Βοήθεια για interrail στη Γαλλία - TGV

nemo32

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλήμερα και από εμένα.

Με το πρώτο μου post στο travelstories.gr θα ήθελα να ζητήσω πληροφορίες σχετικά με interrail στην Γερμανία και Γαλλία, κυρίως για την Γαλλία. Σκοπεύω να ταξιδέψω με τρένο στο Βερολίνο, από εκεί για Μόναχο, Στρασβούργο και τελικά να γυρίσω από το Παρίσι (CDG) στην Αθήνα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

  1. Τι παίζει με το supplement που πρέπει να δώσεις για ορισμένα τρένα?
  2. Χρειάζεται να αγοράσω το interrail σχετικά νωρίς (δηλ. είναι συγκεκριμένος αριθμός των passes) ή μπορώ και 2-3 βδομάδες πιο νωρίς?
  3. Συγκεκριμένα για το TGV (Paris-Strasbourg) ξέρετε αν μπορώ να κάνω online reservation της θέσης μου για interrail συγκεκρίμενα, και αν όχι χρειάζεται να αγχωθώ μπάς και δεν βρω θέσεις? Γτ απο ότι βλέπω το TGV έχει λίγο περίεργη πολιτική σχετικά με το interrail.

Eυχαριστώ :D
 

Sardanapalus

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
American road trip
Hey nemo, και μένα είναι το πρώτο post στο forum, ελπίζω να λύσω κάποιες από τις απορείες σου.

Λοιπόν,
1. Με την απόκτηση του εισιτηρίου του interrail αποκτάς πρόσβαση σε όλα τα τρένα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν το θεσμό. Δλδ το concept είναι: βλέπεις πότε φεύγει το τρένο, μπαίνεις, κάθεσαι όπου βρεις στις οικονομικές θέσεις, έρχεται ο ελεγκτής, δείχνεις το interrail, του χαμογελάς (ιδιαίτερα στη Γερμανία οπου συνήθως είναι συμπαθείς καλοαναθρεμμένοι κοιλαράδες / ίσως είναι κριτήριο πρόσληψης τους, δεν ξέρω :p ), στο σφραγίζει και όλα ωραία. ΟΜΩΣ, επειδή δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, τα μεγάλα και σχεδόν πάντα overcrowded τρένα απαιτούν reservation και εκεί είναι που ερχεται και το supplement (χρέωση για την κράτηση). Λαμβάνοντας το εισιτήριο του interrail σου, σου δίνεται και μια λίστα με τα τρένα όπου το reservation είναι απαραίτητο. Τα πιο γνωστά είναι: Το ΤGV (supplement: +3?), Τhalys, Eurostar, όλα της Ιταλίας (+10?) και κάποια ICE.

2. Μπορείς να αγοράσεις το εισιτήριο του interrail και μια μέρα πριν φύγεις. Κανένας λόγος να αγχωθείς. Ούτε περιορισμένος αριθμός υπάρχει και πόσο μαλλον στην Ελλάδα όπου ελάχιστοι κάνουν τις διακοπές χρησιμοποιώντας το (σε αντίθεση με την Β. Ευρώπη όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος διακοπών). Συμβουλή: αγόρασε το καμια βδομάδα πιο πριν γιατί συνοδεύεται από δίαφορους χάρτες και ένα booklet με όλα τα δρομολόγια τρένων και αξίζει να το μελετήσεις.

3. Έχω επισκεφτεί 15 πόλεις στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το interrail και κουβαλώντας μαζί μου άλλους 5 μαντράχαλους (ναι εγώ ήμουν το κορόιδο που οργάνωνε τα πάντα :p). Δεν υπήρχε ούτε μια φορά που να μην βρώ τρένο την ημέρα που ήθελα να ταξιδέψω (2 διαδοχικά καλοκαίρια, ταξίδι Ιούλιο και Αυγουστο). Όπου χρειαζόταν reservation το κάναμε 1-2 μέρες πριν φύγουμε ενώ ήμασταν ήδη στην πόλη. Αν υπάρχει όμως μια περίπτωση να την πατήσεις, αυτή είναι με το TGV που είναι πάντα γεμάτο. Εμείς το πήραμε από Παρίσι (Gare de Lyon) για Λυόν και από κει connection για Γενεύη. Κλείσαμε τα εισιτήρια 6 μέρες πιο πριν με το που φτάσαμε στο Παρίσι και η αλήθεια είναι ότι βρήκαμε στο τσακ. Αν γίνονται online reservations για το interrail καν' το, αν και από Στρασβούργο για Παρίσι εικάζω πως δύσκολα θα έχεις πρόβλημα.
Δεν γνωρίζω πιο είναι το γενικότερο concept του ταξιδιού σου και πως το προγραμματίζεις, αλλά εμείς επειδή λειτουργούσαμε στα πλαίσια: "φεύγουμε απ' την πολη όποτε δούμε όσα θέλουμε ή βαρεθούμε" δεν είχαμε την πολυτέλεια να κανουμε reservations μέρες πριν. Ρισκάραμε βεβαια να μην βρούμε θέσεις στα τρένα, αλλά μας "βγήκε".
Υποσημείωση: Όλα τα παραπάνω αναφέρονται σε day trains. Αν ενδιαφέρεσαι για night trains με κουκέτες τότε πρέπει να προνοήσεις πολύ πιο πριν και να κάνεις τις κρατήσεις, καθώς τελευταία στιγμή είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα βρεις πουθενά. Οι βορειοευρωπαίοι co-interrailers φροντίζουν να κλεινουν τα night trains πολλές μέρες πριν αφού είναι περιζήτητα γιατί έτσι γλιτώνεις μια διανυκτέρευση σε κάποιο hostel.

Hint: Γενικά πάντως μην αγχώνεσαι, το πιο δύσκολο πράγμα στο interrail είναι να πάρεις την απόφαση να το κάνεις. Από κει και μετά απλά απόλαυσε το...:)))

ΜΗΝ διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο
 

nemo32

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Τελικά αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια κανονικά γιατί τελικά με συνέφερε κατά σχεδόν 60 euro, και ούτως η άλλως οι ημερομηνίες ήταν standard αφού είχαμε κλείσει ήδη ξενοδοχεία. Thanks anyway πάντως.

Καλά μας ταξίδια :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.196
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom