• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ινδονησία Yogyakarta

GTS

Member
Θα επισκεφτώ για 3 μέρες/νύχτες τη πόλη αυτή της κεντρικής Java τον Αύγουστο, με σκοπό επίσκεψη στους εντυπωσιακούς ναούς της γύρω περιοχής.

Έχει πάει κατά κει κανείς να μας προτείνει πού θα μείνουμε, κανάν ντόπιο οδηγό κτλ?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φίλε GTS, έχω να πάω από τότε που με απέλασαν από την Ινδονησία λόγω εργασίας χωρίς βίζα (για το φανταστικό μισθό των 17$/μήνα εκείνη την εποχή), μιλάμε για 10 χρόνια πριν (είμαι γέροντας, i know), οπότε ό,τι θα διαβάσεις ενδεχομένως να είναι πολύ outdated, η Ινδονησία έχει αλλάξει πολύ απ' ό,τι μου λένε αυτοί που μπορούν να πάνε (εμένα η τιμωρία μου λήγει φέτος...).

Η Τζότζα (όπως τη λένε η ντόπιοι) έχει ένα ομορφούτσικο δαιδαλώδες ιστορικό κέντρο, που δεν είναι και τόοοσο ιστορικό, αλλά τη χάρη του την έχει. Σε εκείνα τα στενάκια -που θυμίζουν έντονα τα κινέζικα hutong- υπάρχουν μυριάδες ενοικιαζόμενα δωμάτια, ορισμένα υποφερτά, άλλα πραγματικά καλά, αλλά και πολλά που ντουμπλάρουν ως γαμιστρώνες (με το συμπάθιο για τους ανήλικους), με δεδομένο ότι η πόλη έχει μπόλικη πορνεία, ειδικά στα κλαμπ. Ακόμη και τότε, στα νιάτα μου, υπήρχαν ξενοδοχεία, αλλά μάλλον έχει περισσότερο νόημα να μείνεις σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο και να δεις πώς ζουν και οι ντόπιοι, εγώ έμενα στο Λόμποκ τότε, αλλά ο τρόπος ζωής ήταν πολύ διαφορετικός. Από εκεί και πέρα, νοικιάζοντας ένα μηχανάκι -μη σου πω αγοράζοντας, μάλλον είναι η καλύτερη λύση αν πας για πολύ καιρό- όλα τα κοντινά αξιοθέατα τα κάνεις με την ησυχία σου: Borobudur, Prambanan κλπ, αποφεύγοντας και τα οργανωμένα πουλμανάκια που καταφτάνουν κατά δεκάδες. Βέβαια οι πιο πολλοί πάνε για την ανατολή του ηλίου (ειδικά στο Borobudur), αλλά όπως και να έχει το δικό σου μέσο είναι πλεονέκτημα, αν επιβιώσεις βέβαια από τον τρόπο οδήγησης των Ινδονήσιων (άμα δεις νταλίκα στο αντίθετο ρεύμα, εκτροχιάσου). Σε οδηγήσιμη απόσταση είχε κι άλλα αρχαία, δυο ηφαίστεια και γενικώς η Τζότζα είναι κέντρο για πολλά που θα θες να δεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ένα από τα προβλήματα που υπήρχαν -και δεν ξέρω αν συνεχίζει να υφίσταται- είναι πως οι ντόπιοι "ξεναγοί" (κάτω των 15 συνήθως) έχουν την κακιά συνήθεια να σκάνε τα λάστιχα όσων δεν τους "προσλαμβάνουν", οπότε προσοχή πού παρκάρεις. Επίσης, ειδικά για την αναχώρηση από τη Τζότζα, υπάρχουν συμμορίες που βουτάνε στο λεωφορείο ό,τι βρουν από τους κοιμώμενους επιβάτες. Με δεδομένο πως οι αποστάσεις είναι μεγαλούτσικες, κάποια στιγμή θα κοιμηθείς, οπότε προσοχή κι εκεί. Η Τζότζα ως πόλη είναι όμορφη, αλλά σε μια μέρα ό,τι είναι να δεις το είδες, έχει χρώμα αλλά κυρίως λειτουργεί ως μεταβατικός σταθμός.

GTS

Member
Thanx Χόρχε....νομίζω 3 μέρες είναι αρκετές για εκεί. Μετά γραμμή για Siem Reap...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά το πας... Από αρχαίο σε αρχαίο. Λάος έχει το μενού;

GTS

Member
Όχι δυστυχώς, δεν υπάρχει χρόνος.....στο Λάος θέλω να αφιερώσω 10-15 μέρες (και λίγες είναι φυσικά) να το απολαύσω χαλλλαρά...μετά τους ναούς και αφού τους σιχαθούμε θα πάμε για κανά μπάνιο...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Λοιπόν τα δικά μου τα νέα είναι πολύ πιο μπαγιάτικα από του Γιώργου καθότι είχα βρεθεί εκεί το σωτήριο έτος 1991. Εκείνο που θα σε συμβούλευα να ψάξεις είναι αν το μπαλέτο του σουλτάνου της Υogyakarta δίνει κάποια παράσταση την εποχή που είσαι εκεί εσύ. Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις πρόσκληση στα ανάκτορα και να το παρακολουθήσεις εφόσον είσαι ευπρεπώς ενδεδυμένως, πράγμα το οποίο εκείνη τηνε ποχή σημαίνε να φοράς την τοπική ενδυμασία. Δεν το πετύχαμε το μπαλέτο, είμασταν όμως τυχεροί και το είδαμε λίγες ημέρες αργότερα στο Μπαλί στην παγκόσμια πρωτη που έκανε εκτός των ανακτόρων. Απλώς επαθα την πλάκα μου. Στα top five οτι απο οτι έχω δει στη ζωή μου. Ένας συνδυασμός όπερας, τραγωδίας και μπαλέτου, όπου ο performer ήταν συγχρόνως τραγουδιστής, ηθοποιος και χορευτής.
Ψάξε στο internet να δεις τι μπορείς να βρεις σχετικά, είναι εμπειρία ζωής.

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Λοιπόν τα δικά μου τα νέα είναι πολύ πιο μπαγιάτικα από του Γιώργου καθότι είχα βρεθεί εκεί το σωτήριο έτος 1991. Εκείνο που θα σε συμβούλευα να ψάξεις είναι αν το μπαλέτο του σουλτάνου της Υogyakarta δίνει κάποια παράσταση την εποχή που είσαι εκεί εσύ. Έχεις δικαίωμα να ζητήσεις πρόσκληση στα ανάκτορα και να το παρακολουθήσεις εφόσον είσαι ευπρεπώς ενδεδυμένως, πράγμα το οποίο εκείνη τηνε ποχή σημαίνε να φοράς την τοπική ενδυμασία. Δεν το πετύχαμε το μπαλέτο, είμασταν όμως τυχεροί και το είδαμε λίγες ημέρες αργότερα στο Μπαλί στην παγκόσμια πρωτη που έκανε εκτός των ανακτόρων. Απλώς επαθα την πλάκα μου. Στα top five οτι απο οτι έχω δει στη ζωή μου. Ένας συνδυασμός όπερας, τραγωδίας και μπαλέτου, όπου ο performer ήταν συγχρόνως τραγουδιστής, ηθοποιος και χορευτής.
Ψάξε στο internet να δεις τι μπορείς να βρεις σχετικά, είναι εμπειρία ζωής.
Συμφωνώ απόλυτα με την Ερση. Δεν πρέπει να το χάσεις αυτό. Επίσης το 1997, είδαμε το Ramayana Ballet στο Prambanan.
Θα βρεις εύκολα μέρος να μείνεις. Μείναμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που τα βρήκαμε επιτόπου στον κεντρικό δρόμο. Οι αποστάσεις δεν είναι μικρές από ότι θυμάμαι -Borobodur γύρω στα 40 χλμ .Εμείς νοικιάσαμε ένα μικρό αυτοκίνητο εκεί για να πάμε γρήγορα στους αρχαιολογικούς χώρους που είναι διαμετρικά αντίθετοι. Prabanan - Borobodur.
Δεν ήταν τόσο τραγικά να οδηγήσεις εκεί όπως λέει ο Yorgos. Mπορεί βέβαια να έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα.
Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι μεγάλοι και θέλετε χρόνο.
καλό ταξίδι :clap::clap:

Last edited by a moderator:

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Ημουν τον περασμενο Ιουλιο στη Yogya Και μεναμε στο ξενοδοχειο Wisma Arys στην οδο Ja.Suryodiningratan 29.Ηταν καθαρο και ομορφο με αρκετα ωραιο κηπο.Για το τρικλινο πληρωναμε 290.000 Rup.γυρω στα 20 ευρω.
Οσο για τις εκδρομες στο Borobudur και Prambanan τις οργανωσαμε σε ενα γραφειο της γειτονιας .Καταπληκτικα μνημεια!!!!!!!!!

GTS

Member
Ημουν τον περασμενο Ιουλιο στη Yogya Και μεναμε στο ξενοδοχειο Wisma Arys στην οδο Ja.Suryodiningratan 29.Ηταν καθαρο και ομορφο με αρκετα ωραιο κηπο.Για το τρικλινο πληρωναμε 290.000 Rup.γυρω στα 20 ευρω.
Οσο για τις εκδρομες στο Borobudur και Prambanan τις οργανωσαμε σε ενα γραφειο της γειτονιας .Καταπληκτικα μνημεια!!!!!!!!!
Έχω δει ότι έχουμε επισκεφτεί τα ίδια μέρη και έχουμε παρόμοια γούστα (π.χ. διάβασα ότι έμεινες στη Thong Nai Pan στο Koh Phangan και σου άρεσε και το Dolphin)....κι εγώ λάτρεψα τη Ταϋλάνδη σε εκείνο το μέρος...

Πόσες μέρες πήγατε στη Yog? Πόσο περίπου κόστιζε μία εκδρομή? Στο Borobudur και στο Prambanan πήγατε την ίδια μέρα?

Εμείς θα κάτσουμε 3 μέρες/3 νύχτες εκεί...

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Τοσο μειναμε κι εμεις.Επισκευτηκαμε την ιδια μερα και τα δυο μνημεια.Ξεκινησαμε πολυ πρωι, γυρω στις 5.00 και πληρωσαμε ο καθενας 60.000Rp.Παντως σου προτεινω μετα τη Υοgya να πας να δεις την περιοχη του Βromo.Μπορεις να ανεβεις πανω στο ηφαιστειο και να το δεις που καπνιζει! Πολυ ωραια εμπειρια!Εχει αρκετους επισκεπτες βεβαια αλλα αξιζει!Μειναμε στο Yoschis hotel.Καλα μη φανταζεσαι κανενα ξενοδοχειο
πολυτελειας, απλα σπιτακια σκορπια σε εναν κηπο.

GTS

Member
Τοσο μειναμε κι εμεις.Επισκευτηκαμε την ιδια μερα και τα δυο μνημεια.Ξεκινησαμε πολυ πρωι, γυρω στις 5.00 και πληρωσαμε ο καθενας 60.000Rp.Παντως σου προτεινω μετα τη Υοgya να πας να δεις την περιοχη του Βromo.Μπορεις να ανεβεις πανω στο ηφαιστειο και να το δεις που καπνιζει! Πολυ ωραια εμπειρια!Εχει αρκετους επισκεπτες βεβαια αλλα αξιζει!Μειναμε στο Yoschis hotel.Καλα μη φανταζεσαι κανενα ξενοδοχειο
πολυτελειας, απλα σπιτακια σκορπια σε εναν κηπο.
Δηλ. για ημερήσια εκδρομή και στα δύο μνημεία δώσατε 60.000 το άτομο μόνο? Μήπως δώσατε 600.000 ?

Πήγατε με βανάκι μαζί με άλλους να φανταστώ, έτσι?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δηλ. για ημερήσια εκδρομή και στα δύο μνημεία δώσατε 60.000 το άτομο μόνο? Μήπως δώσατε 600.000 ?

Πήγατε με βανάκι μαζί με άλλους να φανταστώ, έτσι?
Τυπογραφικό λάθος... μάλλον! Είπαμε ότι είναι φτηνά αλλά όχι και τόσο φτηνά! :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα