• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

«Δύσκολες» βίζες: Οι χώρες που δε σε θέλουν

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σε παραπέμπω στην επίσημη σελίδα του κρατους The General Consulate of the Uzbekistan in Greece για να διαπιστώσεις και εσύ τα παραπάνω.
Νομίζω ότι έχει γίνει κάποια παρανόηση: Την επισκέφθηκα τη σελίδα που λες, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι για να επισκεφθείς τη χώρα πρέπει απαραιτήτως να έχεις πρόσκληση. Αυτή που λες είναι η μία περίπτωση, αλλά μπορείς να είσαι και "διερχόμενος" οπότε, μπαίνεις, μένεις μερικές μέρες και βγαίνεις. Κάνω λάθος?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Αγαπητέ babaduma
Κάνεις δυστηχώς λάθος. Βγαίνουν 3 τύποι βίζας 1ον ομαδικά ταξίδια και η βίζα είναι ακριβώς αυτό ομαδική, δηλαδή απαγορεύται να απομακρυνθείς από το γκρούπ (αναφέρεται άλλωστε ρητά στην σελίδα που επισύναψα) και το ταξιδιωτικά γραφεία είναι ντόπια και συγκεκριμένα (ελληνικά απλώς συνεργάζονται-προωθούν), ατομική-ιδιωτική που απαιτείται πρόσκληση από ντόπιο και διπλωματική που όμως δεν μας αφορούν ως τουρίστες. Διάβασε ΟΛΗ την σελίδα και θα δεις ότι τα γράφει μέσα.( Για βίζα τράνζιτ στην οποία αναφέρεσαι θα πρέπει να επιδείξεις στην πρεσβεία αεροπορικό εισιτήριο για την χώρα προορισμού σου το οποίο αποκλείεται να απέχει χρονικά 3-4 ημέρες, αλλά λίγες ώρες ή έστω το πολύ 1 ημέρα).

Traveller

Member
Κορίτσι μου έχω πάει στο Ουζμπεκιστάν αρκετές φορές... δεν παίζει αυτό που λες... μπορείς να πάρεις κανονικότατα τουριστική visa αν έχεις visa support από τοπικό γραφείο ταξιδίων και transit visa 48 ωρών αν τους παρουσιάσεις αεροπορικό εισιτήριο... απλά στο ξαναλέω αν δεν είσαι 100% σίγουρη για κάτι, δεν έχεις πάει δηλαδή η ίδια ή δεν έχεις μιλήσει με τις αρμόδιες αρχές, μην ποστάρεις και μην επιμένεις γιατί μπερδεύεις κόσμο...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Και τι να πάω να κάνω μόνο 48 ώρες στο Ουζμπεκιστάν? Εγώ μιλάω για ταξίδι όχι εκδρομή 48 ωρών. Αν εσύ βολεύεσαι με 48 ώρες θα σου κουνήσω και μαντήλι. Το θέμα το θεωρώ λήξαν από την μεριά μου. Εσύ συνέχισε μόνος σου........ (Αλήθεια γιατί είσαι τόσο εριστικός με όλους , σου βγαίνει μόνο του ή το παλεύεις?)..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και τι να πάω να κάνω μόνο 48 ώρες στο Ουζμπεκιστάν? Εγώ μιλάω για ταξίδι όχι εκδρομή 48 ωρών. Αν εσύ βολεύεσαι με 48 ώρες θα σου κουνήσω και μαντήλι. Το θέμα το θεωρώ λήξαν από την μεριά μου. Εσύ συνέχισε μόνος σου........ (Αλήθεια γιατί είσαι τόσο εριστικός με όλους , σου βγαίνει μόνο του ή το παλεύεις?)..
Ρε συ κοπελιά, ποιές 48 ώρες? ποιό κομμάτι από το:
μπορείς να πάρεις κανονικότατα τουριστική visa αν έχεις visa support από τοπικό γραφείο ταξιδίων
δεν κατάλαβες?

Έχεις πάει ποτέ σε χώρα της πρώην Σοβ. Ένωσης (πλην Βαλτικών, φυσικά)? Σε όλες η ίδια διαδικασία. Παίρνεις κανονικότατη βίζα παρουσιάζοντας ένα Visa Support έγγραφο από εγχώριο ταξιδιωτικό γραφείο (ακόμα κι αν το Visa support είναι η μοναδική υπηρεσία που σου παρέχει το εν λόγω γραφείο). Και όπως σε διαβεβαιώνει άνθρωπος που έχει πάει αρκετές φορές, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περίπτωση του Ουζμπεκιστάν. Όπως ακριβώς σε Ρωσία, Ουκρανία (νομίζω), Λευκορωσία κλπ.

Aυτό που είπαν και μάλλον σε μπέρδεψε, είναι ότι στο Ουζμπεκιστάν υπάρχει επιπλέον και η τράνζιτ βίζα για 48 ώρες, που αν δε σκοπεύεις να μείνεις παραπάνω, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τη χορήγησή της.

Vito

Member
Οσο αφορά τη Ρωσία δεν χρειάζεται να βγάλεις το voucher (visa support) απαραίτητα από ταξιδιωτικό γραφειο..στην περιπτωση μου τους εδειξα απλως μια φωτοτυπια των κρατήσεων των χοστελς που 'εκανα μεσω ιντερνετ..

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Το θέμα το θεωρώ λήξαν από την μεριά μου.
Εστω! Θα απαντήσω και στους σπεύδωντες για βοήθεια, εφόσον καλέσθηκαν δια ταύτα. Οπως προκύπτει από τα αναφερόμενά μου αγαπητέ , μιλώ για τους νόμιμους τρόπους απόκτησης βίζας ανεξάρτητου ταξιδιώτη όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του κράτους και όχι για τις μαιμουδιές του κλασσικού Ελληνα. Λογικό είναι να υπάρχουν παραθυράκια σε όλες τις νομοθεσίες κάποιου κράτους για να ικανοποιηθούν οι εκάστοτε ας τους πούμε κατ' ευφημισμόν τουρίστες. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι νόμοι ή οι προυποθέσεις καταλύονται ή δεν ισχύουν. Οσο για το "αν δεν έχεις πάει δεν μιλάς" να ενημερώσω ότι ούτε στο Λονδίνο έχω πάει, αλλά ξέρω ότι άμα με ρωτήσει κάποιος τι γλώσσα μιλάν στην Αγγλία θα του απαντήσω Αγγλικά, έστω και αν δεν έχω πάει. Η γνώση δεν προκύπτει ξέρεις πάντα από επιτόπια πραγματογνωμοσύνη. Και για ΄να λήξει το θέμα "επίθεσης νέου μέλους" ή "όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμένα δεν μιλάει" σου αναφέρω επικουρικά ότι μπορώ αύριο κιόλας να μπω παράνομα ή με μαιμουδιά ή με λάδωμα σε οποιαδήποτε εσύ χώρα μου υποδείξεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήμουν σαφέστατη και για να μην σε κακοκαρδίσω σου λέω το παρακάτω ρητό προς γνώση και συμμόρφωση "Αυτός που νομίζει οτι ξέρει, δεν ξέρει, αυτός που πιστεύει ότι αγνοεί θα φθάσει στην γνώση"......

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Αγαπητη μου τα πραγματα ειναι πολυ απλα και πολυ νομιμα.
Πας σε ενα ταξιδιωτικο γραφειο, παιρνεις visa support, κλεινεις ξενοδοχειο και ειστηρια και μετα ανεβανεις στην Φιλοθεη, Πινδου 20.
Χρειαζεσαι το διαβατηριο σου, μια ταυτοτητα και 50 usd, το πολυ σε 10 μερες η βιζα θα εχει εκδοθει.
Πιστεψε με αυτος ο τροπος ειναι απολυτα νομιμος

Μην με τρελανετε τελειως, η βιζα που θα εκδοθει απο το Γενικο προξενειο σου ορκιζομαι πως δεν υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ ειναι νομιμη

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το θέμα το θεωρώ λήξαν από την μεριά μου.
Εστω! Θα απαντήσω και στους σπεύδωντες για βοήθεια, εφόσον καλέσθηκαν δια ταύτα. Οπως προκύπτει από τα αναφερόμενά μου αγαπητέ , μιλώ για τους νόμιμους τρόπους απόκτησης βίζας ανεξάρτητου ταξιδιώτη όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα του κράτους και όχι για τις μαιμουδιές του κλασσικού Ελληνα. Λογικό είναι να υπάρχουν παραθυράκια σε όλες τις νομοθεσίες κάποιου κράτους για να ικανοποιηθούν οι εκάστοτε ας τους πούμε κατ' ευφημισμόν τουρίστες. Αυτό όμως σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι νόμοι ή οι προυποθέσεις καταλύονται ή δεν ισχύουν. Οσο για το "αν δεν έχεις πάει δεν μιλάς" να ενημερώσω ότι ούτε στο Λονδίνο έχω πάει, αλλά ξέρω ότι άμα με ρωτήσει κάποιος τι γλώσσα μιλάν στην Αγγλία θα του απαντήσω Αγγλικά, έστω και αν δεν έχω πάει. Η γνώση δεν προκύπτει ξέρεις πάντα από επιτόπια πραγματογνωμοσύνη. Και για ΄να λήξει το θέμα "επίθεσης νέου μέλους" ή "όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμένα δεν μιλάει" σου αναφέρω επικουρικά ότι μπορώ αύριο κιόλας να μπω παράνομα ή με μαιμουδιά ή με λάδωμα σε οποιαδήποτε εσύ χώρα μου επιδείξεις. Θέλω να πιστεύω ότι ήμουν σαφέστατη και για να μην σε κακοκαρδίσω σου λέω το παρακάτω ρητό προς γνώση και συμόρφωση "Αυτός που νομίζει οτι ξέρει, δεν ξέρει, αυτός που πιστεύει ότι αγνοεί θα φθάσει στην γνώση"......
Δεν υπάρχει παρανομία, κανονικός νόμιμος τρόπος εισόδου στη χώρα είναι. Και το αυτό ακριβώς λέει και στο site που παρέθεσες. Στην παράγραφο "Ιδιωτικό (ατομικό) ταξίδι (επίσκεψη)."

Από κει και πέρα, από τη δική μου πλευρά τουλάχιστον, δεν υπάρχει θέμα "επίθεσης νέου μέλους" ή "αν δεν έχεις πάει δε μιλάς". Στο κάτω κάτω ούτε εγώ έχω πάει στο Ουζμπεκιστάν.

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Απλά προς ενημέρωση η Ουκρανία (εδώ καιρό) όπως και Γεωργία,εκτός βέβαια των Βαλτικών χωρών που είναι στην ΕΕ, είναι οι μόνες πρωην Σοβιετικές Δημοκρατίες που δεν θέλουν πλέον βίζα.
Σε ότι αφορά τις αναγραφόμενες δύσκολες χώρες θα μεταφέρω την εμπειρία μου για Ιράν και Β.Κόρεα. Στην πρώτη περίπτωση πρόβλημα ουδέν. Δεν καταλαβαίνω γιατί απορρίφθηκε η βίζα σου ευαγγελία. Για τη Β.Κορεα επίσης το ανέλαβε πλήρως το πρακτορείο και δεν μπλεχτήκαμε καθόλου. Μάλιστα επειδή ήταν κινεζικό πρακτορείο εν Αθήναις, τη παραλάβαμε στην Αθήνα πριν την έναρξη του ταξιδιού....Αλλά το διαβατήριο μπορεί να είχε ταξιδέψει Κίνα (βέβαια το ταξίδι ποτέ δεν έγινε λόγω πλημμύρας.....)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Απ' ότι ξέρω, κι ο ELGEO2 πήγε πριν χρόνια στο Ουζμπεκιστάν - και δεν έκατσε μόνο 48 ώρες. Δεν ξέρω αν είχε "πρόσκληση" από κάποιον (συγγενείς σίγουρα όχι) αλλά, αν διαβάζει το τόπικ, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει τι "μαϊμουδιά" έκανε (αν έκανε) για να τον αφήσουν να μπει...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom