REFTER

Στο REFTER θα πας για ένα βασικό λόγο, γιατί δεν μπορείς να πας στο DEKARMELIET. Και τα δύο λειτουργούν κάτω από την υψηλή εποπτεία του Geert Van Hecke, ενός από τους πρωτοπόρους Βέλγους chef, αλλά έχουν μια μικρή διαφορά μεταξύ τους, την τιμή. Στο DEKARMELIET το menu degustation απογειώνεται μέχρι τα 180€ ανά άτομο, ενώ στο REFTER θα φας το ίδιο καλά το πολύ με 50€. Μοιραία λοιπόν ο casual χώρος του REFTER είναι από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Μπρυζ, μια που συνδυάζει άριστα την τιμή προς απόδοση. Ειδικά τα Σαββατόβραδα κατακλύζεται από in ντόπιους που ξεκινούν την βραδιά τους απολαμβάνοντας ένα δείπνο κλάσης. Συμβουλή. Επιχειρήστε έγκαιρα την κράτησή σας αποφεύγοντας το Σάββατο το βράδυ. Το εστιατόριο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο και το service αδικαιολόγητα αργό.

http://www.bistrorefter.com/

BREYDEL DE CONINCK

Τα μύδια στο Βέλγιο είναι γευστικός θεσμός και τα συναντάς λίγο πολύ παντού. Στην Μπρυζ όμως, ένα είναι το εστιατόριο που στηρίζει την φήμη του πάνω σε αυτά, το BREYDEL DE CONINCK. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό εστιατόριο, στον δρόμο που ενώνει το Burg με την κεντρική πλατεία και ειδικεύεται στα θαλασσινά. Αν και το μενού περιλαμβάνει από απλά μαλάκια μέχρι αστακούς και χέλια, η πραγματική ατραξιόν είναι τα μύδια. Σερβίρονται σε παραδοσιακά σκεύη και φυσικά συνοδεύονται από τις πατροπαράδοτες τηγανιτές πατάτες. Ο χώρος είναι μοντέρνος, το προσωπικό εξυπηρετικότατο και το σπουδαιότερο, με περίπου 35€ μπορείς να απολαύσεις ένα γεύμα που δεν μπορείς να χαρείς εύκολα στην Ελλάδα.

http://restaurant-breydel.be/en

DEPEPERMOLEN

Λίγο έξω από το τουριστικό κέντρο της πόλης, μακριά από τον τουριστικό συρφετό βρίσκεται το DEPEPERMOLEN, ένα από τα αξιολογότερα εστιατόρια της Μπρυζ. Εδώ με περίπου 35€ απολαμβάνεις ένα γεύμα κλάσης, που στηρίζεται σε τοπικές εποχιακές πρώτες ύλες. Έτσι, την άνοιξη θα χαρείς το ψάρι σου μαγειρεμένο με νοστιμότατα σπαράγγια, ενώ τον χειμώνα το κρέας σου θα συνοδεύεται από το θεία γεύση της τρούφας ή από καλομαγειρεμένα κάστανα. Ο χώρος είναι κομψός, άνετος, κλασάτος ενώ το service ταχύτατο και επαγγελματικότατο. Ένα από τα μεγάλα υπέρ του το ότι, λόγω θέσης, απευθύνεται κυρίως σε ντόπιους με ότι καλό σημαίνει αυτό. Φυσικά η κράτηση είναι απαραίτητη.

http://www.depepermolen.com/default.cfm?langue=FR

LIEVEN

Το LIEVEN είναι ένας υπέροχος, μικρός ναός γεύσεων. Βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά περπάτημα μακριά από το Burg και κατορθώνει καθημερινά να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του τους φανατικούς του θαυμαστές. Ιδανικό, όχι μόνο για ένα δείπνο υπερπαραγωγή, αλλά και για ένα οικονομικό γεύμα κλάσης, μια που λειτουργεί και το μεσημέρι. Ο χώρος είναι μοντέρνος, η διακόσμηση καλόγουστη, ενώ εκτός από το φαγητό, που βασίζεται σε ντόπιες συνταγές και προϊόντα καταπληκτική είναι και η κάβα του. Μοναδικό ίσως μελανό του σημείο το ιδιαίτερα αργό του service μια που συνήθως σερβίρει μόνο ένας σερβιτόρος. Συνεπώς αποφύγετε τις μέρες αιχμής και διαλέξτε κάποιο βράδυ καθημερινής.

http://www.etenbijlieven.be/restaurant-lieven-welkom-brugge

KOK AU VIN

Το KOKAUVIN τα έχει όλα. Υπέροχο ντιζάιν, καλό service, καταπληκτικό κόσμο και πάνω απ’ όλα φανταστικό φαγητό. Εδώ το φαγητό είναι επιστήμη και μεράκι μαζί, μια που η ομάδα στην κουζίνα, εμπνέεται από της ντόπιες παραδόσεις, προσθέτει τις απαραίτητες πινελιές μοντερνισμού και τελικά θριαμβεύει πετυχαίνοντας γευστικά θαύματα. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε τις άκρως φιλικές, για τα στάνταρντ της πανάκριβης Μπρυζ τιμές, τότε βρίσκεστε μπροστά σε ένα πραγματικό εστιατόριο εύρημα. Βρίσκεται δυτικά του κέντρου μακριά από τις συνηθισμένες τουριστικές παγίδες και η κράτηση είναι εκ των ουκ άνευ.

http://www.kok-au-vin.be/