Ρωσία Ρωσία... Είναι εφικτό να ταξιδέψεις τώρα;

fenia42

Member
Μηνύματα
3.890
Likes
14.549
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Από Κουταΐσι με red wings για Αγία Πετρούπολη Μόσχα και Μινσκ. Και αρκετούς άλλους προορισμούς σε πολλές χώρες.
Βλέπω πως το Μινσκ συνδέεται αεροπορικώς μόνο με Ρωσία και όχι Κουταίσι/Τιφλίδα.
Εν πάση περιπτώσει, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα δεν είναι καιρός για Λευκορωσία.
 

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Έχει και ρωσικό διαβατήριο για αυτό μπόρεσε να πάει μέσο Λευκορωσίας.
Για την αεροπορική εταιρεία γράφουν ότι είναι χάλια. Μέσο Κουταισι καλό θα ήταν και έγω το είχα ψάξει όμως προς το παρόν δεν έχουν κάτι καλό. Εάν βάλει η Γεωργία κάποιο δικό της δρομολόγιο τότε θα μπορέσουμε να αγοράσουμε το εισιτήριο.
Αυτό με το διαβατήριο με προβληματίζει. Το 2015 η Ευρώπη ανάγκασε τους ρώσους να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Τώρα το εφαρμόζουν και η Ρώσοι. Μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Αντί
Στην Γεωργία μπράβο τους , μόνο με ταυτότητα για ένα ολόκληρο χρόνο. Εγώ όταν είχα πάει ήταν πανάκριβα. Τώρα δεν γνωρίζω.
Πριν πολλά χρόνια που είχα πάει στην Γαλλία μου είχανε πει ότι έπρεπε να πάρω καινούργια ταυτότητα. Έτρεξα και εγώ να την αλλάξω όμως μετά τα παιδιά σε κάποιο ελληνικό φόρουμ που δουλεύουν στο αεροδρόμιο μου είπαν ότι κακώς την άλλαξα . Τι να πω, από παντού μας φοβιζουν. (
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Κάτι ενδιαφέρον σε ποίες χώρες οι Ρώσοι έχουν απευθείας πτήσεις.
Στα περισσότερα δεν χρειάζονται βίζα.


Μια πλήρη λίστα με προορισμούς στους οποίους μπορούν να πετάξουν από τη Ρωσία . Αποδείχθηκε ότι έχουν καθιερωθεί απευθείας πτήσεις με 41 χώρες και δεκάδες ξένες αεροπορικές εταιρείες εκτελούν δρομολόγια. Σε πολλά κράτη για τους Ρώσους δεν χρειάζεται βίζα, σε μερικά νομίζω απλώς με ρωσική ταυτότητα "πασπορτ"
Εδώ ο χάρτης που έχουν απευθείας πτήσεις.

1704035066282.png


Αζερμπαϊτζάν
Μπορείτε να φτάσετε στο Μπακού χωρίς από τη Μόσχα, το Αικατερινούπολη, την Αγία Πετρούπολη, το Καζάν και το Σουργκούτ. Το δρομολόγιο εξυπηρετείται από τρεις αεροπορικές εταιρείες: Aeroflot , Azerbaijan Airlines (Azal) , Utair . Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για Ganja, Lankaran, Nakhichevan.

Αλγερία

Απευθείας πτήσεις από την Air Algerie πετούν στην πρωτεύουσα της Αλγερίας από τη Μόσχα .

Αρμενία

Απευθείας πτήσεις προς Αρμενία πετούν από 30 πόλεις. Τα πιο δημοφιλή είναι η Μόσχα, το Καζάν, η Αγία Πετρούπολη, το Σότσι. Σε αυτό το δρομολόγιο εκτελούν οι αεροπορικές εταιρείες Aeroflot , Red Wings , Azimut , FlyArna , Air Dilijans .

Αφγανιστάν
Απευθείας πτήση από τη Μόσχα προς την Καμπούλ εκτελείται από την Ariana Afghan Airlines .

Μπαχρέιν

Οι απευθείας πτήσεις προς το Μπαχρέιν εκτελούνται από μία αεροπορική εταιρεία, την Gulf Air . Τα αεροπλάνα αναχωρούν από τη Μόσχα.

