nickostraveller
Member
- Μηνύματα
- 485
- Likes
- 1.688
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Περιεχόμενα
25 Μαίου 2022 και η μέρα της αναχώρησης από το Ελ.Βενιζέλος έφτασε .Ηταν το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά πανδημίας που έκανα και παρόλα τις τόσες πτήσεις που έχω κάνει και την εμπειρία μου στα ταξίδια ,με τα απο 2,5 χρόνια να μπω σε αεροδρόμιο ενιωθα σαν εξω απο τα νερα μου.Οι προσδοκίες μου μεγάλες για έναν προορισμό που είχα τόσα ακούσει ότι είναι ΄ενας από τους πιο ρομαντικούς και ιδιαίτερος στον κόσμο.Οι προσδοκίες μου πραγματοποιηθηκαν αλλα στο πρωτο μισο του ταξιδιου ειχα καποια ατυχη γεγονοτα που λιγο μετριάσαν το πως πέρασα σε αυτήν την κατ τ άλλα μαγική πόλη.Επειδη τα εισητήρια πηγαινε ελα βγαίναν κοντα στα 300 € ,αποφάσισα να γυρίσω από Μιλάνο και επι την ευκαιρεία να καθήσω και 2 βράδια να δω και αυτή την πόλη.Πινακας ανακοινώσεων οτι η πύλη μας ανοίγει ,δοκίμασα μία τέλεια κολωνια απο τα duty free και έτοιμος να πετάξω για αυτή την μαγική πόλη με την aegean.Σε αυτο το ταξιδι θα ημουνα μαζι με την κοπελα μου.
Απόγευμα ήτανε όταν απο ψηλα βλεπαμε την λιμνοθαλασσα και οσο χαναμε υψος ενιωθα οτι ολο και φτανουμε στον προορισμο μας.Ο καιρος οπως βλεπαμε και μας ενημέρωσε και ο κυβερνήτης ήταν τέλειος με 30 βαθμούς Κελσίου όπως και οι πτήση μας.
Πως θα φτασεις στη Βενετια απο το αεροδρομιο Μαρκο Πολο.
Αφιξη στο αεροδρόμιο και κατεύθυνση προς εκει που θα περναμε το θαλασσιο λεωφορειο για νας παει στην Βενετια.
Tα θαλασσια λεωφορεια σε πολλες περιπτωσεις σε αφήνουν και ακριβώς 'εξω απο το κατάλυμα σου ειναι της εταιρείας aliguna.
Δες σε ποια γειτονια ειναι εκει που θα μενεις και ψαξτε που εχει σταση θαλασσιου λεωφορειου πιο κοντα .Yπαρχει μπλε ,πορτοκαλι και κιτρινο νομιζω.Εμεις πηραμε το πορτοκαλι οπου και μας αφησε ακριβως εξω απο το airbnb μας .Το κοστος ειναι 15-22 €
Υπαρχει και η επιλογη του κανονικου λεωφορειου που μπορει μεν να ειναι πιο οικονομικο, αλλα βολευει μονο αν ειστε κοντα στο τρενο γιατι μετα αν ειναι μακρυα με ποδια πρεπει να παρετε παλι vaporetto.Τι καλυτερο ειναι απο το να φτασετε στη Βενετια και στο ξενοδοχειο σας απο το νερο?
Υπαρχει βεβαια και θεαματικοτερος τροπος με prive θαλασσιο taxi αλλα ειναι για special καταστασεις και το κοστος ανεβαινει αρκετα.
Παραλληλα μιλησα στο viber με την κοπελα που θα μας οδηγουσε στο διαμερισμα μας.Οι πρωτες εικονες ηδη με ειχαν εντυπωσιασει,σε μια απο τις πιο ιδιαιτερες πολεις που αντι για δρομους ,λεωφορους και φαναρια ειναι γυρω γυρω απο νερο και αντι για αυτοκινητα εχει γονδολες και vaporetto.
Διαμονή
Η γειτονια του cannaregio ηταν μαγικη και μου αρεσε πολυ και την προτεινω σαν διαμονη.Ο λογος ειναι οτι ειναι αρκετα πιο ησυχα απο το να μενεις στον Αγιο Μαρκο ,οπου μεν εισαι σε καλυτερο σημειο αλλα το Cannarregio ειναι αρκετα πιο οικονομικο ,πολυχρωμο και κραταει σε σχεση και με αλλες γειτονιες πιο local χαρακτηρα .To Ριαλτο ειναι στο τεταρτο με 20 λεπτο περιπου περπατημα απο εκει που μεναμε και ο αγιος Μαρκος στο 40 λεπτο θα ελεγα.Υπαρχει και η επιλογη του vaporetto και του θαλασσιου πιο τσιμπημενου ταξι.Αλλα τι Βενετια θα δεις αν δεν την περπατησεις??Η περιοχη ηταν στη γεφυρα του Guglie ,oπου και εκει βρισκεται και η εβραικη συνοικια .Ηταν το πρωτο γκετο στην ιστορια και μαλιστα εμαθα οτι και η λεξη γκετο ειναι βενετσιανικη, οπως και το ciao.
Τελος μην μεινετε ποτε στο Mestre ακομα και τζαμπα να βρειτε,δεν ειναι Βενετια,χανεις την μαγεια να μενεις μεσα στο ιστορικο κεντρο το βραδυ και στα καναλια και θα σας τα φανε τα πηγαινε ελα .Για μενα ουτε τελευταια επιλογη ,καλυτερα κοιταχτε να πατε αλλη φορα αν δεν βρειτε αλλου
Φαγητο
Θα γραψω και αναλυτικα στην ιστορια απο κατω το πως περασαμε και τι ειδαμε ,αλλα γραφω πιο συγκεντρωμενα εδω μερη που φαγαμε ,τοπικη κουζινα που ειναι και τα πιο χρησιμα μιας και τα αξιοθεατα που θα αναλυσω πιο κατω εχουν χιλιοδιαβαστει.
Η Βενετια αν και Ιταλια δεν φημιζεται για την πιτσα της οπως η Ναπολη ή Ρωμη ισως κατα πολλους εχει και την χειροτερη της Ιταλιας ,μιας και ο νομος απαγορευει ξυλοφουρνο.Σιγουρα μπορει να βρεις καποια αξιολογη επιλογη αλλα δεν ειναι το δυνατο χαρτι της πολης ,αφηστε την για αλλο προορισμο.Το ιδιο ισχυει και για την καρμποναρα αφηστε την για την Ρωμη.
Στην Βενετια θα φας :
pasta al nero di seppia (pasta με μαυρο μελανι σουπιας)-μου αρεσε πολυ σαν γευση δεν σας λεω μην το δοκιμασετε αλλα εγω προσωπικα ειχα μια πολυ αρνητικη εμπειρια που θα αναλυσω παρακατω)
sarde de soar (σαρδελες μαριναρισμενες)
σπαγγετι με θαλασσινα
θαλασσινα και οστρακα γενικως πρωταγωνιστουν στις trattories της πολης απο το κρεας.
να κανετε ενα διαλλειμα μεσα στην μερη για chichetti ,ειναι τα βενετσιανικα tapas , οπου συνηθως ειναι κροκετες ψαριου,διαφορα καλουδια πανω σε ψωμι,σαρδελες,γαριδακια αλλα και επιλογες με προσουτο,σαλαμια κλπ.
Ειναι πολυ φτηνα απο 1-2 ευρω και το συνοδευουν με ενα apperol splitz ,τα καλυτερα θα τα φατε στο bar al arco ,εμεις τα φαγαμε σε ενα μαγαζι στο bancogiro διπλα στο Ριαλτο.
Τι θα πιειτε
Apperoλ splitz παντου ,στο δρομο ,στις trattories παντου.Οτι πρεπει για ενα δροσιστικο διαλλειμα .
Το apperol το βρισκεις παντου στην Ιταλια αλλα η Βενετια ειναι η γενετειρα για αυτο και πολυ το αποκαλουν venetian splitz.
Oι Αυστριακοι που ειχαν ερθει στην πολη λεγαν οτι ανακατευαν το κρασι με ανθρακουχο νερο και καπως ετσι εγινε η δημιουργια αυτου του τοσο τωρα δημοφιλης ποτου.Μπορει εδω στην Ελλαδα να εγινε μοδα στις παραλιες τα τελευταια χρονια αλλα η ιστορια κραταει χρονια πισω στην επαρχια του Venetto.
To ιδιο ισχυει και για το prosecco που φερει επισης την καταγωγη του στην περιοχη που προσωπικα δεν μου αρεσει ομως.
Kαλα ομως ολα αυτα αλλα εννοειται μην φυγετε χωρις να συνοδευσεται τα θαλασσινα σας με τα υπεροχα λευκα κυριως κρασια του Venetto.
Mερη που κατσαμε για φαγητο
trattoria bar pontini διπλα στο διαμερισμα μου στην pointe guglie (συμπαθητικη τραττορια πηρα κανελλονια με ψαρι ,απιστευτο και το tiramisu του να το παρετε οπωσδηποτε στο τελος)
trattoria da mimmo -ευγενικο προσωπικο ,συμπαθητικη trattoria αλλα το ιδιο βραδυ ειχα εντονες στομαχικες διαταραρχες που θα αναλυσω στην ιστορια μου ,δεν ξερω αν οφειλεται στο μαγαζι ,στην pasta al nero ή σε κατι αλλο,εγω παντως οφειλω να το γραψω να το γνωριζετε αν πατε.
trattoria bancogiro -μια απο τις καλυτερες ταλιατες που εχω φαει ,λιγο τσιμπημενο.Διπλα στο Ριαλτο .Ειπαμε θαλασσινα στην βενετια αλλα ειπαμε λιγο να αλλαξουμε λιγο μια μερα.
Για παγωτο gelateria susso εχει πολυ ουρα αλλα αξιζει.
Για καφε στο canareggio στο Torrefazione Cannaregio .Πολυ καλος καφες και να παρετε οπωσδηποτε και τα κρουασαν τους.
,ειδικα τα γεμιστα με pistaccio.
Στην συνεχεια ακολουθει η ιστορια του πως ηταν η πρωτη μας μερα στη Βενετια και τα αναπαντεχα που δυστυχως θα ακολουθουσαν.
Απόγευμα ήτανε όταν απο ψηλα βλεπαμε την λιμνοθαλασσα και οσο χαναμε υψος ενιωθα οτι ολο και φτανουμε στον προορισμο μας.Ο καιρος οπως βλεπαμε και μας ενημέρωσε και ο κυβερνήτης ήταν τέλειος με 30 βαθμούς Κελσίου όπως και οι πτήση μας.
Πως θα φτασεις στη Βενετια απο το αεροδρομιο Μαρκο Πολο.
Αφιξη στο αεροδρόμιο και κατεύθυνση προς εκει που θα περναμε το θαλασσιο λεωφορειο για νας παει στην Βενετια.
Tα θαλασσια λεωφορεια σε πολλες περιπτωσεις σε αφήνουν και ακριβώς 'εξω απο το κατάλυμα σου ειναι της εταιρείας aliguna.
Δες σε ποια γειτονια ειναι εκει που θα μενεις και ψαξτε που εχει σταση θαλασσιου λεωφορειου πιο κοντα .Yπαρχει μπλε ,πορτοκαλι και κιτρινο νομιζω.Εμεις πηραμε το πορτοκαλι οπου και μας αφησε ακριβως εξω απο το airbnb μας .Το κοστος ειναι 15-22 €
Υπαρχει και η επιλογη του κανονικου λεωφορειου που μπορει μεν να ειναι πιο οικονομικο, αλλα βολευει μονο αν ειστε κοντα στο τρενο γιατι μετα αν ειναι μακρυα με ποδια πρεπει να παρετε παλι vaporetto.Τι καλυτερο ειναι απο το να φτασετε στη Βενετια και στο ξενοδοχειο σας απο το νερο?
Υπαρχει βεβαια και θεαματικοτερος τροπος με prive θαλασσιο taxi αλλα ειναι για special καταστασεις και το κοστος ανεβαινει αρκετα.
Παραλληλα μιλησα στο viber με την κοπελα που θα μας οδηγουσε στο διαμερισμα μας.Οι πρωτες εικονες ηδη με ειχαν εντυπωσιασει,σε μια απο τις πιο ιδιαιτερες πολεις που αντι για δρομους ,λεωφορους και φαναρια ειναι γυρω γυρω απο νερο και αντι για αυτοκινητα εχει γονδολες και vaporetto.
Διαμονή
Η γειτονια του cannaregio ηταν μαγικη και μου αρεσε πολυ και την προτεινω σαν διαμονη.Ο λογος ειναι οτι ειναι αρκετα πιο ησυχα απο το να μενεις στον Αγιο Μαρκο ,οπου μεν εισαι σε καλυτερο σημειο αλλα το Cannarregio ειναι αρκετα πιο οικονομικο ,πολυχρωμο και κραταει σε σχεση και με αλλες γειτονιες πιο local χαρακτηρα .To Ριαλτο ειναι στο τεταρτο με 20 λεπτο περιπου περπατημα απο εκει που μεναμε και ο αγιος Μαρκος στο 40 λεπτο θα ελεγα.Υπαρχει και η επιλογη του vaporetto και του θαλασσιου πιο τσιμπημενου ταξι.Αλλα τι Βενετια θα δεις αν δεν την περπατησεις??Η περιοχη ηταν στη γεφυρα του Guglie ,oπου και εκει βρισκεται και η εβραικη συνοικια .Ηταν το πρωτο γκετο στην ιστορια και μαλιστα εμαθα οτι και η λεξη γκετο ειναι βενετσιανικη, οπως και το ciao.
Τελος μην μεινετε ποτε στο Mestre ακομα και τζαμπα να βρειτε,δεν ειναι Βενετια,χανεις την μαγεια να μενεις μεσα στο ιστορικο κεντρο το βραδυ και στα καναλια και θα σας τα φανε τα πηγαινε ελα .Για μενα ουτε τελευταια επιλογη ,καλυτερα κοιταχτε να πατε αλλη φορα αν δεν βρειτε αλλου
Φαγητο
Θα γραψω και αναλυτικα στην ιστορια απο κατω το πως περασαμε και τι ειδαμε ,αλλα γραφω πιο συγκεντρωμενα εδω μερη που φαγαμε ,τοπικη κουζινα που ειναι και τα πιο χρησιμα μιας και τα αξιοθεατα που θα αναλυσω πιο κατω εχουν χιλιοδιαβαστει.
Η Βενετια αν και Ιταλια δεν φημιζεται για την πιτσα της οπως η Ναπολη ή Ρωμη ισως κατα πολλους εχει και την χειροτερη της Ιταλιας ,μιας και ο νομος απαγορευει ξυλοφουρνο.Σιγουρα μπορει να βρεις καποια αξιολογη επιλογη αλλα δεν ειναι το δυνατο χαρτι της πολης ,αφηστε την για αλλο προορισμο.Το ιδιο ισχυει και για την καρμποναρα αφηστε την για την Ρωμη.
Στην Βενετια θα φας :
pasta al nero di seppia (pasta με μαυρο μελανι σουπιας)-μου αρεσε πολυ σαν γευση δεν σας λεω μην το δοκιμασετε αλλα εγω προσωπικα ειχα μια πολυ αρνητικη εμπειρια που θα αναλυσω παρακατω)
sarde de soar (σαρδελες μαριναρισμενες)
σπαγγετι με θαλασσινα
θαλασσινα και οστρακα γενικως πρωταγωνιστουν στις trattories της πολης απο το κρεας.
να κανετε ενα διαλλειμα μεσα στην μερη για chichetti ,ειναι τα βενετσιανικα tapas , οπου συνηθως ειναι κροκετες ψαριου,διαφορα καλουδια πανω σε ψωμι,σαρδελες,γαριδακια αλλα και επιλογες με προσουτο,σαλαμια κλπ.
Ειναι πολυ φτηνα απο 1-2 ευρω και το συνοδευουν με ενα apperol splitz ,τα καλυτερα θα τα φατε στο bar al arco ,εμεις τα φαγαμε σε ενα μαγαζι στο bancogiro διπλα στο Ριαλτο.
Τι θα πιειτε
Apperoλ splitz παντου ,στο δρομο ,στις trattories παντου.Οτι πρεπει για ενα δροσιστικο διαλλειμα .
Το apperol το βρισκεις παντου στην Ιταλια αλλα η Βενετια ειναι η γενετειρα για αυτο και πολυ το αποκαλουν venetian splitz.
Oι Αυστριακοι που ειχαν ερθει στην πολη λεγαν οτι ανακατευαν το κρασι με ανθρακουχο νερο και καπως ετσι εγινε η δημιουργια αυτου του τοσο τωρα δημοφιλης ποτου.Μπορει εδω στην Ελλαδα να εγινε μοδα στις παραλιες τα τελευταια χρονια αλλα η ιστορια κραταει χρονια πισω στην επαρχια του Venetto.
To ιδιο ισχυει και για το prosecco που φερει επισης την καταγωγη του στην περιοχη που προσωπικα δεν μου αρεσει ομως.
Kαλα ομως ολα αυτα αλλα εννοειται μην φυγετε χωρις να συνοδευσεται τα θαλασσινα σας με τα υπεροχα λευκα κυριως κρασια του Venetto.
Mερη που κατσαμε για φαγητο
trattoria bar pontini διπλα στο διαμερισμα μου στην pointe guglie (συμπαθητικη τραττορια πηρα κανελλονια με ψαρι ,απιστευτο και το tiramisu του να το παρετε οπωσδηποτε στο τελος)
trattoria da mimmo -ευγενικο προσωπικο ,συμπαθητικη trattoria αλλα το ιδιο βραδυ ειχα εντονες στομαχικες διαταραρχες που θα αναλυσω στην ιστορια μου ,δεν ξερω αν οφειλεται στο μαγαζι ,στην pasta al nero ή σε κατι αλλο,εγω παντως οφειλω να το γραψω να το γνωριζετε αν πατε.
trattoria bancogiro -μια απο τις καλυτερες ταλιατες που εχω φαει ,λιγο τσιμπημενο.Διπλα στο Ριαλτο .Ειπαμε θαλασσινα στην βενετια αλλα ειπαμε λιγο να αλλαξουμε λιγο μια μερα.
Για παγωτο gelateria susso εχει πολυ ουρα αλλα αξιζει.
Για καφε στο canareggio στο Torrefazione Cannaregio .Πολυ καλος καφες και να παρετε οπωσδηποτε και τα κρουασαν τους.
,ειδικα τα γεμιστα με pistaccio.
Στην συνεχεια ακολουθει η ιστορια του πως ηταν η πρωτη μας μερα στη Βενετια και τα αναπαντεχα που δυστυχως θα ακολουθουσαν.
Last edited: