Τι φωτογραφίζετε στα ταξίδια σας;

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.407
Likes
17.242
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για μιλάτε. :)

Εμένα μου αρέσει όσο τίποτα να φωτογραφίζω αστικά τοπία, κτίρια υπό περίεργες γωνίες, κλπ.

Με τα τοπία δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση, ενώ είμαι πολύ "κότα" για να κάνω street photography, δηλαδή να φωτογραφίζω ανθρώπους στο δρόμο:D

Επίσης κάνω μια άτυπη "συλλογή" από υπέρυθρες φωτογραφίες από διάφορα μέρη στα οποία ταξιδεύω, είναι ένα είδος φωτογραφίας που μου αρέσει ιδιαίτερα.

Αναμνηστικές φωτογραφίες (δηλαδή την αφεντιά μου δίπλα σε μνημεία, χαρακτηριστικά σημεία κλπ) βγάζω ελάχιστες, θα ήθελα να βγάζω καμιά παραπάνω αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει και κανείς να την τραβήξει :haha:
 

elpihonmar

Member
Μηνύματα
117
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις
Ωραίο πρωινό θέμα...Def!!!!!
Λοιπόν, το σίγουρο είναι πως μ αρέσει να φωτογραφίζω γλυπτά....από μπαλκόνια , ξυλόγλυπτες πόρτες .....μέχρι...όπου βρω κάτι να μου κάνει κλικ.
Κυνηγάω επίσης τις φωτό στο δειλινό.......
Πάντα κουβαλάω τη φωτογραφική μαζί μου...δεν ξέρεις πώς θα κάτσει.....χθες κατέβηκα στο κέντρο της θεσ/νικης για άσχετο λόγο το πρωί και έβγαλα κάτι φωτό το βράδυ περπατώντας την παραλιακή...όλα τα λεφτά.
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Εμένα μου αρέσει να φωτογραφίζω ... ανθρώπους!

Άνθρωποι που περπατάνε, που πίνουνε καφέ στην καφετέρια, που περιμένουν το λεοφωρείο σε μία στάση, που φωνάζουν ή γελάνε στο δρόμο, που σε κοιτούν (έχει ένα κολπάκι η fuji μου που μπορώ να βγάζω και τέτοιους με ψαρωτικό τρόπο!), που είνια συγκεντρωμένοι σε μία μπυραρία ή κάνουν βόλτα σε ένα πάρκο, κ.τ.λ.

Επίσης, μου αρέσουν και αυτά που αναφέρατε παραπάνω. Αστικά τοπία καθώς και αγάλματα, γλυπτά, περίεργες πινακίδες και σημάνσεις, φώτα και κολωνάκια στα πεζοδρόμια κ.τ.λ.

Βγάζω βέβαια και τουριστικά αξιοθέατα αλλά όχι και πάρα πολύ! Βασικά πειραματίζομαι αρκετές φορές και "γυρνάω" πλάτη σε κάποιο αξιοθέατο και αποτυπώνω στη μηχανή μου τι βρίσκεται απέναντί του! Έχει πλάκα γιατί εκεί που βλέπουν όλοι προς το αξιοθέατο και το φωτογραφίζουν εγώ κοιτάω και φωτογραφίζω από την άλλη! Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Φύση και πάλι φύση... Εχω ελάχιστες φωτογραφίες μ' εμένα μέσα, ενώ αντιθέτως έχω πάμπολλες με καταρράκτες, λουλούδια κλπ κλπ... Να' ναι ότι μπούχτισα από το γκρίζο της Αθήνας?? Θέλω και λίγο πράσινο επιτέλους!:klaps:
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.888
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ανάλογα τα κέφια. Το γενικό είναι οτι φωτογραφίζω τα πάντα. Γι αυτό και σώθηκα με την ψηφιακή. Με την αναλογική έφτανε το κόστος των φιλμ με εμφάνιση και εκτύπωση ή των σλάιτς με πλαίσια και racks να αποτελεί ένα ΄μεγάλο μέρος του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού.
Όταν με πιάνει το "καλλιτεχνικό" μου μου αρέσει να εντοπίζω πινελιές ανθρώπινης παρουσίας στη φύση και το αντίστροφο (πινελιές φύσης στο αστικό περιβάλλον). Κυρίως όμως χαρακτήρες.
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Μόνο εγώ φωτογραφίζω τα τοπία με την αφεντομουτσουνάρα μου μέσα; Καλά, όχι μόνο, αλλά πάντα λέω "να βγω εδώ, να θυμάμαι πώς ήταν όταν ήρθα". :bleh:
 

marakixin

Member
Μηνύματα
148
Likes
14
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
φωτογραφίζω.... φωτογραφίζω... οτι με κάνει να σταθώ μπροστά του εκστατική. κτίρια μνημεία σκιές από αγάλματα που πέφτουν πάνω σε τοίχους λουλούδια πάρκα.... παιδιά που παίζουν. αντανακλάσεις. ψάχνω μια άλλη οπτική των πραγμάτων. η απλα αφήνομαι μα με οδηγήσει η μηχανή και η στιγμη
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Κατά 99% φωτογραφίζω τοπία είτε αστικά, είτε φύση. Οι φωτό που κάποιος ποζάρει είναι εξαιρετικά λίγες. Φυσικά κυνηγάω την ανατολή ή τη δύση του ηλίου, αλλά και κάθε περίεργη γωνιά σε κάποια πόλη.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
...οτιδήποτε μου κεντρισει το ενδιαφέρον! βεβαια και την αφεντομουτσουναρα μου, οπως η tania, για να μου μεινει η πορεια μου στο χρονο... Με την ψηφιακη ομως, τελευταια, δεν εμφανιζω ολες τις φωτο παρα μονο αυτες που ειναι ενδεικτικες απο καθε ταξιδι, γιατι λατρευω και τα αλμπουμ...
 

ipanag

Member
Μηνύματα
316
Likes
151
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και γω με τα αστικά τοπία τη βρίσκω. Και λίγο ανθρώπινες στιγμές όσο μπορώ διακριτικά, κυρίως όταν ταξιδεύω σε μακρινούς προορισμούς με διαφορετικό πολιτισμό.
 

george diver

Member
Μηνύματα
115
Likes
15
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Εμένα μου αρέσει να φωτογραφίζω τοπία , όμορφες γωνιές . Με ανθρώπινες φιγούρες μου αρέσουν πολύ οι όχι στημένες . περσότερο από όλα μου αρέσουν οι υποβρύχιες φωτο μιας και ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση. Εκεί είναι όλα τα όμορφα και μπορεις να ‘παίξεις ‘ πάρα πολύ με την φωτογραφική μηχανή. Φυσικά όμως οι περσότερες φωτο περνάνε από μια μικρή επεξεργασία στον υπολογιστή γιατί οι συνθήκες φωτογράφησης στον βυθό δεν είναι και οι καλύτερες. Εχω φίλους που ασχολούνται «επαγγελματικά» με την υποβρύχια φωτογράφηση και αν τους δείτε τι τραβάνε για να τραβήξουν μια φωτο θα σας φανεί πολύ παράξενο αλλά πραγματικά το αποτέλεσμα μετά είναι αυτό που σε ανταμείβει για τον κόπο.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.382
Likes
6.945
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
τοπία, χρώματα, κτίρια απο διαφορες οπτικές γωνίες...
μου αρεσει να φωτογραφίζω στις πόλεις τη νύχτα, με το μικρο τριποδάκι κατω από την κομπακτ,
τα καλοκαίρια παντα υπαρχει και μια μιας χρησης υποβρύχια φωτ. μηχανη στα μπαγάζια!
:cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.322
Μηνύματα
887.928
Μέλη
38.985
Νεότερο μέλος
lindamoustaki

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom