από κανένα πλευρό γιατί ακριβώς δεν "κοιμάμαι" . Αν η Ελλάδα δεν είχε ορυκτό πλούτο δεν θα ξεσάλωναν στο Αιγαίο οι Τούρκοι για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του. Όσο για τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας το αν έχει αξιοποιηθεί πλήρως ή όχι άφησε το να το κρίνουν αυτοί που γνωρίζουν , οι οποίοι σίγουρα δεν συμφωνούν μαζί σου ειδάλλως δεν θα πίεζαν για ξεπούλημα τεράστιων κρατικών εκτάσεων για εκμεταλλεύσεις οι οποίες δεν θα είναι ξενοδοχεία. Συνωμοσιολόγος δεν είμαι σε καμία περίπτωση αλλά τα βέβαια αποθέματα βωξίτη της Ελλάδας ανέρχονται περίπου σε 130.000.000 τόννους και η ετήσια παραγωγή ξεπερνά τους 2.400.000 τόννους. Οι εξαγωγές ελληνικού βωξίτη ξεπερνούν τα 30 εκατ. ? ετησίως και ναι είμαστε μία από τις πιο σημαντικές βωξιτοπαραγωγικές χώρες όχι μόνο στην ΕΕ αλλά παγκόσμια. Σίγουρα δεν θα υπάρχουν για πάντα αλλά μέχρι τώρα μην ανησυχείς λεφτά μπορει να μην έχουμε κατά την γνωστή ρήση του ΓΑΠ αλλά ορυκτό πλούτο έχουμε.
Μια χαρά ηλικία έχω και ευτυχώς παρότι αν και δεν είμαι πιτσιρίκα έχω αντιληφθεί τι παιχνίδια παίζονται εις βάρος μου εδώ και χρόνια και θα σου πρότεινα όσο χρονών κι αν είσαι ποτέ δεν είναι αργά για να τα αντιληφθείς και εσύ. Βεβαίως η αντίληψη είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία και επιδρούν σ΄αυτήν διάφοροι παράγοντες αλλά εδώ σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Τα υπόλοιπα περί μεγαλομανίας των Ελλήνων θα τα αφήσω απλώς ασχολίαστα διότι είμαι κατά των γενικεύσεων . Αν νιώθεις μεγαλομανία ή κάποιοι έστω από τον περίγυρό σου τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.