Λευκορωσία
Υπάρχουν πτήσεις στο Μινσκ από το Αικατερίνμπουργκ, το Καζάν, το Καλίνινγκραντ, τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Σότσι, το Σουργκούτ, το Μινεράλνιε Βόντι, το Μούρμανσκ, το Κρασνοντάρ. Απευθείας πτήσεις εκτελούνται από τις Belavia , Pobeda και Aeroflot .

Βενεζουέλα
Η αεροπορική εταιρεία Conviasa εκτελεί εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Μόσχα – Καράκας.

Βιετνάμ
Στις αρχές Ιουνίου 2023 ξεκίνησαν οι απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς το Βιετνάμ. Απευθείας πτήσεις αναχωρούν από το Ιρκούτσκ δύο φορές την εβδομάδα για το Βιετναμέζικο Ανόι από το IrAero .

Η αεροπορική εταιρεία Aeroflot ανακοίνωσε την επανέναρξη των απευθείας προγραμματισμένων πτήσεων από τη Μόσχα προς την πόλη Χο Τσι Μινχ από τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Γεωργία
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς Τιφλίδα, Κουτάισι και Μπατούμι. Μπορείτε να πετάξετε σε πόλεις της Γεωργίας από Μόσχα, Αικατερινούπολη, Καζάν, Σαμάρα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Μαχατσκάλα, Τσελιάμπινσκ. Η Red Wings , η Georgian Airways και η Azimut λειτουργούν στη διαδρομή .

Αίγυπτος
Υπάρχουν πολλές πτήσεις από τη Ρωσία προς τα θέρετρα της Χουργκάντα και του Σαρμ ελ Σέιχ. Μπορείτε να αναχωρήσετε από Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Αικατερινούπολη, Μόσχα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Περμ, Σαμάρα, Σότσι, Ούφα, Τσελιάμπινσκ. Οι εταιρείες Air Cairo, Red Wings , Azur Air και Aeroflot πετούν εκεί . Αλλά υπάρχουν πτήσεις προς Κάιρο μόνο από τη Μόσχα από τους αερομεταφορείς Aeroflot και EgyptAir .

Ισραήλ
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς το Τελ Αβίβ εκτελούνται από τον ισραηλινό αερομεταφορέα EL AL . Αεροπλάνα από την Red Wings και την Azimut πετούν από το Σότσι .

Ινδία
Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς Δελχί και Γκόα, που εκτελούνται από την Aeroflot .

Ιράκ
Υπάρχει απευθείας πτήση μόνο από τη Μόσχα για τη Βαγδάτη, που εκτελείται από την Iraqi Airways .

Ιράν

Οι αεροπορικές εταιρείες Mahan Air και Aeroflot εκτελούν απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Τεχεράνη.

Καζακστάν
Από τη Ρωσία, οι περισσότερες πτήσεις πετούν προς Αλμάτι και Αστάνα. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από το Αικατερινούπολη, το Καζάν, το Κρασνογιάρσκ, τη Μόσχα, την Ούφα, την Αγία Πετρούπολη. Απευθείας πτήσεις εκτελούνται από την Aeroflot , Scat , Red Wings . Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις προς τις πόλεις του Καζακστάν Aktau, Atyrau, Karaganda, Kostanay, Shymkent.

Κατάρ
Απευθείας τακτικές πτήσεις προς Ντόχα πετούν από τη Μόσχα, η αεροπορική εταιρεία είναι η Qatar Airways .

Κίνα
Από τη Ρωσία μπορείτε να πετάξετε προς Πεκίνο, Χαρμπίν, Γκουανγκζού, Σαγκάη, Τσενγκντού, Σενζέν. Πτήσεις είναι διαθέσιμες κυρίως από τη Μόσχα, αλλά υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς το Χαρμπίν μόνο από το Ιρκούτσκ και το Χαμπάροφσκ. Οι κύριοι αερομεταφορείς είναι οι Hainan Airlines , Aeroflot , China Eastern Airlines , S7 .

Κούβα
Οι απευθείας πτήσεις προς την Κούβα είναι διαθέσιμες μόνο από τη Μόσχα. Αεροπλάνα από τις αεροπορικές εταιρείες Nordwind και Rossiya πετούν στα θέρετρα Varadero και Cayo Coco . Επιπλέον, μία φορά κάθε δύο εβδομάδες απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Αβάνα και αντίστροφα εκτελούνται από την αεροπορική εταιρεία Conviasa της Βενεζουέλας .

Κουβέιτ
Απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Πόλη του Κουβέιτ εκτελούνται μόνο από μία αεροπορική εταιρεία - την Jazeera Airways .

Κιργιζιστάν
Μπορείτε να φτάσετε στο Μπισκέκ και το Ος από το Αικατερίνμπουργκ, το Ιρκούτσκ, το Καζάν, το Κρασνογιάρσκ, τη Μόσχα, το Νοβοσιμπίρσκ, την Αγία Πετρούπολη, το Σότσι, το Σουργκούτ και το Τιουμέν. Οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν το δρομολόγιο είναι η Avia Traffic Company , η Ural Airlines , η Aeroflot , η Aero Nomad Airlines . Υπάρχει επίσης απευθείας πτήση στο δρομολόγιο Μόσχα – Issyk-Kul.

Λάος

Η Ural Airlines επανέλαβε τις πτήσεις τσάρτερ από το Βλαδιβοστόκ στη Βιεντιάν (πρωτεύουσα του Λάος) από τις 28 Οκτωβρίου. Τα εισιτήρια έχουν εμφανιστεί στο σύστημα κρατήσεων πολλών εταιρειών συγκέντρωσης εισιτηρίων, αλλά δεν υπάρχει ακόμη τρόπος να τα αγοράσετε στον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας.

Μαυρίκιος
Το πρόγραμμα της Aeroflot περιλαμβάνει πλέον απευθείας πτήσεις προς τον Μαυρίκιο. Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 23 Δεκεμβρίου 2023 και θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα από τη Μόσχα.

Μαλδίβες

Απευθείας πτήσεις προς τις Μαλδίβες, προς την πόλη του Μαλέ, πραγματοποιούνται από την Aeroflot . Η αναχώρηση είναι δυνατή μόνο από τη Μόσχα.

Μαρόκο

Απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Καζαμπλάνκα και το Αγκαντίρ διοργανώνονται από μία αεροπορική εταιρεία - την Royal Air Maroc .

Μογγολία

Οι απευθείας πτήσεις προς το Ουλάν Μπατόρ αναχωρούν μόνο από το Ιρκούτσκ και το Κρασνογιάρσκ. Κατά μήκος της διαδρομής δραστηριοποιούνται οι εταιρείες KrasAvia και Iraero .

Μιανμάρ


Απευθείας πτήσεις προς Γιανγκόν διατίθενται μόνο από το Νοβοσιμπίρσκ. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται από την Myanmar Airways .

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Απευθείας πτήσεις προς Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Σάρτζα όχι μόνο από τη Μόσχα, αλλά και από άλλες ρωσικές πόλεις, όπως Γκρόζνι, Αικατερινούπολη, Καζάν, Μόσχα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Νοβοσιμπίρσκ, Περμ, Σαμάρα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Τιουμέν, Ούφα . Οι περισσότερες πτήσεις από μικρότερες πόλεις αναχωρούν για Ντουμπάι. Οι κύριες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι Emirates , Etihad Airways , Air Arabia , Flydubai , Aeroflot , Utair.

Ομάν

Υπάρχει απευθείας πτήση από τη Μόσχα για το Μουσκάτ από την Oman Air.

Βόρεια Κορέα

Αευθείας πτήσεις προς την Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιούνται από την Air Koryo από το Βλαδιβοστόκ. Μπορείτε να εισέλθετε στη χώρα μόνο ως μέρος μιας οργανωμένης περιήγησης που παραγγέλθηκε από διαπιστευμένο χειριστή.

Σεϋχέλλες
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πετάξετε απευθείας από τη Μόσχα στο Mahe με την αεροπορική εταιρεία Aeroflot .

Σερβία
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πετάξετε στο Βελιγράδι με την Air Serbia . Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από 11 ρωσικές πόλεις: Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Κρασνοντάρ, Σότσι, Ομσκ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Βόλγκογκραντ, Αικατερίνμπουργκ, Νοβοσιμπίρσκ, Ροστόφ-ον-Ντον.

Συρία
Χρειάζομαι βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πετάξετε από τη Μόσχα στη Δαμασκό με απευθείας πτήση με την Cham Wings Airlines .

Ταϊλάνδη
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Με αεροπλάνο από τη Ρωσία μπορείτε να φτάσετε σε τρεις περιοχές της Ταϊλάνδης - Μπανγκόκ, Πατάγια και Πουκέτ. Πτήσεις από διαφορετικές πόλεις προστίθενται συνεχώς, καθώς και τσάρτερ, καθώς ο προορισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Η γραμμή λειτουργεί από τις Aeroflot , Azur Air , Red Wings, Pegas Fly και S7 .

