LA GABINOTECA
Το La Gabinoteca, από το 2009 που άνοιξε τις πύλες του, εξακολουθεί να είναι το αδιαμφισβήτητο αστέρι της new wave tapas σκηνής της Μαδρίτης. Στεγάζεται σε ένα ημιυπόγειο βιομηχανικό χώρο, διακοσμημένο με δεκάδες ετερόκλητα έπιπλα, που του προσδίδουν μια ξεχωριστή αύρα καλόγουστης πρωτοτυπίας και ζωντάνιας. Τα τεράστια παράθυρα, αφήνουν την ημέρα το φυσικό φως να λούζει τον χώρο, ενώ την νύχτα, η θέα προς το ατμοσφαιρικά φωτισμένο γειτονικό παρκάκι είναι εντυπωσιακή. Στα του menu τώρα, τα υπέροχα cocktails και το ευφυές πάντρεμα παραδοσιακών Μαδριλένικων τάπας, με εφευρετικές συνταγές του σήμερα, αριστεύει, γοητεύοντας τους θαμώνες, που καθημερινά κατακλύζουν στο La Gabinoteca.
http://www.lagabinoteca.es/index.html
LACOCINADESANANTON
To Mercado de San Anton, η παλιά κεντρική αγορά της Τσουέκα, που μέχρι πρόσφατα ρήμαζε, επιτέλους ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο τετραόροφο πολυχώρο, παράδεισο για τους απανταχού γκουρμέ, μια που είναι γεμάτος καταστήματα, πάγκους και καντίνες, που πωλούν ότι καλύτερο και ψαγμένο σε τρόφιμα υπάρχει, σε ολόκληρη την Μαδρίτη. Στην ταράτσα αυτής της υπέροχης παλιάς αγοράς, με θέα τον ορίζοντα της Μαδρίτης και τα στενά της Τσουέκα, βρίσκεται το La Cocina de SanAnton, ένα καταπληκτικό εστιατόριο που το μενού του είναι εμπνευσμένο από την καθημερινή Ισπανική κουζίνα και βασίζεται στα φρέσκα εποχιακά προϊόντα. Ο σεφ καθημερινά προμηθεύεται τις πρώτες ύλες του από την παρακείμενη αγορά, προσφέροντας έτσι στους πελάτες του μια σειρά από ποιοτικές επιλογές κρεάτων, ψαρικών και λαχανικών, άψογα μαγειρεμένων και συνοδευόμενων από εξαιρετικά Ισπανικά κρασιά. Όπως καταλαβαίνετε ειδικά το καλοκαίρι η κράτηση είναι υπεραπαραίτητη.
https://www.lacocinadesananton.com/
PONCELET CHEESE BAR
Το Poncelet, από το 2010 που άνοιξε τις πύλες του έως σήμερα, λανσάρει στην Μαδρίτη κάτι πραγματικά πρωτοποριακό. Είναι το πρώτο και ίσως το μοναδικό bar- restaurant στην πόλη, που βασίζει εξολοκλήρου το menu του στο τυρί. Πράγματι, στο Poncelet οι λάτρεις του τυριού θα βρουν τον παράδεισο τους. Πάνω από εκατόν σαράντα τυριά, από δεκαοκτώ περιφέρειες της Ισπανίας και από άλλες οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες, κάνουν παρέλαση για τα μάτια και τους ουρανίσκους σας μόνο και σερβίρονται συνοδεία κρασιών και cocktails σε ότι μορφή επιθυμείτε, πλατό, φοντί, κροκέτες, γλυκό, παγωτά. Κύριο χαρακτηριστικό του μοντέρνου εντυπωσιακού χώρου που φιλοξενεί το εστιατόριο, είναι ο εκπληκτικός οριζόντιος εσωτερικός κήπος, ο οποίος καλύπτει οριζόντια επιφάνεια τριάντα τετραγωνικών μέτρων. Απλά εκπληκτικός.
http://www.ponceletcheesebar.es/
LOS ASTURIANOS
Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι αν δεν το ξέρετε, θα προσπεράσετε αδιάφορα, χωρίς καν ούτε δεύτερη ματιά να ρίξετε σε αυτό το μικρό συνοικιακό εστιατοριάκι. Το λάθος σας όμως θα είναι μεγάλο, γιατί το Los Asturianos είναι ένα από τα καλύτερα μυστικά στην εστίαση της Ισπανικής πρωτεύουσας. Όσο υστερεί σε χώρο και πολυτέλεια το Los Asturianos, τόσο κερδίζει σε ποιότητα και ποικιλία. Ποιότητα, γιατί στην κουζίνα κουμάντο κάνει η μαμά Julia, η μητέρα των δύο ιδιοκτητών, η οποία χρόνια τώρα μαγειρεύει τις ίδιες Αστουριάνικες συνταγές με τον παραδοσιακό τρόπο που τις μαγείρευε η μητέρα της και η γιαγιά της και ποικιλία, γιατί εδώ θα βρείτε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και ποιότητα συλλογή από Ισπανικά και Πορτογαλικά κρασιά. Όσο για την παραγγελία σας; Μην αγχώνεστε διόλου. Για να μην μπερδεύεστε πείτε στον Alberto, που σερβίρει, να σας φέρει την καθημερινή σπεσιαλιτέ της μαμάς Julia. Να είστε σίγουροι ότι θα φάτε υπέροχα.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187514-d1535793-Reviews-Asturianos-Madrid.html
BAZAAR
Το Bazaar θα το λατρέψει κανείς πρώτα απ’ όλα για το ντιζάιν του. Με τα υπέροχα τεράστια παράθυρα, το παλιομοδίτικο πάτωμα και τα παραδοσιακά μπουκάλια και δοχεία στις ξύλινες προθήκες, παραπέμπει σε νοσταλγικό επαρχιακό μπακάλικο των παιδικών μας χρόνων. Αυτή όμως η υπέροχη αίσθηση αλλοτινών καιρών, παντρεύεται υπέροχα με επιδέξιες πινελιές μοντερνισμού, όπως το μπέρδεμα των κλασικών καθισμάτων με ultramodern καναπέδες και το συγκερασμό των κρυφών φωτισμών με λάμπες εποχής. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως, ευτυχώς δεν περιορίζονται μόνο στις έξοχες στυλιστικές παρεμβάσεις του εσωτερικού χώρου. Το φαγητό στο Bazaar είναι και αυτό μοναδικό. Στηρίζεται στην μεσογειακή κουζίνα και θριαμβεύει. Τα ψάρια, το κρέας και τα λαχανικά, άψογα μαγειρεμένα, ακροβατούν κι αυτά ανάμεσα στην μεσογειακή παράδοση και τους εμπνευσμένους γαστρονομικούς μοντερνισμούς, αναγκάζοντας και τον πιο απαιτητικό καλοφαγά να χειροκροτήσει τις δημιουργικές εμπνεύσεις του σεφ.
http://www.grupandilana.com/es/restaurantes/bazaar