Τατζικιστάν
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Ντουσάνμπε: οι περισσότερες πτήσεις πετούν εκεί από Αικατερινούπολη, Καζάν, Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Σαμάρα, Νοβοσιμπίρσκ. Οι κύριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Somon Air, η Ural Airlines , η Utair .

Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για Khujand και Bokhtar.

Τυνησία
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Η μόνη αεροπορική εταιρεία που εκτελεί απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Τυνησία είναι η Nouvelair Tunisie , αλλά έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις για τη χειμερινή περίοδο και τώρα μπορείτε να πετάξετε στο Μοναστήρι μόνο με μεταφορά.

Τουρκμενιστάν
Χρειάζονται βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πετάξετε στο Ασγκαμπάτ από το Καζάν με την Turkmenistan Airlines ή από τη Μόσχα S7 .

Tουρκια
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια. Πτήσεις προς την Αλικαρνασσό, το Νταλαμάν και τη Σμύρνη ήταν επίσης διαθέσιμες από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Αεροπλάνα αναχωρούν από 23 ρωσικές πόλεις, 12 εταιρείες συμμετέχουν σε πτήσεις τσάρτερ και τακτικές: Turkish Airlines , Aeroflot , Azur Air , Pegasus , Pegas Fly , Red Wings , Corendon , Azimut , Lujo Black Jet , Southwind , Pobeda , "Yamal" .

Ουζμπεκιστάν
Χωρίς βίζα, διαβατήριο

Μπορείτε να πετάξετε στην Τασκένδη από πολλές ρωσικές πόλεις. Οι πιο απευθείας πτήσεις είναι από Αικατερινούπολη, Καζάν, Μόσχα, Νοβοσιμπίρσκ, Αγία Πετρούπολη, Σότσι, Ούφα. Οι κύριες αεροπορικές εταιρείες είναι η Uzbekistan Airlines , η Utair , η Aeroflot . Υπάρχουν επίσης απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα, Ναμανγκάν και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις.

Σρι Λάνκα
Χρειάζονται βίζα, διαβατήριο

Απευθείας πτήσεις προς το Κολόμπο είναι διαθέσιμες μόνο από τη Μόσχα, ενώ η Χαμπαντότα είναι προσβάσιμη από τη Μόσχα, το Αικατερίνμπουργκ, το Καζάν και το Νοβοσιμπίρσκ. Η μεταφορά πραγματοποιείται με Red Wings , Aeroflot , Azur Air.

Αιθιοπία
Χρειάζονται βίζα, διαβατήριο

Η Ethiopian Airlines έχει απευθείας πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα προς τη Μόσχα .

Μπορούν να φτάσουν σε άλλες χώρες μέσω οποιουδήποτε κόμβου μεταφοράς που είναι προσβάσιμος σε Ρώσους. Τα πιο δημοφιλή είναι η Κωνσταντινούπολη, το Ερεβάν, το Μπακού, η Τιφλίδας και το Ντουμπάι.
Πηγή : prian. ru
Куда можно улететь из России: список ВСЕХ стран с прямыми авиарейсами

Πολλές αεροπορικές εταιρίες μέσο Τουρκίας, Αρμενίας, Γεωργίας, Ουζμπεκιστάν τώρα και μέσω Τουρκμενισταν του φέρνουν στην Ευρώπη.
Εάν. μας έγραφε και από ευρωπαϊκές χώρες προς αυτές θα ήταν τέλειο. Βλέπω πολλές πτήσεις προς Ιταλία.
 
Last edited:

evik

Member
Μηνύματα
25
Likes
10
Γεια σας!
Μπορείτε να μου πείτε αν γίνονται ταξίδια στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας; Είδα πως μπορώ να πάω από Ελσίνκι με τρένο αλλά με προβληματίζει η επιστροφή προς οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Ευχαριστώ πολύ!
 

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Στην επιστροφή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα οποίος είναι από την Ευρώπη.
Νομίζω το τρένο το έχουν σταματήσει. Από Ελσίνκι μπορείτε να πάρετε το καράβι για Ταλίν. Από το λιμάνι του Ταλίν ξεκινάει το λεωφορείο που θα σας πάει μέχρι τα σύνορα της Εσθονίας την πόλη Ναρβα. Θα περάσετε τα σύνορα που εκεί θα σας περιμένει άλλο λεωφορείο της εταιρίας. Με αυτό το λεωφορείο θα πάτε στην Αγία Πετρούπολη.
 

evik

Member
Μηνύματα
25
Likes
10
Ευχαριστώ πολύ! Πώς θα το εξασφαλίσω πως θα πάμε -και θα γυρίσουμε- σίγουρα; Υπάρχει περίπτωση να γίνει καμμιά στραβή; Υπάρχει site για την κράτηση των εισιτηρίων; Ποια είναι η εταιρία που πάει ως την Ναρβα;
 

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Ρωσία - Ρωσία... Είναι εφικτό να ταξιδέψεις τώρα; εδώ κάτι έχω γράψει. Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα. Για επιστροφή στην Ελλαδα μπορείτε και αεροπορικώς από Αγία Πετρούπολη μέσω Αρμενίας η Τουρκίας. Για το μέλλον τι να πω το θέμα είναι να μην φοβάστε. Έχουμε ελληνικά προξενεία η πρεσβείες, αυτή θα σας βρούνε άκρη πως να γυρίσετε πίσω στην Ελλάδα.
Τα παιδιά του φόρουμ έχουν πιο πολύ εμπειρία από μένα γιαυτό περιμένετε λίγο, κάτι ωφέλιμο θα σας γράψουν.
Αυτές πάνε προς Ναρβα και Αγία Πετρούπολη.
Lux Express customer service contacts
Shared bus service of Baltic Shuttle and SKSauto on the route Tallinn — St Petersburg εδώ έχουν καλύτερες τιμές.
Bus tickets for international routes | ECOLINES μπορείτε να ρωτήσετε και τις εταιρείες γατί κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζουν.
Να διορθώσω κάτι.
Από το λιμάνι του Ταλίν δεν ξεκινάνε τα λεωφορεία για Ναρβα. Πρέπει να πάμε μέχρι το σταθμό λεωφορείων (σαν το ΚΤΕΛ).
Helsinki West Harbour Terminal 2 | Tallink Silja - Tallink Silja Line θα βάλω και αυτό το λινκ γιατί έχει διαφορά ωφέλιμα.
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
«Ecolines ξεκινά από τις 15 Μαΐου 2024 απευθείας δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη - Pskov - Ταλίν. Το λεωφορείο θα αναχωρεί καθημερινά από την Αγία Πετρούπολη και το Ταλίν το βράδυ στις 21:00 με άφιξη στο Ταλίν και την Αγία Πετρούπολη το πρωί στις 08:05. Η διέλευση των συνόρων θα γίνει με λεωφορείο της Ecolines», ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη 2 Μαΐου.
« Το δρομολόγιο θα είναι βολικό για όσους πρέπει να φτάσουν στο Ταλίν και την Αγία Πετρούπολη το πρωί και για όσους δεν θέλουν να σταθούν στην ουρά στη διάβαση πεζών Ivangorod-Narva. Το λεωφορείο θα περνάει μέσω των διεθνών σημείων ελέγχου Shumilkino (Ρωσία) και Luhamaa (Εσθονία).
Ταλίν - Πσκοφ σε 6 ώρες και 30 λεπτά. Για να πάει κάποιος μέχρι το Πσκοφ και αυτό δεν είναι λύση.

Προσωπικά θα προτιμούσα μέσω Ναρβα. 11 ώρες σε λεωφορείο δεν αντέχετε.Για αυτούς που μπορούν να κοιμηθουν στο λεωφορείο δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ εκτός εάν είμαι πολυ κουρασμένος.
Κάποια μέρα θα σας γράψω την διαδρομή από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι μέχρι τον σταθμό λεωφορείων του Ταλίν.
Ακόμα κάτι που μου είπανε.


Μερικές φορές μια πτήση προς Ταλίν με σύνδεση στο Ελσίνκι μπορεί να κοστίσει ακόμη λιγότερο από μια πτήση μόνο για το Ελσίνκι ειδικά με τη Finnair.
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
.Ταλίν - Πσκοφ σε 6 ώρες και 30 λεπτά. Για να πάει κάποιος μέχρι το Πσκοφ και αυτό δεν είναι λύση.
Για αυτήν την εταιρεία δεν είναι λύση όμως αν πάει κανείς στην Μόσχα μπορεί να πάει με άλλη εταιρία μέχρι το Πσκοφ και από εκεί να πάρει το τρένο για Μοσχα. Απλώς η άλλη εταιρία έχει μόνο 3 φορές την εβδομάδα δρομολόγιο.
Balticshuttle

Ταλίν - Πσκοφ
με λεωφορείο σε 6 ώρες.
Increase in the number of bus trips Tallinn — Pskov — Tallinn
Τα απευθείας δρομολόγια με λεωφορείο από το Ταλίν προς το Pskov θα εκτελούνται τη Δευτέρα, την Πέμπτη και το Σάββατο στις 07:20 π.μ.

Από το Pskov προς το Ταλίν θα εκτελούνται την Τρίτη, την Παρασκευή και την Κυριακή στις 10:35
Ο σταθμός λεωφορείων είναι δίπλα στο σταθμό των τρένων (200 μέτρα).
Θα γράψω λίγα για το Πσκοφ. Μπορεί να χρειαστούν.
Υπάρχει και πτήση για Μόσχα 2 φορές την ημέρα.

Τρένο Πσκοφ - Μοσχα σε 11 ώρες.
Νομίζω στις 6 το πρωί θα είσαστε στην Μόσχα.
Θα πάρετε με κρεβάτι. Καλό πρέπει να είναι το τρένο 010. Εγώ θα εμένα για 1 ημέρα στο Πσκοφ.
Πσκοφ μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία.

Τώρα από ότι διαβάζω για το Πσκοφ η Πσκοβ είναι για αυτούς που τους ενδιαφέρει να δούνε κάποια παλιά μοναστήρια η ιερους ναούς.

Εκκλησίες συνολικά 134 είναι γνωστές, αλλά 48 έχουν σωθεί, εκ των οποίων οι 10 αναγνωρίζονται ως μνημεία κληρονομιάς της UNESCO.
Εδώ θέλω την άδεια σας να βάλω ένα λινκ που έχει κάποιες φωτογραφίες.
Πολλοί που θέλουν να πάνε στο Πσκοφ το διαβάζουν γιατί έχει πολλά ωφέλιμα. Για μετάφραση δεν είναι δύσκολο μέσω google.Στα ρωσικά δεν σας βάζω άλλο. Μπορεί κάποιος να έχει πάει στο Πσκοφ και να μας έχει γράψει εδώ στο φόρουμ κάτι. Θσ το ψάξω όμως λογικά δεν πρέπει να έχουν πάει. Όλους τους ενδιαφέρουν Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

https://otzyv.ru/review/220510/ μία τουριστική ιστορία για το Πσκοφ. Καλό διάβασμα. Κάποια στιγμή κάποιος που θα πάει από την Ελλάδα θα μας γράψει αναλυτικά. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι εάν θα πάτε να πάτε το πολύ για δύο ημέρες.
Έχουμε και τα βίντεο. Αυτά πολύ βοηθάνε.

Και ένα άλλο βίντεο. Στο Πσκοφ για μια ημέρα. Είναι. στα ρωσικα όμως έχει υπότιτλους.
Από ότι κατάλαβα το τρένο για. Μόσχα είναι το "Λαστοτσκα".
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Κάτι βρήκα στο σαιτ των λεωφορείων της Balticshuttle όμως τα έχουν στα ρωσικά. Θα κάνω μια προσπάθεια να τα μεταφρασω.
Εχουν για Ελσίνκι προς Αγία Πετρούπολη.Απο Ταλίν προς Αγία Πετρούπολη. Από Ταλίν για Πσκοφ και μετά σε διάφορες πόλης της Ρωσίας. Και όλα τα γράφουν αναλυτικά.

Από Ελσίνκι προς Αγία Πετρούπολη με πλοίο και λεωφορείο μέσω Ταλιν.
Λόγω του κλεισίματος των συνόρων μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας, οι επιβάτες αναγκάζονται να ταξιδεύουν μεταξύ χωρών μέσω Εσθονίας, αλλάζοντας από φέρι σε λεωφορείο στο Ταλίν. Τα λεωφορεία μας στη διαδρομή Ταλίν - Αγία Πετρούπολη - Ταλίν πραγματοποιούν καθημερινά ταξίδια, το πρόγραμμα των οποίων επιτρέπει μια βολική μεταφορά από ή προς το πλοίο στο Ελσίνκι.

Πώς θα φτάσετε από το Ελσίνκι στην Αγία Πετρούπολη μέσω Ταλίν
Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια φέρι από το Ελσίνκι στο Ταλίν με Tallink , Eckerö Line και Viking Line . Τα πλοία Tallink φτάνουν στον τερματικό σταθμό D, τα πλοία Viking Line και Eckerö Line φτάνουν στον τερματικό σταθμό A.

Πρόγραμμα αφίξεων πορθμείων στο επιβατικό λιμάνι του Ταλίν από το Ελσίνκι στην επίσημη ιστοσελίδα του λιμανιού του Ταλίν.

Το επιβατικό λιμάνι του Ταλίν βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης στο Παλιό Λιμάνι.

Ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας των τερματικών σταθμών στον ιστότοπο του λιμανιού: Terminal A και Terminal D.
Εδώ στον χάρτη έχουμε το λιμάνι και τον σταθμό λεωφορείων.

Screenshot_20240516-090314.png


Πώς θα φτάσετε από το επιβατικό λιμάνι στο σταθμό λεωφορείων του Ταλίν ή του Μουστακιβί
Λεωφορεία Baltic Shuttle από Ταλίν προς Αγία Πετρούπολη δεν μπαίνουν στο λιμάνι (μπαίνουν εάν υπάρχουν επιβάτες μόνο προς την κατεύθυνση από Αγία Πετρούπολη προς Ταλίν). Οι επιβάτες μπορούν να ταξιδέψουν από το λιμάνι στο σταθμό των λεωφορείων ( Lastekodu 46 ) ή στη στάση Mustakivi με μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί.

Χάρτης τοποθεσίας του σταθμού λεωφορείων του Ταλίν
Screenshot_20240516-082740.png


Από το λιμάνι επιβατών προς το σταθμό των λεωφορείων μπορείτε να πάρετε το τραμ νούμερο 2 (από τη στάση Linnahall) - διαδρομές και δρομολόγια τραμ . Από το λιμάνι προς το σταθμό των λεωφορείων, πάρτε το τραμ Νο. 2 προς Suur-Paala (6 στάσεις προς Bussijaam).

Συνιστούμε τη χρήση ταξί ( υπηρεσίες ταξί στο Ταλίν ) - το κατά προσέγγιση κόστος μιας διαδρομής με ταξί Bolt από το επιβατικό λιμάνι μέχρι το σταθμό των λεωφορείων είναι 5 €. Από το λιμάνι μέχρι το Μουστακίβι με ταξί χρειάζονται 10-11 λεπτά, το κόστος είναι 6€.

Όταν χρησιμοποιούν ταξί, οι επιβάτες έχουν χρόνο να κάνουν μεταφορά από τον τερματικό σταθμό των φέρι στο λιμάνι του Ταλίν στα λεωφορεία Baltic Shuttle σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, οι επιβάτες από το πλοίο Tallink που φτάνουν στις 09:30 μπορούν να πάρουν γρήγορα ταξί στη στάση Mustakivi , από την οποία το λεωφορείο Baltic Shuttle αναχωρεί για την Αγία Πετρούπολη στις 09:59.
Οι επιβάτες του πλοίου Tallink που φτάνουν στις 21:30 μπορούν να μεταφερθούν στη στάση Mustakivi στο λεωφορείο στις 21:59.
Δείτε το πρόγραμμα των λεωφορείων Ταλίν - Αγία Πετρούπολη .

Η στάση Mustakivi βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο McDonald's κοντά στο σούπερ μάρκετ COOP
Screenshot_20240516-092346.png

Χάρτης από το λιμάνι του Ταλίν.
Screenshot_20240516-092717.png


Εδώ έχουμε αυτήν την διαδρομή. Νομίζω προς το παρόν πάμε καλά.
 
Last edited:

georgi d

Member
Μηνύματα
43
Likes
82
Πάμε για την διαδρομή Ταλίν - Πσκοφ.
Πώς να πάτε στο Pskov με λεωφορείο από το Ταλίν στη Μόσχα και άλλες περιοχές.




Σταθμός Λεωφορείων Pskov
Ο σταθμός λεωφορείων στο Pskov βρίσκεται στο δρόμο. Vokzalnaya, 21 . Ώρες λειτουργίας: από 08:00 έως 20:00.

Ο σταθμός των λεωφορείων απέχει 200μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό Pskov.

Στο σταθμό λεωφορείων του Pskov μπορείτε να μεταβείτε σε λεωφορεία προς την Αγία Πετρούπολη από την εταιρεία SKSavto, λεωφορεία προς τη Μόσχα , το Velikiy Novgorod, το Velikiye Luki και άλλες πόλεις.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην πόλη με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί: υπηρεσίες ταξί Yandex, Vezet, Maxim.

Σιδηροδρομικός σταθμός Pskov
Ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Pskov βρίσκεται δίπλα στο σταθμό των λεωφορείων, στο δρόμο. Vokzalnaya, 23 .

Οι υπηρεσίες του σταθμού περιγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα .

Το επώνυμο τρένο Pskov - Μόσχα αναχωρεί καθημερινά στις 18:25.
Το τρένο με την επωνυμία Μόσχα-Πσκοφ φτάνει στο Pskov καθημερινά στις 08:16.
Το πρόγραμμα λεωφορείων "Baltic Shuttle" από Ταλίν προς Πσκοφ και από Πσκοφ προς Ταλίν είναι βολικό για μεταφορά σε τρένα και ταξίδια Μόσχα - Ταλίν και Ταλίν - Μόσχα.

Αρκετά τρένα Lastochka εκτελούν δρομολόγια καθημερινά μεταξύ Pskov και Αγίας Πετρούπολης.

Ελέγξτε το πρόγραμμα των τρένων στον ιστότοπο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων .

Αεροδρόμιο Pskov
Από το αεροδρόμιο Pskov, η Azimut Airlines εκτελεί πτήσεις προς Μόσχα, Σότσι, Καλίνινγκραντ, Mineralnye Vody - πρόγραμμα πτήσεων .
Πρόγραμμα πτήσεων αεροδρομίου στην επίσημη ιστοσελίδα .

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στο δρόμο. Γερμανά, 34 .


Αξιοθέατα του Pskov
Το Pskov είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας, που ιδρύθηκε το 903. Περιλαμβάνεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη είναι πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό και έχει πολλά αξιοθέατα για να επισκεφτείτε. Εάν σχεδιάζετε μια διανυκτέρευση στο Pskov, εδώ είναι μερικά κορυφαία μέρη που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο δρομολόγιό σας:

Pskovsky Krom
Ένα ιστορικό φρούριο που βρίσκεται στην ψηλή όχθη του ποταμού Velikaya. Το Krom είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά φρούρια στη Ρωσία. Μέσα στο Krom υπάρχουν πολλά ιστορικά κτίρια, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας, ο Πύργος Μεσολάβησης και ο Πύργος Vlasevskaya.

Μονή Spaso-Preobrazhensky Mirozhsky
Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στη Ρωσία, που ιδρύθηκε το 1142. Το μοναστήρι βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Velikaya και φημίζεται για τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Μνημείο "Στη μνήμη της Μάχης του Πάγου"
Μάχη των Πάγων - Βικιπαίδεια
Ένα μνημείο αφιερωμένο στη νίκη των ρωσικών στρατευμάτων επί των Γερμανών ιπποτών στη μάχη της λίμνης Peipus το 1242. Το μνημείο βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Peipus και αναπαριστά τη φιγούρα του Alexander Nevsky πάνω σε ένα άλογο.

Επιλογή διαδρομής για μονοήμερη εκδρομή στο Pskov.

  • Πρωί: Άφιξη στο Pskov και βόλτα κατά μήκος του Pskov Krom. Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στον Πύργο Μεσολάβησης.
  • Μεσημεριανό: Γεύμα σε ένα από τα εστιατόρια στο Pskov.
  • Μετά το γεύμα: Επίσκεψη στο μοναστήρι Spaso-Preobrazhensky Mirozhsky.
  • Βράδυ: Επίσκεψη στο Μνημείο «Στη Μνήμη της Μάχης του Πάγου».
Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μπορείτε να επισκεφθείτε άλλα ιστορικά κτίρια στο Pskov, όπως τα Επιμελητήρια Pogankin ή το Επιμελητήριο Prikaznaya. Αν ενδιαφέρεστε για την τέχνη, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα μουσεία του Pskov, όπως το Μουσείο της Αρχαιότητας του Pskov ή το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.
Αυτά για το Pskov. Νομίζω μέσω της google καλά γίνεται η μετάφραση.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.266
Μηνύματα
885.677
Μέλη
38.945
Νεότερο μέλος
Dim69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom